Nemam pojma šta je krivo, ali mi se čini da se standardni meteorološki modeli na ovakvo vreme/klimu jedva mogu primeniti. Jedino za sada pouzdano "predviđanje" su mi sopstveni unutrašnji procesi, pa kada nailazi nagla promena vremena obično to detektujem na jedan ili drugi način. (boli neka stara povreda il tako nešto).
Što se tiče sunca, prži kao ludo ali samo svetlo koje daje povremeno nije u redu. tokom čitave prošle godine je isijavalo malte ne crno belo, sve boje pod njim su mi delovale nekako isprano. Ne znam da li je još neko to primetio tako, tokom nekih dana ove godine takođe ... može biti i do nekih hemikalija u atmosferi, a ne do sunca. I ove godine sam isto to primećivao, doduše u manjoj meri.
A što se gromova tiče, kada me nagla promena zatekne napolju nadam se da mi neće baš u glavu, mnogo sam visok pa štrčim
Ni munje nisu više što se nekada bile, boli ih uvo za pravila ... u orah u mom dvorištu je cepnula jedno 3 -4 puta tokom proteklih nekoliko godina. U drugoj kući mi se nasadila na bagrem, dva puta, pa šta da kažem, izgleda da su moje nekretnine neki statistički fenomen