Aragorn je napisao/la:
Kako nas to 'plase' gusterima i sivima? Licno to nisam shvatio kao zastrasivanje, medjutim razumem zasto se neki ljudi osecaju uplaseno kada pomisle da postoji mogucnost da je "realnost" oko nas zaista takva. Po ovoj tvojoj logici bi znacilo da ne treba razmisljati ni citati, ni istrazivati nista sto bi nas moglo zastrasiti. Meni to vise lici na potrebu za produzetkom iluzije nego na potrebu za znanjem i istinom.
94% nas ce biti iskoristeno, naravno od gustera i njihovih sluga sivih
Nigdje nisam rekao da nije potrebno citati niti istrazivati, no ne mislim da su KT odgovor na nasa pitanja, niti mislim da je mnogo istine u njima. Cak sta vise, sve vise sam ubjedjen da se radi o debeloj zabludi, samo ne razumijem razloge zablude. I ne bih rekao da zivim u iluziji.
Citat:
Mislim da ti je lose poredjenje. Ako bi procitao malo vise tih transkripata, mozda bi uvideo da oni predstavljaju samo mozda desetinu materijala koji treba procitati, i da se sve vreme isistira na ne-verovanju i licnom istrazivanju i razmisljanju. Obrati paznju na "sticky topice" ovde na forumu, skoro svi do jednog imaju veze sa KT.
Na osonovu cega si zakljucio da nisam procitao vecinu transkripti?? Bar u kasnijim odvajaju 'personalne' stvari, sto je pozitivno, jer sa tim stvarima su stvarno dosadni u pocetku, te takodje sa istim pitanjima... No pitanje za tebe: Zasto bi im trebali vjerovati da su ono s cime se predstavljaju te da nam doista misle dobro?
Kod:
O: Umješali bi se u prirodan napredak vaše rase kao i njihove. Židovi su nas već zvali da ih spasimo i nismo mogli. I starosjedioci vaše zemlje su nas zvali i nismo ih mogli spasiti od vaše rase; ne možemo ni ovo zaustaviti. To je prirodan napredak, vidite?
P: Da li će nas vanzemaljci zbrisati sa lica zemlje kao dio tog prirodnog napretka?
O: Možda. Što vas navodi na pomisao da ste posebni?
P: Isus je rekao da nas Bog voli. Da li je to istina?
O: Ali broji se duša, a ne tijelo. Tijelo umire, ne duša.
P: Pa čitava stvar je jeziva.
O: Vi ste energija. Postoji energija koja dolazi od spajanja duše i tijela, kasnije je tijelo korišteno za dijelove.
P: Za što koriste našu energiju i tijela?
O: Da kreiraju novu rasu. Njihova izumire.
P: Dakle, oni samo uzmu ljude i ubiju ih,i što onda naprave?
O: Razrežu ih.
P: Da li umru?
O: Maksimalna količina energije i materije se desi za vrijeme tog načina tranzicije.
P: Drugim rječima, kažete da im polagana i bolna smrt omogućuje najviše onoga što žele? To je totalno bolesno.
Namece se pitanje da ovo kanalisanje nije samo priprema za jos jedan od njihovih poraza?
Citat:
Ne znam na osnovu cega si ti zakljucio da ce "odredjeni biti spaseni"? Temeljna razlika u ova dva koncepta koja ti poredis kao "babe i zabe" je ta sto nike nece biti "spasen" slepo se pridrzavajuci pravila svoje vere u ocekivanju pomoci sa strane. Ovde se upravo i radi o suprotnom, medjutim da bi se to uocilo potrebno je procitati malkice vise.
Pa u par navrata oni ubjedjuju Lauru i kompaniju da su oni spaseni. (imaju par pozitivnih poena ili tako nesto) Interesuje me iz tvog proucavanja, kako mislis da ces bas ti (a vjerujem i tvoji voljeni) biti spasen.
