Sada je: sri maj 14, 2025 1:09 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto maj 23, 2006 1:22 pm 
Administrator

Citat:
Neki dan sam razgovarala s frendicom i obje smo rekle kako bismo na regresiju i danas ujutro se probudim i razmišljam o tom našem razgovoru i naiđem na ovu temu. Veoma zanimljivo, makar me uopće ne iznenađuje.

Jesi pročitala o sinhronicitetima u temi o vremenu??? Mislim da će mnogima sve jasnije biti "čudne podudaranosti"... hehe!

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 23, 2006 1:32 pm 
Član foruma

Znam ja da se radi o sinkronicitetu, a ne slučajnosti (u koje, btw, ne vjerujem), čitala sam Junga još davno a uostalom to spada u one stvari za koje čovjek može naprosto osjetiti da su takve, bez baratanja nekakvim činjenicama ili tuđim teorijama... Više sam htjela reći da mi je to bio svojevrstan znak da bih zbilja i morala na regresiju :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 23, 2006 2:43 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
Neki dan sam razgovarala s frendicom i obje smo rekle kako bismo na regresiju i danas ujutro se probudim i razmišljam o tom našem razgovoru i naiđem na ovu temu. Veoma zanimljivo, makar me uopće ne iznenađuje.

Jesi pročitala o sinhronicitetima u temi o vremenu??? Mislim da će mnogima sve jasnije biti "čudne podudaranosti"... hehe!

:wink:

Dovoljno je da se pročita odlična knjiga na tu temu famoznog psihoanalitičara Carla Gustava Junga i jednog od otaca kvantne fizike Wolfganga Pauli-a "Tumačenje prirode i psihe". Prvi dio knjige napis'o Jung, drugi Pauli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 23, 2006 3:51 pm 
Član foruma

Vesela Vještica je napisao/la:
Znam ja da se radi o sinkronicitetu, a ne slučajnosti (u koje, btw, ne vjerujem), čitala sam Junga još davno a uostalom to spada u one stvari za koje čovjek može naprosto osjetiti da su takve, bez baratanja nekakvim činjenicama ili tuđim teorijama... Više sam htjela reći da mi je to bio svojevrstan znak da bih zbilja i morala na regresiju :D

..kod regresije se može dogoditi da dođeš do informacija o sebi za koje još nisi spremna i to ti može stvoriti dodatne poteškoće u evolucijskom napretku, to nisu pričice i nije fora, radi se o ozbiljnim stvarima i pričama... regresijske informacije su nam potrebne kako bismo otpustili neke karmičke odnose ili procese koji nas blokiraju ili koče da krenemo naprijed, ali što se dogodi tada kad smo spremni za regresiju - obično se dogodi da tokom meditacije spontano uđeš u regresiju, tada je ona prirodna i dobra za tebe jer ti pomaže ići naprijed, tvoja svijest je tada zrela da prihvati informaciju i otpusti problem, no naravno to je samo moje osobno mišljenje i stav, i još nešto, mislim da je regresija nešto što može svaki čovjek učiniti sam, svatko ima tu sposobnost da uđe u regresiju...
uf što sam se najela...sva energija mi je u želudcu :rr:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 23, 2006 5:16 pm 
Član foruma

Hvala ti na savjetu :-)
Razmišljala sam i sama već o svemu tome, svašta mi se već dešavalo kad je moja svijest u pitanju i ne vjerujem da bi mi se išta lošega moglo desiti tijekom regresije, moglo bi mi se desiti samo to - da mi se ništa ne desi :-) No, vidjet ću još, mislim da odgovore ionako pronalazim i sama, tj., kako volim u šali reći, ionako dolaze oni meni sami htjela ja to ili ne :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 25, 2006 9:53 pm 
Član foruma

Sta je najgore sto se moze desiti tokom regresivne hipnoterapije?

negdje sam davno cuo da ova terapija moze biti jako opasna ako je ne izvodi strucna osoba.
Na sta se konkretno misli pod ovim opasna?

