Sada je: pon maj 05, 2025 4:32 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 31, 2007 4:05 pm 
Član foruma

Po ovoj formuli dobijam vec normalniji rezultat.

Jedan sat u litri vode oko 1mA srednja struja dobijam oko 20ppm.

Po portalovom kalkulatoru je oko 70ppm.

Ali mozda gresim.

VELIKA HVAAALA!!!!!! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 03, 2007 4:12 am 
Član foruma

lusha je napisao/la:
Ali mozda gresim.

lusha... prosto mi nekako krivo da kazem ali... opet gresis :mrgreen:
formule su identicne i daju isti rezultat... dobro, ne bas isti ali vrlo blizu...
donja, jednostavnija, formula je samo aproksimirana gornja i daju skoro isti rezultat ali donja je laka za racun.
i da ponovo napomenem da i dalje ne znam koliko je formula tacna :?

lusha je napisao/la:
Ustvari ista kolicina srebra se izbacuje iz elektrode od 1m i elktrode od 1cm sem sto se kod prve odvaljuju manji komadi, a kod druge veci jer u manjoj tacki je snaga koncentrisana. Tako ustvari kalkulatora (da tako kazem) ne zanima velicina cestica samo kolicina.

eto, vidis da je bilo lako ;)

lusha je napisao/la:
Inace procitao sam sve strane ovog topika po zilion puta, ali promaknu mi neki detalji koji su najbitniji...

vezbaj da VIDIS BITNO u ovim nasim nepreglednim i besmislenim porukama ;)
sto je jednom neko rekao.. vrag se krije u sitnicama 8)

Vrh

Naslov: Pazi na zarez
PostPostano: ned jun 03, 2007 8:31 pm 
Član foruma

lusha je napisao/la:
Po ovoj formuli dobijam vec normalniji rezultat.

Jedan sat u litri vode oko 1mA srednja struja dobijam oko 20ppm.

Ali mozda gresim.

VELIKA HVAAALA!!!!!! =D>

U kalkulatoru nesmiješ koristiti zarez već umijesto njega točku. To znači da kad pišeš 0,2 mA to moraš izvesti sa točkom ovako 0.2 mA. Ako koristiš zarez onda ti on u proračunu uzima brojku iza zareza kao cijeli broj. To znači da ako uneseš 0,2 mA on to tretira kao 2 mA, i zato dobivaš veće cifre u krajnjem iznosu. Inače je formula u kalkulatoru dobra, identična ras-ovoj gore spomenutoj.

Probaj pa ćeš se uvjeriti u ovo što ti govorim.
Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 04, 2007 1:19 pm 
Član foruma

Axor je resio misteriju.
Koristio sam zarez.

Inace kupio sam unimer i spojio sam za adapter.

Radio sam pet sati srebro. Pocetna struja bila je 100 mikro ampera, a posle dva sata se digla do 1mA. Meni treba po onoj racunici 0.15mA/cm2, tako da sam prvih dva sata imao manju struju od 0.15mA/cm2, a sledeca tri sata sam odrzavao na 1mA. Elektrode su crnile, ja sam ih brisao i ponekad menjao. Mesao sam otopinu s vremena na vreme i tada se struja neznatno smanjivala (na primer sa 950 mikro amper na 900). Dobio sam potpuno providnu otopinu ukusa kao i destilovana voda, sem sto kada se guta pri dnu jezika se oseca blaga gorcina.

Po onoj formuli 4*srednja struja*vrema/kolicina vode ispostavilo se da je oko 10ppm.

Nanosim vec dva dana tu otopinu na gljivice (i nista sene desava..... ali za sve treba vreme) i muckam je u ustima.

Primetio sam da kada se probudim imam manje shlajma u zdrelu nego obicno.Obicno se budim sa osecajem pitona koji me davi.

Mom braticu se sushi bradavica od one otopine koju sam pravio dok jos nisam imao unimer. (oko pet sati)

Ostavio sam rakijsku casicu ove otopine na suncu i ona je posle jednog dana postala mutna- srebrna.

Eto

HVALA VAM!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 04, 2007 1:20 pm 
Član foruma

PS!

greska u tekstu

Meni treba po onoj racunici 0.15mA/cm2 treba 1mA!

