Sada je: ned maj 04, 2025 9:42 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto nov 19, 2013 3:50 pm 
Moderator

Na linku ispod se nešto raspravljalo, mislim da je ova tvoja podjela koju si našao neki drugi presjek.

viewtopic.php?p=139742#p139742

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 4:56 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Na linku ispod se nešto raspravljalo, mislim da je ova tvoja podjela koju si našao neki drugi presjek.

viewtopic.php?p=139742#p139742

Traži se podrška zemlje.
I sada ako sam na vrhu litice pomjerim se u taj pojas koji ima strukturu i gotova stvar :D

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 5:17 pm 
Moderator

Ali zemlja navodno ima i svijest, ne samo strukturu.

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 5:32 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ali zemlja navodno ima i svijest, ne samo strukturu.

Znaš šta ja mislim...zemlja je ta koja ima dva pojasa, a naša ST ih prinudno skuplja jer su konstante koje su fiksirane od orla.
A sad drugo nešto...što misliš di je bila čahura negog koji je već u skoku...kako to? Ako je neko mjenjao oblike on više nije imao čahuru ...a šta onda ima!?

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 5:35 pm 
Moderator

Mislim da i dalje ima čahuru, samo skupna točka mijenja položaj.

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 6:26 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mislim da i dalje ima čahuru, samo skupna točka mijenja položaj.

A meni se čini da su podeljeni. To gledam preko priče o odlasku DHa kada je kružio oko planine leteći. E tu mislim da su odlazila na dva puta istovremeno...jedan leteći a jedan hodajući kroz pustare drugog sveta.
Neodržavam ovu ideju samo raspravljam da znaš.

Gle sad, kada je neko trebao da skoči taj je morao na dnu prvo da se projektuje. Zbog toga je mnogo čudno. A posle u skoku su imali fiksacije vizija koje su trajale u događajima kojih su postali kasnije svjesni.

A onda kažu da u skoku su trebali da pogledaju dali sa zemlje dopire neki znak dali ostaju na zemlji ili odlaze. Čini se kao da nas ima u itekako mnogo pojavama.

:^o kaže se da smo mehur percepcije ali samo da bi se pričalo o tome
i to je čudno
mislim da se tu može zezne neko
Kako mogu zračenja da tvore mehur...nekako mi je neverovatno
s tim u vezi, odakle mehuru neki sjajni omotač koji jedu letači

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 7:02 pm 
Moderator

A možeš pjesnički, mjehur percepcije znači recimo uvrnut sam u sebe pošto se poistovjetiš sa svojim razmatranjima.
Svijet koji se percipira nije takav kakav se čini, nije tako krut, nego je plod razmatranja iz uvrnutosti samog u sebe kao krutost, ko zna kako u stvari izgleda bez uvrnutosti.
Sjaj svijesti je nešto kao znak da je netko doma, da netko nešto razmatra uvrnut sam u sebe, ko kad gledaš kolibe u kojima gore svijeće i imaš osjećaj da netko unutra ima svoje procese, da se dešava interakcija između svijesti i materijala koji se nudi.
Ako postoji neka opna koja razdvaja zračenja unutra i vani onda se na toj opni dešava interakcija, tu sjaji.
Ovakav svijet kakav gledamo je u ogromnoj mjeri produkt naše uvrnutosti u same sebe, ako se kojim slučajem ta uvrnutost doživi izvana onda čak izgleda ko da svijeta i vremena nikad nije ni bilo pa se čovjek zapita po čem je uopće netko skakao i da li je skakao, možda je samo imao dug nos pa se lagao da hoda zbog svoje navike uvrnustosti koja ga drži usidrenim na ovom mjestu.
(serem)

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 7:31 pm 
Član foruma

Ta zračenja vani sada gledam ozbiljno jer pre nisam...i gle ti sad ovo...ta zračenja vani su odsjaj od bilo čega koji se zaklapa sa našom pažnjom. Ovo je za telo, ali i opisi čahura koje se kreću nude isto, jer odsijava sve uokolo. Da sam u vakumu bez svetla nebi bilo zračenja od van, samo sjaj iznutra ako bi uopšte mogao biti tada sjaj iz nekakvog unutra.
Da sam rođen u vakumu i da nemam roditelje onda šta bih bio i gde...kako bi bio stvoren...nikako, nebi postojao...Dakle postoji logika o nepostojanju...čudno
Čudno je dalje da se neorganska bića stvaraju iz samih zračenja...možda i nije kad bih razmišljao kako treba...to bih povezao pojavom plesni na siru...neke reakcije od postojećeg života u kontinuitetu stvaraju neorganska bića, otprilike
(lupam)

Ipak mora da smo čahura, al šta s tim? Ko to da zadrži za sebe znajući da ljudi oko njega to nebi nikada prihvatili. Mislim, nemogu biti srećan zbog toga...al moram biti srećan jer te čahure bi mi poželele da neočajavam zbog toga.

