Citat:
Danas ljudi okrecu ledja pri samom spomenu Boga ili religije,i vjeruju u mnostvo drugih stvari(zvjezde,gusteri,paralelne dimenzije,vise sile i bilo sta drugo)samo ne postojanje Boga,sto podrzava teoriju duhovne zavjere tajnih drustava.
A nije valjda da misliš da će religija i crkva biti oni faktori koji će osloboditi čovjeka od svih zala na ovom svijetu. Po meni upravo su oni sredstvo kojim stvarni valdari ove planete i njenih stanovnika konstruišu ovakvu stvarnost kakvom je mi percipiramo i doživljavamo a radi ostvarenja njihovih ciljeva.
Nekako mi iz tvog posta proizilazi (dozvoljavam mogućnost da sam pogrešno razumio) da bi okretanje ljudi baš crkvi i religiji predstavljao i njihov spas od svih ovih nedaća, a ja se bojim da to baš i nije tako, a dijelom sam to i obrazložio u gornjoj rečenici.
To što se tiče DaVinčijevog koda se slažem s tobom, uzmimo samo koliko su ta knjiga i film u ovom trenutku sveprisutni u našoj stvarnosti, evo u Banjaluci se knjiga prodaje na svakom ćošku, film se još daje u kinima a uskoro očekujem da se pojavi i na DVD-ima (ako već nije), i šta nam to govori? Da je nekome strahovito u interesu da se sadržaj te knjige što više uvuče među široke narodne mase.
A sve me to nekako podsjeća i na činjenicu da se i biblija i kuran mogu naći na svakom ćošku i u svakom obliku, pa ako neko misli da se originalna božija misao nalazi zapisana baš u tim džepnim i vikend izdanjima koja se mogu kupiti na svakom kiosku i u svakoj knjižari, onda tu stvarno nešto nije u redu.
Pa da, iluminati i masoni su dozvolili da nam je istina dostupna na svakom koraku, samo trebamo izdvojiti određen iznos novčanih jedinica, kupiti i pročitati to, strogo slijediti sve upute zapisane u tim spisima, ići redovno u crkvu i slušati šta nam poručuju sveštenici, pridariti obavezno koliko se može (evo baš naš paroh postavlja rosfrajnu ogradu oko kuće, pa ko velim čovjek se istrošio treba mu malo pomoći) moliti se bogu svaki dan i strogo po uputama i spašeni smo.
Cool