Sada je: uto maj 13, 2025 12:29 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon nov 13, 2006 11:36 pm 
Član foruma

Nemam ni jedan. Nisam ni znala da se to može. :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 14, 2006 10:27 am 
Početnik

San1

Sanjam hladno mi je, lezim go sa donjeg izlaza iz moje zgrade (gde je drvece, trava i zelenilo) ustajem, oko mene ni traga od travke ili drveta, moja zgrada je polu unistena, bez prozora, pogledao sam gore, ka prozoru moje sobe i video samo crne, izgorele zidove unutar, nisam osecao nista cudno povodom toga, kao da je to rutina, sve je bilo opustoseno uokolo, i zatim sam video kako mi se priblizava neka osoba sa nekom vrstom zastitnog odela koja je imala nesto nalik plavom ekranu u predelu trbuha, zatim sam se probudio i bio pod snaznim utiskom, san je trajao oko 10 sekundi, po mojoj proceni

San2

Te noci sanjao sam standardne, nepovezane snove (kojih se tesko covek moze setiti) i najednom prikazuje mi se soba, mala prljavih zidova, bez prozora i vrata, slabo osvetljena. Jedini predmet u sobi bilo je staro zardjalo metalno bure, koje se nalazilo posred sobe. Odjednom stvara se potpuno crna ruka sa belim simbolima preko cele povrsine(ruka je bila isecena od ramena) stajala je uspravno sa dva ispruzena prsta nadole (kaziprst i prst desno) sa dugim noktima i kretala se po gornjoj strani bureta noktima urezivajuci neki simbol, tokom celog ovog sna u pozadini se cuo dubok muski glas koji govori nesto na nepoznatom jeziku.Naglo sam se probudio i glas sam mogao cuti jos par trenutaka. Osecao sam se strasno lose, bilo je oko 2h nocu, imao sam jako los osecaj u vezi sna, te noci dugo se nisam usudjivao da zaspim. Mozda ne deluje toliko strasno, ali ja sam bio prestravljen. Ne znam sta znaci taj san, trajao je oko 15 sekundi po mojoj proceni

Zadnja izmjena: Mpek; pon jan 22, 2007 12:46 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 16, 2006 12:39 am 
Moderator

Kristal je jedan od oblika u kojem se Jastvo (nase vise ja, dusa ...) ponekad javlja u snovima. Takodje kao (alhemijski) kamen, lapis.
Jedan citat o kristalima u snovima: „u mnogim snovima centar nukleusa, Jastvo, javlja se i kao kristal. Matematicki precizan raspored u kristalima budi u nama osecaj da cak i u „mrtvim“ stvarima deluje duhovno nacelo reda. Stoga kristal cesto oznacava jedinstvo suprotnosti – materije i duha.“

Doduse, koliko god logicno delovalo, polozaj ja (licnosti) unutar jastva nije bas uobicajen u snovima. Jastvo je najcesce ospoljeno i da budem iskrena sad mi je po prvi put palo na pamet da se zapitam zasto je to tako i sta bi implicirao drugaciji raspored „aktera“ u snu.

Imala sam doduse jedan san u kome sam se nasla u kompjuteru (tako prozaicno), ali me je nezan glas ubrzo veoma blago zamolio da „napustim sobu“. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 20, 2006 11:47 am 
Član foruma

Citat:
i zatim sam video kako mi se priblizava neka osoba sa nekom vrstom zastitnog odela koja je imala nesto nalik plavom ekranu u predelu trbuha

Najvjerojatnije da si vidio teletabisa :mrgreen: jk :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 21, 2006 1:19 am 
Član foruma

Sanjao sam prije nekog vremena da prolazim kako kroz neku crvotočinu pa onda kroz otvoreni svemir pa opet kroz crvotočinu i tako par puta velikom brzinom a pored mene prolaze galaksije, zvjezde, planeti, šarenilo boja, prekrasan osječaj, u početku strah par sekundi(kao da padam) onda mir i blaženstvo. kada sam se probudio osječao sam se, ne znam kako da opišem, ono ful opušteno raspoloženo pod dojmom sam bio par dana poslje. Non stop sam o tome ramišljao i ponovo pokašavao dočarati...fenomenalan san

Vrh

Naslov: Kontakt
PostPostano: uto nov 21, 2006 10:02 am 
Član foruma

Top_secret - to je u potpunosti ona scena iz filma 'Kontakt'-a (Judie Foster gl.uloga) (ili iz knjige - ali u filmu ti je vidljivije očima)...prekrasna scena...pogledaj ak nisi u javi!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 27, 2006 8:07 am 
Član foruma

