Sada je: čet maj 01, 2025 9:11 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: demokratske iluzije na balkanski način...
PostPostano: sub sep 14, 2024 2:54 pm 
Član foruma

kao što je u BiH svojevremeno alija izetbegović uveo sinčeka bakira u "porodični biznis" tako sada postoji naznaka da bi isto tako milorad dodik mogao uvesti svoga sinčeka igora...što im ne dadnu krune i kraljevska žezla pa da se prestanemo zamajavati iluzijama...dolazi odredjena dinastija,i KRAJ PRIČE!

svojevremeno je milo djukanović optuživao miloševića da je diktator, s tim što je milošević kao totalni amater potrajao "samo" pišljivih 13 godina,naspram milinih 32 (!!),ispostavilo se da je milošević komotno mogao na istrukcije kod djukanovića da ga ovaj poduči "kako se to zaista radi"...došao na vlast kao najmladji premijer u europi sa samo 27(!?) godina,pa nakon silaska sa trona gdje je bio čitavu vječnost nije još imao ni 60 godina!? čova još nije ni blizu za penzije... :notworthy:

postoje odredjene glasine da u Crnoj Gori sada i kukaju za njim :-k

isto tako ni oni plaćeni pajaci za ljudska prava (ljigavci poput srdje popovića i slični) iz CANVAS-a (koji su i nastali na pepelu bivšeg famoznog "otpora") ga naravno uopće nisu vidjeli kao nekakvog diktatora,pa su hladno napravili biznis od obojenih revolucija,te su tako vršili "poduke" širom svijeta kako stisnutim pesnicama reći ne diktatorima u ime demokratije,onim nepodobnim naravno,uz stanovitu finansijsku naknadu...dodjite pajaci u BiH pa da zajedno rušimo Žikine dinastije!? podučite nas kako se to zaista radi! ponesite sa sobom i priručnike vašeg velikog idola,gurua i ajatolaha gene sharp-a,tog makijavelija (sic!) nenasilja (pajdo izučio gandijevski pokret protiv britanaca,pa ga modifikovao za "njihove" potrebe kako da tobože nenasilnom borbom srušiš one koji ti ne odgovaraju koji obično represivno djeluju u takvim situacijama i tako odmah uleću u klopku idealnu za medijski linč, za razliku od nas povijesnim dešavanjima pristupaju vrlo studiozno!?) pa da izgradimo neki vrli bolji svijet...sada barem CIA ne mora da prlja svoje ruke,a vi možete lijepo i zaradjivati od toga i da im ljubite guzice zbog toga :hug:
https://canvasopedia.org/who-we-are/
https://canvasopedia.org/

tu dolazimo do komparativnog poredjenja dveju 30-godišnjih vladavina kako su ih tumačili zapadni mediji...
sa jedne strane diktatorski režim lukašenka u Bjelorusiji,a sa druge demokratski izabranog djukanovića,yah,samo što im je prvi smetao,a drugi nije,jer se znao povinovati kada to treba,u jednom momentu se u zapadnim medijima javila priča o njegovoj umješanosti sa švercom cigareta 90-tih (što mi kao ovdje ne znamo,dobro se sjećam bond,marlboro,lucky strike,LM cigareta made in switzcerland za vrijeme rata u BiH,nikad kvalitetnijih cigara za manje para ovdje nije bilo nego tada jer još nije bilo PDV-a, iako smo se tada dobrano medjusobno hvatali za guše),no pragmatično je shvatio poruku pa je to uskoro prestalo...

s druge strane,tudjman je za vrijeme svog života izgradio status malog tita,pa se povodom njegove sahrane u hrvatskoj javnosti stvorio nekakav ambijent iščekivanja ko će mu od "svjetske političke kreme" biti prisutan na istoj,u odnosu na velikog i nedostižnog uzora Crvenog habsburga...ispostavilo se niko bitan,sve odreda politički isprdci...