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 7:42 pm 
Moderator

I sad dalje da razvijem, izgleda da postoje dvije osnovne uvrnutosti istovremeno, ova tu iz koje pišem je mala koja je plod centriranja normalnog položaja ljudi.
I postoji ona ogromna uvrnutost van vremena i ovog svijeta i vjerovatno je tek ta uvrnutost ona The Čahura.
Sad ajmo srati dalje, ova mala uvrnutost se vjerovatno s nekog položaja može vidjeti kao mjehur, aura... i može se vidjeti i transponirano na ovaj fizički svijet. Bit će da se po nekom fraktalnom zakonu percepcije na malu uvrnutost projiciraju i stvari iz velike uvrnutosti.

Ova mala uvrnutost se tijekom spavanja vjerovatno može pretvoriti u sanjajuće tijelo koje kako kaže DH izgleda ko manja lopta kao aura. I sve je to uvrnuto u onu veliku uvrnutost koja je iz perspektive male uvrnutosti nelokalnost, pogled odsvugdje.

I sad kako se odvija bilokalnost? Bit će da ako mala uvrnutost može dozvoliti velikoj uvrnutosti da je zamota i odmota na novim mjestima zato jer može, onda se dešava ta specijalna dupla percepcija - kao sveprisustvo + sad sam tu, sad sam tamo.
I bude svakavih varijanti, na budnosti, u sanjanju, kombinirano... i još svašta.

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 10:16 pm 
Član foruma

Citat:
“Ljudi ti izgledaju drugačije kad ih vidiš. Dimčić će ti pomoći da ljude vidiš kao vlakna svetlosti.“

“Vlakna svetlosti?“

“Da. Vlakna poput bele paučine. Veoma tanka vlakna koja kruže od glave do pupka. Tako ti onda čovek liči na jaje sačinjeno od niti koje kruže. A ruke i noge izgledaju kao svetleće čekinje, nakostrešene u svim pravcima.“

“Da li svako tako izgleda?“

“Svako. Osim toga, svaki čovek je u dodiru sa svim ostalim, ali ne posredstvom svojih ruku, nego preko snopova dugih vlakana koja izviru iz središta njegovog trbuha.....“

Ovo je iz odvojene stvarnosti, i sad ono što me čudi je to da se samo ovde za čahuru kaže da ima ruke i noge. Šta mislite o tome??
Izgleda da tako treba. Ali šta se zbije kad DH spali unutrašnji oganj,,,dal je čahura nevidljiva na tlu a mehur u drugom svjetu? Ili i čahura ide

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 10:54 pm 
Član foruma

Sve ide, jer to sve postoji samo ako je ST centrirana u položajima u kojima se te stvari mogu vidjeti. Unutrašnji oganj i treća pažnja su kompletno nove, neopisive centriranosti.

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 11:31 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Sve ide, jer to sve postoji samo ako je ST centrirana u položajima u kojima se te stvari mogu vidjeti. Unutrašnji oganj i treća pažnja su kompletno nove, neopisive centriranosti.

Samo da dodam objašnjenje... mislio sam kad DH nestane sa lica zemlje kao dašak vetra, on to zove i unutrašnji oganj.
Citat:
Rekao je da ako baš u ovom trenutku na nas padne odron kamenja, on bi mogao da izbegne prirodne posledice smrti nesrećnim slučajem. Koristeći se brzinom kojom bi se pokretala njegova skupna tačka mogao bi da pređe u drugi univerzum ili da učini da ga spali unutrašnji oganj, u trenu jedne sekunde. Ja bih, s druge strane, umro prirodno, zgromljen stenjem, pošto mojoj skupnoj tački nedostaje brzina da bi me izvukla.

