Knjiga na početku ima dobrih objašnjenja za stihove iz Biblije, opisujući tehnologiju koja nam je danas poznata, kako su je vidjeli i opisivali "drevni" narodi...
Opisuje bića koja su, navodno, naši stvoritelji, kako bi ih Sitchin opisao, Annunaki.
Ok, eksperimentirali su sa nama. kemijali, mijenjali nas... ali definitivno nisu primarni kreatori, već samo "oni koji produžuju rasu". Po opisima iz knjige, manipulirali su ljudima u našoj prošlosti, kakvu mi percipiramo, te biljkama i životinjama. To opisuju i stari Sumerani.
Sad sam opet i primjetio drugu stranu tih, navodno ljudi, ali ajd, nazvat ću ih Humanoida. Kažu da su napredniji tehnološki od nas za oko 25000 godina. Super. Ali - iz njihove priče - jako nas se boje. Zašto? Da ih nebi prihvatili kao kreatore i kako nebi "pucali" na njih! Ma daj, ako si toliko tehnološki napredniji - nemaš razloga za nikakav strah. A oni imaju taj strah i to se da dobro vidjeti iz priče.
Dalje, opisuju kako bi se oni vratili ovamo ( bar ekipa naučnika ) opet! I htjeli bi da im izgradimo neku palaču ili objekt u kojoj bi oni boravili. Ma da. Nek si to izgrade sami, papci. S njihovom tehnologijom to nebi trebalo biti problem. I kao onda će nam tek dati znanje koje imaju, jer oni polako izumiru... hmmm... ( ovo mi je sumnjivo ). Kao žele da ih prihvatimo ( obožavamo ??? ). Kao vole se seksati s našom ženskoj populacijom. Čini mi se da su jako OPS naboja, pa se bojim da to neće ići...
U protivnom su zaprijetili da će nas ( opet ) nuklearkom pogoditi i uništiti glavne baze znanja kako se mi nebi previše razvili i pošli na njih. Opet - nebuloza! Kaj su oni normalni???
Dakle, vidimo jedna prepredena bića ( ako smo mi trebali biti takvi u budućnosti - bolje da nas sad odmah svih nema - bacite više tu nuklearku - papci ), izgleda jako sklona manipuliranju, jakog OPS naboja ( da nisu zamaskirani Sivi ili Lizziji ?!? ) Znamo da lako mijenjaju oblik i da vole srati ( da mi oprostite na izrazu ).
I da - ovo je najbitnije: UOPĆE ne spominju duše, svoja viđenja isključivo baziraju na materijalnim tijelima, kemiji oko njih, besmrtnosti u smislu da od jedne informirane stanice tkiva naprave opet isto tijelo. MA DA!!! A što je s dušom?!? Kako će je opet "usaditi"? Znam da im to i nije nemoguće radi tehnologije, ali... tijela se ne broje - duše da.
I Imam poruku za njih:
Dakle papci - ako ovo čitate - a trebali bi jer imate tehnologiju i vaše brodove u Zemljinoj orbiti ( ako nemate - papci ste lažljivi ) - NEĆE VAM USPJETI !!!
Eto to je moj stav i viđenje ove knjige.