od ovih današnjih,tu je vučkenzi koji glumata da je neki vrlo pametni samostalni oponent,iako još iz doba šegrtovanja kod šešelja se vuče priča da je svojski izučavao svakojaka sredstva manipulacije,što se veoma jasno može vidjeti iz njegovih "nastupa" sa žderanjem parizera i jogurta,a koliko je "samostalan" može se vidjeti po njegovim bliskim saradnicima iz "woke" pokreta...uh,zaboravismo dačića svojevremeno vrlo vjerno pašće miloševića,ovaj portparola koje se i dalje tu stalno mota,pravi balkanski kisindžer...halo CANVAS,jel se čujemo? ostale vam neke mrvice na stolu...

svojevremeno naletio na nekog lika,pa kroz razgovor sa njim sam saznao da je radio na naftnim platformama u Azerbejdžanu,u Bakuu,pa mi on ispripovjedao kako je ex-yu radni živalj svakog jutra prije posla išao kod mire na kavu!? kakve bolan mire? mire marković,budalo! i dalje te ne kontam jarane? mira je tamo imala hotel sa 15 spratova :shock: ,pa bujrum pajdo...

samo čekam dan kad će osvanuti proglas da ti slijedi finansijska globa u slučaju ne izlaska na "demokratsku iluziju",ups, htjedoh reći izbore...paradoksalna prisilna volja naroda,yah!
nije li jeftinije da ipak jednostavno odemo na inauguracije dinastija i završimo sa tim? :king:

Vrh

Naslov: Re: demokratske iluzije na balkanski način...
PostPostano: sub sep 14, 2024 8:42 pm 
Član foruma

hahahahhahaha, ova čita tekst ko da je odgovarala na ispitu iz odbrane i zaštite - a štreber - sve naučila napamet hahhaha , odavno nisam čula taj mod govora

jes , sve si u pravu .. je.bo im pas mater onu gladnu ... nenajeli se dabogda :) :)

Vrh

PostPostano: ned okt 06, 2024 5:14 pm 
Član foruma

došao je i taj dan...(NE)obavljanje "demokratske gradjanske (sic) dužnosti"...
naravno,već danima prije toga su slijedila uznemiravanja i lobiranja "pomozi burazu svom"...
nema veze što je iluzija izbora puna svakojakih preletača koji će prvom prilikom odleprhati za svojim interesima,ti bi se utalili i sa 3.rajhom ako bi se ponovo pojavio...za te preletače ljudima kažem pogledajte "Otpisane",one njuške sa šeširima,tada su ih zvali petokolonašima,pogledaj malo bolje,tamo ćeš ih pronaći...takvi bi i svoju mater prodali...

otvoreno sam svima govorio da prodajem svoj glas za 50€,samo što je PLAĆANJE UNAPRIJED,nema nikakvog počeka,zauzvrat bih sve uredno dokumentovao,i pogodi ko se javio? NIKO!!

nekada kraljevi,sultanske svite,biskupi i kardinali,dvorske lude...a danas nekakvi predsjednici,ministri i odbornici...rekao bih da je suština ostala ista,samo je forma promjenjena u "iluziju izbora"...ove prve si barem mogao nabiti na glogov kolac ako baš pretjeraju,a ovi drugi kažu zatekli smo praznu kasu,pa sad ne ništa ne možemo,bla,bla,bla...yah,mućenje vode još je i veće...more,sikter bagro šugava! prije su znali ložiti rulju da će biti velike revizije i nekakvih fiktivnih hapšenja (čini se da se vučkenzi time maksimalno okoristio prije svog zasjedanja u prijesto,svojevremeno je mnogo grmio u prazno na tu temu,i to toliko da smo ga čak čuli i ovdje u BiH!?),a sada čak ni to!? zaista presmiješno,pravo prljavo kazalište...

