Sada je: pet jul 18, 2025 11:54 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 14, 2006 4:29 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
angel...mislim da bi moga početi proučavati energiju i njzino usmjeravanje (ako već nisi).

:wink:

hvala na informaciji o 'šarenom tepihu' zaista, ja sam mislila da to svi vide također, ali sam s vremenom shvatila da ne vidi jako puno ljudi, ne znam o čemu to ovisi ako je kao što kwizac kaže samo biološkog porijekla, što meni osobno znači da mora imati uzrok na energetskoj razini u nekom od drugih tijela, što uzrokuje posljedicu viđenja tih šara ustvari, iza fizičkog, da li su one stvarno arhetip nekog portala ili što...neznam

energijom se bavim u smislu iscjeljivanja ako na to misliš ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 14, 2006 7:07 pm 
Početnik

Arwen dor,,

Sto se tice tvog "post-a" o sarama! i "sarenom tepihu"
ja takodjer vidim taj sareni tepih, no to nije ono o cemu sam zapoceo ovaj topic,, ovo o cemu ja pricam veoma se razlikuje od tog "tepiha"
govoris o hypnogogic vision-u
istrazi na netu dalje, uvidjet ces distinkciju..

ne govorimo o tome,,
barem ne ja,,

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 14, 2006 11:33 pm 
Član foruma

nisam sigurna da ne govorimo o istome. Te šare se mogu shvatiti i kao labirint o kojem vi govorite. Nije ni baš toliko šaren, možda je kod mene bilo više boja od crno-bijele kombinacije, ali mislim da se ipak radi o istome. ja sam ih za sebe nazvala tepih.

u djetinjstvu sva djeca vide šare i boje iza spuštenih kapaka kad prethodno protrljaju oči. provjereno...

kwizac možda nije trljao oči kad je bio mali.

fiziološka pojava je..to svakako..ali, fiziološka pojava je i otvaranje čakri. ne?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 1:52 am 
Član foruma

Citat:
u djetinjstvu sva djeca vide šare i boje iza spuštenih kapaka kad prethodno protrljaju oči. provjereno...

Pa nek se jave mladji narastaji na forumu i kazu da li vide te sare ili ne.Isusbog jesi li ti najmladji?
Ili da otvorimo poll?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 8:42 am 
Član foruma

arwen dor baš o tome govorim da nema veze s trljanjem očiju, ove slike nisu posljedica trljanja očiju, intenzivnije ih vidim kada slušam trance glazbu ili kad meditiram i boravim u stanju 'pojačane energije' neznam kako bi drugačije nazvala to stanje, zaista nema veze s diranjem očiju u bilo kojem smislu
esperio max :lol: možda sam još jako mala pa zato vidim šare :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 7:47 pm 
Član foruma

ja sam obavio test

od deset ispitanika svi su vidjeli "nesto"
prostor je bio mracan da ne dojde do mjesanja signala
po mojem sudu i mjerenjima slika nastaje kao fantomski zaostatak svijetla u mreznici
a promjene nastaju od od pulsiranja srca
u principu spoj je zvuka i opipa(kucanjem srca)ne doslovno opipa...ma razumijete
dakle u jos jedna sinestezija nam je unijela mali problemcic za resavanje

p.s
jedan je vidio leptira

idemo dalje
onda sam im rekao da probaju malo da kontroliraju ili da usmjere u biti koncentriraju se na sliku i nastajao je show.
napominjem ti ljudi nemaju veze s nikakvim pricama tipa energija ili tako nesto
znaci mogucnost zabrijavanja iskljucena
probajte i vi pa javite

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 10:17 pm 
Član foruma

angel, te pojave to su dvije različite stvari,
jedno je ono što vide djeca,
drugo je ono što osoba koja ima otvorenu treću čakru vidi u stanju kad sluša muziku.
muzika je preijenos energije. kompozitor je svoju energiju (i namjeru) ugradio u note, a izvođać ih prenosi na publiku. (neki tvrde da su veliki kompozitori klasike svoju muziku kanalizirali a ne komponirali) Zadatak muzike, kao i svake umjetnosti, je prijenos energije, izazivanje emotivnih stanja, pobuđivanje mišljenja, empatije i slično, u publici. Muzičar je dobro obavio posao ako podignuo publiku, tj., ako je kod publike izazvao emotivnu reakciju. pri tome muzičar doživljava svoje vlastite emocije, a publika svoje. emosije su energija, misli su energija. To je taj prijenos energije kod slušanja muzike i gledanja likovnih djela, i sl.

