pedjos je napisao/la:
Znaci ustanem hoću da upalim radio a on neće da se upali, sledeći momenat otvaram oci i u krevetu sam, ustajem palim radio on neće..budim se u krevetu...znaci 3puta zaredom i cetvrti put sam zaista ustao.
Jel imao neko slicna iskustva i sta bi ovo moglo biti?
Procijeni sam:
1. tj. ?.
probudih se s namjerom da upišem san u mobitel ...(tu se sve zakompliciralo)... iz kojeg sam se upravo probudila a koji je bio slojevit i zadnja dva sloja su bila o tom istom mobitelu (u koji i htjedoh upisati san), a čemu je prethodilo nešto drugo. i odvrtivši malko te snove u glavi, odlučih početi s odlukom na javi X.:
2. idem leći, svi već spavaju i liježem u krevet
...i spavam i
3.
probudim se u radnju sna (koja jedina nije imala veze s mobitelom; neću opisivati; ali san je počeo mojim buđenjem u krevetu i odvio se na krevetu ili oko kreveta) na kraju kojega sam legla natrag u krevet i (valjda?) zadrijemala ili načas tek zatvorila oči, jer me slijedeće
4.
probudila zvonjava mobitela tj. budilice ali ne mjuza moje postavke već, i prilazeći stolu na kojemu je stajao mobitel da ugasim tu mjuzu :
5. tj. X.
sjetih se da sam se prije lijeganja spavati (2.) nešto igrala s postavkama mobitela i aktivirala nekakvu back-screen opciju, nakon čega sam otišla leći 2. --- ali tog dijela se nisam prisjetila kao sna, već je cijeli zapis ovog slojevitog serijala trebao početi - po mom shvaćanju s početka - mojom odlukom da legnem spavati, (jer sam kontala da je ovaj X. dio java koja je prethodila odluci da idem leći) i tako bi i bilo da se nije pokazalo kako je
4. (
nastavak) back-screen mobitela u mojim rukama počeo postajati nešto drugo i mijenjati obličje i rastezati se kao nekakva harmonika kad bih povukla tu nekakvu ručkicu i sve je to sad nekakva crna čudna sprava, debela poput rječnika. svejedno se nisam olucidnila, već sam samo sjedeći s njim u rukama zažmirila na tren
6. (tj. X) i kad sam opet
otvorila oči (ili se probudila?), sjedeći na krevetu i mobitel u mojim rukama je imao normalno aktiviranu back-screen opciju. samo ni tu nije radilo sve kako treba i nije mi dao mogućnost, ni front side ni back side ekran da ugasim mjuzu (koja se ionako više nije čula uopće). i tako se igrah (jer nisam mogla ništa drugo aktivirati) s tim neobičnim ekranima pozadinskog crnog svjetla sa zlatastim nitima (screen-saverima) s obje strane, i okretavši mobitel u rukama, i usred svega toga legoh natrag u krevet i stavivši glavu na jastuk, osjetih zadovoljstvo jer je back-screen ovaj put "normalan" i dovoljno velik za sasvim komotno čitanje tekstova, a i front-screen se nekako povećao što nisam očekivala da će se desiti kad sam (X=5. tj. aktivirala opciju). * uglavnom, leškareći tako s glavom na jastuku (valjda?) zadrijemah i,
? (1.) tj. 7.
probudih se s mišlju, namjerom - da zapišem san-snove iz kojih sam se upravo probudila --- ... (
vidi početak teksta i dalje sve redom do tu)
uglavnom, mobitel mi je pri ruci, čak, u rukama samim i sjednem na rub kreveta da zapišem sve ovo od ranije (jer sad se probudih, a sve ovo prije bješe sanjanje), i uz malko koncentracije "sjetim" se kako je sve počelo (2.) i kad upalim ekran mobitela, on svijetli nekom bež svjetlošću, a cijela površina ispod stakla je ispunjena nečim što se nakačilo po rubovima ekrana, kao neki magnetni ili čarobni prah unutri slijedeći četvrtasti oblik ekrana. hmh... gle, šta je sad to, povlačih prstom po ekranu i micah tu prašinu koju je moj prst odbijao... i tako se poigravajući čujem neku vibru s drugog kraja sobe i slijedeće što znam je da
8. ležim u krevetu
posve budna (slušajući vibru drugog mobitela u sobi) i češkajući energetskom rukom (bih da mi nije bilo lijeno dići ruku) svoju glavu - zavrzlamom koja se upravo odvila jer sam i ovo prethodno i 7. (koji bješe = 1.) i X. (koji bješe = i 5. i 6. i 2.) - sve odsanjala (i ne tek 3-4 kontinuiranu seriju).
_________
haha, šest buđenja!
pet buđenja ili otvaranja očiju u snu uz šesto buđenje na javi ili pet slojeva sna uz šesti sloj koji bješe potpuna java = 8.
dva sloja u kontinuitetu (3-4),
jedan prekinut na dva dijela 4-(5)-4) i
dva diskontinuirana (1-7 i 2-5/6), gdje je sloj 5. prethodio sloju 2 i javio se samo kao misao, ili sjećanje, ili namjera (baš kao i 2 unutar 1).
moglo bi se reći tako da sam slojeve i 1 i 2 i 5 i 6 i 7 na svoj način shvaćala kao dijelove jave u nekom uvrnuto predstavljenom kronološkom slijedu ispreplitanja radnje, namjera, misli i sjećanja.
zaspi tijekom dana, na javi, dok je budan, u svakodnevici, a nije toga ni svjestan. Radije osvijesti
te trenutke.
Isto tako, prekonekoliko puta se sanjanje ubaci na javu, tijekom svakodnevnih aktivnosti. Radije osvijesti
te trenutke.
Ne znači li prestati sanjati osvijestiti (probuditi) te trenutke i razbuditi se u njih?
Osim toga, tko može ustvrditi da se "povezivanje s Istinskim Ja" ne odvija upravo u ili kroz neku neobičnu kombinaciju sna i jave, da ne rečem u njihovom implodiranju u jedno, ili "spoju prve i druge pažnje"... u nečemu ili kroz nešto što nije toliko "ojavljivanje sna" (LD opcija), već "(pr)osanjivanje jave" u nekom neobičnom proziranju (olucidnjenj) sna-u-javi...?
Ono što zovemo java, ima toliko snovitih elemenata... slično kao što se i njen osnovni element percepcije bilo čega, nazvan pitanjem "od čega je tvar načinjena" pokazao njoj samoj neuhvatljiv...