Vrh

Naslov: Za Jacka987
PostPostano: uto jun 05, 2007 6:56 pm 
Početnik

Dragi Jack moram da ti se zahvalim u ime moje porodice, a posebno mog oca za otkrice tajne pravljenja srebrne koloidne vode.
Pokušavajući da pomognem svom ocu ja sam lutala Netom dok nisam naletela na ovaj sajt i na ovaj forum.
Izgubila sam (jedinog)brata pre skoro dve godine u njegovoj 35 -oj godini. Nedugo za tim otkrili smo da moj tata ima maligni tumor prostate u ranom periodu (hvala dragom bogu) - operisan je sve je skinuto al je strah da ne izgubim još jedno drago biće napravio od mene manijaka u traženju neke pomoći i leka. U svemu tome čula sam za srebrnu vodu i plaćala je veoma skupo dok nam ti nisi nesvesno pomogao. Sada je pravimo za porodicu sami.
Pored zahvalnosti moram još nešto da te pitam, možeš li mi reći da li sme da bude srebro 925 čisoće jer jače nismo našli
Da li mora uvek da se pojavi maglica pri proceduri i da li se još nešto dodaje na kraju u nju neki rastvor ???

Hvala na svemu još jednom
Zahvalna ........... :lol: =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 05, 2007 10:56 pm 
Administrator

Atina, dobrodošla i drago mi je da su ti ove informacije nekako pomogle, kao i posredno, tvom ocu, koji više netreba kupovati skupo, već si svi zajedno kod kuće možete raditi puno jeftinije.

Pa uglavnom, već je netko postavio pitanje o čistoći srebra... pitanje je samo koje su te primjese, odnosno nečistoće, koje su u tom minimalnom iznosu do 100% čistoće. Mislim da je netko spomenuo uglavnom bakar, što i nije kritično jer netko koristi i koloidni bakar u neke ljekovite svrhe. Tako da mislim, ako dosad nije bilo nekih negativnih efekata, da je ok.

Iskreno, kupio sam u Rafineriji Plemenitih Kovina u Zagrebu srebrne žice, za koje prodavač tvrdi da je jako čisto ( neznam sad postotak ), ali oni to upotrebljavaju u medicinske svrhe, rade sa zubnim zlatom i sličnim medicinskim potrepštinama... zasad nema nikakvih negativnih pojava...

Nekoliko puta sam zajedno s prijateljima probao čak i od nekog srebrnog bešteka... imalo je malo drugačiji okus, ali je uglavnom, bilo isto. Kad jedemo tim beštekom - vjerojatno su i koloidi ok. Inače bi već davno ljudi umrli ot toga. zanimljivo, beštek je bio iz neke medicinske ustanove u Švicarskoj, negdje za vrijeme 2. svj. rata... i onda su znali da srebro ima dezinfekcijsko djelovanje... hehe!

Ponekad se maglica ne pojavi, voda je prozirna kako je i bila. A ipak - osjeti se karakterističan okus i može se instrumentom izmjeriti veća struja nego u neizreagiranoj destiliranoj vodi. Dakle, ima iona iako se maglica nije pojavila.

Eto, zasad toliko, javi ako imaš još pitanja.

Eh da, jedna mala molbica... ako možeš samo malo smanjiti avatar, slika je malo prevelika na ekranu... hehe ( da ljudi s manjim monitorima ne trebaju pomicati lijevo-desno kad čitaju po forumu )... Resize sliku u nekom programu ( Paint, AcdSee ili sličnom ), pa onda staviš tu manju... hvala unaprijed!

Pozdrav i ocu! Ima tu ljudi na forumu koji su pobjedili rak... pa pročitaj mu bar njihova iskustva...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: Za Jacka
PostPostano: sri jun 06, 2007 2:42 pm 
Početnik

Hvala još jednom na svemu, videla sam i ja da je slika poveća ali nisam znala kako da je sredim. Evo uspela sam. Reci mi molim te još nešto
Da li se dodaje neki rastvor u vodu na kraju?
Mi nismo nisačim razblaživali ....
Sve najbolje
Atina :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 7:06 pm 
Početnik

Palo mi je nešto na pamet -o mogućem mehanizmu kojim srebro uništava viruse i bakterije.
Naime srebro ima svojstvo jakog vezivanja kisika za sebe-tako da je moguće da zapravo uzima kisik tim organizmima (ili jednom broju njih)
pa organizam može lakše obraniti sustav.

To bi trebalo značit da je i kisik u tim organizmima (virusi i sl.) na neki način slabije vezan nego u našim stanicama (eritrocitima ako se nevaram).

Inače,počeli smo ga koristiti i mi doma.Evo npr. moja mama se izvukla iz grlobolje koja ju je mučila dobra 2 tjedna,kašljala je strašno.Nakon par dana po 2 žličice i 2x grgljanja nema više ni boli ni kašlja.

Kako bilo da bilo-odlična pomoć -za punu preporuku!

=D> :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 7:29 pm 
Administrator

Citat:
Da li se dodaje neki rastvor u vodu na kraju?
Mi nismo nisačim razblaživali ....

