Sada je: uto maj 06, 2025 9:32 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet nov 10, 2006 9:06 pm 
Član foruma

ustvari mozesh proveriti shto pijesh mozesh odneti na ispitivanje kod nas je to u zavod za hranu u odelu ispitivanje, i onda dash vodu i oni sve shto pronagu daju ti izveshtaj... ali placa se..

mi smo probali da napravimi sok od pcenicne trave koje smo odgledivali u specificne uslove, zato shto je jako osetliva, onda smo dali da nam to ispitaju pre da pijeme i pokraj to shto su nashli strptokok , dali su i prerustvo na odregenish hemiskih substanca koje su najverojatno bili u sok preko vodu.. to rade tako sto rade neke hemiske eksperimente i ako ima reakciju, to stave u izveshtaj... e sad dal mogu sve registrirat to ne znam, ali dobijes prilicno detaljne izveshtaje.

ja sam sad imala problem vodu za koloidno srebro od kad znam uzimam od jednu apoteku. e sada pocelo da se pojavlja neka srebrne mrlja ako malo vishe odstoi pa mislim da nosim destiliranu vodu na pretrage..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 24, 2006 2:49 pm 
Početnik

Američka vlada povukla je prvi potez u regulaciji sektora nanotehnologije. Proizvođači će morati podastrijeti znanstvene dokaze da upotreba nanočestica srebra nije štetna za zdravlje.

Američka vlada povukla je prvi potez u regulaciji sektora nanotehnologije, odredivši da će puštanje u prodaju proizvoda u kategoriji robe široke potrošnje koji sadrže antibakterijske čestice srebra ubuduće biti uvjetovano dozvolom američke regulatorne Agencije za zaštitu okoliša (EPA).

EPA je u srijedu objavila da mijenja politiku na saveznoj razini, objasnivši da će ubuduće od proizvođača zahtijevati da podastru znanstvene dokaze da upotreba nanočestica srebra neće naškoditi vodenim resursima ni zdravlju građana.

Aktivisti za zaštitu okoliša i ostale skupine građana strahuju da bi odlaganje takvog materijala u okoliš moglo naškoditi korisnim bakterijama i vodenim organizmima i ugroziti zdravlje ljudi.

Nanočestice srebra koriste se za ubijanje klica u podstavi cipela, spremnicima za skladištenje hrane, osvježivačima zraka, strojevima za pranje rublja i ostalim proizvodima.

Srebro spada među najraširenije vrste nanomaterijala u prodaji, a ta skupina danas obuhvaća više od 200 materijala, pokazuju podaci Projekta za nove nanotehnologije, koji financiraju Međunarodni centar za znanstvenike Woodrow Wilson i Pew Charitable Trusts.

Američka regulatorna agencija ipak ne namjerava nadzirati većinu nanomaterijala koji mogu sadržavati čestice veličine milijuntog dijela vrška igle.

Uprava za hranu i lijekove (FDA) također razmatra mogućnost regulacije proizvoda u kojima se koristi nanotehnologija.

:twisted: :twisted:
http://www.net.hr/tehnoklik/page/2006/11/23/0204006.html

.....ajmo sad svi koji se bave garažnom nanotehnologijom prijavit agentima FDA :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 02, 2006 11:27 am 
Početnik

