Žuta...
Citat:
jedini nacin,sa neke "moje" tacke gledista ,da se dodje do nekog konkretnog odgovora i resenja ove enigme je da se umre. Fizicki. Ako ni tada neuvidimo poentu svog ovog haosa znaci da smo dzaba ziveli.Ako svest-svesnost-dusa ili sta vec u tom trenutku uvidi da vise nije u zivom fizickom telu i mi kao to sto ostane ili ne, nakon smrti, mozemo da odlucimo sta cemo dalje,onda ja odoh u 3 lepe picke materine,da izvinu deca,a verujem i svi ostali tako ce odluciti.A ako se posle smrti nista vise nedesava znaci da smo dzaba krecili
Lako je mrijeti - fizički. To sve čeka i sve to stigne.
Probaj mrijeti za života, svako veče umri za dan koji je prethodio.
Mrijeti sada, danas, za "jedini način", za "moju točku gledišta", za koncept "konkretnih odgovora i rješenja", šta je uopće "enigma"? - ako ima odgovora i rješenja, onda nije enigma...
Enigma se uvijek iznova rađa i živi dan svaki kao da je prvi, kao da je zadnji, kao da je jedini, kao da traje 24 sata, kao da traje vječnost cijelu.
Tko je taj koji je uveče umro zaboraviviši jučer a ujutro iznova oživio?
Nije problem "zaboraviti sebe do u smrt". Drugi te se ionako sjećaju, pa će te svakoga dana podsjećati. I od podsjećanja njihovih ti si praviš odjeću, pa ju upotpuniš vlastitim podsjećanjima. Ma nek se sruči! Ta i kišne kapi padaju kroz zrak. Kroz.
Zašto bi kaos morao imati poantu ikakvu osim sebe samog? Zar je nešto poput "uviđanja poante kaosa" smisao i svrha života? I da džaba živim - jes, bolje i džaba jer džaba je više u bescijenje nego striktno utvrđena cijena. Koja je cijena života?
Danas su mi pred vrata istovarili kamaru kaosa. Hm... čini mi se da su pogriješili adresu. Možda su mislili da ću ja izgubiti dan u traženju ispravnog uviđanja a) koja je poanta samog istovarenog kaosa?, b) koja je poanta istovarivanja kamare kaosa uopće? c) koja je poanta istovarivanja kamare kaosa baš na moju adresu?
Treba (ono, može neškoditi?) katkad se odmaknuti... Ček malo, otkud mi uopće ideja da je kamara istovarena uopće ona kaosa in d frst plejs? Svašta ionako pišu na deklaracijama. Svak istovara ono što ima. I hamburški kaos je nekome bio kaos, nekome je došao kao kec-na-11, nekome (poput meni :-o ) je posve promakao bio...
Znaš, uviđanje da vise nisi u (sad živom ili ne, možda i nije krucijalno ovdje - jer ionako nisi povezan s njegovom sviješću) tijelu, događa se manje-više često, katkad, ili rjeđe, ionako pri nekim doživljajima... pa ako onda može čovjek odlučiti "šta će dalje" - ne bira li i ne odlučuje onda sam kud će i šta će? A ako mu je već izletjela ona da će u mp3 - šta pomisliti osim da se odlučio ponovno "inkarnirati"? I to još uvijek za života...
A možda nam se čini da ćemo "posmrtno" imati neke druge izbore o kojima nikad ništa nismo imali prilike čuti ovdje i sada, dok smo to što jesmo? A možda je taj famozni "kaos" tek odraz gledača samog... I ako sam ja kaos koji je u meni koji je ja - sada, u ovom času... šta ću učiniti sa sobom (kaosom)?
Šta sve u životu bijah, a ništa od toga što bijah ne bješe ja. Divlji smjeh me hvata na neke od podsjećanja. Đe nestahu? Nisu nestali nigdje, sve sam ih predala natrag odakle su došli... I tamo, u području zore (ili sumraka, ovisno o perspektivi - umire li ili se rađa tek), na granici između dvije vremenitosti - uviđa kaos samoga sebe kao početak stvaranja. Neke ću okosnice zadržati, kao što slikaru treba okvir i platno, i boje... a ostalo će vjetar što oslikati što pobrisati.
Strijela je datost. Meta je datost. Putanja strijele u metu je datost. Ono što si ti je ODAKLE se ispucava. Lokacija. Nelokacija... Utopija. Stvarnost.
Kako ćeš sići s pozornice kad si sam pozornica?!
...minuta.