Sada je: čet mar 28, 2024 12:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tibetanske vježbe - podmlađivanje
PostPostano: ned okt 02, 2005 3:10 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet sep 02, 2005 12:18 am
Postovi: 84
Lokacija: ispod razine mora
Jel stvarno postoji izvor vječne mladosti, možemo samo nagađati ali postoji način kako produžiti mladost ili čak obrnuti proces starenja, barem za neko vrijeme. Radi se o knjizi Petera Keldera "pet tibetanaca" ili "izvor mladosti" ili kako je već gdje prevedena.
Evo jako skraćene verzije na http://tkdtutor.com/11Training/Rites/TibetanRites.htm
Knjigu sam pročitao nekoliko puta (nije debela) ali kao pravi majstor traženja isprika, odradio bi (povremeno) samo prvu vježbu. Kako sam krenuo sa programom čišćenja organizma (poseban topic), naglo se povećala želja i volja i za prakticiranjem ostalih stečenih spoznaja. Kako sam mnoge vrijedne i zanimljive stvari naučio na ovom forumu, osjetio sam potrebu da spoznaju o postojanju ove tehnike (iako nije tajna) podjelim sa ostalima na forumu.

Long live and prosper


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izvor vječne mladosti
PostPostano: ned okt 02, 2005 3:21 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 13, 2004 11:54 am
Postovi: 466
Lokacija: bg
http://www.esotheria.com/

EDICIJA: LATICE HILJADU LOTOSA
--------------------------------------------------------------------------------
FONTANA MLADOSTI
Peter Kelder
tibetanske vežbe za podmlađivanje

Dugo čuvane tajne tibetanskih lama o podmlađivanju praktikovanjem posebnih telesno-energetskih vežbi. U knjizi su objašnjene pet jednostavnih tehnika kojima se vrlo brzo postižu zapanjujući rezultati u pogledu zdravlja i mladalačkog izgleda.

Obim: 100 strana
Format: B6
Cena sa 40% popusta: 190 din.
Cena za inostranstvo: 3€


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned okt 02, 2005 10:05 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Cjelokupni opis toga sam vec odavno stavio na web-stranice:

http://www.val.hr/znanje/literatura/-EN ... 0Youth.zip

Odličan tekst. Fountain of youth od Bradford Colonel-a.

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned jan 01, 2006 1:56 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Evo preveo sam praktični dio vježbi sa slikama za podmlađivanje:

http://www.val.hr/znanje/literatura/5ti ... vjezbi.zip

A tekst bez slika ću sad ovdje iznijeti:
----------------------------------------------------------------------
Fontana mladosti

Prevedeno iz: Fountain of Youth by Colonel Bradford

Ovo je samo prijevod praktičnog dijela sa vježbama i najosnovniji pojmovi. Koliko se možete podmladiti, ovisi o vašoj volji. Autor teksta je to osobno napravio, podmladio se tako da ga njegov prijatelj nije prepoznao.
----------------------------------------------------------------------

Tijelo ima 7 energetskih centara, ili popularno zvanih, Čakri. One su snažna električna polja, nevidljiva za oko, ali u stvari – postoje. Svaki od tih sedam energetskih centara pobuđuje po jednu žlijezdu koje luče razne kemijske spojeve ( npr. hormone ) koji su bitni za pravilno balansiranje kemije tijela i njegovo ispravno funkcioniranje. Ti hormoni reguliraju tjelesne funkcije uključujući i proces starenja.

Prva čakra, najniža, centar je reproduktivnih žlijezda, druga je u abdominalnom dijelu trbuha, regulira gušteraču. Treća regulira nadbubrežnu žlijezdu i nalazi se u ravnini želuca. Četvrta se nalazi u predjelu srca. Peta regulira štitnu žlijezdu u predjelu vrata. Šesta se nalazi u zadnjem dijelu mozga, a sedma, najviša, nalazi se u prednjem dijelu mozga i regulira hipofizu.

