Sada je: pon maj 05, 2025 8:23 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 2:44 pm 
Član foruma

Citat:
..ja citiram Isusa iz prostog razloga što ne znam za drugo ali sam svjestan da to nije jedina istina več...jedna od mnogih.Naravno,samo je jedna ISTINA ali ima jako puno interpretacija.
Sve to naravno ne znači da sam ja KATOLIK jer,ako sta shvatili moje postove,tad čete znati da je i za mene crkva INSTITUCIJA kao i za New Age.
Biti katolik znači biti dio kolektivne svijesti jedne populacijske cjeline a ja to
nisam.
Pa kako onda ja vjerujem u Isusa a nisam dio crkvenog ludila?
Stvar je u mom pogledu na Novi Zavjet.Isus je čovjek koji je sebe uzdigao do Boga ili kako vi kažete svojeg višeg JA i kao takav je među običnim
neukim ljudima automatski bio proglašen Bogom,a to nije ništa neobično.
Nadalje,Isus je bio samorealizirajuča osoba koja nije bila sebična u svom
ZNANJU več je želio to podjeliti sa svijetom.Moglo bi se reči da je želio PROMJENITI SVIJET i on je bio pravi revolucionista.Za tako nešto morate biti
veoma čvrsta i snažna osoba a nikako"ovca".

Euzebije, ja sa apsolutno slazem sa tobom. Za mene je Isus upravo ovo sto si ti rekao, simbol onoga sto svi nosimo u sebi i cemu vecina nas tezi. Njegova poruka i jeste ta da smo svi mi isti kao i on tj. da mozemo biti kao on, da su svi ljudi isti i svi smo mi "bozija deca". Isto tako on nije ni prvi ni poslednji koji je rekao ali hriscanima jeste najblizi.
Ono sto mene iritira jeste teznja hriscanske crkve da insistira na svom tumacenju Isusa za koje sam ubedjen da Isus nije mislio bas tako a narocito ne na crkveno ustrojtvo kakvo je bilo kroz vekove i kakvo je danas.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 9:57 pm 
Administrator

Citat:
čovjek koji je sebe uzdigao do Boga ili kako vi kažete svojeg višeg JA

Ne,ne... Euzebije... više "Ja" nije bog... to bi mogao shvatiti recimo... kao tvoja najviša svijest zajedno s ostalim fragmentima tebe, u svim drugim realitetima i dimenzijama. Nešto kao TI cijeli.

Da ne bude zabune... hehe!

Inače ovo sve drugo... ok. Ima nešto u tome. Mislim da je najbitnije da djelujemo pozitivno, ma koje god poglede imali.

:wink:

Vrh

Naslov: OSUĐENI NA SAVRŠENSTVO
PostPostano: čet apr 20, 2006 5:55 am 
Član foruma

Bio jednom jedan Zoo-vrt u jednom GRADU i u svojim je KAVEZIMA imao sve
moguće vrste životinja tj.Božjih Kreacija.Ključeve svih kaveza imao je samo
UPRAVNIK (Lucifer) koji je ujedno odlučivao tko če dobiti koliki OBROK (financije).
Bilo je tu od svih vrsta ptica (sanjari) do svih vrsta podzemnih krtica što bez
očiju kopaju podzemne tunele (materjalisti).
Ponekada bi se poneka životinja oslobodila kaveza i trčala po Zoo-vrtu ali
bi ubrzo došla do VELIKOG ZIDA i shvatila da je do slobode malo teže doći.
S vremena na vrijeme u kavezima bi se pojavile kreacije koje je poslao sam
Kreator (priroda) i koje bi već po rođenju znale pronaći izlaz iz KAVEZA, VELIKOG ZIDA I GRADA.Te Kreacije bi u svom"bjegu"napravile"rupu"u"žici"
na vrhu velikog zida i zlatnom bi niti označile put (izlaz) iz"gradske gužve"ka prirodi.
Neke su životinje u svojoj vjeri slijedile izlaz kroz žicu i put kroz grad a neke
su mislile da im"vodići"ne trebaju i da sve mogu same.Večina tih odvažnih
duša uspjelo bi pobjeći preko velikog zida ali bi ubrzo zalutale u gradskoj
gužvi i bivale zgažene u"velikom prometu"tik do izlaza u prirodu i slobodu.
Vodići iz prirode napravii su izlaze na sve četiri strane svijeta (Krist,Buda, Muhamed i Krišna) i svatko tko želi može slijediti njihov put.
Upravitelj zna za te izlaze i njegova mu mudrost govori da nema smisla zatvarati te prolaze jer če Kreator poslati druge vodiće...čak štoviše...mnogo
njih.Zbog toga je odlučio samo"zakamuflirati"izlaze (institucija vjere, znanost,medicina,školstvo...).