da stvari nisu ništa bolje ni tamo negdje "vanka", imamo primjere raznoraznih pogotovo francuskih makrona,sarkozija i sličnih pajaca,sve bi oni tobože mijenjali dok ne zasjednu na prijesto,a onda svi odreda rade jednu te istu stvar? zašto? zato što im iz istih centara dolaze naputci!? slično ko i američka vanjska politika,DECENIJAMA ISTA!
tu se bio vukao i nekakav mit o "moćnoj" merkelovoj,koja je u suštini jedna stara nana (baba) koja je znala samo papagajski ponavljati riječ ŠTEDNJA! (kao što je i slatko-čokoladni obamica imao svoju mantricu zvanu PROMJENA!) a koliko je odista bila moćna može se vidjeti po tretmanu starog razvratnika berluskonija,a šta tek reći za njega sa njegovim bahanalijama i ostrvom punog "djeva i sirena" (zaista,lik je idealan materijal za povlačenje lutkice na povodcu,naravno po stanovitoj potrebi)...iako za "old nanny" idu odredjene glasine da je vještačkom oplodnjom nastala iz hitlerovog okota?! ne bi to bilo ništa neobično za njih,pošto mnogo vole oni prtljati oko genetike i tih njihovih krvnih linija...

veoma je čudno da u skorašnjoj debati izmedju trumpa i harrisove,da trump koji kao važi za frajera bez dlake na jeziku i koji po mnogim procjenama nije baš dobro prošao u toj debati, toj pišulji nije nabio na nos izjavu harrisove o depopulaciji stanovništva,na njegovom mjestu bih je u odredjenom momentu sigurno nabio na momački "volej",čisto da se kučka malo znoji i pravda kako je to bio nekakav "lapsus" ili možda čak i nekakav AI (eto im budućih izgovora!?),ali eto,i u ovom slučaju se svi oko toga prave mutavi,jebiga,ako to može da prodje,onda može da prodje bukvalno sve,pa se zaključak nameće sam od sebe da oboje zobaju iz iste ruke...

https://www.logicno.com/politika/glasno ... editi.html

https://www.logicno.com/politika/zidovs ... raelu.html

https://standard.rs/2024/06/06/bilderbe ... im-crtama/
nizozemski demokratsko-nacistički nastrojeni princ? yah,kao što su onomad engleski lordovi često svraćali u BiH za vrijeme rata da nam drže predavanja o istoj toj ruljokratiji!?

da se malo pozabavimo tim kukavičjim jajetom,tim idealom atinske "demokracije" tom bajnom legendom sa crnim i bijelim kamenčićima...
nego ko tu NIJE MOGAO da glasa? žene,starci,vojno nesposobni,sluge,robovi i ko sve još ne,ali to obicno obavezno IZOSTAVE...tako opet dodješ do neke ušljive elitice,i to je bio taj ideal na koji se ovdje nasjelo...

dobro se sjećam tog sjaja u očima i tog ponosa tadašnjih "glasača" na prvim izborima 90-tih,valjda zbog te iluzije "i ja sam sada bitan i pitam se za nešto"...samo što mene tada niko ništa nije pitao,a ne pita me ni sada,a vrlo rado bih glasao PROTIV demokratske iluzije,ali tih izbora nema niti će ih skoro biti...isti princip kao i sa glasanjem za EU članstvo,ako slučajno i ne prodje oni opet raspišu za pola godine,u medjuvremenu pojačaju medijsko ispiranje mozga,a kada prodje...e sad je gotovo,nema vise nazad,SAMI STE IZABRALI...

hoćeš da živiš zdravo?evo ti (dva otrova) pepsi ili cola...šta je bilo,šta se buniš smradu,IZBOR JE BIO TVOJ,NIKO TE NIJE TJERAO!!
samo ima mala kvaka u toj iluziji,ko nas to pita za ove praško-praškoviće što nas odozdo zasipaju raznim "darovima"? iz nekog razloga nas nisu obavjestili da su chemtrailsi u stvari simbol "moderne" demokracije? sasvim dovoljno da bude jasno kako stvari zaista stoje...

a da stvari nisu od početka bile čiste,prve naznake sam dobio ODMAH,samo što je trebalo godina i godina da se čitav mozaik posloži...
godina je 1990.,klinac sam i čitam zabavni sarajevski magazin Ćao,koji je u suštini bio kopija njemačkog Brava...elem,tada tamo čitam članak kako je zbog tadašnjeg nezadovoljavajućeg odziva glasača u Americi (jebiga,iluzija mora da potraje) angažovana droljetina NSP madona,koja je bila ogrnuta u američku zastavu i provokativno poručila: "ako ne izadjete na glasanje,dobićete po zadnjici!"

