Sada je: pon maj 05, 2025 4:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 1:22 am 
Član foruma

sjajni textovi sa www.centar-angel.hr

havla Jack =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 7:35 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Brak uopće nije "prirodna" pojava, niti ima neke veze s ljubavi.

Brak je umjetno stvoreni moralni koncept i ograničenje koje ljudima oduzima velike šanse za istinsko napredovanje, potičući u većini slučajeva, generiranje nezadovoljstva, razočaranja i drugog, te tako i velike količine negativne energije ( kaja služi onome čemu služi, znamo već ).

Kako je ljubav znanje - nju možete davati drugima bez da se oženite/seksate ili nešto takvog.

Dakle, za pravu ljubav nam ne treba brak, kao niti crkva za duhovni razvoj.

Budimo svjesni ovoga.

Eh, da... u životu sve su samo - lekcije. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Koliko verujem u crnu, toliko verujem i u belu magiju. Sve ono sto se odigrava tokom vencanja ima svoju simboliku i svoju energiju, koja moze biti iskoriscena, ali i ne mora....od nas zavisi :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 10:48 am 
Član foruma

Lijepo... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 11:27 am 
Član foruma

Citat:
Fingolfin, niko spolja ne moze ni meni ni tebi da opise ili odredi sta je ljubav, jer ljubav je onda kada je osecamo. Za to nam ne trebaju uputstva.

Ne, ne trebaju uputstva, treba nam znanje kako da razdvojimo stvarno nase osjecaje koji proizilaze iz nase sustine i one koji su nametnuti. S tim u vezi, ti mozes da osjetis i ljutnju, mrznju, bijes ali i nesto za sto mislis da je ljubav a mozda proizilazi samo iz tvojih odredjenih "hemijskih" reakcija, da li si onda siguran da znas od svega toga sta je prava ljubav a sta nesto sto ti je nametnuto i ubaceno "sa strane".?

Citat:
Greska je ako umesto svoje stvarnosti, prihvatimo stvarnost koju nam "vukovi" namecu, usvojimo njena pravila i postanemo samo jos jedan od njih.

Da, tako je. Kao sto sam vec i naveo u onom tekstu, boli, stradanja i patnje na ovom svijetu ima samo onoliko koliko mi to sebi predocimo u svojoj glavi, dakle sve su to izmisljotine bolesnih umova i ajmo se sad svi lagano i kolektivno zatupiti cvjeticima, poljupcima i pusicama i onda ce nestati sigurno svih tih nedaca koje zaboga i ne postoje, jel tako... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 12:30 pm 
Član foruma

Citat:
moj zivot i zivot recimo Bil Gejtsa, nemaju nikakvih zajednickih tacaka. I on i ja zivimo u svojim sopstvenim svetovima.

Ti zivis u jednom realitetu a Bill Gates u drugom ali ono sto je zajednicko za obojicu jeste da zivite u istom denzitetu, tj. onom trecem. :wink:

Citat:
Kada Ljubav postane stalno i stabilno stanje nase svesti, ni bol ni patnja sveta nece nestati i dalje ce biti tu, osim za NAS. Nas svet, nasa svest ce biti u stanju Ljubavi i povezanost sa svim drugim svetovima i nivoima svesti. Bicemo slobodni.

Slazem se, samo je prije toga potrebno biti svjestan svih prepreka i zamki koje sa sobom nosi ta magicna rijec, jer u suprotnom, neces se ni okrenuti a tvoj surovi 3D materijalni svijet svakidasnjih patnji i bola ce biti zamijenjen novim ali istim takvim, samo malo ruzicasto obojenim. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 2:02 am 
Član foruma

mislim da svako uistinu zna sta ljubav znaci, tj. da nas dovodi do posebnog oblika Svesti, univerzalne Vibracije

samo treba osvestiti volj-u kao i volj-enje :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 6:41 pm 
Moderator

Citat:
Objektivna stvarnost ne postoji. Osim vremena (i pored vremenske razlike od nekoliko sati) i ove planete (i pored razlike u mestu stanovanja) moj zivot i zivot recimo Bil Gejtsa, nemaju nikakvih zajednickih tacaka. I on i ja zivimo u svojim sopstvenim svetovima.

Isto je i sa ljubavlju. Kada Ljubav postane stalno i stabilno stanje nase svesti, ni bol ni patnja sveta nece nestati i dalje ce biti tu, osim za NAS. Nas svet, nasa svest ce biti u stanju Ljubavi i povezanost sa svim drugim svetovima i nivoima svesti. Bicemo slobodni.