Bio sam jucer na prezentaciji firme Eko solar, koja proizvodi koloidnu srebrnu vodu, pa da podjelim iskustva. Naime oni se uskoro probijaju i na hrvatsko trziste tako da sad sredjuju papire za firmu i sve zive dozvole pa bi za dva mjeseca sve trebalo krenuti i kod nas. Cijena pola litre je 120 kuna, a ako ste clan onda je 90 kuna, no to je manje bitno za nas koji ju sami pravimo. Ono sto je bitno je to da mi je jedan od prezentatora rekao da je najveci kljuc svega u izrazito cistoj vodi i da su oko toga imali puno problema pri dobivanju dozvola i certifikata iso 9001. Cistoca njihove vode je 0.1 ppm-a. Neznam koliko je najcisca voda u ljekarnama koja se kod nas moze kupiti, ali svakako se isplati provjeriti da mozemo usporediti vrijednosti. Spomenuo sam mu da i ja pravim "koloidno" srebro pa je prvo bio skeptican i tvrdio mi je da tim putem mozemo unistiti samo bakterije, dok je kasnije u prici rekao da je tako dobiveno srebro izuzetno dobro za viruse. Ocito da ni on sam nezna. Napomenio je jos da pazimo na to koliki komadi nam se otkidaju jer preveliki nemaju koristi nego izazivaju stetu i jos je rekao da kod ionskog srebra ne postoji problem sa nagomilavanjem cestica jer su sve pozitivne pa se odbijaju medjusobno jedna od druge tako da ne moze doci do nagomilavanja. Oni savjetuju da 20 minuta prije i poslije pijenja srebra nista ne unosimo od hrane i pica u organizam jer je tako djelovanje oslabljeno. U biti nije djelovanje oslabljeno nego se tad srebro veze sa drugim elementima kao sto je klor iz vode, a to nikako ne zelimo. To sam pitao i prezentatora kasnije i on je moje misljenje potvrdio, ali kao ljudima je to tesko objasniti pa je jednostavnije ovako zakamuflirati. Njihove upute su (a to vec i ptice na grani znaju) da je bitnije uzimati malo, a cesto nego uzimati puno odjednom iako se tome, naravno, ne protive jer vise prodaju. :)

Voda je poprilicno "jaka" i ima slatkasti okus, ali kao da "reze" jezik. Jednom sam i ja dobio slican okus, ali pravio sam ju stvarno dugo i nije bila slatkasta. Cudno mi je sto im je pakovanje svjetlo plava prozirna boca, a govore kako treba cuvati dalje od svjetlosti pa je najbolje bocu spremiti u kutiju. Nije im bilo jednostavnije napraviti tamnoplavu bocu? Njihova koncentracija je 5 ppm-a i kazu da je to idealna koncentracija prema nekim istrazivanjima. U brosuri koju sam dobio pise da koncentracija od 2.5 ppm-a inhibira neke bakterije i viruse dok ih ona od 5 ppm-a potpuno unistava. Znaci li to da voda koju mi napravimo samo privremeno onesposobljava bakterije i viruse? Ako je tako nije ni to lose jer dajemo vremena imunoloskom sustavu, ali zanima me vase misljenje.

Zakljucak iz ovog svega bi bio da mi nase srebro poprilicno dobro radimo sa obzirom na uvjete u kojima radimo :) Za preventivno koristenje ionako nije bitno da koncentracija bude prevelika, a ako bas imamo neke tegobe na koje kucna izvedba nije u stanju djelovati, uvijek je tu ova skuplja opcija.

Dobro je kad si u stanju da mozes birati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 02, 2006 3:33 pm 
Član foruma

www.agion-tech.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 02, 2006 10:30 pm 
Administrator

robotz, dobrodošao i puno hvala na informacijama.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 04, 2006 11:27 pm 
Početnik

može li mi kompetentna osoba, proučavatelj prirodnih znanosti odgovoriti na pitanje da li se može postići efekat djelovanja srebra koji opisujete samim zagrijavanjem vode do temperature vrenja u koju se onda ubaci 99.999% srebro. naime, čitala sam da srebro ima veoma mali otpor, i da jako lako dolazi do ispuštanja iona prilikom izlaganja srebra takvoj temperaturi.
što bi se točno desilo u takvom postupku i koliko je za njega stvarno potrebna destilirana voda, pošto je voda u našim krajevim poprilično čista.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 05, 2006 12:27 am 
Administrator

fumar, dobrodošla!

Da, čitao sam i ja u knjizi Lječenje vodom, parom... da je to isto jedan od mogućih načina dobivanja ljekovitog sredstva.

Nisam probao, iako vjerojatno ima sličan učinak.