Ja sam preksinoc sanjao cudnu invaziju vanzemaljaca i pad Zemlje kakva je.
San je bio vrlo detaljan i dug.
Sve je pocelo tako da sam bio s prijateljima u nekom kaficu koji ima terasu. Bilo je predvecer, mozda oko 6-7 sati, ljetno vrijeme. Atmosfera u kaficu je bila opustena, vise je slicilo kao da je neki coctail-party nego obicna masa ljudi koja se skupila na kavi. Svi su vrzmali okolo. Ja sam snimao to s kamerom (nekakav handy-cam, mada nikad to nisam imao u zivotu).
I tako snimam ja tu zabavu, ekipu, itd.
I kako u zadnje vrijeme imam obicaj svaku malo pogledat u nebo (radi chemtrailsa, i da vidim ima li sta novog na nebu :wink: ), isto tako u snu pogledam u nebo s kamerom. Nesto me prene, cuo se neki prasak ili tome slicno, i pogledam s kamerom u nebo kad ono imam sta vidit. Nekoliko NLO-a se medjusobno bori. Laserske zrake frcaju na sve strane. Jednog su pogodili i doslovno sam vidio scenu kako se raspada i goruci dijelovi padaju na tlo.
Nakon toga - panika.
Svi bjeze svugdi, kaos.
<sada ide dio sna kojeg se ne sjecam>
Slijedeca scena koje se sjecam je - u nekom selu sam, izmedju kuća i štala za sijeno.
Pogledam u nebo - chemtrailsa abnormalno previše. Cijelim nebom piče NLO-i i avioni.
Pored mene neki ljudi, velika zabrinutost se osjeca, ratna atmosfera. Svak ulijece u svoju kucu i skuplja svo oruzje sta ima.
Nakon toga su poceli potresi, vulkani, i tome slicno.
<sada sam se ovde ili probudio ili ima jos neki dio kojeg se ne sjecam>

Uglavnom, to je to.
Vrlo neugodan san.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 03, 2006 5:24 pm 
Početnik

I san

nalazim se u nekoj pustinji, odnosno nesto sto lici na pustinju. isprepleteno je mrezama i objekti koji se nalaze u mrezi nisu istog oblika (romb, kocka, trokut), i oni sami formiraju tu istu mrezu krecuci se nezavisno. ja lezim na vrhu jedne dine, proplanka sta vec. u jednom momentu dolaze konjanici, nesto poput beduina iz sahare, obuceni su u crno, konji su im crne boje. mene iako obuzima strah i panika posmatram kako prolaze i utapam se u pustinju da me ne otkriju. prolaze pored mene veoma brzo, zajedno sa vjetrom koji se krece kroz pustinju i deformise ili formira samu pustinju...inace ovaj san mi se cesto desava otprilike od 10 godine.

II san ili java

spavam i osjecam kako mi energija odlazi iz ruku sve do lakta. cujem cmoktanje (memorisan audio zapis), otvaram oci i vidim kako se moji prsti nalaze u ustima osobe bijelog lica i crnih ociju. smije se i dopustam mu da nastavi isisavati energiju sve dok ne uspijem razaznati kog je oblika. polako se budim i shvatam da ja ustvari cmokcem, odnosno isisavam svoju energiju. lice iz sna najvise odgovara opisu mog lica, iako mi jos nije jasno sta sam tacno vidio, u samom prelazu izmedju sna i budjenja bljesnulo je nesto...ovaj san sam imao prije 30-tak dana.

III stvarnost ili fikcija

tacnije ovo i nije san iako sam dugo sebe ubjedjivao da sam dozivio u snu. budi me svjetlost, okrecem se i ustajem iz kreveta i ugledam na prozoru nesto kao vatrenu loptu, koja mjenja boju iz jarko crvene u jarko narandzastu. kad sam je ugledao promjenila je polozaj veoma brzo i pocela da pulsira. meni je odmah palo na pamet da zeli da komunicira i priblizio sam se prozoru, ona je naglo promjenila polozaj i samo lebdjela pulsirajuci i mjenjajuci boje. meni je djelovalo simpaticno jer je izgledala veoma inteligentno i poput djeteta razigrano. kad sam pokusao da otvorim prozor nestala je velikom brzinom iza zgrade. cijeli dogadjaj je trajao ne vise od 5 sekundi, bar se meni tako cinilo. to sam dozivio samo jednom u zivotu u svojoj 17-oj godini.