Zar vi ljudi stvarno mislite da humanitarnim akcijama,prevođenjem nekih
knjiga,bezbrojnim raspravama i površnom ljubavlju možete promjeniti svijet
na bolje?
Meni se čini da je vrijeme za MILOST isteklo i ZLO se otelo kontroli (ag.Smith ili Princ Tame) a ravnoteža"vage"ozbiljno je uzdrmana da se i sam Lucifer (Arhitekta) našao na muci.Već sam rekao da je po meni Lucifer donosioc lažne svjetlosti a neko je primjetio da svjetlost ne može biti lažna.
Pogledajte u svoj dom koji sa toliko truda držite urednim i čistim.Kada u vaš
dom uđe svjetlost Sunca ono otkriva svu nečistoču i prašinu što leti zrakom.
Sve to vam je lažna svijetlost i Sunce je Luciferova tvorevina kao i cijeli ovaj
materijalni svemir sve do Velikog Praska.
Prava svjetlost dolazi od samog Tvorca i njegove če ZRAKE osvjetliti ovaj
materijalni svijet takvom snagom da se neče moći sakriti niti jedna SJENKA
kao niti jedna"nečista duša",a samo Sunce će izgledati poput krijesnice.U tom če se vremenu raspoznati prijatelji od neprijatelja a mnoge če ljubavi i obitelji biti razorene.
Kao što sam već rekao danas na ovom svijetu raste superiorna rasa ljudi
(Neo,indigo djeca) koja se javljaju kao protuteža nekontroliranom zlu a oni
dolaze kao kreacija samoga Kreatora,koji neče dozvoliti da"djeca svjetlosti"
budu ugušena (transformirana u ag.Smitha) kao što neče dozvoliti da se
ovaj svijet sruši i proguta sam sebe.
Ti "neki novi klinci" srušit če velike zidove Zoo-vrta i osloboditi"djecu svjetlosti"sistema što guši njihovu prirodu a čovječanstvo če biti desetkovano.Princ Tame če biti biti bačen i"tamicu" na 1000 godina a Lucifer če morati potpisati MIR.

Sve se to događa iz jednog jedinog razloga...MI SMO OSUĐENI NA SAVRŠENSTVO.

Vrh

Naslov: Re: OSUĐENI NA SAVRŠENSTVO
PostPostano: čet apr 20, 2006 6:19 am 
Euzebije najs text. :)

IMHO ovo je oduvijek postojalo - borba za bolje - trik je u tome da shvatimo da je ovaj trenutak vjecan i da ono sto SADA radis je jako bitno, svaka tvoja odluka tko ces biti i tko SADA jesi snosi posljedice a odgovornost TI sam nosis. Svi mi "Neo" mozemo biti :wink: ...samo treba nagone iskljuciti i neprepustiti se strahu te se uvijek truditi da slijedis srce (ljubav), dati i neocekivat za uzvrat. :D

Vrh

Naslov: RAZUM I ANALIZA MAŠTE
PostPostano: pet maj 19, 2006 10:10 am 
Član foruma

Nadam se da ste svjesni da Razum kao program u nasem tijelu nije postojao oduvjek niti bi trebao vječno biti dio nase svjesti.
Sječate se svog djetinjstva prije puberteta?
Sječate se svoje dječje svjesti kojoj je sve bilo moguče i živjeli ste od danas
do sutra ne brinuči se što donosi novi dan jer ste znali da umjesto vas o tome razmišljaju vaši Zemaljski roditelji?
O tome je i Isus Krist govorio riječima:
- "Ne brinite se za sutra jer vam danas donosi dovoljno problema za jedan dan.Tko je od vas brigom uspio odagnati probleme koje donosi sutra"?-
Kao dijete niste posjedovali Razum jer vam tada nije niti trebao.Tada niste
vagali svoje postupke,putove,znakove i smjernice svog života jer vam to
tada nije bilo potrebno.Živjeli ste samo od Mašte.
Sječam se sebe kao djeteta...kada sam god želio nešto učiniti proračunato
i razumno uvjek sam učinio krivo i moji su se roditelji derali na mene.
Ja sam se još tada oprostio od Razuma jer me je uvjek navodio na krivi put.Stoga sam u sebi jačao instikt ili šesto čulo koje se pokazalo mnogo
učinkovitije od samog Razuma.
Kada djeca ulaze u pubertet njihova ih sexualnost potiče na razumno snalaženje u okolini u kojoj žive.Razum im pomaže da nađu bolje društvo,
modu,zabavu...a kasnije partnera,posao i sigurnost u životu,i na kraju da
odgoje djecu onako kako oni misle da je najbolje.
Rekao bih da je Razum usko povezan sa posjedovanjem materije...uključujuči i posjedovanje svojih potomaka.Kada čovjek shvati da
ništa ne posjedje na ovom svijetu uključujuči i sobstvenu djecu tada je na dobrom putu da se prepusti Rijeci Života i spozna svoju pravu i neovisnu prirodu koja dodiruje samog Tvorca.
Razum nema svoju strogu definiciju,zakon i mjerila jer ga svatko koristi onako kako misli da je najbolje,mada gledano iz Božje perspektive...svi razumni ljudi su u krivu poput male djece što svojim postupcima nikada neče zadovoljiti svoje roditelje...ma koliko se trudili u tome.
Rekao bih da i kod onih najskromnijih ljudi Razum mora djelovati da bi uspjeli odgojiti svoju djecu.
Vjerujem da i sve životinje posjeduju Razum u onako kompliciranom obliku
u kakvom se nalazi njihovo tijelo i način življenja a jedina razlika između
ljudi i životinja je upravo u MAŠTI koja je ujedno pokretačka i kreativna energija zbog koje je čovječanstvo ustvari i napredovalo.
Kada čovjek uđe u svoju treču i posljednju dob,djeca krenu svojim putem,
nema više sklonosti za posjedovanjem...tada on ostaje sasvim sam i ogoljen pred Stvoriteljem koji mu može ponuditi samo Ljubav i ništa više jer
ona dolazi od Duha za razliku od Razuma koji caruje u Luciferovom svijetu
prepunom zakona,pravila,jednađbi i poslovica.
Najbogatiji su oni starci koji su se odrekli Razuma a ponovo u sebi probudili
maštovito dijete,uspjeli pronači zemaljsku ljubav tj.srodnu dušu i na kraju
svih krajeva probudili Boga u samome sebi.
Oni malobrojni koji to uspiju ne moraju se brinuti za sutra jer se o njima brine sam Stvoritelj jer su oni iako starci ipak samo djeca.
Stvoritelj če svakome dati onoliko koliko može primiti,a primiti može onoliko koliko zna poželjeti,a poželjeti može onoliko koliko može izmaštati.
Bez mašte su ljudi izgubljeni na ovom svijetu jer nikada neče shvatiti svoje
prave mogučnost i biti če vječni robovi Luciferovih ograničenja.
Krist je za čovječanstvo izmaštao još uvjek nedostižan san o ljubavi prema
neprijatelju,drugim rasama i vjerama,o nesebičnom davanju sebe pa makar
nas to kotalo života i materijalne sigurnosti,na agresiju bi trebalo odgovarati
samo dobrom voljom,ne brinuti se za sutra jer če nas nahraniti naš Nebeski
Otac kao i ptice nebeske,trebali bi biti manji i pokorniji od naših sluga jer tko želi biti prvi...mora biti posljednji...itd.
Sve su to snovi jednog sanjara koji je želio svoje maštu podijeliti sa svijetom u kojemu žive Predatori i na taj način dočarati čaroliju duhovnosti koja jedina može promjeniti svijet na bolje.
Čitao sam o tome kako neki misle da Krist dolazi iz Carstva Svjetlosti i da nas je došao podučavati.
Zar nismo i mi djeca svjetlosti?Zar ne dolazimo i mi iz tog Kraljevstva?
Pa kakva je razlika između nas i Krista ako smo u Kraljevstvu Nebeskom
svi isti?
Ja mislim da je jedina razlika što je on za svog života svoju duhovnu maštu pretočio u stvarnost kao što su znanstvenu maštu u našu stvarnost donijeli
velikani kao što su Albert Einstein ili Nikola Tesla.
Kristova stvarnost nije poznavala Luciferova ograničenja i zakone.
Isusova stvarnost dolazi iz njegovog srca gdje se porodila Ljubav koja je probila barijeru izmedju Duhovnog i Materijalnog svijeta i sada ona služi svakome tko u nju vjeruje.
Razumni i racionalni ljudi nikada neče shvatiti Božansku prirodu,Duhovnost i Ljubav upravo zbog toga što žive u svijetu vlastitih barijera,analiza i proračuna koji su ograničeni zakonom vjerojatnosti i matematičkih formula
koje vrijede samo za ovaj svijet.

