Sada je: čet maj 15, 2025 12:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet apr 29, 2005 11:39 am 
Administrator

Nekim slučajem kad sam pokrenuo blog http://galaksija.blogspot.com/ prije nekoliko mjeseci, prvi tekst koji sam stavio na njega bio je na temu masona a na vebsajt ga nisam stavio s obzirom da je nedorečen. Mislio sam da ću imati vremena da napišem nešto više na tu temu. U svakom slučaju, evo moj prilog a u dogledno vrijeme bi trebalo da bude malo više na temu "tajnih društava". (Ovo je bilo više kao reakcija na intenzivnu promociju masona preko nekih foruma):

Masoni

Čini se da je nakon rasturanja bivše Jugoslavije na balkanskim prostorima nastao neki vakum kojeg masoni žele pošto po to popuniti. Tako se oni u poslednje vrijeme žestoko promovišu, pogotovo preko nekih internet foruma. Istovremeno kolaju glasine kako su neki velikani sa istih prostora takođe svojevremeno bili članovi masonskog pokreta.

Masonima se pripisuju sve «zasluge» za «uspjeh» današnje «civilizacije».

Daleko od toga da u masonskim organizacijama nije bilo i da nema inteligentnih ljudi. Međutim, istina je da je inteligentnih ljudi oduvijek bilo više izvan te organizacije.
Činjenica je takođe da masoni zauzimaju visoke pozicije u društvu, ali to nema nikave veze sa njihovim stepenom inteligencije, nego sa načinom međusobnog protežiranja, odnosno, promocije, što se može porediti sa širenjem kancerogenog tkiva koji napada najvažnije organe u nekom organizmu.

Isto tako, kao što je to slučaj i sa nekim drugim tajnim i polutajnim društvima, i kod masona postoji tendencija da u svoje članstvo ‘posthumno’ uključuju ‘velikane,’ koji su odavno prigodno mrtvi, te se ne mogu buniti protiv jedne takve “časti”. Naravno, sve je dozvoljeno kada se o promociji ‘bratstva’ radi. Dokumentacije o tome, naravno, nema. ‘Rekla-kazala’ je sasvim dovoljno kad to dolazi iz ‘kredibilnih’ izvora.

Zasluge?!? O njihovim ‘zaslugama’ mogu pričati samo oni koji nisu u stanju da vide objektivnu realnost sada i ovdje, tj. oni koji žive u dubokoj iluziji.

Prema Istorijskom Atlasu XX vijeka, samo u poslednjih 100 godina, što usljed ratova i drugih katastrofa uzrokovanim od strane čovjeka (u kojima su Masoni igrali veoma značajnu ulogu) život je izgubilo oko 2 milijarde ljudi. Kao čovječanstvo, vjerujem da bi bolje prošli i u slučaju da smo doživjeli invanziju vanzemaljaca.
Danas nam je planeta dovedena na rub ekološkog kolapsa i došli smo do tačke kada je već kasno da se bilo šta učini. To što ovo nećete čuti na medijima, zaslužni su takođe masoni, jer su ona takođe pod njihovom kontrolom. Oni se danas brinu za to šta narod treba da čuje i zna. Zataškavanje i manipulacija istine je posebna priča. O tome se knjige mogu napisati.

Tu se radi se o jednoj manipulaciji čovječanstva kroz istoriju, čiji su masoni jedan od glavnih nosilaca.

Masoni, su u suštini samo alat, odnosno, proxy-server iluminata koji u ovoj fazi imaju zadatak da finaliziraju porobljivanje čovječanstva uspostavljanjem Novog Svjetskog Poretka, sa fizički i mentalno-kontrolisanom, mikročipovanom i zombificiranom populacijom. Ovdje mislim na one koji će da prežive prethodnu depopulaciju planete, koja će se obaviti što uz pomoć bioloških agenasa tipa HIV-a i drugog etničkog biološkog oružja, što uz pomoć većih oružanih sukoba koji su trenutno u fazi pripreme. Mada nije ni to sve.