Jedino mi pada na pamet misao u vezi "čiste vode", kako si rekla... naime, čista voda i ne znači "oslobođena od svih dodataka, minerala koji su u njoj otopljeni". Mislim, čista izvorska voda je zdrava za piće, ali u njoj ima otopljenih minerala. Eh, sad... neznam da li bi se kod toga srebro vezalo uz koji mineral koji je u njoj otopljen... jer minerali ostaju kod kuhanja u vodi... ne mogu ispariti ( para je čista destilirana voda u plinovitom stanju ).

Možda bi se moglo destiliranu vodu tako kuhati, pa umakati srebro u nju... definitivno nebi bilo drugih tvari koje bi mogle "onečistiti" otopinu.

Znači, nije stvar u tome da pobijemo sve bakterije u vodi kuhanjem, pa napravimo koloidno u "čistoj" otopini... ionako koloidno srebro ubije sve što je u njemu od bakterija i virusa... već je stvar da reakcijom ne povežemo srebro s mineralima koji su već otopljeni u vodi.

Iako, možda je voda bez klora dobra ( neznam, nisam probao ). Možda će drugi nešto više znati o tome... ? ( BTW. ja nisam kompetentna osoba, hehe , treba sam probati pa vidjeti... )

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 11, 2006 8:15 pm 
Početnik

Pozdrav svima,
danas sam kupio srebrnu vodu ali ne Eko solar proizvodjaca neko Collo Acqua ( nije reklma). Prvi put dolazim u dodir sa tom vodom i interesuje me kakvog je ukusa. @Robotz je napisao da eko solar voda ima slatkast ukus, medjutim ova ima blago gorak metalan ukus. Metalan ukus je u redu (iz raznik postova) ali me brine blago gorak ukus. Mozda na prvo uzimanje je tako, pa molim upucene da mi pojasne da li je to prava voda ili neki buckuris. Na ambalazi pise "Koloidno srebro 20 ml/l". Interesuje me koja je to koncentracija, jaka ili slaba. Kazu da se pije 5 ml 3xdnevno. Nasao sam negde da je ml/l jednak ppm, sto ce reci da je voda 20ppm sto mi ukazuje da je veoma jak. Da li sam u pravu???
Planiram da sam pravim. @Fumar je dala mozda dobru ideju ali da se umesto "obicne" vode upotrebimo destilovanu i da se ubaci srebro 99.99% i da se zajedno sa srebrom kuva 15 minuta. Sta bi dobio??? Da li bi doslo do ispustanja iona???
Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 12, 2006 4:54 pm 
Administrator

Pozdrav, zzmen!

Pa vjerojatno bi dobio koloidno, samo neznam koja bi koncentracija bila. Inače, ako je jak okus, gorak ili metalan, to vjerojatno znači da je koncentracija veća.

Iako možda, ako si zdrav, ne treba piti toliko jake otopine... nema svrhe. I one male količine ( slabije otopine ) su dovoljne kao neka okvirna prevencija od raznih bolesti.

Probaj iskuhati malo srebra u destiliranoj vodi, ohladi, probaj i vidi. Naravno, javi rezultate kako bi i drugi znali da li je ok. Ali kuhaj u nekoj posudi od vatrostalnog stakla... ako kuhaš u željeznoj posudi ( čeličnoj ) možda i čelik otpusti koji svoj sastojak... staklo je neutralno, zato se i upotrebljava kod pokusa u laboratorijima.

