Sada je: pon maj 05, 2025 1:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 4:13 pm 
Član foruma

Pa tako kaži...sad znam u ćemu je problem...i to ćemo riješit Game.
Znaš,ja inaće ne razgovaram sa ljudima koji ne vjeruju u Isusovo postojanje
iz prostog razloga što time ne vjeruju ni u Budu,Muhameda,Krišnu...a samim tim zanijeću postojanje Boga.Osobno smatram da svi oni pripadaju
istoj sili samo što su njihovo učenje"obični ljudi"pogrešno protumaćili.
Nadalje,ako kažeš da Isus ne postoji rekao si da ne priznaješ dušu koja
je dodirnula samog Tvorca a onda se vratila da nas naučava.
Ako si ljut na crkve,đamije,hramove...ne znači da imaš pravo umanjivati
važnost postojanja veličina koje sam ti upravo naveo.
Reci mi da voliš bilo koga od njih i bit ćeš moj ćovjek i najbolji prijatelj jer
vjerujemo u isto.
Da se razumijemo...ja ne pripadam niti jednoj poznatoj religiji kao niti
jednoj kolektivnoj svijesti na ovom Planetu.
Ja pripadam BOGU i samo njega slušam...a o tome je govorio Isus i ostali...
Reci mi...jesmo li braća po DUHU?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 5:01 pm 
Član foruma

Kakve veze sad ima vjerovanje u Isusa s vjerovanjem u Boga? Jer ja u drugog vjerujem, a u prvog kao sina Božjeg ne. Kad je vjera u pitanju, ne zamaram se odviše formama, tj. ne nastojim dati oblik bogu i ne smatram da to imalo umanjuje moju vjeru. Naravno, možda tj. vjerojatno imamo različitu koncepciju što je to Bog ili što mi to nazivamo Bogom.
Uostalom, nije li Isus o kojemu pričaš zagovarao toleranciju, ljubav i slično, a ti onda kažeš da ne želiš razgovarati s nekim jer taj netko ne vjeruje u Isusa i time ga dakle smatraš manje vrijednim od sebe?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 5:01 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Pa tako kaži...sad znam u ćemu je problem...i to ćemo riješit Game.
Znaš,ja inaće ne razgovaram sa ljudima koji ne vjeruju u Isusovo postojanje
iz prostog razloga što time ne vjeruju ni u Budu,Muhameda,Krišnu...a samim tim zanijeću postojanje Boga.

8-[ 8-[ 8-[ 8-[

Ajde malo razmisli, vidiš ja ne vjerujem u isusa, ni budu, ni muhameda ni krišnu i sad ja niječem postojanje boga?, ma odakle si to izvuka molim te lijepo?
Moj otac isto ne vjeruje u isusa a zna i vjeruje da bog postoji samo zna da nije ono šta nam govore crkvene i takve ustanove.
Isus nije bio bog, niti buda, niti muhamed niti krišna i sad kad ja lipo kažem da ne vjerujem u isusa i da ne vjerujem da je on bio bog sad znači ja niječem postojanje Boga???? #-o

Dobro samo malo :^o ti tvrdiš da pripadaš Bogu a onda kažeš da ne pričaš s ljudima koji su ateisti šta znači da si rasist na neki način i onda pričaš o Bogu ili kasnije možda o toleranciji ili pozitivnosti.....fakat mi nije jasno....nemoj se ljutit šta sam malo oštar ali gubiš se u izjavama.
Na kraju krajeva, nije to problem ta tvoja izjava, nije za mene niti najmanje, ali čisto ta izjava nije bila uredu jer je to bilo malo bezobrazno i pomalo fanatične pa čovjek dobije krivi dojam o osobi s kojom razgovara, ja osobno nikad tako nešto nebi rekao nekoj osobi ma koje ja bio vjeroispovjesti.

Sve je to dobro....[/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 5:29 pm 
Član foruma

Sada znate što znaći imati Božji pećat na ćelu.To je jednostavno osjećaj
pripadnosti višoj sili,bez razmišljanja,naukovanja,dogovora u što ćete
vjerovati (kao ovdje)...
Vi to ne možete pojmiti iz prostog razloga što se to ne može naućiti,a vi
ovdje stalno govorite o školi.
Što se tiće moga grubog izraza da ne razgovaram sa ljudima koji ne vjeruju
u velike Učitelje,razlog možete vidjeti upravo ovdje...jer čini mi se da bi me
najrađe razapeli da možete,pa kao mudar ćovjek ja u samom početku
izbjegavam konflikte...
Kužite..?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 5:44 pm 
Član foruma