Osoba s otvorenim kanalom će doživljavati jače taj dotok energije, bar bi ga trebala biti svjesnija. Slike koje opisuješ po mom mišljenju su posljedica tvoje osjetljivost na energiju, i tvojeg otvorenog primanja.
to sam htjela reći kad sam opisivala kako se u trećem oku vidi pojačani dotok energije, i kad sam spomenula da bi mogla šire proučiti te stvari, pošto si očito osjetljiva. Pri tome ne mislim da ti to ne znaš.
Postoji univerzalno tumačenje boja kod energetskog dotoka.
Kod neke djece se to pojačano primanje javlja rano u vidu slika i živih boja (kaledioskop), ali to sad nema veze s trljanjem očiju. To je opet druga priča, ne ona kao kod trljanja.

Zanimljivost je i ono što vidi kad se gleda kroz trepavice a lice je na sunčevoj svjetlosti. vide se svjetleće kuglice živih boja, kao povećana zrnca prašine zaljepljena za trepavice. to je zgodna vježba za pojačavanje vidljivosti "nevidljivoga", a to je ona vještina kojom gledamo auru, i dobijamo unutrašnje uvide, kad vidimo stvari iznutra.

Spomenula si da se baviš iscjeljivanjem, pa vjerujem da si upućena u to što sam navela.
ako koga zanima, rado ću opširnije o toj temi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 10:19 pm 
Član foruma

ako nije problem javno reći, koliko dugo se baviš iscjeljivanjem, i kojom tehnikom?

na određenom stupnju razvoja se otvaraju neke stvari, pa ....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 15, 2006 10:30 pm 
Član foruma

ako već opisujemo tko što vidi u meditativnom stanju ---ja vidim filmove, cijele scene, likove, događaje, ponekad su to simboli koje treba interpretirati, ponekad je jasno samo po sebi.
kad slušam muziku (bez teksta, samo instrumenti) vidim oblike koji se kreću, boje, nešto kao apstraktno slikarstvo samo animirano, kao animirani film, a ponekad i scene s likovima i pjezažima koji meni nešto znače.
svaki ton ima svoju boju. Na primjer ton F 1je žut, C1 je crven..itd. te boj su veše manje univerzalne, dakle, kod većine ljudi je F1 žut a C1 je crven.
Zvuk je gradivno tkivo svemira. Zvuk je vibracija. Sve vibrira, sve se kreće, prema tome, moglo bi se reći i sve je zvuk.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 9:38 am 
Član foruma

kwizac svaka čast na uspješno obavljenom zadatku, dakle od njih deset svi vide, zanimljivo si to povezao sa biološkim funkcijama fizičkog tijela, kako si došao do toga do tih uzroka? radi li se o pretpostavci ili si nekako uspio to dokazati? u svakom slučćaju potrudio si se =D>

arwen dor hvala na iscrpnim odgovorima :D od djetinjstva vidim slike, vidim svašta, osjećam energije i osjećala sam iscjeliteljski potencijal, zanimale su me valjda otkad sam izletila iz majčinog trbuha sve stvari koje nemaju veze sa fizičkim svijetom kojeg golim okom vidimo, crna ovca u obitelji, umjetnički vudrena u svim sferama umjetnosti, možda nebi znala švasati željezne skulpture al uz malo instrukcija i to bi savladala :lol: uostalom stanja koja sama opisuješ kod sebe meni su vrlo poznata i znam o čemu govoriš :wink: a iscjeljivanjem sam se počela baviti kroz reiki u kojeg sam inicirana u 17.-toj godini, nemam mnogo terapeutskog iskustva više volim raditi na sebi pa kad sakupim dovoljno iskustva osobnog više ću raditi na drugima, sad imam 24. godine i na drugom sam stupnju reikija već 5 godina :D slobodno, samo još piši od tim unutrašnjim stanjima, zanimljiva mi je ova teorija sa zvukom i bojama!
povezanost između boje frekvencije energije i zvuka je takva da je to sve- jedno :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:08 am 
Član foruma

po akademskoj vokaciji sam kemicar i biolog.ostalo je trud i citanje knjiga pogotove medicine.
znaci da fizika tijela mi nije pojam kojeg preletim na ponudjenom link-u

