Atina, dobrodošla i drago mi je da su ti ove informacije nekako pomogle, kao i posredno, tvom ocu, koji više netreba kupovati skupo, već si svi zajedno kod kuće možete raditi puno jeftinije.
Pa uglavnom, već je netko postavio pitanje o čistoći srebra... pitanje je samo koje su te primjese, odnosno nečistoće, koje su u tom minimalnom iznosu do 100% čistoće. Mislim da je netko spomenuo uglavnom bakar, što i nije kritično jer netko koristi i koloidni bakar u neke ljekovite svrhe. Tako da mislim, ako dosad nije bilo nekih negativnih efekata, da je ok.
Iskreno, kupio sam u Rafineriji Plemenitih Kovina u Zagrebu srebrne žice, za koje prodavač tvrdi da je jako čisto ( neznam sad postotak ), ali oni to upotrebljavaju u medicinske svrhe, rade sa zubnim zlatom i sličnim medicinskim potrepštinama... zasad nema nikakvih negativnih pojava...
Nekoliko puta sam zajedno s prijateljima probao čak i od nekog srebrnog bešteka... imalo je malo drugačiji okus, ali je uglavnom, bilo isto. Kad jedemo tim beštekom - vjerojatno su i koloidi ok. Inače bi već davno ljudi umrli ot toga. zanimljivo, beštek je bio iz neke medicinske ustanove u Švicarskoj, negdje za vrijeme 2. svj. rata... i onda su znali da srebro ima dezinfekcijsko djelovanje... hehe!
Ponekad se maglica ne pojavi, voda je prozirna kako je i bila. A ipak - osjeti se karakterističan okus i može se instrumentom izmjeriti veća struja nego u neizreagiranoj destiliranoj vodi. Dakle, ima iona iako se maglica nije pojavila.
Eto, zasad toliko, javi ako imaš još pitanja.
Eh da, jedna mala molbica... ako možeš samo malo smanjiti avatar, slika je malo prevelika na ekranu... hehe ( da ljudi s manjim monitorima ne trebaju pomicati lijevo-desno kad čitaju po forumu )... Resize sliku u nekom programu ( Paint, AcdSee ili sličnom ), pa onda staviš tu manju... hvala unaprijed!
Pozdrav i ocu! Ima tu ljudi na forumu koji su pobjedili rak... pa pročitaj mu bar njihova iskustva...