(Moć tišine, 191)
Dali to znači da se treća pažnja radi dok si još živ na zemlji?
Kako drugo može biti prebačen nekamo van sveta ako ne koristi žestinu ognja da centrira drugi univerzum.

Drugo, gde bane u drugi univerzum, ko to zna gde da se

Vrh

PostPostano: uto nov 19, 2013 11:45 pm 
Član foruma

Obje centriranosti podrazumjevaju da više nisi živ na zemlji. S tim da jednoj nedostaje brzine da centrira nepojmljivost treće pažnje, pa centrira svjetove druge pažnje, kao što se to dogodilo Elihiu pri skoku s litice.

Što se tiče toga gdje se bane, blage veze nemam, niti mogu zamisliti uopće kako bi se to moglo saznati osim da probaš :)

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 12:20 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
.........osim da probaš :)

Ovo me je iznenadilo prijatno :D

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 7:41 am 
Moderator

robotix je napisao/la:
Samo da dodam objašnjenje... mislio sam kad DH nestane sa lica zemlje kao dašak vetra, on to zove i unutrašnji oganj.
Citat:
Rekao je da ako baš u ovom trenutku na nas padne odron kamenja, on bi mogao da izbegne prirodne posledice smrti nesrećnim slučajem. Koristeći se brzinom kojom bi se pokretala njegova skupna tačka mogao bi da pređe u drugi univerzum ili da učini da ga spali unutrašnji oganj, u trenu jedne sekunde. Ja bih, s druge strane, umro prirodno, zgromljen stenjem, pošto mojoj skupnoj tački nedostaje brzina da bi me izvukla.

(Moć tišine, 191)
Dali to znači da se treća pažnja radi dok si još živ na zemlji?
Kako drugo može biti prebačen nekamo van sveta ako ne koristi žestinu ognja da centrira drugi univerzum.

Drugo, gde bane u drugi univerzum, ko to zna gde da se

Ne, ne zove se skok u drugi svijet unutrašnji oganj, unutrašnji oganj je naveden kao druga mogučnost bijega od lavine, a ne kao isto što i drugi svijet. Pa revidirajte razmišljanja jer kad se nešto tako krivo pročita pa se gnjeca po tome, ode sve u tri lepe ko rasprava.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 10:55 am 
Član foruma

Razlika je vec razjasnjena.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 11:11 am 
Moderator

Meni je dovoljno reći da skok u drugi svijet nje isto što i treća pažnja, a to da je treća pažnja centriranje je malo previše "razjašnjeno".

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 12:00 pm 
Član foruma

Da, razlika je očita jer piše ILI nego šta ga znaš bolje da se pita a onda je tek sigurno. :-k
Evo sada prilike da kažem šta mi se dešavalo predhodne dve večeri prije spavanja: tek što bih legao u momentu čvrstog osećaja neizdrživosti u budnom stanju, prije no za tren da uđem u čvrst i dubok san, osetio sam da mi nešto zahvata glavu nekim gotovo neprimetnim obuhvaćanjem a potom od temena 2cm levo nečim buši rupu ko u siru dubine 3cm a potom počinje da se prostire nežni talas energije sve do središta trbuha. Energija je bila poput struje. To me je razbudilo i stvorilo mali nemir. Pošto sam predhodno radio vežbe, podigao sam energiju...a onda je to nešto tu energiju kako sam osjetio, zbrisalo kao da ni nisam vežbao. Nije mi prvi put, pa se nisam sekirao i zaklopio sam oči nameravajući razlog što sam legao, čvrst dubok san.
Desilo se još i ovo dok je elektroenergija okupirala moju unutrašnjost...nešto oko struka sa leve strane kao da je seklo moju energiju u vidu žmaraca.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 1:03 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Meni je dovoljno reći da skok u drugi svijet nje isto što i treća pažnja, a to da je treća pažnja centriranje je malo previše "razjašnjeno".

Mozda tebi je, sto ne znaci da je i drugima, dok god razmisljaju u okviru u kojem postoji centriranje svjetova i ST.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 20, 2013 1:13 pm 
Moderator

Sjenko je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Mozda tebi je, sto ne znaci da je i drugima, dok god razmisljaju u okviru u kojem postoji centriranje svjetova i ST.

Nisam baš skužio što želiš reći, možda je još netko tu pisao/pričao koga ne vidim? :-)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.