Citat:
A cime drugim?! Ako se uopste to moze nazvati "spasenjem". Pa, u krajnjem slucaju mi svaki put kada procitamo nesto na netu, mi zapravo ucimo i na osnovu toga modifikujemo predhodne stavove i menjamo ili sirimo percepciju i svesnost. Koji je, po tebi, bolji nacin za razvoj naseg bica od tog? Cudi me da ti je to zamerka. Sa druge strane, ovo tvoje poredjenje je opet ne istinito jer je u nekoj religiji dovoljno uciti samo ono sto kanoni propisuju, dok u ovom slucaju, kao i ovde na forumu, vazi princip da treba citati sve, istrazivati i razmisljati. Rekao bih da su ta dva principa koja ti poredis u stvari totalno suprotna, a to je ujedno i jedna od cinjenica zbog koje KT ne mogu postati religija kakvu si ti predstavio. Mozda kao Princip, ali ne i Religija, a to sustinski nije isto.
Istinski religije su u svom zacetku su ucile slicno kao i KT. Kriscanstvo i Islam su se razvijali u pocetku umnogome vise, prije crnog doba u obe religije kad je to novo-steceno znanje pocelo da narusava tradicionalni zivot. Slicno je i sa KT. Prvo bi se guralo ucenje, a onda se trazi gdje to ucenje se kosi sa onim sto stoji u KT, te se odbacuje sve sto nije podobno. Dakle, ne vidim bas neku razliku kao ti u svom tom procesu, samo pitanje je da li ti vidis slican proces.
Citat:
Mislim da to nije tacno, ne secam se da igde u transkriptima pise tako nesto, a tesko da se tako nesto moze i zakljuciti. Naprotiv, ovde smo zato sto i trebamo biti tu,i samo ovde i sada mozemo raditi na tome da se prestanemo vracati u ovakvu "realnost", a to je u suprotnosti sa onim sto kazu religije , prema kojima je dovoljno ovde "cutati i trpeti" jer nas ceka bolji zivot posle zivota.
Od direktne karte za 5D i slicnih komentara, takav sam dobio utisak.
Citat:
Sto se tice komentara u zagradi, jedino sto ti mogu reci jeste da ne tracis svoje vreme na citanje onoga sto te ne interesuje, a i ako bi mogao da obuzdas zelju za kritikovanjem onoga o cemu u stvari ne znas nista, samo zato sto se tebi ne svidja, ili ti se ne uklapa u neko tvoje postojece misljenje. Kritika i rasprava je u redu, ali logicno je da si upoznat sa onim sto zelis da kritikujes.
Ne interesuje? Dakako da me sve interesuje, a uvijek sam pun pitanja, medjutim nimalo nisam zadovoljan odgovorima sto onim iz KT sto onim od onih koji ih 'propovjedaju'? Zasto neki odgovori, koji bi sluzili covjecanstvu ne mogu biti 'direktni' Zasto npr. nisu data upozorenja za neke stvari, koja bi pomogla covjecanstvu, ako su vec u stanju da vide buducnost?? Zasto, ako je tacno da nas otimaju, ne rade na tome da se to ne dogadja??
Citat:
Mozda sam neobavesten, ali ne secam se da postoji bilo kakva naucna cinjenica koja objasnjava "nastanak zivota na zemlji". U tom smislu mozemo porediti sta god nam padne na pamet, ukljucujuci i transkripte, verske kjnige i naucne teorije.
Naucna teorija je bazirana na naucnim cinjenicama, a one nam govore da je zivot nastao putem stvaranja jedno-celiskih organizama, koji su potom spajanjem i usavrsavanjem stvorili nizi stepen bica,... Valjda si toliko naucio u skoli??
Citat:
Opet moram reci da to nije tacno, i ne secam se da se bilo gde u transkriptima procitao tako nesto. Sta vise, upravo je suprotno, ne moras znati nista o tome, a da budes "spasen", kako bi ti rekao, ali to bi verovatno i sam video da si procitao materijal.
Planiram citati na engleskom cim zavrsim sa ovim prijevodom. Je li to dovoljno??
Citat:
Ne znam na osnovu cega si izneo ovakvu interpretaciju, kada se ni po cemu ne moze zakljuciti da "KT podrzavaju Kriscanstvo kao prethodnu objavu"?! Mozda bi ipak bilo bolje da procitas ono sto zelis da kritikujes.