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 31, 2006 5:18 am 
Član foruma

Evo - ako smijem odgovoriti na ovo pitanje - ZAŠTO JE OPASNA REGRESIJA?
Tehniku regresije me naučio jedan prijatelj davnih dana. Ja sam ovu tehniku radio sa nekoliko ljudi... Prvo traumatsko iskustvo je bilo jedne prijateljice iz Zagreba koja mi je dala svoje muško ime i prezime - mjesto stanovanja u Čileu 1929. - umrla u požaru u nekoj štali. - Može biti istina, ne mora biti istina - nisam provjeravao. Ali znam da se ona grčila dok je gorila i to je bilo užasno. Pitao sam je prije seanse - da li želi da je povedem u najgori dio života - ona je rekla da želi. Kad sam je vidio da se grči ( dok je u prošlom životu gorila!!! ) jedva se vratila. ''Probudila'' se u suzama - plakala je neutješno jedno pola sata i bila je stvarno potresena. Nije meni ništa zamjerala - ali ja sebi jesam. Odlučio sam da to više neću prakticirati iz moralnih razloga kao prvo, a kao drugo čovjek dobije dojam da je dovukao nešto sa sobom kroz te seanse i da te to opterećuje - sjenke se mijenjaju. Nažalost prijatelj koji me naučio tu - u biti vrlo jednostavnu - metodu je bio u drugom gradu.
Kad smo se konačno našli predložio je da napravimo to još dvaput. Jednom da ja njega vodim - i drugi put on mene. On je legao na krevet - ja sam cijelo vrijeme stajao jedno metar od dna kreveta. On je, za razliku od ostalih - koji su imali zemaljske doživljaje - opisivao jednu crnu, kao izgorenu planetu i totalno čudna eterična stvorenja na njoj. Tu sam bio malo onako uhvaćen nespreman - i što je najbolje on me zamolio da ga izvučem - a to nitko ne radi. Svi su opijeni tim što vide i u principu teško ih je nagnati da govore uopće o tome što vide.
Kad sam ga probudio on je rekao da je osjećao cijelo vrijeme na dnu tabana da ga pritišću moja koljena. Što je bilo nemoguće - jer sam kao prvo bio metar daleko - i kao drugo - čak i da sam stajao do kreveta morao sam biti dosta viši da mi koljena dođu u ravninu. To je bilo bizarno. Ali odmah nakon toga... Prijatelj je išao kući. A ja sam imao neki čudan osjećaj... Otišao sam u WC malo se umiti da dođem sebi i pogledao u ogledalo. Učinilo mi se nešto čudno, pa sam sasvim prišao. Vidio sam u ogledalu, odrazu svog oka - sebe, kupaonu iza sebe ( pločice i sve zajedno ) i osjenčanu figuru nalik ljudske kako stoji na desno iza mene! Smrznuo sam se! Gledao sam par sekundi u to da se uvjerim kako nije sjenka nečega - ali sve je ostalo u WC-u bilo savršeno odraženo i savršeno osvjetljeno. Onda sam se prenuo! Osvrnuo sam se - bio sam sam - naravno. Pogledao opet u ogledalo - i nije više bilo ničega. Bilo mi je jasno da se s nekim stvarima stvarno ne treba igrati.
U biti ne znam ni zašto sam otišao kod prijatelja tjedan poslije. Kao ajde - činilo mi se da je već dovoljno licemjerno da sam druge vodio kroz to - a nisam sam probao. Stvar je bila u tome da sam htio to izvesti - ali otkad mi je to moj prijatelj pokazao pa duge mjesece nakon - svaki bi put nešto iskrsnulo da ne iskusim tu regresiju - otputovali smo u različite gradove, promjena plana, netko bi iznenada banuo ili ne znam šta... Nažalost ili na sreću i taj je posljednji pokušaj neslavno propao. Ovaj put ne zbog vanjskog utjecaja nego zbog nas. Taman me prijatelj vodio kroz fazu opuštanja - kad je mene preplavio neki strah i to ne onaj klasični strah od nepoznatog nego neka vrsta smrtnog straha - osjećaj da radimo nešto užasno pogrešno. I sad to je mogla biti moja psiha, ali... Na to mi kaže prijatelj - koji je također vodio dosta ljudi kroz regresiju:
''Hej, stari. Mislim da bi trebali prestat.''
''Zašto?''
''Pere me neki abnormalni strah.'' - kaže on.
''I mene.'' - kažem ja.
Tako da smo istog trena odustali. E sad - nisam ja tu nešto posebniji od bilo koga. Valjda smo i ja i on došli do neke granice - i instinktivno smo shvaćali da smo već prelili čašu nečega u čemu nismo bili stručni.