čekaj malo,bilo je evidentno da će ovdje u ime te ujdurme uslijediti dobrano hvatanje za vratove,a tamo iz nekog razloga postoji mogućnost da ljudi neće da izadju na izbore u relativno podnošljivom broju?? wtf?! nešto tu opasno ne štima,moj jarane!!

naknadno sam kasnije našao da je dotična droljetina NSP bila vrlo često uključena u promociju ILUZIJE IZBORA(duvaj ga opeglanog,satanistička droljetino!),a isto se da zamijetiti da ova dva prateća seka persa balvana prilično odišu tim "woke" vajbom,i tada taj "ideal"otprilike i počinje ulaziti u priču (tada u holivudskim serijama počinje OBAVEZNO prisustvo barem jednog seka persa lika),na početku doduše pomalo stidljivo i na mala vrata (kao i obično),dok će sa protokom vremena postati izuzetno agresivni (iz nekog razloga,sve me to podsjeća na one famozne protokole!?),čak toliko da će na seriju koja je ovdje bila omiljena i prevedena kao "Bračne vode" početi pravi lov na vještice,kao mnogo je šovinistička,seksistička i ostale "novojezičke" baljezgarije,iako je dotična serija bila u suštini jako duhovita i satirična!?

https://www.youtube.com/@officialmarriedwithchildren

a kako ta "demokracija" funkcioniše u pravoj zbilji,pa dovoljan je primjer tragedije u Jablanici...elem,u jedan sat iza noći nagrnula im je poplava,a odmah potom i kamenje po glavi,pravi armagedon!
razlog? neki pajdo sa jakim "vezama" je uzeo sebi za pravo da "na crno" tamo napravi svoj lični kamenolom,i on je tu tako bušio i vadio bez ikakvih dozvola,kao da je sve to njegova privatna prćija,pa je zauzvrat uslijedilo proces klizišta sa tragičnim posljedicama!? a tek što se šume nelegalno sijeku,pod izgovorom da su tobože "bolesna" stabla,i svi se prave mutavi!? kad se dogode takve tragedije,odmah se otvaraju humanitarne linije,i tad smo svi odjednom jednaki u smislu da dajemo svi isto,i oni koji mogu i oni koji ne mogu,jer buržoazija sigurno ne daje više(da je suprotno,sigurno bi to već itekako čuli),nego se hinjski ušute...
fascinantna je ta količina bahatluka ili gluposti (povlačim ovo za glupost,ako su toliko glupi,probaj im uzeti pare,odjednom ćeš se naći pred zidom!) koje ruljokratski predstavnici znaju da demonstriraju,često ne bude jasno gdje jedno pocinje,a drugo završava...tako gradonačelnica Sarajeva "pojašnjava" kako ona nije kupila stan za 250 000 KM,jer ko to kao ima toliko love,da bi samo 30 sekundi kasnije rekla da ga je platila 300 000 KM(!),a takodje se sjećam bivšeg gradonačelnika Splita keruma,kojem je jednom prilikom neka iz opozicije prigovorila da su putevi u Splitu jako loši,a on joj je lakonski odgovorio "šta ti meni gusko pričaš o tome? ja to najbolje osjetim dok se vozim u svom ferariju,jer sam od tla udaljen samo 5 cm"?? valjda je to moderna verzija nekadašnjih dvorskih luda?! stiče se dojam da su u odnosu na ove sirovine komunjare(koji su takodje itekako imali svog putera na glavi) bile ugladjena i diskretna gospoda?! tu su takodje i predstavnici "vjerskih zajednica",koje su mnogo cvilile za vrijeme istih tih komunjara da su bili jako diskriminisani,dok sada kad je došlo njihovih 5 minuta (a sada malo mi!) može da se uvidi da se ponašaju kao najobičnije korporacije!? pa tako gledaju da bezočno grade svoje "objekte" čak i na dječijim igralištima kojih je sve manje,a to što je "vjerska" potražnja u vidu bogomoljaca postala mnogo manja od ponude,to izgleda nikog nije briga!?