Mislim da stanje u kome bol i patnja sveta nestanu za NAS nije stabilno stanje ljubavi. Hm, pokusacu da obasnim kako gledam na stvari.

Rekla bih prvo da objektivna stvarnost ipak postoji. Postoji kao takva doduse tek na nivou Apsoluta a percepcija objektivne stvarnosti je SVE do tog stepena subjektivna u meri u kojoj smo se od tog stepena udaljili.

Kreiramo sami svoju stvarnost utoliko sto ona predstavlja odraz stanja nase svesti. Stvarnost koja nas okruzuje je samo utoliko realna, ali je u tom smislu zaista realna. Sa svim tim bolom i patnjom, manipulacijom i nasiljem. Ne mozemo pobeci od nje u neki svoj svet, isto kao sto ne mozemo pobeci od sebe. „Izbacice“ nas odatle, verovatno neki visi delovi nas samih. Tako to stanje nije stabilno.

Ta stvarnost zbog toga nije „losa“, ona samo nudi neke lekcije, koje smo izabrali za sebe, jer smo smatrali da ce nam one omoguciti najveci moguci napredak i da nas priblizavaju toj istinski objektivnoj stvarnosti u kojoj Jesmo odn. koja Jesmo.
Tako mislim da resavanje paradoksa koji u sebi nose i zlo i patnja na ovom nivou zahteva manje subjektivan pristup od kreiranja sopstvenog sveta u kome oni ne postoje.

Medjutim, kada otkrijemo taj svoj ton/stanje ljubavi/vezu sa svim postojecim/kako to ko voli da zove/ u sebi, o kome govoris, onda patnja i bol zaista dobijaju drugu dimenziju i znacenje i manje „bole“. Ali ne zbog toga sto ne postoje za NAS.

Kada otkrijemo taj svoj ton, zaista pozelimo da zauvek nestanemo u njemu. Kada podesimo antenu za neke drugacije vibracije, otvorimo neki kanal za upliv nekih „visih“ energija, cini se za trenutak da je to dovoljno. Medjutim, ako ne naucimo da ucinimo da ta energija kruzi, ako je ne prenesemo dalje, pocinje da se gomila u nama, grudva se i kanali se zatvaraju. Zapuse se. Onda mozemo ponovo da crpimo energiju samo „od dole“. :?

No, mozda je nasa trenutno najvaznija lekcija da naucimo da sve zaista jeste isprepletano i da covek nije izolovano ostrvo u Univerzumu vec je sustinski povezan sa svim postojecim.
I da onda slobodno izaberemo svoj nacin interakcije sa tim svim postojecim (samim sobom :wink: ).

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 8:19 pm 
Član foruma

Citat:
Koliko verujem u crnu, toliko verujem i u belu magiju. Sve ono sto se odigrava tokom vencanja ima svoju simboliku i svoju energiju, koja moze biti iskoriscena, ali i ne mora....od nas zavisi

"Boze" me sacuvaj :|

Ovo je sad editovano:

Citat:
Sta je prava i vecna (duhovna) Ljubav, a sta ona "hormonalna" i prolazna i kako razlikovati jednu od druge, uvek je predstavljalo problem. Ja je dozivljavam kao dubok osecaj radosti i zadovoljstva samim svojim postojanjem, pri cemu taj osecaj ne zavisi od neke druge osobe, od mog socijalnog statusa ili neceg treceg.

Kada je stvarnost u pitanju,cini mi se da nadilazenjem bola i patnje, kao i trajnim povezivanjem sa Ljubavlju, osoba ne postaje sebicnija u odnosu na svetove i patnje drugih ljudi, vec sta vise, tek tada dobija mogucnost da jasnije i sire oseti i dozivi patnje i bol citavog covecanstva. Sve dok nas bole nase sopstvene rane, mi nemamo previse vremena i volje da se bavimo bolom drugih ljudi. Tek onda kada u potpunosti ocistimo sebe od svog sopstvenog bola, mozemo iskreno i potpuno da se predamo i
isceljenju bola drugih ljudi.

