Na svu srecu, meni je ostalo sacuvano.
lilaamrit je napisao/la:
Neznam dali se ova teme već obrdjivala,molim moderatore da usmjere ovaj topic,ako smatraju da ovdje ne pripada,a vas Galaktičare na diskusiju.Naime u zadnjih godina broj autistične dijece je sve veći,znanost nema odgovora zašto!!! To ujedno pokreće entuzijaste,jogine,metafizičare...i sve druge mislioce na razmišljanje...O autizmu zapravo se jako malo uopće zna,teorije su izmjenjane nekoliko puta...nezna se kako uopće i zašto takva stanja nastaju(u ranoj životnoj dobi 2-3 god.)... Hvala!
fingolfin je napisao/la:
Premjestio sam ovu temu sa metafizike ovdje jer mislim da bolje odgovara ovom subforumu.
Uz put, evo jedan link na kojem mozete procitati neke osnovne informacije o ovoj bolesti:
http://www.medicina.hr/clanci/Autizam.htmlilaamrit je napisao/la:
hvala,na zalost ili sreću znam mnogo više no što mi oni na toj stranici nude...hoću nove hipoteze jer bez obzira na njihove znanstvene definicije i karakteristike glede autizma ...zna se da su ta djeca,naprotiv Hipersenzibilna,a proporcionalno tome hipersensitivna i od tud ta autističnost,dakle povlačenje u sebe....mene zanima uzrok...ali i sve drugo što misli te da bi tu bilo za shodno reči.....
Jack987 je napisao/la:
Ne volim pretpostavljati nešto, ali ovdje mogu dati jednu pretpostavku ( moje jedno viđenje ove stvari ).
Određene duše se u ovom "završnom razdoblju prije tranzicije ( 2012.g. ili prije )" inkarniraju u materijalna tijela s određenim razlogom. Neke možda žele iskusiti tranziciju ( dolazak vala, pomak denziteta/dimenzija, korak u nivou svjesnosti... itd. ) i sad je baš pravo "vrijeme" za utjelovljenje, tj. inkarnaciju u određena materijalna tijela. Vjerojatno nisu potpuno sinhronizirane s materijalnim vibracijama ovog našeg materijalnog 3D okruženja, OPS naboja, pa se dešavaju takvi "poremećaji". Ali možda su te duše bile OPD varijante, pa su zasad nesinhronizirane s OPS tijelima...
Uglavnom, prije par godina sam gledao jedan film u kojem se radi o sličnom. Postoji jedan krug prijatelja koji odrasta zajedno, ali je jedan od njih uvijek imao problema s komunikacijom, svi su ga na neki način ugnjetavali radi toga ( zvali ga raznim pogrdnim imenima i drugim dječjim maltretiranjima su ga uvijek šikanirali ). No, odrasli su i često se družili u nekoj kolibi u nekoj planini i tulumarili. Ono, snijeg, pivo, klopa... vožnja snijegom... i tako su se stvari počele mijenjati kad su otkrili da neki vanzemaljac okupira ljudsko tijelo i sije ličinke preko ljudi i tako se razmnožava. Naravno, kad je pomrlo već dosta ljudi, umješala se vojska i stavila cijelo područje pod karantenu. Čak su znali za te vanzemaljce i kako se mogu pobjediti. Ali, jedna ličinka je nekako prenesena na jedno drugo obližnje područje i htjela se proširiti preko vodovoda, tako da zarazi mnogo ljudi.
I tako... na kraju filma, borba da se ona uništi i sve te zavrzlame. I onda kad tog aliena nitko skoro više nije mogao zaustaviti - pojavi se ovaj što je bio "defektan", promjeni oblik u nekog drugog vanzemaljca, počne se boriti protiv ovog "zločestog", te na kraju uništi i njega i sebe. Tako je, u stvari, taj "defektan" bio cijelo vrijeme u ljudskom tijelu, neprilagođen "normalnim ljudskim okolinama", a na kraju izvršio svoju svrhu - zaštitio je "jadne nemoćne" ljude od ovog vanzemaljskog osvajača. Nitko nije ni posumnjao da je bio vanzemaljac u ljudskom obliku.
Eto, to je bio samo film, ali kao paralela... tko zna, možda i te bebe i djeca promjene svoje karakteristike kad za to dođe vrijeme...
Svaki "defekt" u tijelu nastaje zbog neslaganja duše s tim tijelom, nesinhroniziranja, ili radi nekog kemijskog debalansa u materijalnom tijelu, a možda i nekih energetskih blokada u eteričkom ( energetskom ) dijelu tijela. Ne zaboravimo da mi nismo samo ova materijalna tijela, za koja većina ljudi misli da su ona jedina naša egzistencija. Ona su samo jedna od ukupno dvije komponente u ovom našem, trenutnom, 3D okruženju ( vozila, nosioci ).
fingolfin je napisao/la:
Jack ovo sto si napisao, mislim da ima itekakvog smisla.
lilaamrit je napisao/la:
s obzirom da su ta djeca izrazito produhovljena i sami stručnjaci se u tome slažu...postoji li kakva veza nazovimo to "mudrošću prošlih i budućih života"(digresija,posjedovanjem izrazitog senzibiliteta,uvidjene su neke telepatske sposobnosti) odnosno karmom...Neki govore o porastu autizma,njih kao glasnika nove generacije...predvidjanja su o sve većem br. tj. porastu autistične djece...Gledajući na Autizam i uzimajući u obzir njihov senzibilitet-senzitivitet,iz pozicije "norm." čovijeka koji teži ka istini,i kad spozna....umjesto sreće osjetim tugu,poželim se i ja (na kraju krajeva i pobjegnem) zavući u svoj svijet i tamo ostati....Možeš li mi reči zašto duša ne bi prihvatila tijelo...iako mi se čini da se ovdje ne radi o neprihvačanju tijela bar ne neposredno,mislim da se ovdje radi o ne prihvačanju ove realnosti... Znam da je o prihvaćanju-neprihvaćanju tema za drugi topic,ali o tome još nema nekakav stav,a možda bi mi kompletiralo sliku...hvala!
Jack987 je napisao/la:
Možeš li mi reči zašto duša ne bi prihvatila tijelo...iako mi se čini da se ovdje ne radi o neprihvačanju tijela bar ne neposredno,mislim da se ovdje radi o ne prihvačanju ove realnosti...
Da, više je neprihvaćanje ovog okruženja u kojem se nalazi, pa se to manifestira na materijalnom tijelu.
Vibracijske frekvencije duše nisu potpuno u skladu ovog 3D, OPS materijalnog okruženja. Npr., možda je duša "dosad" ( prošli životi, paralelni životi, drugi realiteti... itd, štogod bilo ) bila u nekom drugačijem okruženju, recimo možda, OPD, pa se teško navikava na ovo OPS ( samo materijalno tijelo je OPS jer tako jedino funkcionira ovdje u ovom našem 3 D ). Iz određenih razloga, možda je došla "ovamo" i "sada" obaviti neke svoje lekcije, ma kakve god one sad bile...
Duša inače uobličuje materijalno tijelo svojim vibracijama. Ta prilagodba treba biti na visokom nivou, ukoliko se želi zdravo tijelo i dobra usklađenost između duše i materijalnog tijela.
Ako ćemo dalje o duši i tim pitanjima... prijeđimo na temu o tome:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=188en1di0n je napisao/la:
Stephen King - "Dreamcatcher"
<off_topic>
To je taj film/knjiga! Anyway ... filmu su kraj usrali. Ali bar na DVD izdanju ima ogrinalni kraj.
</off_topic>
Asinkronost tijela i uma (duha)
I Duddits! Go away Mr.Grey! Go away!
Jack987 je napisao/la:
Citat:
"Dreamcatcher"
E, to!