Puno uspjeha i javi što si dobio!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 12, 2006 5:33 pm 
Početnik

Pozdrav,
veoma dobra ideja da se kuva u vatrostalnoj posudi. Ja bi po navici to stavio u metalnu. Kako cu znati da sam dobio nesta??? Pretpostavljam da otopina mora da ima metalan ukus, pa ako dobijem to javljam. Nemam nikakvih mernih instrumenata niti se razumem u to, pocetnik sam. Od srebra imam stari srebrni novac iz 1938. Pretpostavljam da je 99.99% jer u to vreme se nisu ubacivale nikave legure (pretpostavljam).
Javljam rezultate

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 12, 2006 8:11 pm 
Član foruma

Jednostavan odgovor na pitanje sta biste dobili grijanjem srebra je nista.
Zapravo nista vise od toga da drzite srebrnu zlicu u casi vode, mada moze se rec da je i to nesto. Ljudi su taj sistem (u terapeutske svrhe ne bas primjenjiv, ali u preventivne da) koristili jos prije 2500 god. Medutim jakost otopine koja se dobije pod utjecajem struje nije usporediva sa ovom koju bi trebali dobiti grijanjem.

1. Ako nesto grijete, 50% sanse imate da toj supstanci smanjite topljivost, ukoliko je taj proces egzoterman. Tako da grijanje srebra samo po sebi ne mora imati nikakve veze. Prvo morate saznat da li topljivost srebra raste ili pada sa porastom temperature!!! Ili da li se uopce mijenja u nekom iole vrijednom rasponu! Naravno ono sta je sigurno je da ce na oko 1200 K srebro se otopiti.
2. Cijela poanta je da dobijete ion srebra se bazira na elektrokemijskom procesu jer elektroni uglavnom ne idu u prevelikoj kolicini i sinkronizirano amo-tamo spontano i nicim izazvani, da je tako ne bi mi placali racun za struju. Dakle poanta je dobiti Ag+, Ag 2+. U realnom sustavu to znaci mjesavina srebrnog hidroksida i srebrnog oksida. Ako bi to uspjeli dobiti pukim zagrijavanjem znacilo da bi promjenom temperature mijenjate i pH. Ne bi islo.

Ako zelite to sami izracunati pogledajte topivost srebra u vodi na 25 C pa zatim na 100 i znat cete da li se uopce povecava ili cak smanjuje! Dakle pogled recimo i na tolinski kapacitet pa ce vam i to dat neke smjernice.

Da ja sad ne racunam dat cu samo primjer gdje se zlato koje je daleko u tom smislu "mekanije" od srebra, grije, rastapa sa malom kolicinom kiseline i istovremeno podvrgava elektrolizi istovremeno da bi se dobila otopina. Pa vi vidite sami.

Zadnja izmjena: Organski portal; sri dec 13, 2006 12:00 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 12, 2006 8:19 pm 
Član foruma

slika

Za primjer svima, sta se desava ljudima koji piju srebro, toksican metal koji izaziva argiriju!!!!!

slikaslikaslika
slikaslikaslika
slikaslikaslika

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 12, 2006 11:32 pm 
Administrator

U biti... pozeleniš! Tako nastaju "mali zeleni"!!!

slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 13, 2006 12:02 am 
Član foruma

Tip je inace kandidat za americki kongres!!!! Pio je MSP preparat. Ako se to njima moze desiti kako se ne bi moglo meni!!!! Mozda se nije obukao dobro, pa poplavio od zime. slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 13, 2006 4:45 pm 
Član foruma

Citat:
Za primjer svima, sta se desava ljudima koji piju srebro, toksican metal koji izaziva argiriju!!!!!

Ako ne budu koristili DESTILOVANU vodu u procesu proizvodnje koloidnog srebra to ce i da im se desi.
Na slikama je ovaj covek: http://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Jones

Citat:
Jones continues to promote the use of colloidal silver as a home remedy, though, upon detailing his methods of production leading up to his argyric condition, it has been established that he was using plain, unfiltered water (possibly tap water) and salt. Other users of colloidal silver claim one must use distilled water and preferably nothing else added, so as to avoid other silver compounds that promote argyria being produced.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 13, 2006 6:41 pm 
Administrator

A tko zna što je ovaj još pio... možda se nakljukao i nekim drugim stvarima koje ovi, naravno, nisu spomenuli. Ako popije malo arsena, neće ga ni 1000 litara koloidnog srebra spasiti... pa će neki reć: "Eh, da, pio je koloidno srebro!"