"Boze" me sakloni :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 8:34 pm 
Član foruma

Moje misljenje je da je ljubav prihvatanje stvari oko sebe onakvim kakve su. Znaci ne menjanje niceg u svoju korist. Ovo je jako tesko i ja jos nisam srela osobu koja voli nesto zato sto to jeste a ne iz nekih drugih razloga.
Kada u potpunosti prihvatis realnost, bez trunke protivljenja i zelje za kontrolom, javlja se istinska ljubav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 9:14 pm 
Član foruma

Slazem se sa Arjom da objektivna stvarnost postoji, pa cak mislim i da je njen najocigledniji odraz sama ljubav, odnosno, stanje koje samo tim imenom, buduci da nam je ono najdostupnije, mozemo da opisemo.
Za sve stvoreno potrebna je uzasna sila, a po mom skromnom misljenju, jacu silu od te ne poznajem. Pa i onda kad razmisljam cemu tezimo, kako u odnosu sa drugim ljudima, tako i u odnosu sa svim sto nas okruzuje, sta nas menja, sta nas smiruje i sta nas raduje, sta nam pomaze da razumemo i osmislimo, cak i taj bol i patnju....
Samo saznanje nema tu snagu- da nije ljubavi koja nas kao most spaja sa njim, ne bi bilo ni ushicenja koje nam ono donosi, ni maste da ga upotrebimo. A bez ljubavi ka saznanju, postajemo masine, kalkulatori, racunari, nazovite to stanje kako god hocete, jer ne vidim ni jednu drugu pokretacku silu koja bi ljubav ka sticanju istog mogla da zameni, a da proizvede isti efekat kao ona.
Kad kazem masta, mislim na stvaralacku energiju, ali izvornu, koja nam omogucava da i mi postanemo direktni, svesni ucesnici te objektivne stvarnosti. Pri tom, zbog toga sto koristim taj izraz nimalo ne zelim da umanjim njen znacaj, jer ne verujem da sve sto vidimo spolja i unutar nas samih nije rezultat savrsene maste, savrsenije i uzbudljivije od bilo kog umetnickog dela. Kad smo na pragu objektivne stvarnosti, ona samo kroz nas prolazi, a od prohodnosti nas samih zavisi i koliko smo u stanju da je pokazemo...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 10:34 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Citat:
Koliko verujem u crnu, toliko verujem i u belu magiju. Sve ono sto se odigrava tokom vencanja ima svoju simboliku i svoju energiju, koja moze biti iskoriscena, ali i ne mora....od nas zavisi

"Boze" me sacuvaj :|

Magicno! :P :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 11:10 pm 
Član foruma

blue_jay
Citat:
Moje je misljenje da je ljubav prihvatanje stvari oko sebe onakvima kakve su.

Po meni, koja ljubav vidi kao neki stvaralacki i aktivni princip, ovo mi se cini kao pasivnost, "pomirenost sa sudbinom"; konformizam.
Ima li nesto lose u tome zeljeti da stvari podju nabolje? Svima...Jer meni, doduse i nije tako lose, a ipak NE MOGU, jednostavno ne mogu prihvatiti stvari takve kakve jesu, zelim napredovati...
Citat:
Znaci ne mijenjanje niceg u svoju korist. Ovo je jako tesko

To je nemoguce. Ovo kategoricki tvrdim...

Parsifal
Citat:
...setih se onog grafita sa nekog zida:"Brak je STR sa dvoje zaposlenih"

Mozes li, moilm te, objasniti neznalici sto je STR? :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 22, 2007 11:49 pm 
Član foruma

Survivor je napisao/la:
Po meni, koja ljubav vidi kao neki stvaralacki i aktivni princip, ovo mi se cini kao pasivnost, "pomirenost sa sudbinom"; konformizam.
Ima li nesto lose u tome zeljeti da stvari podju nabolje? Svima...Jer meni, doduse i nije tako lose, a ipak NE MOGU, jednostavno ne mogu prihvatiti stvari takve kakve jesu, zelim napredovati...

Pa nepasivna mogu biti samo prema sebi. A po meni ta nepasivnost je upravo rad na sebi da volim tj. prihvatam sve oko sebe onakvo kakvo jeste.
Sto se "ne-mene" tice, nekad sam zelela da sve bude bolje ali sad vise nisam sigurna da znam sta je bolje. A ako uzmem sebe kao merodavnu da sudim sta je lose ili dobro, i ako radim u skladu s tim, tada moram dati isto pravo i onome koji je 'los' za moj pojam da i on sudi i radi po svome. I sta je onda ispravno, da bude po mom 'bolje' ili po njegovom 'losije'?
Zato mislim da su stvari taman onakve kakve trebaju da budu da bi promenili ono jedino sto mozemo - sebe. A ljubav smatram pomirenjem sa svime, posmatranje i ucenje lekcije.
Tako nekako ja razmisljam, ne znam, mozda zvucim nejasno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 23, 2007 4:37 am 
Član foruma