Pa ništa nije potrebno dodavati. Ja ostavim otopinu kakva jest poslije reakcije... pretočim u neku plastičnu bocu i stavim na tamno mjesto.

nolimits, dobra ideja! Da povežem ova tvoja razmišljanja s onim lječenjem ozonom... izgleda da taj kisik čini "čuda"... iako je u malo drugačijem obliku... O2 i O3... ali ipak, isti element...

Eto, dala si mi odlične paralele na razmatranje! Hvala!

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 8:57 pm 
Član foruma

Sto se kiseonika tice, postoje organizmi (bakterije, virusi) aerobni i anaerobni. Prve ubija odustvo kiseonika, druge prisustvo (rak je npr anaerobni).
Negde sam citala da vecina bolesti coveka dolazi upravo od anaerobnih organizama.

Za lecenje oksidacijom se koristi hidrogen H202, posto on otpusta kiseonik i oksidira okolinu. (nase telo ga i proizvodi bas u svrhu oksidacije, bele krvne celije ga proizvode u cilju borbe protiv stranih tela).

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 9:19 pm 
Član foruma

Sad mi pade na pamet da srebro mozda povecava koncetraciju h202 u nasem telu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 10:53 pm 
Administrator

E... super... istražujemo...

Ok, možda u našim tijelima...

Ali, samo po sebi... kad stavimo neke bakterije/viruse koloidno srebro - sve umru. Nikakvi mikrobi ne prežive u toj čaši.

Dakle, ono nekako direktno djeluje na mikrobe.

Sad, i jedno pitanje se tu postavlja... naime, recimo da stavimo u tu čašu mikrobe koji su nama potrebni u organizmu za određene funkcije tijela. Sami po sebi - u toj čaši - srebro ih ubije. Ali, dok im ništa ne napravi kad su u našim tijelima, odnosno te korisne "ne dira"?!?

Što uzrokuje "programiranost" te koloidne otopine? Naša svijest? ( Naravno, ne zaboravimo da mi imamo 4 vrste svijesti, fizička svijest, podsvijest, duhovna svijest, svijest DNA ) Dakle, u ovom slučaju, naša svijest DNA? Kodiramo ione da rade po nekoj "shemi"? Kako se vrši to programiranje? Ima li otpina neku svoju ( malu ) svijest? Djeluje li na svijest mikroba?

Ima tu pitanja... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 08, 2007 3:23 pm 
Član foruma

Moja teorija je da srebro ne ubija nista u nasem organizmu (eventualno zanemarljivo malo) vec deluje na nas imuni sistem, tj pospesuje izlecenje. Ovo mislim iz razloga sto si naveo, tj. srebro ne zna sta da elimise iz naseg tela dok imuni sistem savrseno zna, drugo, ako bi srebro zaista ubijalo viruse i bakterije cak i pod uslovom da zna koje su lose, ono nikako ne bi bilo zdravo za coveka, jer bi unistavalo imuni sistem. LJudi koji ga duze piju bi morali stalno da ga piju posto bi vremenom ulenjili svoje obrambene mehanizme.

Srebro 'trenira' nase resurse za borbu protiv bolesti. Zato se bez problema moze uzimati dnevno i duze vremena.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 08, 2007 3:47 pm 
Početnik

Jack987 je napisao/la:
E... super... istražujemo

Dakle, ono nekako direktno djeluje na mikrobe.

Zanimljivo je i ovo:srebro ima sposobnost visoke refleksije svijetla!

Zbog tog posebnog svojstva ono je neophodno kod izrade zrcala.

Pa tu dolazi ideja-jel ono donosi svjetlost ili refleksira našu svetlost unutar organizma -što uništava mikroorganizme?

Dalje,još je Hipokrat pisao o svojstvima srebra koja pomažu protiv oboljenja,međutim od pojave antibiotika cjela priča se "gasi",pojavljuje se antibiotik.
Uz ovo je zanimljiva i informacija da je eksploatacija srebra nepregledna,a neki pratitelji burzovnih događanja smatraju da se zalihe iscrpljuju rapidno i da je pitanje vremena kad će zbog toga cjena srebra naglo porasti jer je umjetno održana-dok znamo da se zlato vadi pod strogo ograničenom kontrolom.

Dobivam dojam da "nekome" odgovara da srebra ponestane...
Uz to ide i informacija o određenim bogatim investitoroma koji su uložili podosta kapitala-upravo u rudnike srebra(spominje se B.Gates)

A znamo da se srebro koristi u svoj tehničkoj opremi .

Isto je zanimljivo da se amajlije uglavnom izrađuju od srebra,a tu je i legenda o srebrnom metku koji jedino može ubiti vukodlaka(zašto baš srebrni?)

