Nivo ili obim percepcije koliko razumem, zavisi od toga koliko smo dostupni Voladoresima tj. letacima, i koliko je nasa svest njima ukusna.
Do god smo im ukusni nasa svest je u nivou noznih clanaka.
Po njihovom znanju, svest je kao sjajni omotac i oni svest mogu
videti !
Po tradiciji, svest raste u bukvalnom smislu, kao drvo, ali ga letaci stalno podrezuju.
Do god smo im ukusni, nasa svest je mala i ostaje nam jedino takozvana briga ``ja pa JA``.
Medjutim, kada svest pocne da raste, dogadjaju se mnoge stvari.
Na primer, pocinjemo da vidimo strujanja energije, aure ljudi, razne okom nevidljive manifestacije ali isto tako pocinjemo da vidimo i nase gospodare tamnicare, aka. letace!
Sve ovo sam licno iskusio i za mene, bar u blagom obliku to nisu samo ``price o moci``.
E sad, kako doci do tog stanja da nam svest raste?
Najbolji nacin je, kazu, da za pocetak razvijamo unutrasnju tisinu, tacnije da prestanemo sa glasovima u glavi, unutrasnjim monologom koji ljudi inace smatraju sasvim prirodnim iako je bas taj monolog nasa veza sa neorganskim predatorima.
To sto mi mislimo da mislimo zapravo je strana instalacija koja nesto predlozi a zatim se sa tim slozi, ostavljajuci nas u ubedjenju da bas MI to mislimo! Zapanjujuci manevar!
Ovako slicno je i sam Don Huan rekao! Njihova taktika je jako mocna.
Takodje, ljudi od znanja, Tolteci, vrlo bodro preporucuju telesne kretnje pod imenom ''magicni pokreti'' koje je Kastaneda blago modifikovao i nazvao ``tenzegriti``, jer su prethodno oni bili namenjeni samo Kastanedi i njegovoj energetskoj konfiguraciji, a ovako su univerzalni, i pogodni energetskoj konfiguraciji svakog coveka.
Pokreti preraspodeljuju energiju i forsiraju da se centar iznad glave, koji pripada Voladoresima
ponovo vrati u izvorni oblik, a preciznije receno, da promeni nacin na koji funkcionise.
Treci nacin sa kojim svest raste je svesno sanjanje i funkcionisanje u
drugoj paznji.
Do druge paznje dolazimo mesavinom prethodno recenih stavki, ali pre svega nameravanjem!
Eto, toliko od mene za sad, kad nema Sjenka da pise !
Mnogo mi je drago sto sam napisao ovaj komentar, dugo nisam,
a bice mi jos draze ako ga sa slascu svaris