Sophia je napisao/la:
Koje su to latino-americke serije ? Nisam ni jednu gledala, ako sam sto propustila EM da me obavjestis jer rekla bih da ti neku krisom ponekad i pogledas

Nema ti koristi da se pravdas da nisi.
Jesam prve dve tri dok nisam shvatio da su sve iste samo sa drugim glumcima.
Sad gledam druge stvari.Trudim se da to budu korisne stvari iz kojih mogu nesto da naucim, mada ponekad dam sebi oduska gledajuci neku sportsku utakmicu.Problem je u tome sto vecina ljudi posvecuje najveci deo svog slobodnog vremena toj "hrani bez korisnih komponenti".
Sto se tice latino-americkih serija one se prave za poslugu bogatasa koji time dobijaju iluziju da ljubav na kraju uvek pobedjuje i da ce se stvari resiti same od sebe.I time ih lakse drze pod kontrolom.
Isti efekat imaju i filmovi o superherojima koji brane svet od zlikovaca.
Isti efekat imaju i religije sa bogovima koji nas prane od zlih sila.
Sve je na fazon ako postoji zlo onda mora postojati i dobro.A ako postoji dobro i ja sam dobar onda ja ne moram nista da se brinem jer je ljubav najaca sila u univerzumu i ona sve pobedjuje.Ja cu samo da je pustim da protice kroz mene i sve ce biti ok.
Citat:
Nego ovdje ne branim Kriscancku crkvu i Islam ali ne treba mi ni Davinci Kod da mi otvara oci, mogu ih i sama otvoriti.
Jel mozes da mi kazes kako ih ti sama mozes otvoriti?
Nisam citao Davincijev kod ali je za mene naprimer jedna od prekretnica u pogledu na svet bio film Matrix.
Da je nesto trulo u drzavi Danskoj sam primetio vec sa prvim koracima socijalizacije, ali da nije bilo filmova poput njega, koji ruse "stare dobre" moralne vrednosti ja ne bih daleko dogurao u shvatanju ovog sveta.
A mozda sam samo jos vise upao u fantaziju.
Citat:
Eto, EM, ljudi nucise spanski uz te latino serije, pa uspesno komuniciraju, a mi sto se pravimo pametni – nista:))
Pa zato sam ih najvise i gledao jer volim spanski jezik.Steta sto nisu kvalitetnije.
Citat:
Cudno vreme.
Meni se svidja.
Citat:
Pa ne mislite valjda da smo bili toliko ludi da se ovde inkarniramo, a da sebi prethodno ne obezbedimo grupu za podrsku i pobrinemo se da pravi ljudi, prave knjige, pravi dogadjaji dodju u nas zivot u pravo vreme. Neee
Sa ovim se slazem.Mada ne treba misliti da zle sile nece takodje obezbediti i prigodne kontraefekte koji ce nas ometati.Nisu ni oni naivni.