Zbog svega toga bih zaključio da Razum ne postoji...barem ne na početku i kraju života.

Ne postoji Rat i Mir.
Ne postoji Rad i Nerad.
Ne postoji Stvarno i Nestvarno.
Ne postoje Analize i pisana djela.
Ne postoje diplome,učenja i bilo koja škola.
Ne postoji hranidbeni lanac,moda,orgazam i ljepota.

Sve su to percepcije našeg Uma koji kraljuje u svom Kraljevstvu Materije koje svoj izvor ima u samom palom Anđelu zvanom Lucifer ( Arhitekta ).
Svaki onaj tko za vrijeme svog boravka na Zemlji,svojim radom na sebi, uspije poraziti Luciferove zakone...rađa se kao živi Krist.
DNA takvog čovjeka je neprocjenjiv jer svojom promjenom briše sve negativne programe u svom lancu a kao takav se prenosi na potomke.
Ovaj se svijet može promjeniti na bolje jedino djelovanjem Duha na Materiju
čija je srž...ljudska stanica.

Rekao bih da je u cijeloj povjesti čovječanstva bilo samo šest"prosvjetljenih"
ljudi.Yogi,sveci i ostali duhovni vođe samo su njihovi potomci u najdaljim
nizovima DNA i njihova je samospoznaja unaprijed određena.Onaj tko zna čitati DNA nizove kao jednu veliku slagalicu več unaprijed zna budučnost
čovječanstva kao i mjesto,dan,godinu i datum rođenja svetih osoba.
Zbog toga mi nije čudno da Biblija,Kuran i druge svete knjige imaju svoje
tajne kodove koji več unaprijed znaju sudbinu čovječanstva jer onaj tko
je diktirao čovjeku da piše takva dijela dolazi iz samog Kraljevstva Svijetlosti
a ta biča posjeduju znanje nepojmljivo našem ograničenom Umu.

Vrh

Naslov: VOČNJAK TIJELA I PLOD DUHA
PostPostano: pet maj 19, 2006 1:10 pm 
Član foruma

Planeta Zemlja je poput Božjeg vočnjaka u kojemu se uzgajaju ljudska
tijela kao drveča života.Ta drveča opstaju u ravnoteži elementa Vode čiji je gospodar Lucifer ili lažni svjetlonoša i elementa Duhovnosti tj. vatre,topline
i PRAVE SVJETLOSTI čiji je gospodar sam Kreator svega postoječeg.