Tzv. “dobronamjerni i plemeniti” masoni su najopasnije oružje u rukama iluminata. Takvi će recimo danas, s pozicija koje su zaposjeli vlasti i u društvu pisati i promovisati tzv. ‘antiterorističke zakone’ donesene na osnovu određenih terorističkih akata, kako bi zaštitili ljude od terorista, a u svojoj ingnorantnosti misleći da čine uslugu čovječanstvu, neće im pasti na pamet da istraže istinsku pozadinu tih akata, koji su u suštini organizovani od strane elemenata koji se nalaze na vrhu piramide iste te organizacije, odnosno, upravljaju njome.
Čudnije od Fantazije - http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm
Znači, oni će u suštini raditi na daljem smanjivanju ono malo ljudskih sloboda što je danas preostalo, odnosno, pomagati u porobljavanju čovječanstva.
(Ne vidjeh da neki masonski vebsajt promoviše istinu u vezi napada na STC. Doduše, nisam to ni očekivao od njih.)

Oni će u svojoj dobronamjernosti promovisati mikročipove, objašnjavajući ljudima kako je to za njihovo lično dobro i sigurnost, (baza medicinskih podataka, sprečavanje terorizma…itd.) dok usljed svoje ignorantnosti neće im biti jasno da se radi o još jednom sredstvu za fizičko i mentalno kontrolisanje ljudi - http://www.galaksija.com/mikro.htm
Oni će npr. usljed svoje dobronamjernosti i plemenitosti promovisati vakcinaciju male djece protiv polio-virusa, dok u svojoj ignorantnosti neće znati da ta vakcina nema nikakve veze sa profilaksom te bolesti, nego sa izazivanjem autizma kod djece i drugih nervnih oštećenja. Oni će promovisati vakcinaciju naroda u Africi protiv Velikih Boginja, a usljed svoje ingnorantnosti neće im biti poznato da te ljude istovremeno zarazavaju AIDS-om. - http://www.vaccinetruth.org/
Da ne nabrajam dalje, jer od broja ovakvih primjera boli glava…

Zašto jedan mason ne može da bude ovoga svjestan? Zato što da bi on sprovodio na svom nivou djelić ovog plana, on takođe mora da bude mentalno kondicioniran. To se obavlja mahom uz pomoć tzv. pseudo-ezoteričkih rituala kojima se oni podvrgavaju, što u suštini služi za učvršćenje mentalnog programa njihove Ličnosti.

Nekada davno, kada su učenici nekog ezoteričkog društva ostvarili jedan određen stepen ezoteričkog znanja, organizovale su se posebne ceremonije, svaka u skladu sa stepenom kojeg je čovjek dostigao. Masoni su ovo izvrnuli naopako, pretvarajući to u pseudo- ezoteričke rituale gdje se ljudi prvo podvrgavaju kojekakvim ceremonijama, bez da znaju o čemu se uopšte radi, a o ostvarenju nekog stepena ezoteričkog znanja nema ni govora. Njima to objašnjavaju tako da će oni to sve saznati kasnije!?! U suštini, radi se o kondicioniranju svijesti čovjeka. S druge strane, čovjeka nije lako programirati ukoliko on već nema neke predispozicije za to. Sama tendencija uključivanja u neko tajno društvo i psihološki profil tog tipa ljudi već dovoljno govori.
Pa, zar taj mentalni sklop njihovih pijuna nije još davno adekvatno opisan u Iluminati Protokolima:

Protokol 15 (izvod):
Za vrijeme prije nastanka našeg carstva mi ćemo, naprotiv, stvoriti i umnožiti frank-masonske lože u svim zemljama svijeta, uvući ćemo u njih sve koji mogu biti i koji već jesu istaknuti poslanici, jer će u tim ložama mi imati glavno obavještajno mjesto i uticajno sredstvo. Sve ove lože mi ćemo skoncentrisati pod jednu upravu koja će biti samo nama poznata a svim ostalima nepoznata i koja će biti sastavljena od naših mudraca. Lože će imati svoga predstavnika, koji će sobom prikrivati pomenutu upravu masonstva, od koje će dolaziti parola i program.
U tim ložama mi ćemo zavezati čvor svih revolucionarnih i liberalnih elemenata. One će se sastojati iz svih društvenih slojeva. Najskrivenije političke zamisli biće nam poznate i potpašće pod naše rukovodstvo onog časa kad i poniknu. Članovi tih loža biće gotovo svi agenti međunarodne i nacionalne policije, jer je njena služba za nas nezamjenjiva u tom pogledu što policija može ne samo na svoj način da se obračuna sa nepokornim nego i da prikrije naše radnje, da stvori povode za nezadovoljstvo i tako dalje...
U tajna društva obično najradije stupaju aferisti, karijeristi i uopšte ljudi većinom lakomisleni, sa kojima nam neće biti teško da vodimo poslove i pomoću njih da navijamo mehanizam mašine koju smo projektovali... Ako se ovaj svijet uskomeša i uzbuni, onda će to značiti da nam je bilo potrebno da ga uzbunimo da bismo porušili njegovu odveć veliku solidarnost. Ako u njegovoj sredini ponikne zavjera, onda će na čelo njeno stati niko drugi do jedan od naših najvjernijih sluga.
Prirodno je da ćemo mi, a niko drugi, povesti masonsku akciju, jer mi znamo kuda je vodimo, znamo krajnji cilj svakog dejstva; Goje pak ne znaju ništa, ne znaju čak ni neposredni rezultat: Njih zadovoljava obično trenutni račun zadovoljenja samoljublja u izvršenju onoga što je zamišljeno, ne primjećujući čak ni to da ni sama zamisao ne pripada njihovoj inicijativi nego našem navođenju na dotičnu misao....
Goje idu u lože iz radoznalosti ili u nadi da se uz pripomoć njihovu proguraju što bliže ka bogatoj društvenoj trpezi, a neki opet zato da bi imali mogućnost da iznesu pred publiku svoja neostvarljiva i neosnovana maštanja: oni žude za emocijom uspjeha i aplauzom, na kojima smo mi vrlo izdašni. Mi im zato i dajemo taj uspijeh da bismo se koristili samoobmanama koje odatle proističu, pri kojoj ljudi neprimjetno usvajaju naše sugestije, ne zazirući od njih, u punoj uvjerenosti da njihova nepogrešnost sipa svoje misli, a da tuđe već ne može da prima... Vi ne možete ni da zamislite kako se najpametniji među Gojama može dovesti do nesvjesne naivnosti, pod uslovima samoobmane, i kako ih je u isto vrijeme lako obeshrabriti najmanjim neuspjehom, recimo prekidom aplauza i dovesti do ropske pokornosti, samo da bi se uspijeh obnovio... Ukoliko naši zapostavljaju uspjeh da bi samo sproveli svoje planove, utoliko su Goje spremni da žrtvuju sve planove da bi se samo dočepali uspjeha. Ta njihova psihologija znatno nam olakšava zadatak njihova upućivanja. Ovi trgovi po izgledu imaju ovnujske duše, a u glavama njihovim duva promaja.
Mi smo ih popeli na konjića mašte o tome da će simbolična jedinica kolektivizma progutati ljudsku individualnost...
Oni se još nisu snašli i razabrali i neće se razabrati u toj misli, da je ovaj konjić očigledno rušenje najglavnijeg zakona prirode, koja je stvorila u samom početku stvaranja svijeta jedinicu koja ne liči na druge, naime baš u cilju individualnosti...
Oni se još nisu snašli i razabrali i neće se razabrati u toj misli, da je ovaj konjić očigledno rušenje najglavnijeg zakona prirode, koja je stvorila u samom početku stvaranja svijeta jedinicu koja ne liči na druge, naime baš u cilju individualnosti.
http://www.galaksija.com/protokoli.htm

Čovjek ne mora da posjećuje i učestvuje u satanističkim ritualima da bi sprovodio određen plan satanističkog porijekla. S druge strane, mentalno kondicioniran, on nije u stanju ni da vidi taj plan, niti može da bude svjestan da učestvuje u nečemu što u suštini nije u skladu ni sa kakvim principom duhovne prirode.

Tako, ono čega jedan mason ne može biti svjestan, to je da svakim korakom prema gore na njihovoj piramidi, on u suštini čini korak prema jednom ambisu, sa ezoteričke tačke gledišta rečeno. Ne postoje pare koje mogu popraviti štetu koju čovjek samom sebi na taj način napravi.

Pozdrav!

P.S. Doduše, masonima se mora odati počast u vezi njihovog ‘vizionarstva’:

http://www.galaksija.com/slucajnost.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 02, 2005 12:16 pm 
Član foruma

Ako smijem da pitam tko je tip na slici?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 02, 2005 12:26 pm 
Administrator

Baron.

odgovor je naravno - mason, za vrijeme inicijacije. Rituali su im malo čudni, međutim, o ukusima ne treba raspravljati.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 02, 2005 12:37 pm 
Član foruma

Pretpostavljao sam da je mason, veoma veseo tip, mislio sam da mu se zna i ime.
Dobra mu kravata, to jest omca oko vrata, ali je zalosno sto tu kravatu danas (to jest omcu) koriste milioni, i ne znajuci pravu svrhu te kravate.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 09, 2005 11:00 pm 
Član foruma