Ni ja nisam za konflikte, niti mi je bila namjera svađati se s tobom, ja sam samo lijepo pitala, a ti si taj koji se obratio Gameu kao osobi nevrijednoj spomena jer ne vjeruje u Isusa poput tebe, a i sama sam se osjetila prozvanom jer ne vjerujem u dotičnoga kao ni on. Rekao si i da to automatski znači da ne vjerujemo ni u Boga - e pa nije tako.
Dobro si sad rekao - višoj sili. To je bliže mom pojmu Boga nego Isus, makar, da naglasim, ne kažem da Boga doživljavam ni kao neku višu silu.
Bilo bi sad ružno od mene da ti kažem da ne mislim razgovarati s nekime to ne zna napisati Čovjek, peČat, Čelo, nauČiti...
Eto, ovo je jedina škola koju sam ja ovdje spomenula. Prije bih nazvala školom vjeru u Isusa nego ovo naše, al ajde, ti si ipak mudar Čovjek pa ti ne treba sve nacrtati da bi shvatio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 6:03 pm 
Član foruma

Citat:
Bilo bi sad ružno od mene da ti kažem da ne mislim razgovarati s nekime to ne zna napisati Čovjek, peČat, Čelo, nauČiti...

Problem je taj da je boziji peĆat toliko velik da ljudi koji ga nose jednostavno na Ćelu vise nemaju mjesto za pećat pravopisa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 6:17 pm 
Član foruma

Pa ljudi...oprostite na pravopisu.Napisao sam 82 posta a tek je to sada neko spomenuo.Ubuduće ću paziti na pravopis.
Možda čete tada bolje razumjeti o čemu pišem...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 6:26 pm 
Član foruma

Citat:
Zlo nastaje kao nedostatak dobrote i taj program stvaraju bezbožnici koji se sami programiraju.

dobro znamo da hladnoća nastaje kao izuzeće topline

Kao što rekoh bezbožnici su"proizvođači"negativne energije...

Ne bih rekao da su proizvodjaci negativne energije vec da samo uzimaju energiju od drugih.Za njih je to dobro jer su dobili energiju ali za druge je to lose jer su izgubili energiju.

Citat:
Stvari su vrlo jednostavne u protivnom Tvorac nikada ne bi oćekivao da će ga netko razumjeti.

Zar mislis da su ljudi toliko ograniceni da Bog mora da napravi jednostavan univerzum kako bi ga mi mogli shvatiti?

Citat:
Kreator se neće mješati, MI i nitko drugi moramo uspostaviti ravnotežu, MI smo zato ovdje (ne svi, neki će samo promatrati), no i ako u tome neuspijemo nema veze, planet bude pod okupacijom....neki će se inkarnirati natrag....neki će odabrati drugi planet....., a jako malen dio će prijeći u 4D, možda 0.05 % pučanstva jer nitko ovdje nema toliko razvijenu svijest da to napravi.

Ajd sad ako smem malo da pomenem Kasiopejce.Poceo bih sa jednom vrlo lepom Euzebijevom recenicom koju je i Smith tokom sva tri dela Matrixa ponavljao Neu sto je on tek na kraju prihvatio:
Citat:
Neke stvari su od samog početka neizbježne...

Game,ne radi se ovde o uspostavljanju ravnoteze.To cak ni Kasiopejci ne govore.Prelazak u 4D ne predstavlja spasenje.To je samo prelazak na sledeci nivo.Hteli mi ili ne zemlja ce u odredjenom trenutku promeniti magnetne polove,doci ce u odredjen polozaj u galaksiji,mozda ce cak doci i drugo sunce a sa njim i talas.Sve te pojave ce delovati na nas isto kao sto i mi na neki nacin delujemo na njih.

Citat:
Resetiranja matrice neće biti, rekao sam ti to već će se i nakon "bitke" nastaviti život ovako ili onako.

Planovi vanzemaljaca sigurno ukljucuju i resetovanje matrice i tranziciju zemlje a sa njom i nas u 4D posto su oni svesniji od nas tako da su oni vec spremni za nas prelazak u 4D.Radi se o tome da kad predjemo u 4D bitka tek pocinje jer do tada mi nemamo nikakve sanse i zbog toga Kasiopejci govore o "znanju".Jer je ono tamo mnogo bitnije nego ovde.

Citat:
vjerovati (kao ovdje)...

Mozda ti neces shvatiti ali evo za one koji se pitaju kako je moguce upravljanje pomocu religije.Lepo ti ta visa sila kaze ko je zao a ko dobar i to je za tebe zakon.I tako nastaju ratovi.Ko sto rece Euzebije neke stvari su vrlo jednostavne.

Citat:
jer čini mi se da bi me najrađe razapeli da možete

Meni se cini da bi ti nas najradije razapeo da ti to visa sila kaze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 6:30 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Pa ljudi...oprostite na pravopisu.Napisao sam 82 posta a tek je to sada neko spomenuo.Ubuduće ću paziti na pravopis.
Možda čete tada bolje razumjeti o čemu pišem...