Mislim - nemam povijest ni najmanjeg psihičkog poremećaja, sasvim sam trezvena osoba, droge ( čak i travu ) sam napustio odavno - ali ono što sam vidio - vidio sam. I nikome se ne nadam taj osjećaj proganjanja - iako to baš nije dobar opis. Onda sam bio dosta mlad - i u godinama nakon toga sam doživio druge - puno ''luđe'' stvari - nevezane za regresiju.
Poanta je - ako postoje prošli životi - ako postoji ta karma - ovo nije najbolji način da se nešto o njoj nauči. Ako dugujemo nešto iz prijašnjeg života - najbolje je to instinktivno prepoznati unutar ovog života. Eto, to bi bio moj savjet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 31, 2006 12:10 pm 
Član foruma

Citat:
''Pere me neki abnormalni strah.''

Tako sam se ja osecao kada sam poceo da citam one kasiopejske transkripte,nisam smeo da sednem ledjima prema otvorenom prostoru,a ni da legnem da spavam pre nego sto osvane,al sam nastavio da citam.

Sad kad me uhvati samo ga nekako vrlo lako otresem i to je to,a nesto ga vise i nema.

Ja se izvinjavam zbog off topica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 31, 2006 3:12 pm 
Član foruma

Sve svoje prošle živote i informacije o njima dobila sam isključivo u meditaciji ili u vizijama tokom pojačanog priliva Više Svijesti. Nikada nisam otišla na regresiju, bilo hipnotičku ili nehipnotičku...dakle govorim samo iz vlastitog iskustva. Smatram kao i neki drugi ovdje /AngelSpring npr./ da ćemo informacije o svojim prethodnim životima dobiti samo i jedino onda kada nam one zaista zatrebaju da temeljno razriješimo neke blokade u ovom životu, a koje su iksljučivo i jedino posljedica naših proživljenih iskustava i događaja iz ranijih života.

O regresiji/mnogim vrstama/ samo sam čitala, ali stekla sam i sama utisak da bez jako iskusnog regresoterapeuta u te vode ne treba kretati. Opasnosti, pitao si kauboju? Opasnost je da ostaneš zaglavljen između dimenzija, različitih vremena i prostora, ili bolje rečeno, pošto se u Božanskoj Svijesti sve događa SADA, i tri atributa vremena /prošlost, sadašnjost, budućnost/ ne postoje u realnoj stvarnosti, može se desiti da se duša/svijest "zaglavi" u nekom od paralelnih realiteta i ne bude se sposobna čak ni uz pomoć regresoterapeuta vratiti ovdje nikako ili ne sasvim. Naime, postoji opasnost da dio našeg bića ostane zaglavljen a dio se vrati...i stoga, zaista preporučujem oprez kod odlaska na regresoterapiju.
S druge strane, za utjehu, sklona sam vjerovati da po sistemu nepostojanja slučajnosti, opet možemo imati povjerenja u sve ono što nam se dogodi i ako smo otišli na regresiju i imali bolne doživljaje, onda to nije slučajno i vjerovatno nam je baš to i trebalo da bismo se riješili neke možda još bolnije i teže traume iz ovog života. Stoga, malo više povjerenja u naše Božansko vođstvo trebali bismo svi imati. No, to napose ne isključuje dozu zdravog razuma koju uvijek treba "uključiti" prilikom ovakvih iskustava.
Toliko zasad.

O tome kako i zašto sam se sjetila nekih prethodnih života, mogu u narednom postu, ako nekog bude zanimalo. Sve je uglavnom imalo veze sa mojim ovoživotnim neprevaziđenim i nesavladanim strahovima...kao npr. strah od padanja, ne od letenja...

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 31, 2006 7:34 pm 
Član foruma

Jednom sam obavio regresiju pomoću CD-a. Nisam bio hipnotiziran nego sam samo ušao, koliko se sjećam, dublje u podsvijest. Iako mi se činilo da je nisam obavio kako treba, zanimljivo je da dok sam gledao prizore iz tih prošlih života nisam ništa čuo, kao da gledate nijemi film, a jedna osoba koja je napravila istu regresiju rekla mi je da ni ona nije ništa čula.
Nije mi se činilo ništa opasno jer sam bio svjestan okoline tako da sam mogao prestati kad god sam htio. Poslije regresije sam bio bezvoljan jer sam tek tad shvatio u pravom smislu da živimo u matrixu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 27, 2007 12:50 am 
Član foruma

Regresija (latinski) = Vraćanje (hrvatski)

(Napomena:Svaka riječ u riječniku može imati više objašnjenja - u ovom našem slučaju i s obzirom na tekst kojeg se obrađuje ; riječ:regresija, se odnosi na riječ:vračanje)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 27, 2007 1:22 am 
Član foruma

Vraćanje: "slanje" dijela nečijeg uma u razdoblje iz prošlosti, bilo na mentalnoj ili na tijelesnoj i mentalnoj razini, te ponovnog proživljavanja prošlih događaja, na isti način i s istim senzacijama kao i tada.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 29, 2007 7:58 am 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Jednom sam obavio regresiju pomoću CD-a.

