Sada je: sri maj 14, 2025 6:08 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 5:34 pm 
Član foruma

E, sad si me stvarno dobro nasmijao Esperio, hvala ti za to. Tako si brzo i dobro sažeo sve naše postove u samo četiri reda, da ni najbolji novinar to ne bi mogao...

Fingolfine, kad KONAČNO realizujemo ljubav prema svemu (nemoj nipošto misliti da želim reći kako sam ja stigla do toga, jer nisam!) tada smo ZAVRŠILI PUT barem u ovoj inkarnaciji: sve ostalo opet postaje konačno naša slobodna volja...jer kad uspiješ 24/7 osjećati neuvjetovanu ljubav tada si se brate moj prosvijetlio, stekao ONO - temeljno i vrhovno, za čim svi duhovni tragaoci teže - Božansku svijest - tad sve znaš i svugdje si istovremeno, i tvoj svijet i svaki drugi /i tuđi/ svijet više nema konflikata, više NEMA ILUZIJE, brate Fingolfine.

TO je ono najvažnije - razbio si sve iluzije - to je oznaka krajnje ljubavi. I tada se više zaista nemaš boriti ni za što, jer ti više nemaš neprijatelja, ni u glavi, ni u vanjskom svijetu- svijet ti je i bukvalno na dlanu! No, znaš li KOLIKO BORBE predstoji dok STIGNEŠ do tog cilja - neuvjetovane ljubavi? To je borba o kojoj svi pričaju kroz istoriju, to je ono što muslimani (oni koji su otišli u suštinu islama) nazivaju "unutrašnjim džihadom",(i koji je trebao ostati upravo i samo to - unutrašnji, a ne vanjski džihad)
Dakle, to je ona najteža borba - sa vlastitim egom, pa ako hoćeš i sa ostacima reptilskog mozga, to je borba za izlazak iz matriksa. Van njega je, kad jednom konačno izađeš, zaista - "šarena livada, čisto nebo," itd...ali u tom svijetu ti si I livada, I nebo, I sve si, nema te gdje nisi, TI JESI SVE...I kad tu spoznaju ostvariš u sebi, onda dolazi 24/7 ljubav - neuvjetovana bilo čime...
Dakle, nema tu nikakve zamke KAD TO VEĆ JEDNOM POSTIGNEŠ, zamke su na putu PRIJE TOGA i dobro ih se trebamo čuvati...
Esperio je upravo citirao Kasiopejce, i dobar mu je citat - upravo stoga, što ova gore pomenuta borba podrazumijeva prije svega:

1. (STRAHOTNO) BUDNO RAZLUČIVANJE svakog dana, sata i sekunda - da li su tvoje misli zaista tvoje, ili su ti implantirane, ako jesu - od strane koga su, jer ne zaboravi da se misli mogu implantirati i od tvojih duhovnih vodiča - onih koji su na tvojoj strani i koji te prate cijeli život, bez obzira želiš li ikad podići glavu da ih ugledaš ili ne, tačnije: želiš li porinuti u sebe u dubokoj meditaciji i unutrašnjem umirivanju da čuješ šta ti zaista tvoje i samo tvoje BOŽANSKO SOPSTVO kaže,

1a). razlučivanje o emocijama koje upravo imaš, da li su tvoje ili si ih pokupio iz okoline ili od druge (čak i tebi bliske) osobe, te oslobađanje od njih, ako ne služe tvom višem dobru

1b), razlučivanje životnih situacija onako kako ti dolaze, i nezaobilazno postavljanje pitanja: ZAŠTO je ova situacija sad stigla u moj život, šta trebam naučiti iz nje, i kako izaći iz nje na najbolji mogući način...

Napomena: riječ strahotno u razlučivanju upotrebljena je samo da pokaže koliko je ono teško i koliko osoba mora i bukvalno biti budna 24/7 ako to želi postići

2. VLASTITO POSMATRANJE - samo se posmatraš, kako ti reaguješ na situacije u svom životu, čak i na novonastale osjećaje, samo posmatraj, i gledaj šta se dešava sa tvojim tijelom, umom i srcem....situacija počinje da se raspliće, ali ti i dalje samo posmatraš...ne analiziraš svojim logičkim umom, već posmatraš, i onda razumijevanje kao da stiže odnekle iznutra, a ne "odozgo" ili "odozdo" - ako si ikad imao ovaj osjećaj onda ćeš znati o čemu pričam...

3. PRIHVATANJE STVARI ONAKO KAKO TI DOLAZE U ŽIVOT- najteža lekcija- jer sa hiljadu situacija koje su nam dosad došle nismo se željeli pomiriti, a ni sad...no to je vezano za ono gore 1b: prihvatiti da nam je baš takva i takva situacija trebala doći u život , da bismo (pa opet gore 1b)...to nije mirenje sa životom, puštanje da te rijeka nosi kao kladu, NE, NIPOŠTO.