Ti energetski centri okreću se velikom brzinom ( spinaju se ). Kad svi postignu veliku brzinu i međusobno, istu, tijelo je u savršenom balansu i zdravlju. Kad se jedan ili više njih uspori, dešava se starenje i fizičko propadanje. U zdravom tijelu ti energetski centri vrte se velikom brzinom, dozvoljavajući tako vitalnoj životnoj energiji ( prana, chi, orgon, eterička energija... ) da teče prema gore kroz endokrilni sustav. Ali ako se jedan ili više tih centara uspori, energetski tok se koči ili blokira. I to je, naravno, drugo ime za starenje i bolest.
Ti energetski centri koji se okreću, u zdravoj osobi se šire i izvan materijalnog tijela, a kod bolesne ili slabe stare osobe jedva dosežu površinu. Najbrži način da se povrati mladost, zdravlje i vitalnost, je taj da se ponovo počnu normalno okretati ti energetski centri. Postoje 5 jednostavnih vježbi s kojima se to može postići. Bilo koja od njih je isto od pomoći, ali potrebno je svih pet da se postigne potpuni rezultat.

Prva vježba je jednostavna. Njome se postiže brzo okretanje energetskih centara.

Sve što trebate napraviti za pripremu je to da stanete uspravno i raširite širom ruke, paralelno s tlom. Sad počnite se okretati dok ne osjetite laganu vrtoglavicu. Jedna stvar je vrlo važna: morate se okretati s lijeva prema desno. Drugim rječima, kad vas se gleda odozgo, trebate se kretati kao kazaljke na satu.

Većina odraslih ljudi će se okrenuti 5-6 puta prije nego što ih počinje hvatati veća vrtoglavica. Kao početnik i nebi trebali pokušavati okretati se više od toga. Ako poslije toga osjećate da se trebate sjesti ili leći da bi se oporavili od te vrtoglavice – to je upravo ono što tada i učinite. „To sam isprva i činio, do točke kad me počinje hvatati vrtoglavica“, kaže autor. Ali s vremenom kako počinjete raditi svih pet vježbi, bit ćete u mogućnosti raditi sve više i više krugova sa sve manje i manje vrtoglavice.

Da bi smanjili osjećaj vrtoglavice, možete raditi kao što i plesači rade, a to je da prije okretanja vaš pogled fokusirate na jednu točku ravno ispred sebe. I kad se počnete okretati, držite pogled u toj točki, što je moguće dulje. Kako se okrećete, u jednom trenutku morate skrenuti pogled s te točke da bi se vaša glava okrenula zajedno s ostatkom vašeg materijalnog tijela. Kad se to dogodi, vi brzo okrenete glavu i ponovo se fokusirate u tu točku što prije možete. Ovo se samo odnosi na to da vam smanji dezorijentaciju i vrtoglavicu.

Sljedeća je druga vježba, koja daljnje stimulira okretanje naših 7 energetskih centara. Ona je čak i jednostavnija za činiti. Legnete se na ravan pod, licem prema gore. Najbolje je leći na tanki tepih ili neku vrstu podloge. Svrha toga je da se izbjegne ležanje na hladnom podu.

Kad se legnete ispruženo na pod, ruke ispružite potpuno uz vaše tijelo, dlanove okrenete prema gore, a prste držite stisnutim skupa. Sad podignete glavu od poda, i pritisnete bradu na prsa. Kad to učinite, podignite noge, koljena skupljena, noge ispružene u okomiti položaj. Ako je moguće, nastavite dizati noge prema svojoj glavi ali ne dozvolite da se noge zgrče.

Sad polako spuštate glavu i noge natrag. Noge ispružene, bez zgrčenih koljena. Pustite da se mišići oporave i onda ponovite vježbu. Sa svakim ponavljanjem, uskladite ritam disanja. Što dublje dišete, to bolje.

Ako niste potpuno u mogućnosti držati koljena ispruženima, onda im dozvolite da se zgrče koliko je potrebno. Ali sa daljnjim vježbanjem, probajte ih izravnati što je moguće više.

Treću vježbu treba prakticirati odmah nakon druge. Ona je također jednostavna. Sve što treba je kleknuti na pod i ispraviti se.

Sad nagnite glavu i vrat prema naprijed i prislonite bradu na prsa. Zatim zabacite glavu i vrat natrag koliko god ide i istegnite se unatrag tako da vam kičma bude savijena u luk. Kako se savijate unatrag, poduprite se rukama i šakama o butine da si potpomognete. Poslije savijanja vratite se u prvobitan položaj i počnite vježbu ponovo.