Biljke svake godine dostižu svoj cvjetni maksimum kao i rodnost ploda.
Za razliku od biljaka čovjek svoj maksimum plodnosti postiže jednom u životu.
Kada kažem plod i plodnost pri tom mislim na ljude i ono što uzgajaju na svojim granama života.
Neki ljudi na svojim granama uzgajaju poslovnost,umjetnost,znanost,
duhovnost,zabavu,medicinu,politiku,zločin...itd.
Svako to ljudsko drvo života ima svoj vrhunac karijere,uspješnosti i blistavosti tj.kada največi napori urode plodom....a to se dogadja samo jednom u životu.Ne postoji niti jedan znanstvenik koji je u svojoj 30-godišnjoj karijeri briljirao 30 puta.Isto vrijedi za glumce i pjevače koji imaju
uspješnu karijeru ali samo nekoliko hitova...pravih hitova.
U sportu je takodjer ista stvar kao i u umjetnosti kada majstori u životu imaju samo tri-četiri najpoznatija remekdjela sa kojima se ne može usporediti niti jedno njihovo prijašnje djelo.
Poslovni ljudi takodjer imaju pravo na samo par uspješnih poslovnih poteza
koje njihovo carstvo uzdigne iz pozitivne nule.Dobro su poznati kratki usponi večine poslonih ljudi kao i njihovi padovi.
Da ti ljudi nemaju svoj životni vrhunac nitko nikada ne bi čuo za njih a oni
koji nisu znali iskoristili svoje životno prolječe zauvjek propadaju u svijet
zaborava i vlastitog nezadovoljstva.
Napredak materjalizma i duhovnosti ovisi o ljudskim"lozama"i drveču života
koji su bacili najestivije plodove u najpogodnije vrijeme.
Ljude sa zlim nasljednim osobinama bih usporedio sa korovom koji takodjer ima svoje najpogodnije vrijeme za širenje vočnjakom.
Kako trešnja ne može roditi ananas tako ni jedan glazbenik iz
glazbene loze ( DNA ) nikada neče roditi plodove sportskog uspjeha.
Izuzeci postoje onda kada se loze mješaju i jedna od nasljednih osobina
uvjek prevlada u novonastalom drvetu života.
Vočke ne mogu birati što če roditi na svojim granama kao niti čovjek koji se rađa kao slikar,sportista,političar,biznismen...itd.
Nitko ne može protiv svoje nasljeđene prirode i niti jedno drvo života ne može roditi drugog ploda osim onog koje mu je namjenjeno još na početku
svijeta po vrtlaru zvanom...Bog.
Naravno,ista stvar vrijedi i za duhovnost koja ima jedino smisla u vrtu prepunog najrazličitijih stabala jer da nije nje,uši,korov i nametnici bi ubrzo
ugušili tu predivnu POLJANU SNOVA.

Svi smo mi zraka svjetlosti zarobljena u kapi vode i to se zove...Život.

Vrh

Naslov: RAVNOTEŽA SVJETLOSTI
PostPostano: pet maj 19, 2006 3:48 pm 
Član foruma

Duh je poput električne energije što daje život žaruljama u nizu ali o vrsti
žarulje ovisi kojom če snagom bacati svjetlost i kojom bojom.
Sada zamislite da je Lucifer odredio svakoj žarulji (čovjeku )njezino mjesto,
snagu i boju u nizu kako bi cjelokupna svjetlost uvjek bila ISTA što znači
da ljudi nikada ne bi bili svjesni sebe i svojih pravih mogučnosti.
Suprotnost tome je samo Kraljevstvo Svjetlosti koje šalje svoju energiju
neovisno o Luciferovoj struji.
Ta nova energija su Djeca Svjetlosti koja svojim duhom mjenjaju poredak,
snagu i boju pojedinih žarulja u nizu koje zbog toga počinju jače svjetliti a
samim tim narušavaju ravnotežu svjetlosti Luciferovog svijeta u kojemu
velika večina duša nesvjesno robuje.
Valjda vam je jasno da se"žarulje"mjenjaju putem DNA.

Uzmimo sada da je:

- žena staklo tj.oblik i boja
- muškarac je žarna nit
- Bog je električna energija tj.Ljubav.

Svi oni zajedno čine"žarulju" tj.Novu Svjetlost ovog mračnog svijeta.

Znate li što se događa žarnoj niti pod naponom ako nema stakla !?!

Vrh

Naslov: PUZLE SVJETLOSNOG BIĆA
PostPostano: sub maj 20, 2006 9:01 am 
Član foruma

Cijeli je Svemir sastavljen od žive i nežive materije i sve se savršeno stapa
jedno u drugo tako da čini jednu,za naš pojam,ogromnu slagalicu.
Samo sa našeg gledišta postoji razlika između žive i nežive materije mada
sam Tvorac svega postoječeg ne radi razliku kao mi jer je njemu sve živo
pošto je srž materijalnog svijeta sama Energija.

Neživa se materija sastoji od atoma,protona,neutrona...itd i nema neke
razlike izmedju grumena zlata i grumena željeza.Naravno,ovisi tko gleda.
Svaka vrsta nežive materije ima svoj raspored atoma i onaj tko umije promjeniti taj"zapis"istovremeno može mijenjati materijalni svijet poput
podatne gline.
Koliko znam Alhemija je od davnina pokušavala grumen željeza pretvoriti u
zlato.Ne bih se čudio da negdje netko i vlada tajnim zakonom materije a
i sama Kabala spominje pretvaranje blata u ogromnog ratnika...Golema...
koji če stati u odbranu židovskog naroda.
Vjerujem da su to tajna znanja i da negdje postoje jer ako se može manipulirati živom materijom...genetika...zašto ne bi bilo moguče i neživom?

Manipulacijom nežive materije možemo dobiti nove elemente,materijale, tekučine,plinove...itd.
Manipulacijom živom materijom možemo dobiti nove vrste životinja, kukaca,biljaka,bakterija,virusa...itd.

Lucifer (Arhitekta) je ovaj svijet kreirao poput slagalice u savršenu matematičku ravnotežu gdje se ništa ne dodaje a niti oduzima.
Na ovom se svijetu u beskonačnom nizu izmjenjuju dvije energije pozitivna i negativna,što su poput dječje klackalice jer jedna drugoj daju energiju i ravnotežu tako stvarajuči privid beskonačnog kretanja.
Problemi za Luciferov svijet nastaju kada se ta ravnoteža poremeti i jedna od sila postana"teža"pa se"klackalica"više ne kreče.