NeĆemo. Nisam ja spomenula tvoj pravopis da bih te iskritizirala, niti mi tvoje nepoznavanje istoga onemogućuje razumijevanje tvojih postova, samo sam povukla analogiju s tvojim "nemam što razgovarati s tobom ukoliko" da ti pokazem koliko je to bilo besmisleno s tvoje strane.
Problem je u tome što se nema što puno razumjeti iz tvojih postova, kad nisi ništa rekao (govorim isključivo o tome da nevjerovanje u Isusa podrazumijeva nevjerovanje u Boga na što sam se ja obazrela).

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:27 pm 
Početnik

IsusBog je napisao/la:
Citat:
Sve to dugogodišnje prolaženje iz levela u level nagnalo me na razmišljanje i uspoređivanje sa našim životima.Naime,u igrama morate zaraditi određene bonuse(pogotovo u prvim nivoima)da bi kasnije bili što više nadograđeni za borbu sa sve težim protivnicima.

Odlicno zapazanje, samo tako nastavi

Citat:
tamagochi ili tako nekako.Meni su umirali kao gladna godina
:D :D :D :D

I meni je to palo na pamet, ali kao jedina uteha da ce upravo konstantno vreme provedeno u igricama jednoga dana mog sina uvesti u svet duhovnog, kada i sam bude shvatio da je zivot jedna igra, propisanih pravila, ali u kojima imamo mogucnosti da prelazimo iz nivoa u nivo.

Vrh

Naslov: Re: INTELIGENCIJA VS PAMET
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:44 pm 
Početnik

Euzebije je napisao/la:
ljude koji ne uče u školama i tamo gdje se znanje nameće silom već od prirode.Mislim da su nam svi znakovi u prirodi samo ih treba znati pročitati.

Skola je tek drugi stepen "ucenja", prvi stepen je vec kod vaspitavanja deteta, gde se silom namecu norme opstih vrednosti - a to prisiljavanje nazivaju vaspitavanjem! Kada dete veoma cisto i bez predrasuda procita neki znak u prirodi, stariji mu na veoma fini nacin objasne da nije u pravu i da to sto govori nije istina, a ko ne govori istinu on laze... i tako dalje.

Tek kada odrastemo dovoljno da pocnemo misliti svojom glavom (a nekima se to ne dogodi nikada u zivotu) tek tada mozemo da razlucimo sta smo usvojili bez razumevanja, jer tako su nam rekli, a sta su nasi sopstveni uvidi o stvarnosti u kojom zivimo.

Tema je odlicna!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:48 pm 
Član foruma

Citat:
Ajd sad ako smem malo da pomenem Kasiopejce.Poceo bih sa jednom vrlo lepom Euzebijevom recenicom koju je i Smith tokom sva tri dela Matrixa ponavljao Neu sto je on tek na kraju prihvatio:
Neke stvari su od samog početka neizbježne..

Game,ne radi se ovde o uspostavljanju ravnoteze.To cak ni Kasiopejci ne govore.Prelazak u 4D ne predstavlja spasenje.To je samo prelazak na sledeci nivo.Hteli mi ili ne zemlja ce u odredjenom trenutku promeniti magnetne polove,doci ce u odredjen polozaj u galaksiji,mozda ce cak doci i drugo sunce a sa njim i talas.Sve te pojave ce delovati na nas isto kao sto i mi na neki nacin delujemo na njih.

Neke stvari jesu neizbježne, čak ja potičem da se neke loše stvari dogode jer su to prilike kada ćemo mi moći da ustanemo.
4D nije riješenje, tko je rekao da je astralni nivo riješenje, tko god je bio na astralu zna da to nije riješenje i zapravo je opasno mjesto za neiskusne.

Citat:
Planovi vanzemaljaca sigurno ukljucuju i resetovanje matrice i tranziciju zemlje a sa njom i nas u 4D posto su oni svesniji od nas tako da su oni vec spremni za nas prelazak u 4D.Radi se o tome da kad predjemo u 4D bitka tek pocinje jer do tada mi nemamo nikakve sanse i zbog toga Kasiopejci govore o "znanju".Jer je ono tamo mnogo bitnije nego ovde.