Kao i kod druge vježbe, trebali bi uspostaviti ritam disanja. Udahnite duboko dok savijate kičmu. Izdahnite kad se vraćate u uspravni položaj. Duboko disanje je od najveće koristi pa uzmite zraka u svoja pluća koliko god je moguće.

Četvrta vježba izgleda vrlo teška, ali poslije tjedan dana vježbanja je lagana kao i ostale, kaže autor.

Prvo sjednite na pod, s nogama ravno ispruženim ispred sebe i stopala razmaknite oko 30-tak cm međusobno. Trup tijela je okomit, dlanove ruke stavite pokraj stražnjice okrenutim prema dolje. Sad izbacite bradu prema naprijed i prislonite ju na prsa.

Sad zabacite glavu unatrag koliko god ide. Istovremeno podignite vaše tijelo tako da su koljena savijena dok ruke ostaju ispružene. Trup je ravan sa gornjim dijelom nogu i u horizontalnom je položaju prema podu. Ruke i donji dio nogu su okomiti prema podu. Tada napnite sve mišiće na tijelu. Nakon toga opustite mišiće i vratite se u prvobitni položaj. Odmorite se koliko je potrebno i ponovite vježbu.

Opet, disanje je važno i kod ove vježbe. Udahnite duboko kad podižete tijelo, a izdahnite kad ga spuštate. Zadržite ritam disanja i dok se odmarate između ponavljanja vježbe.

Peta vježba se izvodi tako da okrenete tijelo prema podu, osloni na ruke, dlanovi su prema podu, a stopala u fiksnom položaju ( kao kod sklekova ). Kod ove vježbe, stopala i ruke bi trebale biti međusobno raširene oko 60 cm, a ispruženi uspravno. Počnite s rukama okomitim na pod, a da vam je kičma savijena, tako da vam je tijelo u progibnom položaju. Sad zabacite glavu natrag koliko je god moguće. Kad ste to učinili, savinite se u boku u položaj naopakog slova „V“. Istovremeno vraćajte bradu prema naprijed, naslanjajući je na prsa. To je sve što trebate učiniti. Vratite se u originalnu poziciju i ponovite vježbu.

Krajem prvog tjedna, prosječna osoba uviđa da je ova vježba najjednostavnija za izvesti. Jednom kad postanete iskusni u njoj, pustite da tijelo padne iz najvišeg položaja u položaj blizu poda, ako ne i doticanja poda. Napnite samo na trenutak mišiće u oba položaja, najvišem i najnižem u kojem skoro dotičete pod.

I kod ove vježbe izvodite duboko disanje, udahnite koliko možete kod podizanja tijela, a izdišite kod spuštanja.

Za početak, izvodite vježbe tjedan dana tako da ponavljate svaku vježbu tri puta dnevno. Tada, savakog tjedna koji slijedi, povećajte dnevna ponavljanja vježbi za 2 puta, sve dok ne postignete dnevno ponavljanje od 21 puta na dan. Drugim rječima, drugi tjedan izvodite svaku vježbu 5 puta, treći tjedan 7 puta, četvrti 9 puta dnevno, itd. Desetog tjedna izvodit ćete svaku vježbu ukupno 21 puta na dan.

Ako imate problema sa vrtoglavicom kod prve vježbe, izvodite vježbu tako da se okrenete onoliko puta koliko je moguće, a da vam se ne zavrti prejako. Eventualno kasnije ćete moći okretati se punih 21 puta.

Vježbe se mogu izvoditi bilo ujutro ili navečer, svejedno, kako je zgodno. Kad prođe 4 mjeseca, možete vježbe izvoditi u kompletnom broju ujutro, a navečer samo ponoviti 3 puta od svake vježbe. Tako povećavate sve do 21 puta ujutro. Ali nije neophodno ponavljati više od 21 puta, bilo ujutro ili navečer, jedino ako ste istinski motivirani da tako radite.