Mogu jesti, npr. zelenu salatu, i uz nju jesti i neke otrovne gljive, pa kao... pozlilo mi je od salate...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 13, 2006 6:43 pm 
Član foruma

Citat:
Jones developed argyria, which permanently turned his skin a blue-grey color, by consuming home-made colloidal silver which he made due to fears the Year 2000 problem would make antibiotics unavailable. The peculiar coloration of his skin featured prominently in media coverage of his unsuccessful campaign.

Ljudskoj gluposti nikad kraja

Citat:
Jones continues to promote the use of colloidal silver as a home remedy, though, upon detailing his methods of production leading up to his argyric condition, it has been established that he was using plain, unfiltered water (possibly tap water) and salt. Other users of colloidal silver claim one must use distilled water and preferably nothing else added, so as to avoid other silver compounds that promote argyria being produced.

He has said that his good health, minus the unusual skin tone, is the result of his use of colloidal silver. He does, however, admit that he overdosed on the antibiotic elixir.

daaa, ](*,)

jel se sjeca netko onog slucaja kada je zena debil kupila spermicidni gel (jelly) i mazala ga na kruh. Kada je nakon toga zatrudnila tuzila je kompaniju.

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 15, 2006 8:06 pm 
Član foruma

Je li tko na nekom od stranih seitova naišao na točan način korištenja k. srebra kada se ide riješiti problem HPV virusa? Čitala sam nedavno da se različito koristi za rješavanje respiratornih,od probavnih tegoba...nekad ga se pije pa se zalije sa par čaša vode; za one sa probavnim tegobama prvo se "mućka" 30 sek. u ustima da se izbjegne repsorpcija kroz prob. trakt...Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 16, 2006 12:37 pm 
Član foruma

HPV virus se nesme tretiratilokalno, t.j sa polivanje, jer HPV virus se nalazi na Grlic maternice gde se nalaze josh brojne bakterije koje odrzavaju PH sredinu.. kad bi lokalno evo recimo putem irigaciju delovala na HPV onda bi se unishtila i druga vaginalna flora pa bi se pojavili drugi plus problemi koji je posle isto teshko iskoreniti..

HPV je interesan virus jer nishta ga nemoze izleciti osim jak imunitet.. Na koji princip funkcionira sve to..?

To je novoismisleni virus koje muzi samo prenose a zene stradaju, i nema do sada ljek za HPV.. KAd se jaca imunitet , ja sam to postigla s hranom, imunitet razvija antitila za tip HPV koji imash i napada.Druga moznost koja ima HPV je mutirati jedna u drugi tip. Kad imunitet razvije antitela za jedan tip on izmutira u drugi, ali ako ti je imunitet jak on ce razviti antitela za sve tipove HPV, i virus ce mutirati od jedan u drugi, ali imunitet ima memmoriju da se nekad borio sa taj tip HPV i za neko vreme HPV nestaje..

To je drugotrajan proces i je direkno zavisan od jacinu iminiteta.. Sledtveno na to da ako pijesh koloidno srebro, pomazeshj imunitetu da se spravi sa bakterije i viruse u organizam a so to i jacash imunitet tako da po meni, a i od iskustvo mislim da je najbolje da pijesh koloidnu vodu za konkretni problem, a mozesh i promivke al nadvoreshne samo..

POZDRAV

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 18, 2006 10:18 am 
Član foruma

Hvala, Meya! Kojom hranom i kakvom prehranom si konkretno ti radila na imunitetu? Ja ti to više reikijem i molitvom nego prehranom. Jedem onako kako mi financijska situacija dopušta, jer svi ti prirodni preparati koje sam kupovala i pila, upravo za imunitet, koštaju toliko da bi mi trebao kredit da to mogu stalno financirati..zato sam i s tim prestala..vjera u Isusa i njegovu pomoć,ljubav i energiju iscijeljenja, me drže zdravom, a sigurna sam i zdravijom no ikada..i ne košta! samo me zanimalo vezano uz k. srebro, jer načini primjene su različiti i specifični..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.