šta se imamo zajebavati,vratite nam kraljeve,vlastelu i vezire i sve fanfare koje idu uz to,da barem za promjenu možemo stvari nazvati njihovim pravim imenom!
nevidljiva ruka koja ih dovodi i odvodi,to je tek priča za sebe,no kako god,mi se tu u suštini ništa i ne pitamo,čemu onda zamlaćivanje? samo se igramo nekakve tautologije,najobičnije igre riječima,STARLETA=eskort dronfulja, demokracija=ILUZIJA IZBORA,a ima i onaj dosta izvikani primjer,slobodna volja(u praktičnoj primjeni)=ZAKON JAČEGA...

Vrh

PostPostano: uto nov 05, 2024 3:38 pm 
Član foruma

ako je ono prije bilo jednoumlje, ovo sada je uveliko zombi bezumlje...

tako ti odredjeni vladari,a posebno vučkenzi vole tu foru koja nažalost stalno prolazi,u slučaju gradjanskog nezadovoljstva i nekakvih demonstracija,oni odmah medju iste te demonstrante ubacuju svoje plaćene siledžije koji obično budu iz navijačkog miljea (i ne samo tog) da od gradjanskog nezadovoljstva to ODMAH CILJANO preraste u haos i nasilje,pa se onda dotični pojavljuje kao "spasilac" koji lupa šakom od sto i zavodi red iz haosa...u hmmm,nekakvoj demokraciji...mada to vise zaudara na najobičniju diktaturu...

od njegovih petparačkih manipulatorskih metoda (valjda zato što je pametan),odmah mi se ide u ćenifu...jarane,providan si kao lakmus papir i sve to na par stotina kilometara razdaljine...matere ti,de to malo bolje upakuj sa malo više stila,ovako je to prilično mučno gledati...

zato su ta demokratska uredjenja toliko i mnogo poželjna u ime nekakvih fiktivnih "prava i sloboda",jednostavno imaju hakove za svaku situaciju da bi oni podobni i dalje ostali tamo gdje su već decenijama zasjeli...

Vrh

PostPostano: čet nov 07, 2024 11:49 am 
Član foruma

ako se krene od osnovnih stvari,dodje se do zanimljivog i šizofreničnog postulata kako zaista stoje stvari...

dakle,ovdje dole na tlu imamo "demokraciju" i mogućnost izbora (hah!),a gore na nebu imamo diktaturu...

stvarno nas smatraju za male majmune...

sve to izgleda veoma jednostavno...e sad, probaj to nekome pojasniti,pa da vidiš kako problemi iskaču sami od sebe i kako odjednom govorite totalno različitim jezikom...nešto me sve to podsjeća na onaj stari mit o vavilonskoj kuli...

Vrh

PostPostano: ned jan 19, 2025 6:37 pm 
Član foruma

Demokracija svuda na svijetu je ista. Jednostavno je za smece, ko i bilo koji drugi sistem.
Ali eto, razlog tome su glupi ljudi, koji vjeruju politicarima da ce ih spasit.

Vrh

PostPostano: uto feb 04, 2025 3:17 pm 
Član foruma

mala kompilacija o demokratskim činjenicama:

-što reče onaj Spartanac iz gornjeg klipa(0:37) "počni sa svojom porodicom!" u primjeni demokratskih principa
-da li bi pristali ući u avion kojim će upravljati "pilot" izabran takvim sistemom glasanja?
-da li bi pristali ići na hiruršku operaciju koju će odraditi "hirurg" izabran po većem broju glasova?
-nadjem neku fukaru na ulici,pa tako nadglasamo Nikolu Teslu,alo Tesla,struja će ići kako mi kažemo,zato sto smo u većini!