Suprotnost tome je Kraljevstvo Svjetlosti gdje ne postoje ravnoteže i zakoni a gdje postoji neiscrpan izvor energije u samom Svjetlosnom Biću a to je...
LjUBAV (perpetum mobile).Ta energija ispunjava sve i svakoga a uz Maštu poništava sve Luciferove zakone i energije na ovom svijetu i jedino čovjek može odlučiti koju Silu želi primiti u sebe.

Kao što sam rekao,sva materija i sve energije čine jednu slagalicu sa svojim početkom i krajem.Ona je neshvatljiva i najobrazovanijem čovjeku
jer su njegovo znanje i Um na nivou trogodišnjeg djeteta koje pokušava
složiti sliku od 40 puzli.
To je nezamislivo i neizvedivo tom djetetu ali zato njegova odgojiteljica(Lucifer) 40 puzli bez problema složi u svom Umu bez sistema pogreški i popravaka.
Problem za odgojiteljicu nastaje kada ona treba složiti sliku od recimo,150 puzli.
Naravno,ima ljudi kojima ni to nije problem (Biće Svjetlosti).
Materijalna je slagalica neshvatljiva čovjeku kao i samom Luciferu jer je
samo Biće Svjetlosti zamislilo"sliku"koja če se jednoga dana u nizu"slučajnih događaja"posložiti u savršenu formaciju.

...a Lucifer ne može utjecati na to jer je i on samo obična.......puzla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 20, 2006 9:21 am 
Administrator

Citat:
Znate li što se događa žarnoj niti pod naponom ako nema stakla !?!

Brže izgori nego u staklenom balonu. Ali i u njemu brzo izgori ako nema PLINA u njemu. Plin je ETER u kojem se manifestira ta životna energija.

Energetsko-materijalni ciklusi...

Vrh

Naslov: KAKO ŽIVJETI MAŠTU !?!
PostPostano: ned maj 21, 2006 1:02 pm 
Član foruma

Može li se mašta pretočiti u stvarnost?

Naravno da može i to se mnogo puta do sada dogodilo.Sve ovo sto danas
IMAMO i sto JESMO mozemo zahvaliti samo dvoje vrsti ljudi.
Sve što imamo mozemo zahvaliti kreativnoj vrsti ljudi:znanstvenici, umjetnici,filozofi,intelektualci,inženjeri,biznismeni...itd.
Sve što jesmo možemo zahvaliti duhovnoj vrsti ljudi:sveci,yogiji,vjerske vođe,sekte,proroci,vračevi,vještice,magi...itd.
Sve njih pokreče zajednička sila zvana Duh.Ta je energija sama po sebi uvjek ista i dolazi iz jednog Izvora ali je Um taj koji tu Silu oblikuje u materijalnu stvarnost i to kroz filter zvan...Mašta.

Ne postoji crna i bijela magija več samo čovjek koji duhovnu silu oblikuje
na dobar ili zao način.Dok jedni teže redu drugi uvjek teže neredu.
Ista stvar vrijedi i za materjalizam.Jedni uvjek teže kreiranju izuma,politike,
tehničkih rješenja,medicine...itd. za dobrobit čovječastva,dok drugi žele to
isto iskoristiti u svoju korist ne bi li manipulirali ljudima.

I jedna i druga vrsta ljudi koji teže redu imaju neprijatelje obučene u ljudski
UM.
Znate li tko je spriječio Nikolu Teslu da ostvari svoj maštoviti SAN o besplatnoj električnoj energiji koja bi se širila zrakom poput radio valova?
- Manipulatorski UM drugih ljudi.
Znate li tko je Krista razapeo na križ pokušavši ga spriječiti da svoj maštoviti SAN podjeli sa drugim ljudima,a zove se nesebična LJubav?
- Manipulatorski UM drugih ljudi.

Laboratorijski spisi Tesline mašte negdje postoje samo ih treba pronači.
Maštovita Kristova Ljubav također negdje postoji samo je treba pronači.

Znate li da na planeti Zemlji postoje ljudi koji ne jedu mjesecima i zovu se
Bretorijanci?Oni uživaju potpunu slobodu Duha i Tijela jer više ne podliježu
Predatorskim zakonima Luciferovog svijeta.
Znate li čega su se oni morali odreči da bi njihova Mašta postala stvarnost?

....................................UMA..................................