Bravo, nisam se mogao sjetiti ime filma...
thanx, en1di0n.
lilaamrit je napisao/la:
hvala na pozimu na drugi forum...jack987

.... hajdemo,pokušati bez toga OPD/OPS-a...recimo ovako; sagledajmo situaciju iz ovog realiteta(onog koji je prihvaćen od većine)...dobivamo "autistično dijete",roditelj svjestsn /nesvjestan svoje uloge odradju je ju u skladu s svojim znanjem,tj. mogučnostima...(nalazimo tu..od sažaljenja,žaljenja,prihvačanjem dijagnoze "zdravo za gotovo...brige,nebrige...suosjećanja,osvješćivanja i u skladu s tim djelovanja)...No pitanje,kad se dodje do svjesnoasti "takve neprilagodjene duše",te same svjesnosti o bitku(nije mi cilj se razmetati sa tako nazvatću ih kompleksno -jednostavnim pojmovno sadržajnim riječima...trnovit put!)...što ćiniti...ako je i ona ,a je Božja volj,kozmička energija...koliko je trud osvještenog roditelja otplaćivanje njegovih dugova...ako i je ,ta svjesnost bi mogla i tu energiju razmejene i anulirati i staviti ishod recimo to u Božje ruke...a naravno kako govorimo o osvještenom roditelju i preuzimanju nj. uloge,roditelja-sredstvo-usmjeravatelja da djeluje u skladu upravo te uloge...dali prostor koji ostaje izmedju osvještenog roditelja-autističnog djeteta ostaje neutralan...i smatraš/te li da u tom prostoru realiteta ovozemaljskih uloga (gore navedenih) je zapravo ključan za dešifriranje ove enigme Autističnog dijeteta ... osvješten roditelj(svojevrsni otplatitelj dugova)- Autistično dijete(može i kao OPD/OPS,te nj. otplaćivanje dugova(op.a- neznam koliko svjesnih!) = rezultat ????

Ne sumnjam da sam zbunila...ali nisam našla lakši način da se izrazim...

Do koje mjere prihvatiti,do koje mjere djelovati ,a da se neuništiš...jer dio i nj. zadaće je da se nosi s tim....
galaksija je napisao/la:
Postoji dosta indikacija da je autizam povezan s vakcinama.
Ukucajte u Google: autism and vaccines
Pozdrav
lilaamrit je napisao/la:
da,postoje razne teorije...ali gotovo ništa dokazano... ali da o to uzmemo u obzir...to spada u "isplaćivanje dugova"!..Mislim ,uvijek kad se nemože nešto dokazati pribjegava se nečemu što je znanstveno prihvatljivije i ujedno jednostavnije...pa svjedoci smo mračnog doba znanosti,one opće prihvaćene,koja se vrednuje isključivo papirom...nije mi cilj ovdje dokazivati bilo što od pretpostavki,jer gotovo da je nemoguće...<<želim vaša mišljenja...bez straha,bez osude....open minde...preko granica normi,regula,usvojenih obrazaca masovnog vidjenja...ali jednu koliko toliko sustavnu logiku koja bi imala smisao ...a možda i svrhu!