Svih 5 vježbi je jednako važno u postizanju rezultata. Poslije nekoliko puta vježbanja, ako vidite da niste sposobni napraviti sve odjednom, razdjelite vježbe na jutarnje i večernje sesije. Ako neku vježbu ne možete napraviti, izostavite je i učinite ostale 4. Poslije perioda od mjesec – dva pokušajte izvoditi tu vježbu opet. Tako se rezultati malo sporije postižu, ali se ipak postižu.

U niti jednom slučaju nemojte se napinjati i siliti. To bi bilo kontraproduktivno. Jednostavno napravite koliko možete, ali se nastojite izgraditi. I nikada nemojte biti obeshrabljeni. S vremenom i strpljivošću skoro i nema ljudi koji nebi mogli izvesti vježbu 21 puta.

I najvažnije je to da izbacite iz glave vašu programiranost razmišljanja da svako tijelo mora ostariti i propasti i da će izgledati staro i oronulo. To uopće ne treba biti tako. Ako uvedete malo više energije i živosti u svoja razmišljanja, ona će dovesti i do toga da tijelo izgleda puno mlađe nego što u stvari i jest.

Odluka je na vama!

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri mar 01, 2006 9:14 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub feb 25, 2006 5:24 pm
Postovi: 138
Lokacija: Rijeka
Poznajem neke koji su probali ove vježbe i bili jako zadovoljni učincima. Najviše ih je iznenadila količina energije koja ih je preplavila i količina izmokrenog urina.Navodno da su imali puuuuno manju potrebu za snom!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri mar 01, 2006 9:58 am 
Offline
Početnik

Pridružen/a: čet feb 23, 2006 6:31 pm
Postovi: 28
mae je napisao/la:
Poznajem neke koji su probali ove vježbe i bili jako zadovoljni učincima. Najviše ih je iznenadila količina energije koja ih je preplavila i količina izmokrenog urina.Navodno da su imali puuuuno manju potrebu za snom!

Pa to osjecaju svi koji se aktivno bave jogom/tantrom.
Moj Acarya izgleda ko da ima maksimalno 30 godina. Kad sam cuo da ima 40, sokirao sam se. To je covjek u godinama, a ja mislio da je mladic. :D



U onom gornjem tekstu su naravno falili polozaj chakri. Npr. prva chakra (dom kundalini energije) nije u reproduktivnim zlijezdama, to je druga chakra.
Koliko su vjezbe dobre, ne znam, nisam ih probao.

_________________
Iz Tame dolazi najveca iluminacija.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri mar 01, 2006 8:38 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto feb 28, 2006 10:03 pm
Postovi: 169
Lokacija: Vallis Aurea
Osobno ih prakticiram već par mjeseci, ali kao dio tjelovježbe, uz još neke klasične vježbe, no ne s ciljem da se pomladim jer sam u ranim 20-ima :roll:, već da održavam tok energije kroz čakre, i to mi je kao neka predigra za meditaciju. Ne vježbam kao što je navedeno, da povećavam broj izvođenja, nego jednostavno po pet puta svaku i uvijek tako. Kažu da se ne treba siliti i meni funkcionira savršeno dobro i ovako. Malo mi glupo zvuči da netko forsira to s ciljem da se pomladi, pa na kraju nema ništa jer ni ne uspije doći do kraja... Jednostavno uzmem to kao razgibavanje. Kasnije u tome uživaš, kao i u meditaciji. A posljedice su slične. Sve je nekako lakše!

_________________
Vidjeti Svijet u Zrncu pijeska,
Nebo u divljem Cvatu,
držati Beskraj na dlanu ruke
i Vječnost u jednome Satu...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri mar 01, 2006 9:08 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: čet feb 23, 2006 6:31 pm
Postovi: 28
2804 je napisao/la:
no ne s ciljem da se pomladim jer sam u ranim 20-ima

A gle...i ja sam u ranim 20-ima i ne radim zbog toga da bi izgledao mladje, nego da usporim starenje. :wink:

_________________
Iz Tame dolazi najveca iluminacija.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri mar 01, 2006 9:53 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto feb 28, 2006 10:03 pm
Postovi: 169
Lokacija: Vallis Aurea
anandashakti je napisao/la:
2804 je napisao/la:
no ne s ciljem da se pomladim jer sam u ranim 20-ima