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 10, 2006 9:55 pm 
Početnik

Evo jednog istripovanog snova:

Pobudio sam se toga jutra u kuæi moga dede i izležavao sam se u krevetu i najednom osetim kako padam lagano sa kraveta na pod, kao da me vuèe nešto i ja ustajem sa poda i nalazim se u istoj sobi samo je veèe i svestan sam ovog dogaðaja u snu i èudim se tome idem do ogledala u sobi i pogledam svoj odraz u ogledalu i vidim sebe starijeg nego u stvarnosti, gledam se u ogledalu i èudim se ovome i kazem: ’’Šta se dešava, kako istripovano’’, zatim izlazim iz sobe i oseæam vrlo èudnu atmosferu kuæe i silazim dole u prizemlje i vidim svoju tetku i ona je okrenuta leðima i ljušti krompir i ona mi kaže nešto nalik na:’’Da li si lepo spavao’’, ja se i dalje èudim situaciji i u tom trenutku se probudim, ležim u krevetu i ne mogu da se pomerim a vidim celu sobu i mog brata kako spava na susednom krevetu, pokušavam da se pomerim ali ne uspavam, zatim èujem gužvanje neke kese i dreku, buku oseèam lošu energiju i poènem halucinirati da moj burazer ustaje i haotièno se okreæe po sobi neverovatnom brzinom, mene hvata panika i pokušavam da se pomerim i na kraju uspem i sve nestane. Ustajem izbezumljen posle ovog dogaðaja i pokušavam da ga analiziram. Imao sam tada oko 13 godina, smatram ovo èudnijim dogaðajem

Zadnja izmjena: Mpek; pon jan 22, 2007 12:44 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 14, 2006 2:34 am 
Član foruma

evo mene i na ovoj temi :) merkam je neko vreme i rek'o ajd da napisem koju..
ja sam jedno vreme vodio blog snova (http://sansanjam.blogspot.com/)
i tu sam pisao kojesta u stvari ne kojestanego ono sto sam sanjao...onda sam prestao pa sam pisao sve na komp....'nove' snove cu poslati jos koliko sutra...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 26, 2007 11:19 am 
Početnik

saiensu je napisao/la:

I san

II san ili java

III stvarnost ili fikcija

Za sve nas kojih jebe taj dualitet:
http://nw0.info/?p=Documentaries/Waking%20Life/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 27, 2007 10:43 am 
Početnik

Citat:

Za sve nas kojih jebe taj dualitet:

interesantan sadrzaj sajta :-k
pozdrav

Vrh

Naslov: SAN - zancenje
PostPostano: ned jan 28, 2007 6:01 pm 
Član foruma

Spomenucu samo neke od meni najutisnutih detalaj nakon budjenja...

Dakle ogromna tamna nabujala rijeka prakticki izmedju planina odnosi sve pred sobom, cak i cijeli obronak... gradjevine... juri niz prosjek "kanjon" (kotlinu - medj dva proplanka..).
Ja u jednom djelu vidjnja preko proplanak koji je odnesen vodom umaknem gurajuci neki auto :) spasavam sebe i...

Odjednom sam usred te nabujale vodurine... nista ne osjecam osim sto gledam da pred vodom pada kisa kamenja .. dva mlade osobe pokusavaju pobjeci ali ih kamenje ometa...

probudio sam se...

tnx :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 02, 2007 11:01 am 
Početnik

Voda u snu ne valja, oznacava bolest. Ako si ti u vodi pa jos mutnoj, ti ces biti bolestan. Bistra voda oznacava negativnost, los period, a mutna je sigurno bolest. Bar kod mene u mojim snovima :dontknow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 02, 2007 5:58 pm 
Član foruma

Toliko i ja znam... ali mi nisu jasne ostale stvari...
tnx

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 02, 2007 7:31 pm 
Moderator

Voda u snu ne mora da bude negativna. Ultra kratak uvod: proces individuacije, svesno uskladjivanje sa psihickim unutrasnjim centrom, Jastvom, visim Ja, se ocituje preko odredjenih signala koji su transformisu u relativno prepoznatljive simbole u snovima. Arhetipske, vecne slike su vezuju za licno iskustvo snevaca i cesto dobijaju veoma konkretan oblik.