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 11:08 am 
Početnik

Svijet u kojem zivimo je svijet SUPROTNOSTI i balansa izmedju njih.Postoje 4 elementa medjusobno suprotnih od kojih je sve na svijetu stvoreno:voda(tecnosti,itd)-vatra(ukljucujuci sve forme energije),zemlja(minerali,kamen,itd.)-vazduh(gasovi i nematerijalne tvari,itd.).Postoje 4 kombinacije navedenih elemenata:toplo-suvo,toplo-vlazno,hladno-suvo,hladno-vlazno.;I sve na ovom svijetu odgovara ovom opisu.
Za primjer uzmimo nas same mi smo topla-vlazna mjesavina zemlje i vode.Kao i za sve ostalo na ovom svjetu postoji savrsena suprotnost ovom opisu koja bi bila hladna suva mjesavina vatre i vazduha.
Ove dvije suprotnosti obuhvataju svih 4 elementa i sve 4 varijante,i tacan opis ljudske kreacije:TIJELO i DUSA.
Zivot je bitka i trazenje balansa izmedju ova dva entiteta sve do rastanka tijela i duse smrcu.Tijelo je kavez za dusu,oci koje nas cine slijepim i usi koje nas cine gluvim ne dopustaju nam da vidimo realnost.
Materijalni svijet u kojem zivimo je samo jedna grana stvarnosti,dok oko nas postoji nematerijalni paralelni svijet koji je svojom nematerijalnoscu suprotnost nasem.Stanovnici ovog svijeta: utvare,dzini,spiritualne manifestacije su stvoreni od energije kao i sve drugo na tom svjetu,i oni su svjesni naseg prisustva.Njihova uplitanja u afere ovog svijeta su vidjena kao paranormalna zbivanja raznih vrsta,i u ranim danima covjecanstva ovaj nizi nivo duhovnog svjeta je smatran paganskim bozanstvom.Oni vide dva dijela stvarnosti dok mi vidimo jedan.
Iznad svega toga postoji treci dio stvarnosti STVARNA STVARNOST.Bica koja su tu vide nas i svjet nematerijalnog,dok utvare i mi ne vidimo njih osim ako oni to ne zele.Oni su stvoreni od petog elementa-svjetlosti,i oni su savrsena Bozja kreacija-Andjeli.Oni su podjeljeni u vise grupa-od najnizih Cuvara koji nas stite kao pojedince,Arhandjela koji su kontaktirali i pomagali Bozje poslanike,-do Serafima i Heruvima koji su u neposrednoj blizini Bozjeg prijestola.
Iznad svega toga stoji Absolutni Vladar Tvorac svega,koji ima kontrolu nad svjetlom i tamom,svjetovima i svime sto postoji.Neprijatelj covjecanstva,Sotona se ni u kojem slucaju ne nadmece sa Bogom nego zavodi i testira ljude sa bozjom dozvolom i kratkim vremenom koje mu je dato.Covjecanstvo koje je htjelo da zna razliku izmedju dobra i zla i koje je zbog toga prognano iz harmonije u ovaj materijalni svijet, je dobilo sansu da se spasi ili unisti svojim djelima.
Sva bica ukljucujuci Sotonu, svjesna i nesvjesna drhte pri pomenu Boga i njegovom slavom,sva osim jednog-covjeka.
Ako nadjemo svoju dusu(srce)-nasli smo istinitog sebe,a ako nadjemo sebe upoznali smo istinu i Boga.Um je prepreka jer ljudima mozete govoriti ali oni nece cuti,jer se mi nesvjesno borimo i blokiramo istinu.
U srcima svakog od nas postoji knjiga i ako savladamo um naucicemo da citamo iz nje.Prava istinita mudrost je zapisana u nasoj dusi i dusa prepoznaje laz od istine.Procitajte ovaj tekst umom ali razmislite i prosudite dusom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 2:12 pm 
Član foruma

Ja sam procitala tvoj post dusom i slazem se sa tobom i nije bitno sto je tvojoj dusi bila inspiracija da dostigne ono sto je danas a to je da siri harmoniju oko sebe odnosno ja sam barem osjetila nesto harmonicno u tvom pisanju.
Kao sto si i sam naveo da je ovo dualan svijet netko tezi stvaranju netko rusenju , netko je pod uticajem duhova iz skrivene zone , netko je pod uticajem petog elementa.
Zato je svakome i data slobodna volja, Um ,dusa i srce da razlucuje sto ce da njeguje u svom kratkotrajnom zemaljskom zivotu.
Drago mi je da ima ljudi koji nisu izgubili nadu i vjeru u zivot koji prevazilazi okvire ovog naseg Uma koji jeste u stanju da prikuplja i obradjuje informacije pa cak i da uspjesno stvara oblike u ovoj materijalnoj kreaciji na osnovu prikupljenog i obradjenog ali peti element nikada nece biti u stanju pojmiti jer zato je potrebno probuditi potencijal koji dusa posjeduje.
Mi vrlo cesto dolazimo iz razlicitih socijalnih, obrazovnih, religijskih, nacionalnih ...i tko zna kojih vjestacki stvorenih institucija ali ono sto nas cini slicnim su vibracije naseg srca i duse i po tome se prepoznajemo , sto se opet ne bi moglo objasniti ni jednom naucnom metodom na ovoj planeti ma koliko se pokusavalo.
I meni nesto govori da postoji knjiga u nasem srcu u kojoj su sve tajne koje su meni potrebne i da je istina vrlo jednostavna ali da bi se to vidjelo potrebno je smiriti sve spoljne impresije i otvoriti unutarnje oci.
Neki padobranci na ovom forumu pokusavaju stvarati jedne druge impresije, tj. sa navodnom dobrom namjerom da bude covjeka iz njegovog sna prikazivati mu kojekakve nakazne slike koje ce kod jednog veceg broja ljudi izazvati strah, gadjenje, malodusnost i depresiju a kad se tama jos vise zguusne istina je sve dalja.
Istina je da postoji i takva degenerisana volja na ovoj planeti koja je u stanju dodirnuti samo dno postojanja ali to je samo jedna strana i nikako apsolutna istina a ono sto covjek njeguje u sebi i cemu tezi to ce mu i otvarati takve svijetove.
Okruzi se sa tamom , tama ce te i progutati, tezi svjetlosti i jednom ce ti svanuti.
Diskutant koji je otvorio ovu temu je isto pisao dusom i bilo je dosta poucnih stvari u njegovim pricama ali za to bi trebalo imati onu otvorenu knjigu u srcu da bi se to shvatilo, nazalost mnogi imaju vise talenta da prepoznaju pravopisne greske.
Pa opet kao sto na svatkom mjestu na ovoj planeti postoji tenzija izmedju opozicionih sila tako i ovdje na forumu jer se ne bi mogao ni odrzati da nije toga a kako postici balans izmedju ove dvije sile je svaciji individualni put.
U svakom slucaju nikolam, ti si jedno osvjezenje , a ne sumnjam da ces biti pod udarom onih koji su navodno osjetili tren "objektivne stvarnosti".Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 3:17 pm 
Član foruma

