Saboter je napisao/la:
Pa imam opet pitanje o čemu ovise sposobnosti Duha?Alf
ako sam ispravno shvatio pitanje ne misliš na organe ,tijelo ograničenja i sl. što je navedeno u odgovorima koja si kopirala
već tražiš odgovor o uzroku -izvoru sviju sposobnosti Duha?
onda bi to bilo po meni ukupnost spiritualne mase stečene kroz sve dosadašnje inkarnacije putem Duše koja asimilira iskustvo i spoznaje u Znanje imam feeling imam.....
Mislim upravo na organe, tijelo ograničenja i sl. sve što je navedeno, a to bi bila Duša (valjda treba sada koristiti tu riječ, a ne riječ Duh) po ovim objašnjenjima, da...ili spiritualna masa koja je stečena kroz sva iskustva, a radi sakupljanja iskustava i spoznaja...
Međutim, isti taj autor je u onome što si preveo naknadno rekao i ovo:
"Smatramo da je prirodnije da se uzme ono tumačenje koje je najčešće prihvaćeno; i iz tog razloga koristimo riječ duša kada ukazujemo na nematerijalno i individualno biće koje boravi u nama, i preživljava tijelo.
Sve ako to biće stvarno i ne postoji te je samo proizvod mašte, specifičan pojam još uvijek bi bio potreban kako bi se riječ mogla odrediti."
Tako da i dalje, pomalo je konfuzan (ili ja ništa ne razumijem što je isto tako moguće) a vozi čitaoca po dosta dubokom dijelu, no dobro, ja nemam više pitanja, za sada.
Alf