Vdusa je napisao/la:
Ovo je za mene sumanuta misao bez obzira bilo tamo piramida ili ne. Ova misao je suprotna hronologiji Biblije o starosti ljudskog roda. Po Bibliji od Adama, prvog covjeka, do Nojevog potopa je 1656 godina, a od Potopa do hriscanske ere je 2626 godina.
Neko ce reci: pa bila je evolucija! Ko prizna evoluciju taj se i Boga odrekao.

Izjava godine, molim da se iz ovog izdvoji tema kao sticky i ostavi tu na uvid svim novim clanovima!
Kao prvo, evolucija nigdje ne osporava Boga.
Bog moze biti pokretac koji je stvorio zivot koji se kasnije po zakonima postavljenim na ovoj Zemlji razvijao dalje. Postoji hrpa vjernika koji prihvacaju evoluciju u kontekstu kasnijeg napretka zivota na Zemlji i to ne ugrozava njihov vjerski identitet. Osobno poznajem profesora na jednom zg sveucilistu koji je zadrti katolik pa poducava i vjeruje u evoluciju. Uostalom ramotri stav crkve na temu.
Ono sta eventualnoooooo osporava Boga je abiogeneza ili nastanak prvog "daha zivota"na Zemlji, mada kao sta rekoh ni to ne osporava Boga osim u glavama podeduciranih vjerskih fanatika. Potonji smatraju da je Bog osobno sastavio svaku molekulu na hrpu i po defaultu da je ispao Adam.
!!!!
O ostalim stvarima koje je Osmanagaic rekao, u to ukljucujem i genetiku takoder pretpostavljam da ne znas nista.
I to je ok, zasto i bi, nije to tvoja obaveza.
Ali sa te strane tvoje izjave dobijaju sasvim drukciji kontekst. Sad znam da vecina toga sta pises pises bezveze i sa stajalista nekog ko zapravo ne zna nista bitnije ili opsirnije o cijeloj stvari. I to je ok al nemoj biti tolko bahat.
Naravno kad se vec bavis piramidama i mjerama onda si vjerojatno dosao do podatka o precesijskoj korekciji piramide prema Orionu koja pomice gradnju na 10.500 godina prije rodenja Mickey Mou...uh pardon..Isusa Krista!
To naravno nisi dao kao podatak u onom drugom topicu gdje se nisi izjasnio kako to da su religijski i znanstveni podaci rame uz rame, a toboznji alternativno filozofski nisu, makar sam ja sav zgrcen od nervoze
cekao bujicu argumenata koji ce mi baciti novo svijetlo na stvar....steta.
Citat:
Kao prvo, tvoje rijeci odaju da si neiskren i lazov: prvo me nazivas prijateljem, a potom kretenom.
Pa zar nije moguce imati prijatelja koji je kreten? Onak, kreten je ali je simpatican pa se druzis sa njim???
Citat:
Kao drugo, od oko 7 milijardi ljudi na ovoj planeti vecina su religiozni i vjeruje u Bozije postojanje, dakle i njih oslovljavas kretenima.
Ne naziva toliki broj ljudi kretenima, ali ako jesu zasto da ih ne naziva tako?
Medutim, malo da se bacis na literaturu uocio bi da su ogromna vecina tih vjernika pripadnici religija koje ne tvrde takve nebul....hm... stvari kao sta ih tvrde ljudi koji neke stvari shvacaju doslovce. Npr., hindusi (pripadnici religije hinduizma) racunaju da smo u Kali Yugi (neki kazu uzlaznoj Dwapara Yugi) sta znaci da covjecanstvo postoji nekoliko milijuna godina minimallno!
Citat:
Kao peto, ako vjerujucim ljudima ovdje nije mjesto, ako je ovaj forum iskljucivo za neprijatelje Bozije, onda meni ovdje nije mjesto i ako moderator ne odstrani ili mene ili tebe, odstranicu se ja sam.
Ti si zbilja osjetljiva osoba i vidim da je lako povrijediti tvoje osjecaje....ako ti damo kolacic od sljiva, ostat ces i neces nas ostaviti???