Meya - odlichno pitanje!
Malo sam razmišljao o velikim gradskim gužvama i svim problemima koji dolaze uz urbana staništa ljudske civilizacije.
Konkretno za sve ljude koji žive ne možeš učiniti skoro ništa, jedino kao jedno od svojih rješenja možeš vidjeti da se udaljiš iz gradske gužve, preseliš se negdje na njegov rub ( prigradsko naselje ) ili totalno odeš nekamo na selo. Naravno, na selu se malo drugačije živi, ali sve ima svojih prednosti i mana. Trenutno živim u prigradskom naselju, pa je to jako zgodno. Šuma mi je 5 minuta hoda od zgrade, a vlakom možeš doći u centar Zagreba za cca. 15 minuta. Sve što trebam ima u naselju, tako da u grad skoro ni ne trebam ići.
Šetnja šumom i poljima, svjež zrak... šta da ti pričam. Ali - osjeti se već pomalo i blizina grada, pa se sve više i više pretvaramo u grad... no, mislim da to neće biti sad neki problem jer ne ide toliko brzo da ću se uskoro morati seliti... hehe!
A neko drugo rješenje trebalo bi drastične promjene u ljudskim glavama koji stanuju u gradovima, ali nažalost, znamo i sami kako je to vrlo, vrlo, vrlo teško. Bar većini.