prvi koji je TOTALNO HAKOVAO tu ujdurmu na ovim prostorima je bio milo djukanović,lik je zaista prešao igricu uzduž i poprijeko,tamo vanka naravno putin (čudno kako to ovi sa zapada ne naglašavaju baš previše)...potom su se i drugi ugledali na njegove sistematične metode,pa su ga počeli kopirati...tudjman i milošević su se za razliku od njega više oslanjali na "izgradjeni" autoritet,valjda po uzoru na crvenog habsburga...
demontiraš i srežeš potencijalnu opoziciju (nešto kupiš,nešto ucijeniš),pa je utabaš nogama sve dok ne ostane poput neke očerupane kokoške,pa ti kao izadješ na izbore,i kao glasao bi protiv (nekad kad sam glasao,uvijek sam glasao protiv nekoga,a ne za nekoga!?),pa pogledaš tu imbecilnu opoziciju i pomisliš "da glasam za vas"? neka hvala!? kontrolisana opozicija,najbolja opozicija na svijetu!! pravi perpetuum mobile na djelu...

što ne krenu mladi više da se angažuju u politici? znam lično jednog Hercegovca(ima oko 30-tak godina),no medjutim njegov problem je što neće da se povinuje imbecilskim naredbama,pa ih on krene sa činjenicama rasturati,pa ga zaobilaze u širokom luku...svojoj supruzi sam rekao,on bi po meni bio idealan prototip svježe krvi,ali on neće daleko napredovati...ne traži se inteligencija i kreativnost,nego se traze poslušnički klimo(puno)glavci...pa što ga onda drže?kad treba izaći na TV, osim njega nemaju nekog izbora pošto lik ima i elokvenciju i vokabular,i jos sve to zna tako predstaviti da ga svako razumije,za razliku od svojih predpostavljenih koji ne znaju nabosti dve smislene rečenice...možda sa protokom vremena bude krenuo da se uspinje u hijerarhiji,kad se umori od lupanja glavom od zid i postane pragmatičniji...

Mišak je davno pominjao glupost tog sistema,i da je on možda moguć u malenim državama tipa Island ("gdje se svi medjusobno poznaju"),ali da je nemoguć u ogromnim zemljama tipa Kina...pa djukanović ga je očigledno demantirao u vezi tih manjih zemalja...

kada se u Crnoj Gori digla i kuka i motika da sruše djukanovića,postao sam veoma zainteresovan šta će se dogoditi,i srušili su ga...da bi potom uslijedilo ovo:
https://www.logicno.com/politika/premij ... orosa.html

a tek ovi preletači,oni su priča za sebe,ima ovdje jedan koji je bio i u komunjarama,nacionalistima,liberalima,ma čemu god poželiš...lik ima bukvalno 6.čulo (ili bolje rečeno kvalitetan priliv informacija) kada treba promijeniti dres...taj ako preleti znaci da će ovi sa vlasti pasti kao kruške i da im je uveliko odzvonilo...i naravno i dalje je na vlasti,onako diskretno...uvijek će i biti...kad ljudima ukažem na njegove prelivoda "metamorfoze",obicno kazu "ma on ti je UDBA-š",i to je to?!

tu su naravno koordinatori u raznim "veleposlanstvima" koji brižljivo nadgledaju situaciju,e oni su tek pravi FARAONI!
https://istraga.ba/detalji-o-sabracajno ... -imunitet/

