@Tina
Uzasno bih voleo verovati u istinitost toga sto si napisala. Nije da ne verujem, nekim delom sebe, ali mi to, nazalost, deluje tako lako i predstavlja mi zivot ekstremno "lezi-lebe-da-te-jedem" osobitim. Nemoj se uvrediti, verovatno i ja gresim, ali kravice stvarno mnogo ne znaju, a ko od nas u stvari jeste covek a ko krava?
Razlika, doduse, u kravama i nama jeste ta sto smo mi zaista izabrali sta cemo i kud cemo. Krava, da zaista ima neki izbor, mesto da vime ladi na livadi i nakon toga bude prespava u oboru, preskocila bi ogradu, otela se pastiru ili slicno pa isla i zivela svoj zivot slobodno i onako kako ona to zeli.
Krava to, na njenu zalost, ne shvata.
A ja se sada trzam. Mozda jos uvek ne mogu preskociti ogradu, pobeci preko livade daleko, daleko od svojih pastira i koljaca, ali se definitivno trudim.
Nije mi jasno, ako vec postoji tolika opasnost od nas u bliskoj buducnosti, a za to se trebalo odavno znati (jer, kako bismo mi znali za nesto za sta oni ne znaju) sto nas jednostavno ne pobiju sve ko stoku, pa polako izgrade ove nove nas koji se nece nikako batrgati i koji nikada nece naici na budjenje.
@Jack
Tacno tako, ljudski rod jednom izgovori: "Udari na vatru vatrom!" pa vidi dokle smo dogurali. Samo voda gasi vatru. Izvoli, napuni rezervoare ako ne zelis izgoreti u pozaru koji se sve vise i vise siri.
@_Dario_
Istina je na nasoj strani, samo ako se zelimo boriti. Koliko cu ja preziveti ako sebi stavim do znanja da nema problema, zasto da se cimam oko toga da li cu procitati nesto novo ili se vise informisati kada ce ta 2012. svakako doci i svakako ce istina pobediti?
Sta ako objektivna Istina ipak nije na nasoj strani? Sta ako se mi opiremo necemu sto bi cak i po nasim moralnim shvatanjima trebalo da se desi? Sta ako smo zaista govna koja treba da odu kada pustimo vodu? Da nismo malo isuvise subjektivni? Mozda se ipak ne radi o nama? Nadam se da se ipak radi. Ipak sam jedan od nas
Za ne poverovati je koliko je kolicina zastupljenosti tog robovskog nacina razmisljanja kod vecine ljudi koji naseljvavaju Zemlju. Niko u svojoj svesti nema osecaj vaznosti, svi su deo nekog sistema koji je iznad njih, oni nista ne mogu da urade da se protiv toga sistema bore. Je l' tako? E, pa nije tako! Necu da dozvolim da me jebu u zdrav mozak (izvinjavam se na sovkama vec u drugom odgovoru
) ako protiv toga mogu da se borim. Niko nema pravo da mi oduzme slobodu i makar ne uspeo da se izborim za tu slobodu, barem cu znati da sam pokusao. Muka mi je stalnog kljucanja: Da, ali ti si jedan, sta ti mozes da uradis? Jesi li upravo potvrdio da si rob i da ti je sloboda oduzeta? Onda nas je dvojica. Dvojica mogu vise od jednog. Dvojica po dvojica i slobodni smo! Ali, ne, njima je lakse da abiju glavu u ruke i pocnu da kukaju nad svojom nistavnom sudbinom koju sami pre svega ne zele da promene. Zele, da, voleli bi oni. Al kolko se ja do juce secam nema leba bez motike.
Da, vidis, od tih 90% znajucih za narucenost rusenja najveci procenat se plasi da dalje istrazuje, jer to moze konstantnim zanimanjem dovesti do jos vece zabune. Ili, prosto deluju isto kao gore pomenuti - to je sve iznad mene, ja se tu nista ne pitam.
@Johny
Zabranjeno nam je uskracivanjem znanja doci do istinske spoznaje sebe samih te tako i nacina za zivotom u prirodi u balansu. A gde cemo drugde ziveti ako ne u prirodi? Mislim da si preusko shvatio pojam prirode, priroda nije samo Majka Zemlja kojom tvoje stope hode, priroda je ceo univerzum, cela dimenzija koje smo svesni.
I ne zavaravj se tvrdnjom da je bilo sta ovde izolovano. Nikakva Australija niti Okeanija nisu nista izbalansirano.
Osetis li Zemlju, pokusas li da je cujes mozes cuti kako vristi od bola, a nista protiv nas ne moze uraditi do toga - prestace se okretati. Ona moze da uzvrati tom 2012. godinom. Makar to znacilo i moju smrt ja se iskreno nadam da ce u tome uspeti.
Ne znam dali si citao ista Stainerovo, ali bih ti preporucio. Da vidis koja je razlika izmedju zivota kojeg su vodili Atlantidjani i kojeg mi danas vodimo.
Joe Cell je takodje jedna od cinjenica koje ti potvrdjuju da se moze ziveti u balansu sa Zemljom.
Te, da i ja posle ovoliko naklapanja odgovorim na pitanja -
1) Ta zasto ne bi doslo do invazije? Ako neko kojim slucajem uvidi korist od toga, ko ga moze spreciti? Sve sto, za sada, mozemo saznati mislim da nam ne moze ni na koji nacin dati potvrdu toga da do nikakve invazije nece doci.
Mislim da je pitanje isto toliko apsurdno kao kakvo "Da li ce me sutra udariti tramvaj", "Hoce li mi sef dati otkaz?" i tome slicno...
Najnefiksinja stavka ovog prokletog vremena koje osecamo jeste buducnost.
2) U svetlu ovog pitanja eto ti odgovora i na drugo.
3) Takodje
4) Znanje, znanje, znanje! Informisanje, citanje stoje moguce vise, drugacije nista.