Voda u snu veoma cesto oznacava susret sa nesvesnim, sa neosvescenim sadrzajima, koji postepeno treba da preraste u svesnije uzimanje ucesca u sopstvenom procesu psihickog rasta, individuacije. Ovo po pravilu prati osecaj nelagode, obrazac koji se zaista javlja u citavim serijama snova. Negde na ovom topicu sam zapisala svoju seriju snova sa ulaskom u vodu. Trebalo bi da Ja u snu na kraju vec nekako svojevoljno udje u tu reku :wink: . Reka probija kanjon u snu, mozda bi se moglo reci utire put, u krajnjoj konsekvenci svesnijoj „komunikaciji“ sa centrom.

Dalje od toga je tesko reci bez vise podataka i tvojih asocijacija.
Medjutim, ipak jos nesto: reka je u snu bujica i to moze da bude vazan signal. Moguce (uz veeeeelike ograde) objasnjenje je da nesvesni sadrzaji trenutno „preplavljuju“ JA, odnosno da san predstavlja izvesno upozorenje samoregulisuceg centra budnoj svesti, Ja, ILI da ne zuri ILI da ozbiljno shvati ispoljavanja nesvesnog.

Dejstvujuci arhetipovi bi trebalo da prodju kroz fokus svesti, na ovaj ili onaj nacin, (ne po svaku cenu preko analize simbola - to eto meni jednostavno pricinjava zadovoljstvo). Jer - da parafraziram nekoga: ukoliko bi cena uskladjivanja sa centrom bila manja svest, manja vitalnost, onda ga ne bi vredelo ni imati. :wink:

Poruka je: strpljenje.
Mada su ova dva znacenja jedno drugom na izvestan nacin suprotstavljena, nase nesvesno nema bas nikakav problem sa tim.

Eto, samo pokusaj i par ideja za tvoje tumacenje, jer san u potpunosti moze rastumaciti samo snevac.
Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 02, 2007 7:35 pm 
Član foruma

Sanjam sve i svašta ali me jedan san svojim učestalim ponavljanjem natjerao da često razmišljam o njegovom značenju. Sanjao sam ga najmanje 15 puta sa manjim varijacijama u sadržaju. Tipično: noć je, pada kiša ili je zemlja svježe natopljena vodom, ja šetam gradom i gledam odraze uličnih svjetala ili mjesečine u lokvicama na zemlji. Odjednom ugledam metalni novčić. Sagnem se, podignem ga i skontam da je male vrijednosti, tipično 10 KPf. Odmah zatim ugledam u neposrednoj blizini još jedan novčić, zatim još jedan i još jedan. Uskoro ih počinjem nalaziti jako puno, ima i onih od 20 KPf i 50Kpf, a nađe se poneki od 1KM ili 2KM. Čitavo malo bogatstvo u blatu :)

Zanimljivo da sam ispričao mom starom za ovaj san i on je rekao da je i sam često sanjao isto...

Uglavnom sam do sad razmišljao o novčićima kao o simbolu vrijednosti. Međutim, sad nešto kontam, izgleda da novac ne predstavlja vrijednost nego iskupljenje. Možda i posredništvo...
U okultizmu je metalni novčić simbol elementa zemlje.

U svakom slučaju značenje mi i dalje ostaje nejasno. :?:

http://www.inner-sunrise.co.nr

Vrh

Naslov: Lucidni snovi!?
PostPostano: čet feb 22, 2007 11:04 pm 
Član foruma

Nedavno sam na Rubu znanosti gledao emisiju o lucidnim snovima. Koliko sam razumio o snovima koje mi možemo na neki način kontrolisati, određivati događaje koje ćemo sanjati. Koliko sam čuo gošća je rekla da prvo moramo postati svijesni da sanjamo da bi mogli kontolisati svijet svojih snova. Pa me zanima zna li ko o ovoj temi malo više. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 22, 2007 11:23 pm 
Početnik

Baš sam neki dan malo čitao o lucidnim snovima,evo tu imaš jedan jako zanimljiv tekst:

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=lucidni%20snovi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:06 am 
Član foruma

Fosquate je napisao/la:
Baš sam neki dan malo čitao o lucidnim snovima,evo tu imaš jedan jako zanimljiv tekst:

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=lucidni%20snovi

Dobar tekst. Ohrabrujuci za mene jer bezuspesno pokusavam vec neko vreme :(.
Nego u tekstu se kaze kako svi mi idemo u atralni svet dok spavamo (razlika je da se neki bude u snu a neki ne) i pri povratku zaboravimo sve to i vracamo se u telo. Mene zanima ako sve zaboravimo sta onda predstavljaju snovi? Da li su to samo fragmentu naseg atralnog putovanja ili to mozak sam nesto "izmucka" nevezano za stvarna desavanja u astralnom svetu te noci?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.