Iz svih Laurinih diskusija o Kriscanstvu, Isusu, njegovom zacecu, ocu, majci... Jesi li ti siguran da si sve to procitao??
Npr. ovakvi djelovi:
Kod:
P: Odlomci koji vode da je Isus u Mateju 24 i Luka 21, gdje Isus predviđa kraj godina ( vremena ) i njegov povratak, da li je to potpuno točno iskazano?
O: Blizu.
P: Da li je Isus u stvari u stanju odsutnosti, dobrovoljno u drugom nivou postojanja, izabrao da se odrekne svog života u ovom nivou da bi neprekidno generirao replikacije njegove matrice duše za druge ljude koji prizivaju pomoć ( asistenciju )?
O: Da.
....
P: Isus je imao djece? Koga je oženio?
O: Nije bio oženjen.
P: Mislite, imao je nelegitimnu dijecu?
O: Subjektivno institucionalno ( razmišljanje ).
P: Tko je bila majka te djece?
O: Bile su tri žene.
P: Bile su tri žene?
P: Da li su one spomenute u Bibliji?
O: Jednom, ali ne po imenu.
P: Koja je bila jedna od njih?
O: Alicia.
P: Kako se zvala druga?
O: Rafea.
P: Treća?
O: Vella. Rimljanke.
P: Sve tri su bile Rimljanke?
P: I što se desilo sa djecom?
O: Preživjela i uspješno se razmnožila.
P: Koliko je imao djece sa tim trima majkama?
O: Troje.
P: Da li je, kao što tvrde neki ljudi, istinito značenje istraživanja Holy Graila, da to nije šalica već "Sang Real" ( prim.prev. ), ili sveta krvna linija?
P: Da li su neki potomci Isusa živi danas?
O: 364142.
Stalna propitkivanja u vezi kriscanstva, kojih ocigledno nisi svjestan, no mene bodu u oci i dizu alarm.*
Citat:
Zasto si ocekivao bilo sta?
Pa valjda zbog nadahnuca clanova ovog foruma o KT?! O tome da malo koja tema prodje da se ne spomenu 3D, 4D, 5D, gusteri, kontejneri i slicno... Ocekivao sam da cu pronaci nesto sto ce me uvjeriti u istinitost napisanog, medjutim sve je previse 'otvoreno za razlicite interpretacije', upravo kao i vjerske knjige, te zato moj zakljucak da me KT uveliko podjseca na iste.
Da npr. Laura pita nesto direkto, nesto sto se moze potvrditi, vjerovatno bih drugacije mislio.

Npr. - samo jedan kostur (ili dio istog) od tih djinova s kojima se eksperimentisalo u ne tako davnoj proslosti bi bio dovoljan dokaz.
Medjutim za ovo jos treba pricekati jos 3 godine, pa ako se nista znacajno ne desi, pokusavam da zamislim kako ce ovi sto podrzavaju KT to protumaciti...
Kod:
O: On je još prerušen kao vremenske neprilike. Još je uvijek u drugim dimenzijama. Pojavit će se u ovoj unutar 18 godina. Bilo kad u tom periodu. Apsolutno vrijeme nije moguće odrediti, odnosno reći točno kada. To može biti sutra ili za 18 godina.
P: 18 godina od sada je 2012.g. Ima li neku specifičnost baš to vrijeme?
Citat:
Pozdrav
Pozdrav i tebi!
* U vise navrata dobijem osjecaj da Laura i drustvo odgovore dobijaju i skladu sa svojim zeljama, te da npr. zli reptili poticu iz njihove podsvjesti i serije za koju prave remake (V). Ukoliko dosta reptili zele da ucine ovo sto Laura tvrdi, onda su ucinili nikakav posao da ostanu po strani/anonimni, te da se ne znaju njihove namjere.

Uostalom, zar ne bi bili us tanju da nam svima izbrisu sve ove memorije i obave svoj posao radi kojeg su dosli bez ikakvih problema??