A gle...i ja sam u ranim 20-ima i ne radim zbog toga da bi izgledao mladje, nego da usporim starenje. :wink:


tako ćemo za 20 godina (ako ne prođemo finale :D ) još uvije koristiti ovaj citat! :)

_________________
Vidjeti Svijet u Zrncu pijeska,
Nebo u divljem Cvatu,
držati Beskraj na dlanu ruke
i Vječnost u jednome Satu...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet mar 02, 2006 8:13 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub jan 28, 2006 6:07 pm
Postovi: 222
Lokacija: Bitolj
na ovu temu nema odavno nista a vaznaje;

ne zaboravite jednu stvar..kad skupljamo znanje nije bitno da nam ono koristi sada u ovom momentu vec da se kompresira energija duha(mentalni dio) a samim tim raste potencijal , i kvalitet nase energije a samim tim i dusa i telo,jer sve je skupa jedno...

kad sam pomenuo kvalitet; mi si ugodno osecamo u svetu "realiteta" gde smo izmislili carstvo matematike i ostalih naucnih "metoda"..megutim KVALITET se ne meri matematikom,fizikom,etc..vec se meri nasim filingom sacinjen celog naseg bica.

A to je zato jer smo mi produkt kvaliteta a ne nekog kvantiteta(veci covek nije vredniji od manjeg itd.)

Pa kad smo kod podmlagivanja evo jos:vec sam pomenuo homeopatski indium,pa germanijum a i homeopatski hGH.
Kad kazem homeopatski( za one koji ne znaju )to znaci da materija je rastvorena u vodi u tolikoj meri da vise je i nema,ali su vibracije tog elementa jos jace..

HGH je supstanca koja se dobivena od hipofize mozga i ispituje stanje svake celije(ako je celija oksidirana (to rade slobodni radikali) onda hipofiza (pinealna i pitualna zlezda) narede u (lancu endokrinog sistema) da se ta celija zameni novom(pomocu mioze-najbliza celija se podeli i dobija se nova,a ostecena celija umire)..

U stvari ( mada sad ovo je za drugi topic),tu se cesto prave simbioze raznih parazita ,bakterija i virusa koji poremete ovo izestavanje mozga(hipofize) i nastane CANCER.. kako to? :pa glasnici a to je protein(zaboravio sam ime a njegov otkrivac dobio Nobelovu 1998 za ovo),znaci protein koji obavestava je zaveden i unisten od strane jednog partnera u simbiozi(u ujedinjenju koji pravi rak)-i zbog toga nema glasnika da javi o stanju celije i mozak daje naredjenje da se tamo nose stvari potrebne za miozu(delenje celije) a to je pocetak rasta metastaze...ali ipak ovo je na razini matreije a ne vibracije,znaci na nizoj razini..


Pa dobro ipak ima veze sa podmladjivanjem-sta ce ti podmladgivanje ako rak stupi na scenu
,

_________________
kokal


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto mar 07, 2006 11:04 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet sep 02, 2005 12:18 am
Postovi: 84
Lokacija: ispod razine mora
anandashakti je napisao/la:
Moj Acarya izgleda ko da ima maksimalno 30 godina. Kad sam cuo da ima 40, sokirao sam se. To je covjek u godinama, a ja mislio da je mladic. :D


Kako to misliš "čovjek u godinama"? :shock:
Mladiću. biraj riječi... :wink:

_________________
http://www.4find.us


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 1:01 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: čet nov 03, 2005 6:01 pm
Postovi: 177
Lokacija: Skopje
Mozda ne podmlaguje...:) ali kad vec pricamo za spinujenje cakre, dok sam posecivala seminar Univerzalne energije (pisala sam na drugi forum) naucila sam jednu vezbicu koju ja posebno obozavam. Oni to zove Spinujenje na cakre:

pocinje se od 7 cakra i sa prazan mozak mislish na 7 cakru, ako ti doge neka misla ti ne obracas paznju, u prevodu vrsta meditacija. Posle neko vrjime treba osetiti pulsiranje na mjesto 7 cakre. (na pocetku moze i druge senzacije). Disanje je normalno, vjezba se radi za otvoreni oci. Mislislish na 7 cakru recimu oko minut onda se prefrlish na sledecu, po nihovoj teorii treba se prefrliti na 5 cakri zato sto 6 uvjek se spinuje ako si posetio toj seminar(licno ne verujem) i stizesh do poslednu cakru., Ako nemozesh da osetish neku senzaciju na neka cakra. prekinesh udahnesh 3 puta i produzish na sledecu.