Moram......znam vec reakciju, al mozda nekome i klikne, pa sto onda ne probati.... :D

Kod:
Q: (L) So, you are saying that the path to illumination is knowledge and not love? A: That is correct.
Q: (L) Is it also correct that emotion can be used to mislead, that is emotions that are twisted and generated strictly from the flesh or false programming?
A: Emotion that limits is an impediment to progress. Emotion is also necessary to make progress in 3rd density. It is natural. When you begin to separate limiting emotions based on assumptions from emotions that open one to unlimited possibilities, that means you are preparing for the next density.
Q: (L) What about Love?
A: What about it?
Q: (L) There are many teachings that are promulgated that Love is the key, the answer. They say that illumination and knowledge and what-not can all be achieved through love.
A: The problem is not the term "love," the problem is the interpretation of the term. Those on third density have a tendency to confuse the issue horribly. After all, they confuse many things as love. When the actual definition of love as you know it is not correct either. It is not necessarily a feeling that one has that can also be interpreted as an emotion, but rather, as we have told you before, the essence of light which is knowledge is love, and this has been corrupted when it is said that love leads to illumination. Love is Light is Knowledge. Love makes no sense when common definitions are used as they are in your environment. To love you must know. And to know is to have light. And to have light is to love. And to have knowledge is to love.

E da, i volim vas sve, iako ste blesavi koliko ste teski :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 23, 2007 8:10 pm 
Član foruma

blue_jay : Sto se "ne-mene" tice, nekad sam zelela da sve bude bolje ali sad vise nisam sigurna da znam sta je bolje. A ako uzmem sebe kao merodavnu da sudim sta je lose ili dobro, i ako radim u skladu s tim, tada moram dati isto pravo i onome koji je 'los' za moj pojam da i on sudi i radi po svome. I sta je onda ispravno, da bude po mom 'bolje' ili po njegovom 'losije'?
Zato mislim da su stvari taman onakve kakve trebaju da budu da bi promenili ono jedino sto mozemo - sebe. A ljubav smatram pomirenjem sa svime, posmatranje i ucenje lekcije.
Tako nekako ja razmisljam, ne znam, mozda zvucim nejasno.
(ovo je citat, nesto mi neide...)

Ma, blue_jay, pojma nemas sto si mi ovim razjasnila. "Prosvijetlilo" mi se.
To su bile rijeci koje su mi trebale, u tom trenutku, to me podsjetilo na jednu pricu gdje neki trazi odgovore u knjigama, cita, cita, neumorno, a potom izadje i rijeci koje slucajno usput cuje dodju mu kao "iluminacija"...
Uvidjam svu nesavrsenost koncepta koji mi je bio nametnut: "Sto je dobro za mene svima mora biti dobro..." A tko kaze da je tako? Tko mi je uopce utuvio u glavu da se ja moram "brinuti" za one koji me to uopce nisu trazili i na ramenima nositi "svu bol ovog svijeta"? I sto time postizem, osim sto udaram glavom u zid zbog toga sto Madjarska more nema. Nista dobroga, ni sebi ni drugima...Nije to ljubav...
Ljubav je pusti druge da zive, rade i misle kako oni hoce...
blue_jay, imas 5 !

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 23, 2007 11:39 pm 
Član foruma

Survivor je napisao/la:
Ma, blue_jay, pojma nemas sto si mi ovim razjasnila...

Drago mi je :).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 11:10 am 
Član foruma

Parsifal je napisao/la:
...

... i osta živ! :D

... i to nekoliko puta!!!

:roll: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 11:24 am 
Član foruma

Zar i ljubav spada pod metafiziku ???

To mi više dođe pod manipulaciju ljudskom sviješću. :twisted: :lol: :D :wink:

Vrh

Naslov: Vjerujete li...
PostPostano: sub dec 15, 2007 5:56 pm 
Početnik

Hmm....E sad ja neznam dal sam slijepa ili..mislim il mi netko obrisao temu il,evo sad 2 put moram postaviti istu..ne kuzim,no idemo dalje.Vjerujete li vi da postoji vasa srodna dusa?I dal ste ju upoznali,sto ste osjetili kad ste upoznali svoju drugu polovicu tj.srodnu dusu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 16, 2007 1:56 am 
Član foruma

Ljubav = sloboda! :) A cak nije ni osjećaj! Već... nešto za što ja rijeći nemam. A vjerujem da rijeći za to zapravo ni ne postoje.

Love will set us free!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.