Pre par dana sam se zainteresovao za ovu temu i na Internetu sam nasao par zanimljivih stvari, a svakako najzanimljivija mi je GALAKSIJA. Imam jedan tekst koji bi mozda bio interesantan i za GALAKSIJU pa cu ovde dati samo sadrzaj tog teksta, a ako se Site Admin zinteresuje poslacu mu mejlom ceo tekst, kao i adresu sa koje je skinut:

1 NASTANAK PROTOKOLA

1.1 Protokoli kao veliki falsifikat
1.2 Zloupotreba Protokola kao sretstvo za proganjanje Jevreja
1.2.1 Hitler kao satanista
1.2.2 Agarti i Sambalah
1.2.3 Atlantida

2 MASONERIJA

2.1 Sta je to Masonerija?
2.2 Masoni i Srpsko pitanje
2.3 Iluminati

3 NOVI SVETSKI POREDAK

3.1 Ideologija
3.2 Istorijski osvrt na korene Novog svetskog poretka
3.3 OUN u funkciji Novog svetskog poretka
3.4 Savet za inostrane odnose (SIO)
3.5 BILDERBERGERI
3.6 Komunizam

4 SAVREMENI OBLICI RATOVANJA

4.1 Uvod
4.2 Biohemijsko oružje
4.2.1 Smišljeno trovanje
4.2.2 Biološko oružje
4.3 Oružje podsvesti
4.4 Sekte kao oružje
4.5 Novi svetski poredak
4.6 Uništavanje porodica kao osnovne ćelije društva

5 PROTOKOLI KAO JEDAN OD DOKUMENATA SIONSKOG PRIORATA

5.1 Sionski priorat
5.2 Verski i politicki uslovi u kojima je stvoren Sionski priorat
5.2.1 Katari
5.2.2 Dijanin kult
5.2.3 Sionska stena
5.2.4 Dolazak Velikog Monarha

6 PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 10, 2005 9:28 am 
Član foruma

Da, ja sam ga samo preuredio u DOC fajl i napravio sadrzaj. Nista nisam brisao niti dodavao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 10, 2005 11:46 am 
Administrator

VV,

pošalji taj materijal u svakom slučaju ako možeš, s obzirom da i dezinformacije mogu ponekad poslužiti za vježbanje čula a da bi bile dobre moraju sadržavati i ponešto istine.

Naslovi poglavlja su bombastični međutim, vidim da iza Protokola autor stavlja Sionski Priorat. To je malo čudno jer su Protokoli mnogo stariji od Sionskog Priorata za čiji nastanak je najviše zaslužan Pierre Plantard de St.-Clair, prije nekih 45 godina.

To što je on ukazao čast entitetima kao što su Klod Debisi, de Gol, Njutn, Da Vinči itd. da postanu (retroaktivno!) “Veliki Majstori” istog “tajnog društva,” ne znači takođe mnogo. Ovi su već odavno bili mrtvi da bi se mogli buniti protiv jedne takve časti.

Ova nepostojeća organizacija koja čuva “Svetu” Merovinđijansku, pardon, Isusovu lozu je “slučajno” jedan od ključnih faktora i najnovije knjige Da Vinči Kod, što je naravno još jedno od remek-dijela dezinformacije. U svakom slučaju, vrijedi pogledati ovaj link bar što se Sionskog Priorata tiče:

http://priory-of-sion.com/

O kakvoj se igri tu radi napisaću nešto više jednom drugom prilikom, jer trenutno nemam vremena za to, mada se mora priznati da su entiteti koji stoje iza ciele te igre veoma, veoma inteligentni i znaju šta rade.
U svakom slučaju, ja sam u uvodu Protokola već naglasio da mislim da semitski Jevreji (oni pravi) nemaju nikakve veze s tim.

Pozdrav!

Vrh

Naslov: Slobodno Zidarstvo aka Masonerija
PostPostano: sri jun 29, 2005 9:22 pm 
Ono sto zelim da vas pitam jeste sledece...
naime da sa nalazite u drustvu neke osobe za koju sigurno znate da je mason
sta bi ste ga pitali, kako bi ste mu pristupili?

toliko za sada

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 29, 2005 10:52 pm 
Početnik

nista ga nepitas
nece ti reci ono sto bi ti htjeo da ti kaze.

ljubav što giba sunce i sve zvijezde.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 30, 2005 2:41 am 
Početnik

Da li je spreman da se odvoji od predpostavljenih i da kao "unutrasnji covek" doprinese neku korist ovome covecanstvu

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 30, 2005 3:42 pm 
Administrator

Čika Mason, kolko ima sati ?