ovdje se svojevremeno dogodila vrlo krizna situacija,dan-dva da je duže potrajalo,pala bi (dodatna) krv,i nastupila bi tačka bez povratka i došlo bi sigurno do gradjanskog rata,sve sam to iz prve ruke vidio,i to ne izmedju "ovih i onih",nego izmedju "svojih i svojih" (tri jebena mjeseca je to zvanična televizija ili bolje perionica mozga sve zataškavala!?)...šta su ti "pravedni" visoki predstavnici,medjunarodne organizacije i ambasade uradile? BUKVALNO NIŠTA,skroz se ušutjele i zažmurile na jedno oko i tako ostavile "velikog vodju" na životu,iako on u javnosti važi za osvjedočenog nacionalistu sto oni navodno kao ne podržavaju!? baš čudno,kao da ih nije ni bilo!? tada sam uvidio da je to sve jedna te ista momčad,i da je on upravo taj podobni iako se u javnosti ne predstavlja tako nego baš oprečno,a ovo ostalo sve maškarada za ovce! u tom momentu im je odgovaralo da BiH ne postane bure baruta,pa je mogućnost "zavadi pa vladaj" odložena za neku drugu,njima adekvatniju priliku?! kako je sve stalo? uvodjenjem strahovlade i zabranom javnih okupljanja,jer su tamo već unaprijed stajale "kornjače" i marice u punoj opremi i spremne na gotovs da te "dočekaju",i naravno,kamere su odjednom ponovo "proradile"...nego,gdje bi "UDBA-ška" prelivoda bila da je izbila frka?vrlo vjerovatno u svome stanu u Beču,pored sijaset njih kojih ima ovdje,pa kad bi se prašina slegla došao bi opet da malo palamudi,pošto teško da će negdje naći bolji izvor prihoda!? doduše,dotičnog nema nešto puno u medijima,tek ponekad nešto pomalo...
BiH je prilično kompleksna država,pa odredjeni propusti i promaje postanu lakše vidljivije...

sa dotičnim UDBA-šem sam prije par godina imao duel kroz posao...očekivao sam barem kakvu-takvu čvrstinu,a ono ispade prvoklasni ljigavac na kub...
počelo je tako što me je upitao "kako je na poslu?"(narodni "dušebrižni" čova)...
dobro je,a kako je u politici?
NIKAKO!
kako to?
kad kažem ljudima da je BiH protektorat,meni niko ne vjeruje...(dubokoumne li misli!?)
a zbog čega?(prihvatam njegovu igru)
šta god je dobro,medjunarodna zajednica pripiše sebi,a šta god je loše,oni pripišu nama...(nema veze,što si se ti tom situacijom maksimalno okoristio da živiš u svili i kadifi!?)
tu sam uvidio da razgovor ide ka njemu poznatim usafunjalim floskulama,pa sam odlučio da skrenem razgovor ka nekoj dinamičnijoj temi,da ga malo izbacim iz šina...elem,sjetio sam se da je Madjarska tamo negdje oko 2010. upala u nekakvu ekonomsku krizu,i šta su Madjari uradili? uzeli kredit od MMF-a,no čim su stabilizovali svoju ekonomiju,vratili su brzo te pare,i gle čuda ni MMF ni EU nisu baš bili oduševljeni time...biće da su planirali da su time stavili bukagije Madjarskoj na duže vrijeme...pa sam taj primjer pomenuo dotičnom...(stiče se dojam da Madjari za razliku od drugih,nemaju baš tako kratko pamćenje,pošto ih je "dobri" zapad uvijek poprilično naguzio...tamo 50-tih kad su htjeli pobjeći iz istočnog bloka,naivno su mislili da će im NATO poslati "konjicu" u pomoć da ih izbavi odande...nisu poslali nikoga pošto je procijenjeno da je bolje i JEFTINIJE da se ima unutarnji nezadovoljni buntovnik koji će iznutra da podriva stvari, de vi to malo izmedju sebe,a mi ćemo uletiti kasnije...i još tamo za vrijeme bombardovanja Srbije,"iznenada" su ih primili u NATO,ali je postojala "mala" sitna klauzula...da baš iz Madjarske bude usmjerena potencijalna kopnena ofanziva na Srbiju,što im se nikako nije svidjelo,pa će kasnije zauzvrat otvoreno i bez ikakvog ustručavanja medju prvima dizati ograde kad su najezde imigranata postale moderne,dok su ostali po naredjenjima izigravali "dobre domaćine"!? za razliku od mnogih drugih izvukli su odredjene pouke sa kim se tu tačno ima posla!? skontali Madjari da nema džabe ni kod stare babe...osvježavajuće je vidjeti da barem neko nešto i NAUČI IZ SVOJIH ILUZIJA I POGREŠAKA!?)
...aaa,znam to,Šandor je inače moj kućni prijatelj!? (kakvo jeftino skretanje sa teme...jebo ti Šandor mater,što za početak nešto i ne naučiš od njega?!)...tada sam bio "fin i profesionalan",no danas bih malo više išao u kost...
u tom sam momentu dotičnome trebao da vratim kusur od 1 KM,i osjetio sam da ga on itekako iščekuje(!?),a ujedno sam uvidio da se stvara red iza njega,pa sam se odlučio za žabarsku strategiju u nogometu,rastezanje vremena...sad je došao moj red da pričam svakojake besmislice idući na društveno-socijalni pritisak (ajde pizdune,neka svi čuju i vide od kakvog si štofa satkan!?),pa je on u jednom momentu kad je konačno uvidio kuda to vodi,nevoljno odmahnuo rukom i otišao...
to sam uradio iz razloga da bih se mogao hvaliti ljudima da sam Baji Patku ukrao 1KM(!?)...neće biti jarane 1:0,nego će biti 1:1 i to u sudijskoj nadoknadi...nek tu prodaju magle i tričarije kenja nekom drugom...
kasnije se moj prijatelj zaposlio u lokalu kao konobar gdje je dotični bio stalni gost,pa sam saznao dodatne pikanterije,no u svakom slučaju utisak koji sam prvobitno dobio o njemu samo se produbio...