To ti je brate moj Fingolfine, UČENJE DA PLOVIŠ SA TOKOM I RITMOM RIJEKE ŽIVOTA...niti joj se opireš i ideš uzvodno (jer tad neminovno gubiš, rijeka je jača) niti se puštaš kao klada da te nosi nizvodno...(i tad si gotov i neminovno gubiš)...već posmatraš svoj život kao dio VEĆE STRUJE ŽIVOTA, kao SINHRONICITET, dakle usklađenost sa svim tuđim životima, i tuđim situacijama, sa svim tuđim emocijama i filmovima u glavi...itd. itd...
Dakle, oprosti, ali o ovome bih mogla još danima, no samospoznaja nije tema od jednog posta ili jednog odgovora na njega...i sam to jako dobro znaš!
Naravno, sve ovo ostaje samo moje skromno iskustvo, a dok ne budemo pričali iz svog vlastitog iskustva ili ne budemo postavljali pitanja iz svoje a ne tuđe glave, nećemo puno napredovati ka našem zajedničkom cilju. A taj je da se jednog dana sretnemo svi u jednoj tački - tamo gdje se svaki naš pojedinačni put polako sužava i ide ka onom drugom baš kao i željezničke tračnice koje se prešavši dugi put polako kako se približavaju Stanici, sužavaju i konačno stapaju jedna s drugom. Tako i mi - što smo bliži nivoom svijesti koji smo dosegli, to sve lakše i brže razumijemo jedni druge ,i sve nam manje riječi treba da jedni drugima opišemo kako se istinski osjećamo - jer to već znamo: tvoj osjećaj je isti kao i moj, itd.. itd...

S ljubavlju za tvoj i svačiji drugi i drugačiji put,
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 5:50 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Kasiopejci se bas nesto ne slazu sa time.

shalish se zar ne,izgleda danas zurish josh vishe nego juche,prochitaj malo sporije fudbalsku prichu,trazish protivrecnosti gde ih nema samo da bi bio zanimljiv
ovo je forum,ovakve fore pale u dnevnim novinama,(ako uopshte i chita to josh uvek neko) za dizanje tiraza,popij jednu bozuuuuu da te malo stabilizuje :mrgreen:
pa nije valjda da si se neshto naljutio, :mrgreen:

Ako te imalo nervira ovaj moj post samo reci brate,odmah brishem,kao da ga nije bilo,

btw napisao sam ja u onoj utakmici da na 5D ima i OPS,znachi tu se slazemo,koji deo priche ne shtima tu smo da razgovaramo,zar ne?

peace,
nat :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 7:07 pm 
Član foruma

Majku im jebema fašitičku! :notworthy:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 7:22 pm 
Član foruma

smagdinom nerazumevanju kompleksnosti kosmicke kreacije i termina slobodne volje, poretku denziteta, zamkama pri prelasku u peti

punch, ovo je boljelo

slika

istina je da istina boli
slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 9:28 pm 
Član foruma

smagda je napisao/la:
smagdinom nerazumevanju kompleksnosti kosmicke kreacije i termina slobodne volje, poretku denziteta, zamkama pri prelasku u peti

punch, ovo je boljelo

slika

istina je da istina boli
slika

slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 12:05 am 
Administrator

Ej ljudi... opet nesuglasice o ljubavi radi - nerazumijevanja.

Ljubav nije osjećaj. ( koji mi ljudi osjećamo kad "volimo" - čitaj - želimo )

Ljubav je - davanje znanja drugima. Davanje svijetlosti drugima. Dizanje svijesti drugih ( a time naravno, i sebe jer zajedno više znamo ).

Dakle, glupo se opet, opet i opet prepucavati new-age ljubav i slično.

Tko hoće uzvratiti ili dati ljubav ne osjeća. Taj DAJE drugima ZNANJE, informacije, doživljaje, mišljenja, dobru volju u pomaganju na razne načine, davanju OPCIJA PUTEVA, pa nek svatko odabere put koji mu najviše paše.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 1:00 am 
Član foruma

Meni se cini da je objasnjenje koje je Jack rekao nekako najuniverzalnije:
Ljubav jeste sirenje, odasiljanje svetlosti koja nosi informaciju.

fingolfin je napisao/la:

Pokušaću da navedem par svojih razmišljanja na ovu temu a i da se malo maknem od mlaćenja prazne slame sa kojekakvim sveznadarima na ovom forumu.

......A onda nastade dramska pauza.

:?: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 1:29 am 
Član foruma

Citat:
koji deo priche ne shtima tu smo da razgovaramo,zar ne?

Moraces malo da me sacekas nat, zajeban je taj peti denzitet.
Moracu da ponovim gradivo. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 9:20 pm 
Član foruma

Citat:
koji deo priche ne shtima tu smo da razgovaramo,zar ne?