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 30, 2005 3:51 pm 
Član foruma

U kojim zemljama ce uskoro izbiti rat da pametno ulozim u dionice dok ima vremena.
A ako to prode pitao bih ga gdje da se prijavim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 30, 2005 4:08 pm 
Administrator

Ja bih ga pitao kako se osjećao za vrijeme ovog rituala inicijacije?!

slika

šta je to toliko privlačno u Bafiju, tj. kakav im to paket-aranžman on nudi?!

slika

i šta im znači ovaj simbol:

slika

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 02, 2005 10:25 am 
Administrator

Ha,ha, baš sam otišao tamo i postavio im par pitanja, pa me baš zanima što će mi odgovoriti... ako dobijem uopće odgovor - postat ću ovdje.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 02, 2005 10:59 am 
Početnik

Ja poznajem jednog masona...,nece ni negirati, ni potvrditi da je mason,
o politici, religiji..., nece nista komentirati (mislim da im je to i zabranjeno)
vrlo je produhovljen i pametan, nacitan, prema ljudima je blag i tolerantan, njegov recnik je poseban, moras citati izmedju redova, ponekad mi se cini da se kaje zbog toga sto jeste, ali je to prihvatio...,
kroz njegove slike i poeziju otkriva deo svoje istine, jedino sto pouzdano mogu reci je da veruje u reinkarnaciju, ali da se njome ne opterecuje... :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 11, 2005 10:33 pm 
Član foruma

U knjizi "Masonstvo u Hrvta" autor proučava arhivu tajnih službi Jugoslavije i otkriva imena s popisa masona. Među tim imenima su poznate ličnosti.

Sinosnki mudraci su prema mojim izvorima, falsifikat. Osobno, ne znam dovoljno da bih prosudila.

Vrh

Naslov: Da li je isto mason i iluminat
PostPostano: pon mar 13, 2006 12:40 pm 
Početnik

moze li mi neko reći razliku ako je ima između ta dva pojma... mlad sam jos hehe :oops: mason ili iluminat,ili su iluminati samo "ogranak" masona

Vrh

Naslov: Re: Da li je isto mason i iluminat
PostPostano: pon mar 13, 2006 3:11 pm 
Član foruma

Al0xyZ je napisao/la:
moze li mi neko reći razliku ako je ima između ta dva pojma... mlad sam jos hehe :oops: mason ili iluminat,ili su iluminati samo "ogranak" masona

obrnuto, masoni su ogranak illuminata.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 13, 2006 3:46 pm 
Član foruma

Citat:
Nezavisni istraživac politickih manipulacija nad covjecanstvom, Britanac David
Icke u svojoj knjizi "I istina ce nas osloboditi" prikazuje tabelu moci na
zemlji:

Na dnu je citavom širinom C O V J E C A N S T V O

Slijede M E D I J I

Zatim U J E D I N J E N I N A R O D I

E V R O P S K A U N I J A i T R G O V A C K I B L O K O V I

B I L D E R B E R G G R U P A

K R A L J E V S K I I N S T I T U T Z A V A N J S K E P O S L O V E

A M E R I C K I S A V J E T Z A V A N J S K E P O S L O V E

T R I L A T E R A L N A K O M I S I J A

O K R U G L I S T O L

(nekoliko nivoa naviše je praznina i onda dolaze...)

P R O S V I J E T L J E N I M A S O N I

V I T E Z O V I M A L T E

S K U L L & B O N E S

(predposlednji nivo, pri samom vrhu prikazuje "Globalnu elitu")

C R N O P L E M S T V O

I L U M I N A T I

K O M I T E T 3 0 0

http://www.alternativnahistorija.com/AH3.txt

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 13, 2006 3:54 pm 
Član foruma

W.M. Cooper je o tome pisao prije Ickea i moze se reci da mu je utabao put u mnogim stvarima. Da ga nisu maknuli, vjerojatno bi danas o Illim znali sve, ali bas sve, posto vjerujem da je raspolagao vecom kolicinom podataka od svih ostalih zajedno i imao je informacije iz prve ruke.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.