Njima nije cilj nas odvesti na 4D jer to nije tako lako kako ti misliš, ako ti tj tvoja svijest nije spremna za 4D ti tamo nemožeš otići, možeš samo umrijeti zbog tako nečeg, njima je cilj da nas ostave ovdje i da se hrane našim negativnim energijama, s nama na astralu oni nemaju koristi...nikakve koristi.
isto tako nema teorije da im je u cilju resetiranje matrice niti će se to dogodit, pa žele NWO a u tome nema resetiranja matrica već samo čipovanje ljudi i da postanemo njihovi roboti to im je cilj, astral nema veze s time, na astralu mi njih možemo zgaziti, a da si imao iskustva s astralom onda bi to znao.
Ja sam imao nekoliko astralnih napada na astralu, u jednom slučaju sam odbio oko 5 napadača, kasnije ih je bilo 10 i nisam ih mogao suzdržati iako sam ih doslovno razbacao oko sebe (zamislite drugi dio matrixa, doslovno je tako bilo), i što ja učinih??, puknem zlatni infinity simbol u treće oko i zazovem svoj viši JA koji me izvukao vani kad se pojavio.[/quote]

Ova tema je solidna, dobro se može raspravljati, ali molit ću tebe euzebije i ostale nove ljude da poslušaju ostale prije exstremnih izjava, pojedine osobe imaju jako puno iskustva u ovome i trebate ih poslušati i pročitati knjige...pogledati dokumentarce....treba istraživati dugo prije konačnog zaključka

Zadnja izmjena: GameDeveloper; ned mar 19, 2006 7:52 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:50 pm 
Član foruma

Dobro došao Starcy!!!

Ti si mi ko melem na ranu... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 8:39 pm 
Početnik

Euzebije je napisao/la:
Dobro došao Starcy!!!

Ti si mi ko melem na ranu... :D

Ispravka: dosla (female, sorry) :P :P :P Salim se naravno.
Odavno posmatram sta nam radei blagosiljam svoje godine jer konacno su me ostavili na miru i prestali da me vaspitavaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 10:49 pm 
Član foruma

ŽENE...VI STE ZAKON !!! Tek sam sada naućio tu lekciju iz duhovnosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 1:32 am 
Administrator

Citat:
U čemu je onda problem i nerazumjevanje?

U različitim percepcijama iste stvari.

Citat:
Ova tema je solidna, dobro se može raspravljati, ali molit ću tebe euzebije i ostale nove ljude da poslušaju ostale prije exstremnih izjava, pojedine osobe imaju jako puno iskustva u ovome i trebate ih poslušati i pročitati knjige...pogledati dokumentarce....treba istraživati dugo prije konačnog zaključka

Dobar savjet + izbaciti bilo koje PREDRASUDE!!!

Svi ste odlični... Euzebije... inače... ne želim nikog razapeti na križ! Euzebije, od kuda ti ta ideja?!

No, hajde... malo te je Game "potpalio"... hehe... nedaj se. Nije sve kako izgleda. Zapamtite si ovo svi.

Tolerancija. ( pravopis i slično )

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 1:44 am 
Član foruma

@ Game

Nisam mislio da je njima cilj da nas odvedu na 4D.To sta su njihovi planovi i sta njima odgovara se potpuno slazem sa tobom.Samo kazem da postoji mogucnost da se neke stvari dogode i bez njihove zelje i da se oni nadaju da to nama nece mnogo pomoci.Ne da ce se matrica resetovati vec da ce matricu morati da prilagodjavaju novonastalim okolnostima.Mozda nece biti nikakve promene ali mi je sumnjivo da bas sada vrse toliki pritisak u pravcu NWO.Da se prelazak na NWO vrsi postepeno ljudi to ne bi ni primetili a ovako mi sve deluje pomalo ubrzano.Kao da se spremaju za nesto.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:29 am 
Početnik

aforizam: toliko visecih ega vremena, u jednom prostoru nestace
bez rijeci satkanoj od slova

p.s. alo euzebije pozdrav------- odi ti u pustinju i pusti "ove" da se kolektivno saplecu u mraku evolucije

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:54 am 
Član foruma

Pozdrav Fopermuc!!!

Nečeš vjerovati ali ja imam osječaj da cijeli svoj život živim u"pustinji".
Zar nedruženje sa srodnim dušama nije"pustinja"?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 12:55 pm 
Početnik

Euzebije je napisao/la:
vjerovati (kao ovdje)...

Bez loših primisli (NHF), ali nisi li možda Jehovin svjedok ili pripadnik nekog durogog pokreta slične orjentacije?
Ako da onda ja lako razumijem tvoje htjenje pa mi je posve jasno nerazumjevanje tebe i nekih drugih. Ako ne, onda te možda ipak ne razumijem ili si na dobrom putu da postaneš član.

Inače konto tvoje izjave koju sam citirao, na isti način funkcionira: rasizam, patriotizam, država i puno ostalih pojavnosti koje ja osobno doživljavam kao tamnicom ljudi, a u jednoj drugoj temi u kojoj se raspravljalo, zaključak je kako se čovjek sastoji od tri entiteta od kojih je svaki jednako važan. Jedan od njih je um pa mi se nekako čini kako tvoja izjava koju citiram isključuje tu kompnentu u ljudi što je po meni prilično loše?

Isprika ako sam te nečim uvrijedio, i naravno ne moraš odgovarati ako ti je glupo, uvredljivo ili bilo što od toga

Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.