Aragorn je napisao/la:
Ma ne smeta meni Andjela, to "jedi, pij i veseli se", nego onaj drugi deo "JER KO ZNA IMA LI ICEGA IZA" i mislim da je to jako stetna poruka za nekoga ko je krenuo putem duhovne samospoznaje, i indirektno ti sugerise da je takav put "jalov", a zajedno sa onim prvim delom ti kaze da je za tebe najbolje da "uzivas u zivotu" a ne da razmisljas o apstraktnom.
Ja bar tako vidim ovako izneto.
Inace treba se veseliti sto vise!

TKO ZNA IMA LI ICEGA IZA vrijedi sada jednako kao sto je vrijedilo oduvijek s obzirom da su sva dosadasnja saznanja i spoznaje po tom pitanju cisto subjektivne.
Da ne umires odmah nakon fizicke smrti to je vise manje vec jasno svima izmedju ostalog i zahvaljujuci iskustvima klinickih smrti (mozda je to jasno cak i Jehovinim svjedocima

) ali VJECNO POSTOJANJE ne samo da nije dokazano nego je stvar vjerovanja 99,99999%
Znamo da se aura raspada prilikom smrti i da je nadzivljuje najprije etericno tijelo koje je nosilac sjecanja, kojega nadzivljuje astralno tijelo, po nekim teorijama je tu i svjetlosno tijelo, Steiner tvrdi da se JA oslobadja i odlazi "doma" te se reinkarnira nakon vise stotina godina - meni je konkretno jedna iz tarota vidjela da sam zadnji put zivjela u 17. stoljecu - dok Tibetanci naprotiv vjeruju da se reinkarniras puno brze od toga i oni cak mogu znati reinkarnacije svojih ljudi, itd itd - STO JE OD SVEGA TOGA ISTINA (za nas)?
I ta druga tijela koja napustaju fizicko prilikom smrti - sta mislis da se i ona ne razlazu na sastavne dijelove nakon nekog vremena? Ili, da sve te molekule ne jedu neka svemirska bica (nije tesko biti jaci od covjeka) bas kao sto ove napustene fizicke jedu crvici....
Sto mislis, gdje ces biti 33 333 godine npr... ?
Mozes li barem zamisljati gdje ces biti i makar malo vjerovati u to...?
Imas li izvjestaj nekoga tko je zivio ovdje prije 33 333 godine da je jos uvijek "tu negdje" u prostoru i vremenu i da se cak sjeca sebe..?
A sto se tice reinkarnacije, sta mislis koliki postotak tvoga "ja" je sastavljeno od tvoga sjecanja, uspomena, povezanosti s ljudima iz tvoga zivota, znanja koja su ti prenijeli, navike koje su ti pomogli steci ili si ih sam stekao, nacin izrazavanja, tvoj specificni osmijeh itd?
Pa ako se reinkarniras, hoces li i dalje moci reci "To sam ja"?
Vise su "Ja" uloge koje glumci glume na sceni, vise se oni mogu uzivjeti u likove koje zamisljaju (a koji zapravo nisu oni) nego sto se netko moze uzivjeti ili makar samo razumjeti svoju navodnu prethodnu inkarnaciju...