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:24 am 
Član foruma

znam da si studirao kemiju i da te zanima biologija i znam da si načitan po tom pitanju, nedaj se smesti, samo me zanima dokaz po kojem si došao do zaključka da se radi o tim uzrocima, ako već ideš znanstvenim pristupom molim da znanstveno potkrijepiš svoju tvrdnju :wink: :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:45 am 
Član foruma

studirao bio i kem zajedno
a kad sam poceo o fizici ocnog fluida onda sam bio sasjecen.
ne da mi se u potankosti objasnjavati
naveo sam neke bio i linkove
u biti kog zanima sto je stvarnost nek trazi
efektivnije je kad ti upitnik nad glavom prejde u smesak tvojom snagom

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 1:35 pm 
Član foruma

Na stranu zvukovi, oblici i boje, jel vidite ikada osobe, situacije ili riječi, da se tako izrazim? Meni se u posljednje vrijeme dešavalo/dešava da mi odjednom, naglo i snažno, iskrsnu slike ljudi ili situacija koje su mi u biti nepoznate, ali su na neki način povezane sa mnom. Ni jednom još nisam bila u krivu i uvijek sam točno znala tko je ta osoba u biti ili što znači ta određena situacija i uvijek su imale veze s realnim svijetom a nisu bile nekakvi simboli koje tek treba dešifrirati ili slično (makar mi se i to dešava još češće). Sad zadnji put je to bilo popraćeno drhtavicom i mukom u želucu. Po meni su svi odgovori u nama samima i nekako mi se čini da ponekad samo otvorim snažno put do istih, pa mi se desi to što mi se desi, ali me baš zanimalo dešava li se još nekom ovdje i kako si vi to tumačite ako si tumačite?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 5:32 pm 
Član foruma

aha znači bilo je : đe me nađe :D ha kwizac :lol:, dobro, slažem se s tobom u vezi biološkog procesa vjerujem da procesi moraju imati popratne fiziološke pojave, ali mislim da tu nije stvar riješena i da nije uzrok u fizičkom, jer u biti nikad nije uzrok u fizičkom ni naša duša nije nastala kao posljedica fizičkog tijela pa tako ni procesi, tijelo je nastalo za potrebe duše...što je prije kokoš ili jaje ma ko će ga znat :lol: uglavnom naišao si na temu koja bi se mogla ticati tvog kobnog očnog fluida , naravno da je efektivnije kad ti tvojom snagom upitnik prijeđe u smješak no pitanje jeli potrebno da svima svačiji upitnici prelaze u smješak sami svojom snagom ili netko može podjeliti svoje znanje s drugima jer umrijeti skrivajući znanje i nije neka fora :wink:

vesela vještice imam slična iskustva, ne tako direktna poput tvojih jer najčešće vidim i čujem osobe o kojima ništa neznam i nikad ih nisam vidjela tako da ti i nebih mogla detaljnije o tome, mislim da se na neki način konektiramo na kolektiv i poprimamo ulogu medija, jeli to vidovitost ili samo rupe u našem sustavu kroz koje svašta utiče nemam pojma, da mi se isti tren materijaliziraju misli to mi se često događa, ponekad se uplašim vlastitih misli, npr. susjed počne kosit travu ja popizdim jer me živcira zvuk i kosilica crkne, i tako niz stvari...jeli to slučajnost? nebih rekla... :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 5:41 pm 
Član foruma

:shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 10:02 pm 
Član foruma

kwizac je napisao/la:
:shock:

:shock: :shock:
ok kwiz krivo sam te skužila #-o , očito treba nekad čitat misli bolje od riječi :wink: mislila sam da ti je na studiju bilo nešto upitno oko očnog fluida jer se tako dalo zaključit iz tvog posta :lol:
al znači to je problem, ti si tu majstor od zanata a ljudi ne prihvaćaju tvoja stručna objašnjenja, mislim da te nitko nije sasjekao već ljudi pokušavaju objasniti da se ne radi o viđenju labirinta i mandala kad stisneš oči nego iz nekog drugog neobjašnjivog razloga, a da bi tvoja teorija mogla biti točna, mogla bi jer zasad nismo dobili niti jednu konkretniju

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:08 pm 
Član foruma

angel,
dobro je da stojiš na drugom stupnju dok osjećaš takvu potrebu. treba do kraja ostvariti sve zadatke koje nosi svaki stupanj, i nikako nije dobro srljati naprijed, što je očito tebi jasno.
Ja sam reiki majstor-učitelj. Ne usuđujem se reći a imam bogato iskustvo iako radim predano i dugi niz godina. Stalno mi se čini da je tog iskustva malo, da ima još toga što treba spoznati.
Po akademskoj vokaciji, (ne volim taj izraz jer mi vuče na nekakav sumnjivi elitizam, ali, kako znam da ljudi vole kad im pokažeš svoju diplomu i titulu, ipak ću upotrijebiti taj izraz) jako davno sam položil ispit iz fiziologije živčanog sustava, moglo je to biti one godine kad se angel rodila.

Poznat mi je taj osjećaj i ta spoznaja koju spominješ, angel, to da oduvijek znamo tko smo i to da cijeli ćivot stremimo istom cilju. Većina nas se tako osjeća.

Vesela vještice..to o čemu govoriš je svakodnevno iskustvo mnogih mojih "kolega". Međutim, tvoj nick daje naslutiti da su nam polazne točke možda dijametralno suprotne. Ili se ti samo šališ s tim nickom? Ne znam ništa konkretno o vicci, zaobilazim to u širokom luku, bar za sada, pa ti ne mogu reći niš pametno o tome što spominješ jer ne znam s koje strane si krenula, a to je vrlo bitno.
Na daljnjim stupnjevima razvoja uz pomoć reiki tehnike, vidi se mnogo toga, od uvida u situacije i iskustava iz prošlih života, svojih i tuđih, do uvida trenutnih stanja tijela i duše.
ako niste, pročitajte tekst o kozmičkoj rešetci koji je Jack postao pod temom o precepciji vremena.( tu je negdje, lako će to pronaći onaj koga zanima) To bi bilo objašnjenje te pojave, i objašnjenje mehanizma kako ona djeluje.

Ta se pojava zove "unutarnje viđenje". Detaljnije ju je opisala B. Brennan u svojim knjigama, kao i neke vježbe kojima se ta vještina može uvježbati i izoštriti. Vježbe koje ona predlaže mogu se pronaći također i u klasičnoj literaturi o yogi. (Brennan svoju teoriju gradi na temeljima istraživanja W. Reicha o orgonskoj energiji i na tradiciji istočnjačkih filozofija)

Pozdrav :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:23 pm 
Član foruma

Dobar savjet Arwen Dor za AngelSpring u pogledu stupnjeva Reikija. Netko ide godinama od jednog do drugog, a neki opet dobiju sva tri stupnja odjednom (?!) opet shodno odluci učitelja reikija. Mali paradoks, ali učitelj je vjerovatno znao šta radi.

Vesela Vještica - kad bi samo mogla promijeniti onaj avatar, ubiše me u 3. čakru oni "hepeci" koji se stalno okreću...Mada ima još "bodljikavijih" avatara od ovog!
A o unutrašnjem viđenju, Arwen Dor, podhitno je potrebna tvoja intervencija na topicu o meditaciji. (Meni se spava.)

Laku noc. #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 16, 2006 11:26 pm 
Član foruma

Pardon, Arwen nije topic o meditaciji već ovaj odmah ispod na Metafizici o tome kako prepoznati stvarnost isl...ajme, što mi se spava.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.