2804 je napisao/la:
Još se ja tješim što vidim samo blijedu svjetlost umjesto ovog cirkusa od aura i čakri na slikama, i mislim kao, ma doći će to s vremenom
Ne kažem da sam progledao na treće oko, mislim da sam ga samo postao svjestan, a iz dana u dan osjećam efekte u smislu jače intuicije, za razliku od fizičkog osjećaja tijekom meditacije. (Ugodan pritisak na čelu, i osjećaj da mi se glava hoće nekako prepoloviti i rastvoriti, ali na ugodan način

) Slično osjećam i na mjestu sedme čakre. Kad budem osjetio da je vrijeme, preći ću na 5-u, ili na možda prvu čakru, ili neku drugu, ovisi kako budem osjećao.
To što si osjetio na čelu dok si radio sa šestom čakrom odličan je znak. Osjećaj da ti se kosti na čelu, a kasnije i u cijeloj lobanj, "odmiču" jedna od druge, sa pritiskom koji ne boli, ali se vrlo intenzivno osjeća znak su probuđenja šeste čakre ili ako hoćeš njenog sve uravnoteženijeg rada i funkcionisanja. (Pri tom ne kažem da je šesta čakra i automatski potpuno očišćena i 100% uravnotežena!) Što se tiče tvog ličnog osjećaja kad preći na sljedeću čakru i koju po redu , slažem se u potpunosti sa onim što su ti i ostali rekli po tom pitanju - slijedi svoju intuiciju. Kad je u pitanju sedma čakra, ona kao da samo čeka da se malo jače aktivira šesta, i odmah se "javlja".
Što se tiče "blijede svjetlosti" koju vidiš umjesto ovog light show-a od boja, to je opet u vezi sa stanjem probuđenosti tvojih čakri i nivoa percepcije. No,nije važno ako i nikad ne ugledamo sve ove prekrasne boje sa fotosa koje je Jack prezentirao ovdje. Bitno je kakav osjećaj steknemo dok posmatramo svoje tijelo "unutrašnjim očima" jer nam i sam osjećaj može mnogo toga reći,nekad i pouzdanije od viđenja boja aure. Naime, organski portal je odlično rekao da se viši nivoi našeg postojanja ne mogu registrirati dosad poznatim mjerilima ili instrumentima. Do tog viđenja (viših nivoa) dolazimo kroz proces duhovnog rasta i proširenja naše vlastite samospoznaje, dakle napredovanjem.
A to što misliš da je bolje da ćutiš i samo čitaš tuđa iskustva, takav stav slobodno stavi na stranu. Pusti Kuronju, on se samo zafrkava...čini mi se kao dobar momak, koji je usvojio svoju "Stazu", ali ne ferma ni stručno bilo čiju drugu ili drugačiju. No, i to je uredu, meni je i takav simpatičan. Šta god neko odabere za sebe kao put, to je O.K. Jedino nije O.K. kada ne dozvoljava slobodu i drugima da imaju svoj put, svoju stazu i svoje viđenje svijeta i pojava.
pozdrav,
A.