Kako si to napravio? Opiši mi ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 29, 2007 12:59 pm 
Član foruma

monika je napisao/la:
MOONLIGHT je napisao/la:
Jednom sam obavio regresiju pomoću CD-a.

Kako si to napravio? Opiši mi ?

Upališ CD, legneš i slušaš upute. Glas sa CD-a te postupno vodi u dublja stanja svijesti te nakon te uvodne faze opuštanja ulaziš u neki tunel koji zamisliš i kad prođeš tunel nalaziš se u prošlom životu. Prije toga zamisliš neku godinu i državu. Taj život koji gledaš ti je iz te godine i te države koju si zamislio. Poslije toga sam ušao u još jedan život gdje želiš vidjeti uzrok nekog problema. Zanimljivo je da za ovaj drugi život ne moraš zamišljati godinu ni državu. Dok sam gledao prošle živote nisam ništa čuo, kao da gledate nijemi film. Poslije sam doznao da se u regresiji obično ništa ne čuje. Tijekom cijele regresije bio sam svjestan okoline i mogao sam prekinuti kad god sam htio no prije prekida morao sam nešto reći (na CD-u je objasnio što) te sam čini mi morao brojati od 5 do 1.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 29, 2007 2:28 pm 
Početnik

Organski portal

No svasta.... Laughing

Em reptili, em zivotinje em terapije.

No na stranu sve to.
Regresiju preporucam svakome

I potpuno podržavam portal, a pojedinci naveli citate skoro pa cijelih knjiga, a praksa, osobno iskustvo- ništa !
Maditacija je najbolje i skoro pa najbezbolnije , ako se to tako može reči, riješenje.
Osobno sam sama prošla nekoliko regresija i nisu uopće ugodne.Ali nisam niti previše oduševljena jer , otvaranje uma nije baš bezbolan proces , pogotovo ako si neizgrađena ličnost, svako otvaranje boli jer je samospoznaja o sebi,a niti jedna samospoznaja nije ugodna.
I ako ne želite znati kakvi ste , kaže se ispod kože, bolje je onda bar se psihički pripremit na iskakanje raznih potisnutih trauma !

Vrh

Naslov: regresivna hipnoza
PostPostano: pet aug 10, 2007 9:31 am 
Početnik

Da li neko zna ko se bavi regresivnom hipnozom u Srbiji ili okruzenju?
Ako ne ovako,onda na pp ili mail
Hvala! :D

Vrh

Naslov: Hipnoza
PostPostano: sri sep 26, 2007 11:14 am 
Početnik

Da li neko zna da li ima osoba koje se bave medicinskom hipnozom u Srbiji?Dakle,da imaju strucni sertifikat,poput Denise Legac u susjednoj Hrvatskoj?

Vrh

Naslov: yanimljivo
PostPostano: pet okt 12, 2007 11:53 pm 
Član foruma

Svidja mi se tema, =D> no ja bih je uopstio, to jest voleo bih kad bi smo malo na ovoj temi popricali o hipnozi i njezinim mogucnostima, kao i o iskustvima, ako ih je neko imao.
Ako ima interesenata ja cu rado ucestvovati jer sam dosta citao o tome i cak bio rad pokusati ali niko nije hteo saradjivati. I ako sam uvek predlagao da tog nekog poducim sta treba ciniti a da ja budem medijum (ispitanik) i unapred sam prihvatao odgovornost za eventualne posledice :!: A zasto mi je hipnoza interesantna, zato jer bih njome pokusao neke svoje lose navike zameniti dobrim..., uciti pod hipnozom...

Vrh

Naslov: Nehipnoticka Regresija
PostPostano: sri okt 24, 2007 7:52 pm 
Početnik

Na forumu nisam uspio pronaci informacije o nehipnotickoj regresiji pa me zanimaju vasa saznanja i iskustva.

Pozdrav :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 25, 2007 5:17 am 
Moderator

Pozdrav, TomislaveC! Dobrodosao!

Sa zaljenjem moram da priznam da ne znam nista o tome :? , a bilo bi interesantno cuti kako funkcionise i neka iskustva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.