Da se vratimo na temu:srebro ima nevjerojatan broj posebnih svojstava što ga izdvaja od bilo kojeg metala.
I zašto ti svi laboratoriji nisu proučili ta svojstva kojima srebro pomaže organizmu nego radije počeli sklapati umjetno stvorene lijekove koji mogu napraviti više štete nego koristi?
Pri tom mislim na onaj istraživački duh u znanstveniku koji nije vođen novcem?

Da..opet pitanja

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 08, 2007 10:57 pm 
Administrator

Znam i ovo: srebro je najbolji vodič električne struje.

Ima najmanji otpor od svih kemijskih elemenata ili spojeva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 09, 2007 7:16 am 
Početnik

Ideja o povezanosti svojstva srebra da reflektira svjetlost i time utječe na štetne mikroorganizme u organizmu se nadovezuje na "Svjetlosna bića",3.poglavlje u knjizi "Polje".
Znanstvenici su pokusima dokazali da"kancerogeni spoj očigledno prouzrokuje rak zato što trajno blokira tu svjetlost."
Nadalje pomoću specijalnog aparata su otkrili da je "svjetlost uskladištena u DNK":
Sad bismo mogli navoditi još bezbroj izvora gdje se govori o čovjeku i njegovom unutrašnjem svijetlu(zapravo svjetlosnom biću čovjeka koje je prekriveno materijom)
Svijetlost je ono što prati opise bića iz viših dimenzija.
U feng shu uređenju prostora-ogledalo nesmije biti nasuprot prozora ili vratiju da se energija nebi izbacila natrag van iz prostora.
Svijetlost ubija sve oblike tame,tama izčezava.
Da li možda srebro refleksira našu svijetlost na sve oblike tame(koji to očituju svojom vibracijom i negativnim djelovanjem)?
Sve je vjerojatno povezano.
Zanimljivo je iskustvo pod alternativna medicina posted by Jack 987
u kojem osoba objašnjava neobična iskustva kod uzimanja većih količina kol.srebra u uz istodobno neuzimanje krute hrane:povećana percepcija okoline.
Dolazim i do vukodlaka-legenda kaže da ga može ubiti jedino srebrni metak ispaljen ravno u srce.I tu je srebro kao katalizator svjetlosti koje se nalazi u svakom biću-znači njegova vlastita svijetlost uništava tamu njegovog oblika i on prestaje postojati kao takav.

Ovo su samo neke moje varijacije na temu-kako djeluje koloidno srebro.

Vjerujem da za to postoji logično objašnjenje-koje bi se moglo i znanstveno dokazati.

pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 12, 2007 9:06 pm 
Član foruma

Pre nedelju dana napravio sam srebrnu vodu 40ppm koja je skroz providna, ali ima mali srebrnkasti odsjaj. Suvishe je jaka za grgljanje, prosto gushi. Stavljao sam na gljivice i brzo su nestajale, doduse , posto sam rascesao do krvi, nece da zaraste rana. Ali upala- crvenilo se smanjilo. Mom malom bratu se povukla bradavica, tj crvenilo od bradavice koja je otpala.

Kada zagrejem vodu pre elektrolize pocetna struja mi je oko 600 mikro ampera i posle pet minuta mi se stvori srebrna maglica. Kada struja stigne do jedan mili amper odrzavam je. Dobijam skroz providnu srebrnu vodu nezavisno od koncentracije. Jedino ova od 40ppm je malo maglovita. Stajala je u rakijskoj casici na suncu i postala je roze posle dva dana.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 15, 2007 5:53 pm 
Početnik

evo imam par pitanja...

-nemogu nikak nigdje nabaviti te zice od srebra...i cuo sam da je to uzasno skupo??, pa javite ako je netko od vas to nabavio i gdje i kolka je cijena?

-procitao sam tu da zice oksidiraju i "trose" se, pa me zanima kolko dugo mogu izdrzati te zice i dal se nakon nekog vremena trebaju zamjeniti novima

ovo ostalo sam uglavnom skuzio...al bude jos pitanja valjda dok nabavim zice prvo

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 15, 2007 7:56 pm 
Član foruma

antonio je napisao/la:
evo imam par pitanja...

-nemogu nikak nigdje nabaviti te zice od srebra...i cuo sam da je to uzasno skupo??, pa javite ako je netko od vas to nabavio i gdje i kolka je cijena?

-procitao sam tu da zice oksidiraju i "trose" se, pa me zanima kolko dugo mogu izdrzati te zice i dal se nakon nekog vremena trebaju zamjeniti novima

ovo ostalo sam uglavnom skuzio...al bude jos pitanja valjda dok nabavim zice prvo

Ja sam kupila ovaj generator i kod njih su srebrne elektrode cistoce .999 oko 12 USD.
http://www.silvergen.com/colloidal_silver_generator.htm
Inace kazu da sa jednim parom mozes napraviti 100-300 galona srebra sto je 378 - 1135 litara.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.