Moraces malo da me sacekas nat, zajeban je taj peti denzitet.
Moracu da ponovim gradivo. :)

A, izvini, odakle "štrebaš" - je li Kasiopejci il ima i neka druga knjiga? :roll: :lol:

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 10:49 pm 
Član foruma

Ljubav je - davanje znanja drugima. Davanje svijetlosti drugima. Dizanje svijesti drugih ( a time naravno, i sebe jer zajedno više znamo ).

Meni se ćini da ljudi (puno njih oko mene) ne žele ljubav.
Kažu da sam dosad bila normalna ,pa im nije jasno što sam sad "pukla".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 11:25 pm 
Početnik

sto vise dajemo to smo vise sposobni da prihvatimo

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 11:33 pm 
Član foruma

Citat:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 04, 2006 11:51 pm 
Administrator

Citat:
sto vise dajemo to smo vise sposobni da prihvatimo

Enkalpius, dobrodošao/la!

Da ti bar svi postovi budu ovako mudri kao što je ovaj tvoj prvi!!! =D>

Citat:

Marin, neznaš koliko si u pravu!!! Nažalost, izgleda da je tako.

Ali i istovremeno primjećujem da je već vrlo mala granica da se mnogi ljudi i promjene ( na bolje ).

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 05, 2006 5:01 pm 
Član foruma

Citat:
A, izvini, odakle "štrebaš" - je li Kasiopejci il ima i neka druga knjiga?

Kasiopejci, Bringersi, Ra i jos neki tekstovi...

Imas neku knjigu da preporucis?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 05, 2006 8:04 pm 
Član foruma

Citat:
A, izvini, odakle "štrebaš" - je li Kasiopejci il ima i neka druga knjiga?

Kasiopejci, Bringersi, Ra i jos neki tekstovi...

Imas neku knjigu da preporucis?

Ma, nisam izdržala da te malo ne zezam. Drugo, teško je nekom ko se bavi ovakvim stvarima preporučiti bilo šta - znaš već da obično sami naletimo na onu pravu knjigu koja nam baš u tom trenutku treba, itd...no, zanimljivo je da čim sam pročitala tvoje pitanje odmah mi je u glavi sinuo jedan naslov:
"Inicijacija" od Elizabet Hejč, imaš je tu u beogradskoj izdavačkoj kući "Ezoterija", a vjerujem da u Beogradu možeš je naći na svakom koraku. No, sasvim je drugačija od Kasiopejaca, jer se radi o storiji žene koja je očito postala prosvijetljena, ali ima svega - objašnjenja o našem porijeklu, genetici, pradavnim vremenima, ali i onom što se ima desiti sad, a usput je i dobro udžbeničko štivo za svakog ko se želi baviti duhovnošću. Eto, je li dosta jedan naslov za sada? Inače, trenutno čitam Kybalion, i usput pitam da li ti znaš ili neko drugi - je li ova knjiga prevedena na neki od naših jezika, s obzirom da imam samo englesku verziju?

Pusa.
A:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 1:02 am 
Član foruma

Drzacu se ja za sad moje literature. :roll:
Citat:
Na primjer, dođem u međuprostor i svidi mi se, ono, ostala bih malo duže, vadim se na slobodnu volju i na to da ja odlučujem kad je vrijeme da se vratim, a kad ono, moš mislit-noga u dupe i natrag na bauštelu

"You control your response and therein lies your freedom."

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 2:31 pm 
Član foruma

Drzacu se ja za sad moje literature.

E, jesi kukavica...

:roll:

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 2:52 pm 
Član foruma

Citat:
E, jesi kukavica...

Kaze mi njuejdzerka...

:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 2:55 pm 
Član foruma

Marin je napisao/la:

Kažu da sam dosad bila normalna ,pa im nije jasno što sam sad "pukla".

Moja obitelj počela se zanimati za ponešto od onoga što tu i tamo kažem kad smo svi na okupu. Ne da im se čitati, ne da im se tražiti izvore podataka, nego me samo odjednom pitaju neko pitanje. A s druge strane, primjećujem izvjesna udaljavanja od meni, također, dragih osoba jer više ne mogu prihvatiti neke obrasce življenja koje sam nekada prihvaćala i tu dolazi do udaljavanja. Meni ne smeta ako netko ne dijeli moje mišljenje niti ja ikoga želim uvjeravati u nešto, ali kada dotaknem nečija uvjerenja, obično se susretnem samo sa osuđivanjem i neprihvaćanjem. Neke osobe jednostavno ne žele ni čuti ono što nije njihovo mišljenje, samo krenu pričati o nečemu drugom ili mi jednostavnu kažu: Eh, volim kad si takva!" ili "Ti stalno o tome pričaš" i tu je kraj svake priče

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 6:07 pm 
Član foruma

Teško je ljudima prićati o ovim stvarima.
Pokažeš im Napad na Pentangon i oduševe se.
Daš im W. Cooper dokument kažu da je čista glupost.

Primjetila sam da ljudi pozitivno reagiraju na Puteve duše od Semira M. Osmangića ,ali samo na prvi dio knjige.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.