kad je Hrvatska najavila tranziciju na euro,svim ljudima koje sam susretao iz Hrvatske sam govorio da će "zaplakati" zbog toga,neki su se slagali,a neki i ne...i onda mi jedna starija gospodična lijepo odgovorila:"znamo mi to vrlo dobro sinko,no plenković je briselski čovjek"...kratko i jasno...

onomad nekad otisao kod prijatelja,pa smo se ja i on zapricali sa njegovim komsijom,u jednom momentu političke teme dosle na red,pa nas on naprašio,što se vi mladi vise ne angazujete? moj prijatelj mu odgovorio,komšo šta je sa tobom,nisi ni ti prestar? a ovaj odgovorio,bio sam u komunjarama,i to je puklo,ne mogu sad ja nesto da se tu guram!? pomislio sam,e da je vise ovakvih koji imaju neku SAVJEST!
a onda sam inspirisan njegovim odgovorom došao na zamisao,to bi (uz veliko možda!?) moglo da funkcioniše jedino kad bi postojao nekakav javni registar,udješ u neku partiju,ali možes samo JEDNOM,pa ako "tvoji" vrisnu,politički si mrtav,ćaolina,pa ti dobro onda odvagni u koju ćeš...ovako nikad kraja preletačima i UDBA-šima koji se stalno tu motaju...dok im se za početak ne srežu krila,trla baba lan,da joj prodje dan...možda će nam jednog dana biti bolje?! ma yah,prodje život u toj iluziji...i sad oni su kao neki "genijalci" koji su hakovali sistem,a mi smo eto tupoglavci koji se vrte na nekakvom beskrajnom ringišpilu?! neka hvala,ne pušim te pričice!

sssssssssikter!!!

Vrh

PostPostano: ned apr 27, 2025 9:32 pm 
Član foruma

kako stvari funkcionišu u zbilji?
funkcionišu tako da su neki ipak osjetno jednakiji od drugih...pa sam (pro)čitaj izmedju redova...
ako si balvan pa ne možeš da skontaš,ONI će ti vrlo pedagoški i velikodušno pokazati gdje ti je pravo mjesto...džaba ti ulizivanje i uvlačenje u njihov analni sfinkter...

nije to samo ovdje,tako je svuda... \:D/
samo pogledaj na zapadu razne ursule i sarkozije sa telećim pogledom i ispraznim tandara-mandara ponavljajućim floskulama,i sve ti bude jasno...

https://www.islam-radio.net/islam/rolig ... htm#russia

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.