TO uvkjek se radi od 7 cakra nadole. Tamo se kaze da ako nisi posjetio seminar i cakre su ti zatvorene ne smesh ovo raditi i nemozes, ali ja licno ne verujem u to ali ako je neko sujeveran eto neka sam odluci.

Ja to radim i po 20 puta na dan i progem sve cakre i za 2 minuita. To radim kad me neko zamara :) i prica nesto shto me rastuzuje, deprimira, ako se razsterevozim ili slicno. i pomaze !!
ja uvjek osetim pulsaciju, mogu se zakunem da je isti takt na svaku cakru. Puno me relaksira i puni energijom.

Po nihova filozofija to je tehnika na samo dijagnoza. Kad radis to i neka cakra nece da proradi, ili osetish jacu pulsaciju ili neobicnu senzaciju onda nije u redu nesto na organima koji gravitiraju do te cakre.

Zabavno je zato sto stvarno se aktivariju mesta i pocne da pulsiraju onog trenutku kad to pomislis, i osecaj na toplinski val koj kao niz kanal prolazi niz tjelo. Ako svaka cakra se ponasha normalno to znaci da nemash nikakvu blokadu.

pozdrav.
p.s da me neko ne napadne za ovaj kult, nisam pobornik ali neke stvari koje sam tamo cula stvarno su mi onako interesantni i blagoprijatni posebno ova Meditacija posle nje se osecam puna pozitivnost , pa valjda te pozitivnost na neki nacin podmladi :)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 1:17 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto okt 25, 2005 4:53 pm
Postovi: 477
Citat:
p.s da me neko ne napadne za ovaj kult, nisam pobornik ali neke stvari koje sam tamo cula stvarno su mi onako interesantni i blagoprijatni posebno ova Meditacija posle nje se osecam puna pozitivnost , pa valjda te pozitivnost na neki nacin podmladi


Nemoj da se braniš nečim što upražnjavaš a da ni sam/a nisi siguran/a...

Ti si jedna lijepa, što CE,voli da kaže, ovčica koja trati svoje vrijeme kočeći istinske Samospoznajne puteve tvog pravog Ja...

Daj aj se malo probudi...

Pozdravi te tvoje čakre od mene, kaži da ih volim... :lol:

Pogledaj u sebe a ne u čakre i aure.. joj ala ti primitivizma...

No dobro, nisam ja specijalac za ove stvari... čisto komentiram... :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 11:52 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: čet nov 03, 2005 6:01 pm
Postovi: 177
Lokacija: Skopje
Citat:
Ti si jedna lijepa, što CE,voli da kaže, ovčica koja trati svoje vrijeme kočeći istinske Samospoznajne puteve tvog pravog Ja...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
postujem,poshtujem....:):):)
mozda si u pravo i ti, ali to niko ne zna, ali u ovo naporno doba, puno stresa lepo mi dolazi mala relaksacija. Ali ko zna mozda za neko vreme otkrijem nesto "drugo" pa prekinem sve...

pozdrav :):):)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 6:32 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto feb 28, 2006 10:03 pm
Postovi: 169
Lokacija: Vallis Aurea
Pogledaj samo kako je kod Kuronje aktivna 2. čakra :lol:

_________________
Vidjeti Svijet u Zrncu pijeska,
Nebo u divljem Cvatu,
držati Beskraj na dlanu ruke
i Vječnost u jednome Satu...