Citat:
I meni nesto govori da postoji knjiga u nasem srcu u kojoj su sve tajne koje su meni potrebne i da je istina vrlo jednostavna

Zasto sebe podcenjujes?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 7:29 pm 
Administrator

Nikolam, super! =D>

Da... dobro pitanje Esperio... uopće... zašto ljudi sebe podcjenjuju? Mislim, općenito...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 8:15 pm 
Moderator

Da, s one strane svih konceptualizama
ostanu samo jedinstveni titraji dusa koji se slivaju u simfonije Kosmosa. :love3:
Ja cu da budem triangl. Cin

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 06, 2006 12:01 am 
Član foruma

Esperio,

ja sam svoju knjigu u srcu vec pronasla i zar ne primjecujes da mjesecima pisem iz nje jer nisam ni zemaljski nacitana, ne gledam tv, filmove, nemam ni mobilni da me ko interdimenzionalno obavjesti i sve u svemu prilicno sam tehnoloski zaostala.
No nije mi to mnogo ni vazno jer sam i bonus dobila a to su duse sa kojima sam mogla da se sporazumijem a da Um i ne koristim.
Ti naravno nastavi da trazis svoju knjigu po Kasopeji, Plejadi , ako treba i padobranci nek te bude, tvoja volja i tvoj izbor kome ja nemam sto prigovoriti. Rekla sam ti da svatko nadje sto i trazi , bilo lose , bilo dobro.
Izbjegavam inace da odgovaram onim sto mi vade latice iz buketa cvijeca i njih analiziraju ali posto si mi simpatican napravila sam izuzetak :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 06, 2006 2:03 am 
Član foruma

Ma ne zelim ja da vadim latice iz tvog buketa cveca.Naprotiv.Tvoj buket mi se veoma svidja. :D
Ali ono sto ti zelim reci je da ti zelis da taj buket stavis u vazu i da ga gledas do kraja zivota.
A tako propustas celu livadu drugog cveca koje ti se mozda nece bas svo svideti, ali ako zelis da postanes mudra botanicarka onda ces morati i o njima bar nesto da znas.
Ovako ces biti samo jos jedna devojcica koja je naucila nesto o svom omiljenom cveticu i ostali je ne zanimaju.
A meni bi bilo zao da jedna osoba sa takvim potencijalom ne dobije diplomu na kraju ovoga kursa zato sto je stala kada su lekcije postale malo teze.
Ako ti treba pomoc u ucenju ja cu ti rado pomoci.I slobodno sa sobom uvek nosi taj svoj buket.Nece ti ga niko uzeti. :)
Ja ne kazem da treba da ti se svide i ostali cvetovi, uostalom mnogi od njih su nazalost obican korov.
I ne kazem da ne treba i ostalima da govoris kako je taj tvoj buket lep, jer je i moj iz iste vrste. :D
Ali posto nemamo svi isti ukus a mnogi nazalost kupe redom cvece koje im drugi nude, pritom imajuci slabo predznanje o istom, najveca usluga bi im bila da zajedno sa nama prodiskutuju o svim tim cvetovima ponaosob, kako bi stekli sto bolju sliku o njima.

"Objektivna realnost" nije da im mi govorimo koji je buket pravi, jer svako bira svoj, ali jeste da svaki od tih cvetova pogledamo iz sto vise uglova i damo sto objektivniji pogled na njih kako bi svi znali da li je bas taj cvet ono sto ce ciniti deo njihovog buketa. :D

Stani malo.Otkad sam ja postao njuejdzer?
Znao sam da ne treba mnogo da se druzim sa vama. Sve ste pokvarili. Sada konacno niko vise nece da me shvata za ozbiljno. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 06, 2006 3:33 am 
Član foruma

Esperio,

kod tebe se desila vidna transformacija samo ja nisam new ager-ka pa to ne mozes pripisati druzenju sa mnom a tek si od skora postao kultivisan prema meni pa ne vjerujem da sam te mogla tako naglo izmjeniti sem ako mi nisi krao cvijece iz baste :D
Treba da znas nekoliko stvari a to su :
Mudra botanicarka ne prica mnogo dok sav korov u svojoj basti ne pretvori u cvijece
Kad i dovede svoju bastu u red pazljivo je cuva od raznih vukova u jagnJecoj kozi
Tu knjigu u srcu cuvaju razne nemani i mislis da su lake lekcije da se dodje do nje, naprotiv, to su najteze lekcije koje mozes da prozivis u ovom zemaljskom zivotu . Neki nemaju dovoljno snage za to pa odustanu i onda traze rjesenje spolja i u tudjim pricama.
Meni bi bila najveca pomoc kad bi ti sam sebi pomogao i skinuo paucinu sa svoje knjige i onda ce ti se samo reci.
Svatko svoju bastu mora da obradjuje sam a moze mu biti od pomoci kad mu netko na tom putu ukaze na korov ovog svijeta ali ni dobro sjeme ne raste samo od sebe nego mu treba sila a ti razmisli koja je to sila ?
Razumijem ja sve sto se desava na ovoj planeti , pod kakvim smo uticajima ali moras znati da je to samo jedna karika u kreaciji i da ti sam biras hoces li da ocajavas nad svojom sudbinom i cekas da te nemani pojedu ili ces iz ovoga nauciti ono sto ti je potrebno da bi nastavio putovanje sa neke druge tacke postojanja.
Posmatraj ljude oko sebe i reci mi jesu li doista nemocni?
Danas mnogi hoce da mi gubimo vrijeme na njihovim glupostima a ti razmisli zasto?
Ja vremena za gluposti nemam a hvala Bogu da sam se rijesila i glupe price o Ivici i Marici da bih sebi dozvolila da trpam svasta u glavu a za tebe jos jedna stvar za razmisljanje, zasto covjek ne treba da trpa svasta u glavu?
Nadam se da sam bila dovoljno solidarna i podijelila svoje vidjenje sa svima pa ako ti bude od neke koristi dobro je , ako ne bude , imao si priliku i drugacije vrtove vidjeti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 06, 2006 11:38 am 
Početnik

