Nai je napisao/la:
Mene samo zanima...
Da li se Enokijanskim jezikom andjeli sporazumevaju/pricaju.... i jel se tak jezik koristi u lose svrhe?
Ne... duhovna bića pričaju duhovnim jezikom, zato ako sazovemo entitet on govori na jeziku domaćina. Duhovni jezik je univerzalan i prenosi ideju koja se onda manifestira riječima.
Enokijanski je ako me dobro pamčenje služi prvi puta koristio John Dee i njegov vidovnjak neki Kelly (nemogu se sjetit, moda Edward Kelly?). Po priči je taj jezik i pismo dobiveno od neke inteligencije/anđela u svrhu duhovnog razvoja. Njime su se mogli sazivati anđeli ali i prolazi "ključevi". Ti ključevi su sistem duhovnog razvoja slican tarotu ili kabali. Kako se prolaze tarot karte ili hebrejska slova i sefiroti u kabali, tako se prolaze i ti enokijanski kljucevi. Davno sam se time bavio a moje osobno misljenje je da takve i slične stvari uzimajte s debelom rezervom, nikada neznate koja duhovna sila ili pokvareni um stoji iza toga. Nekada je preveliki rizik eksperimentirati s takvim stvarima.
Što se tiče tetovaža, radije nacrtaj neki svoj simbol koji tebi znači nešto ili uzmi univerzalni simbol koji rezonira sa tvojom dušom, nego da se igraš i pečatiš tijelo razno raznim simbolima za čije značenje nitko nije siguran.
Svako dobro.
FS.
Ps. Ovo što Alf kaže stoji.