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto mar 14, 2006 10:46 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet dec 29, 2005 1:26 am
Postovi: 455
Nisam znala da se te vjezbe zovu 5 tibetanskih vjezbi , zadnje 4 redovno radim kao dio yoge a probacu i tu prvu.
Meni su yoga vjezbe pomogle za mnoge stvari i dobre su za ciscenje cakri a samim time kad cakre funcioniraju pravilno i mentalno i fizicko zdravlje je stabilnije.
Ponekad meditacije i odredjene vjezbe dovode da se pobudjuju odredjene cakre vise nego ostale pa dovode do mentalne ili fizicke nestabilnosti pa je se bolje upoznati sa tim aspektima naseg postojanje prije nego sto se izleti iz balansa.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto maj 02, 2006 11:32 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub jan 28, 2006 6:07 pm
Postovi: 222
Lokacija: Bitolj
A shto je sa col.zlatom-zasto se smatra shtetno ..?Na dosta wep.strana se prodaje... :?: mac-mac :?:

_________________
kokal


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri maj 03, 2006 12:46 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Citat:
A shto je sa col.zlatom-zasto se smatra shtetno ..?Na dosta wep.strana se prodaje...


Na internetu možeš kupiti i bojne otrove ( ako znaš kako )... pa koja je razlika!?

Već smo govorili negdje o utjecajima MONOATOMSKOG zlata ( search funkcija ima tu gore ), a sad - ionsko zlato... što se razlikuje od monoatomskog... neznam, nađi... White Powder Gold... ili tako nešto...

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 10:23 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 6376
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Pitanje u vezi 5 tibetanskih vježbi:

Jednoj osobi sam pokazao ove vježbe i poslije 2 dana vježbanja ona osjeća mučninu i povraća joj se od vježbanja. Rekao sam da prestane ako se ne osjeća dobro.

Sad - što bi to moglo biti? Ima li netko kakvih indikacija mučnina kod spinanja čakri i vježba u vezi toga?

#-o

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned jun 25, 2006 8:11 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 05, 2005 9:01 pm
Postovi: 1014
.tibetanske vježbe otvaraju energetske kanale i čakre. Prenaglo otvaranje zatvorenih kanala i čakri može dovesti do efekta sličnog kao da u neki aparatić koji je napravljen za stuju od 6 volti pustiš onu od 220...Moguće da je ta tvoja osoba počela raditi odmah veći broj ponavljanja, a ne redom, prvi tjedan tri, drugi pet, i tako svaki tjedan po dva više. Imam i ja jednu takvu, mladu, nadobudnu, "sportašicu" koja je odmah raspalila s maksimalnih 21 put, pa ju je zdrmalo. A šta ćeš, kad je bula ujverena da ona to može-jer je mislila da je isto napraviti sto sklekova i sto tibetanaca...to su ti najpametniji likovi koji sve znaju bolje i za njih ne vrijede pravila.

Što se mene tiče, radim tibetance godinama, i ne znam je li od njih ili od reikija, ali nešto tu ipak "pomlađuje"...i tijelo i duh...pa, tko voli-nek izoli.
tibetanci imaju drugih važnijih posljedica od mlađahnog izgleda. taj izgled mladosti se u zapadnjačkoj kulturi nameće iz komercijalnih razloga, iz poznatih izvora, s poznatom svrhom i ciljem, da sad ne ponavljam ono što već znamo. Mladost na koju se misli pod "fontana mladosti" je mladost duha. Mlad je onaj koji hoće i može, koji ima snove i planove, pred kojim je život a ne kraj života. Koji je vedrog duha, optimističan, neustrašivo hrabar i poduzetan, cijeli svijet je njegov i ni jedna daljina ni avantura mu nije prevelika, život gleda kao veliku igru, sve mu je zabavno...Za zapadnjake je starost kraj života, a za neke druge, velika prilika za novi početak. Vjerujem da se u naslovu misli na folozofsku dimenziju pojma mladosti, a ne na fizičku, mada tibetanci djeluju prvenstveno na fizičko tijelo. Vraćaju gipkost mišića i pokretljivost zglobova. Pokretljivost zglobova bez pokretljivosti duha nije moguća, pa tako..jedno s drugim pa u krug.
Shodno tome..Louis Hay u "Kako iscijeliti duh i tijeloi" nalazi da su problemi s koljenjima i velikim zglobovima uvijek odraz krutosti u stavovima od kojih ne želimo odstupiti iako nam ne donose dobro.

Pozdrav :)

_________________
Bitno je očima nevidljivo


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz