Deckard je napisao/la:
Imaju sofisticiran sistem komunikacije i vjerovatno vrlo naprednu svijest u odnosu na ostale zivotinje medjutim ipak su i dalje zivotinje, ja nesto ne pusim one price o delfinima i kitovima kao o bicima iz drugih dimenzija koja su tu da nam pomognu u spiritualnom razvoju
Naravno da nisu.
A ovo se gore zna već duže vrijeme, čitao sam dosta davno članke o tome, ali nije bilo riječ o delfinima nego o kitovima. Čak je i Carl Sagan u knjizi Kozmos pred kraj pisao o tome dosta realno, o aroganciji ljudske vrste odnosno vrste koja se proglasila "gospodarima prirode" i sebičnom izlovu i činjenju nepravde tim prilično inteligentim morskim sisavcima. Nema to veze sa drugim dimenzijama i spiritualnim razvojem ofkors.
Deckard je napisao/la:
negdje na netu sam nedavno pronasao clanak nekog biologa koji govori o mracnoj strani delfina ( ako ga uspijem iskopati dacu vam link)
ukratko - nisu ima strana cedomorstva, i u stanju su pkazati nevidjenu okrutnost narucito kada naidju na pripadnike drugih vrsta delfina i manjih kitova koje cesto znaju masakrirati samo zabave radi, nadalje cesto se desava da razularene grupe mladih delfinskih huligana otmu majku sa djetetom , djete svirepo ubiju a majku drze u zatocenistvu i naizmjenicno je siluju...
To su takozvani delfini organski portali.
Deckard je napisao/la:
takodjer se malo zna i o napadima delfina na ljude koji se desavaju, ne tako cesto ali ipak se desavaju,
Svega ima, pa tako i "zlih" delfina. Opet je pitanje zasto su napali ljude, vjerojatno zato što su ušli u njihov teritorij, došli blizu mladunčadi itd. itd. Razloga može biti stotinu, majčinski instinkt, obrana itd. Na kraju krajeva , nemaju ni oni čisto uniformiranu svijest već što je organizam i inteligencija razvijenija, individualitet je jači. U svakom slučaju, čovjekova uloga je, da kad već je toliko inteligentan koliko jest, pokaže bar toliko empatije da ne izlovljava svako biće koje mu dođe. Live and let live.