Slazem se u potpunosti sa tobom Sophia,i veoma mi je poznat nacin tvog razmisljanja i izvor inspiracije.
U basti o kojoj pricas svi cvjetovi su u savrsenom redu i simetriji,pa cak i oni cvjetovi neugodnih mirisa i crvavih latica o kojima oni govore imaju svoje mjesto koje je za njih odredjeno.
Naravno da pored toliko lijepih cvjetova ne zelis da se preopterecujes onim zakrzljalima. :)
U pravu si da je tesko doci do tog znanja i da je to nesto najteze,ali i najvrijednije na ovom svijetu.
Kao sto je rekao Esperio postoje mnogi cvjetovi koji mi se nisu svidjeli,ali se svaki gledano iz svake perspektive uklapa u VELIKU SLIKU baste.
Mnoge stvari su se desile u svijetu,i jos uvijek se desavaju koje su obvijene velom misterije,i za neke mozemo posvetiti cijeli zivot da ih razjasnimo da bi na kraju dobili odgovor koji postavlja dest novih pitanja-i tako u krug.Sve to traganje za istinom i razotkrivanje svjetovnih zavjera unosi nemir,a onaj koji pored spoznaje tog uznemirujuceg znanja koje je velik teret umu covjeka nadje nesto vece sto nadvladava taj nemir i daje nadu,mir i spokoj,on je upoznao istinitu MUDROST-mudrost duse.
Mudrost duse nadvladava mracne spoznaje uma.
Postoje stvarnosti stvarnije od stvarnih,a sve sto se desava na ovom svijetu i sto se desava nama i oko nas je gledajuci iz vise perspektive nestvarno.Trajanje covjecanstva od postanka pa do danas u poredjenju sa vjecnosti je kao poredjenje kapi vode sa svim okeanima svijeta(pomnozeno sa beskonacno puta).Sve sto znamo,vidimo i osjetimo, je samo-SAN SANJARA U SNU BOGA.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 06, 2006 2:54 pm 
Član foruma

Citat:
kod tebe se desila vidna transformacija samo ja nisam new ager-ka pa to ne mozes pripisati druzenju sa mnom a tek si od skora postao kultivisan prema meni pa ne vjerujem da sam te mogla tako naglo izmjeniti sem ako mi nisi krao cvijece iz baste

Ma salio sam se za njuejdz, a ja sam oduvek bio ovakav samo sto to dolazi do izrazaja u zavisnosti od osobe kojoj se obracam.To je moja verzija tehnike ogledala. :)
Citat:
ti sam biras hoces li da ocajavas nad svojom sudbinom i cekas da te nemani pojedu ili ces iz ovoga nauciti ono sto ti je potrebno da bi nastavio putovanje sa neke druge tacke postojanja.

To i ja kazem.
Citat:
Danas mnogi hoce da mi gubimo vrijeme na njihovim glupostima a ti razmisli zasto?

Da bi gubili vreme na stvarima koje mozda nisu beznacajne ali sigurno ne zavredjuju veliku paznju.O metodama kojima nas oni privlace na te stvari mislim da ne treba posebno govoriti.Dosta je toga receno.
Ali ja sam vrlo probirljiv Sophia. Moja odusevljenost Kasiopejcima nema neke velike veze sa Laurom,galaksijom ili Jackom,mada osecam da smo na slicnim vibracijama.
U Kasiopejcima sam pronasao nesto sto odavno postoji u meni.E sad da li je to nesto dobro ili lose ne znam ali da osecam povezanost sa knjigom u mom srcu u to sam siguran.
A kako sam dosao do te knjige u srcu je jedna potuno druga prica i slazem se da su te lekcije najteze.
Citat:
ali ni dobro sjeme ne raste samo od sebe nego mu treba sila a ti razmisli koja je to sila ?

Pa mnogi bi rekli da je to ljubav, ali ono na sta ja mislim je mnogo vise od toga.Bar vise od ove zemaljske ljubavi.
Citat:
Posmatraj ljude oko sebe i reci mi jesu li doista nemocni?

Pa nisu ali ne valja ni da postanu premocni i da postanu isti kao i njihovi gospodari.To bi onda bila samo zamena uloga.To je ono sto mene najvise brine.
Citat:
zasto covjek ne treba da trpa svasta u glavu?

Ali ja mislim da bi najbolje resenje bilo da covek prvo pronadje sebe u cemu god to bilo, a onda da krene u odvajanje zita od kukolja.
Jer ce u suprotnom on ostati samo jedan neiskorisceni potencijal i nista vise.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.