Lampa je napisao/la:
Valjda? je lijepo napisao kako je princip slobodne volje do te mjere degenerirao da svatko sebi daje za pravo da ga tumači kako mu se sviđa uvjeren da je u pravu i da nema druge istine o tome osim njegove. I što je još bolje, svoje razumijevanje slobodne volje nameće drugima kao jedinog pravilnog i pravog koncepta pojma. Što je čista dogma.
Da, samo što se deo koji si citirala odnosio na objektivnu mogućnost čoveka kojem je kočija u takvom stanju da pruži nekome pomoć, kao i da vidi stvarni uzrok problema, od čega niko nije izuzet, pa makar to bilo sporadično i u različitim stepenima disfunkcionalnosti, što direktno zavisi od toga koliko je funkcionalna prvenstveno naša, a zatim tuđa "kočija" koja bi bila eventualni predmet neke "pomoći". "Pogrešna meta - protraćena energija".
Problem je u tome što komunikacija nije u haosu samo u kočiji, nego i u situaciji u kojoj kočijaš i kočija br1 stupi u komunikaciju sa kočijom broj 2, tad nastane veoma lep haos koji je prilično lepo demonstriran u raspravi koja se razvila ovde.
Eto, upravo ovo što si odgovorila Galaksiji može poslužiti kao klasični primer "jezičkog haosa" (a ako ovo čitaš u nekom negativnom kontekstu pa se spremaš da mi na fin način ispsuješ sve po spisku takođe - jer verovala ili ne, sada "pomažem"
)
Tako i kada je pomoć u pitanju, to je kao da jedan čovek koji ne ume da koristi ruke a tek je shvatio da i one možda nečemu služe pokušava drugog čoveka, koji je u istom ili malo gorem stanju počešati iza uveta, smatrajući da će time tom čoveku pomoći, a ovoga u stvari boli jetra. Prvi čuje: AAAA BOLI ME JETRA!!! a "Boli me Jetra", na jeziku prvog disfunkcionalizaša usled njegovih asocijacija znači "RRRR, SVRBI ME IZA UHA!!!". A drugi se istripuje da je ovaj prvi, bespomoćnim cimanjem ruke u stvari hteo da ga pukne šakom po nosu pa lepo skoči u "besu pravednika" i pošteno išuta onog prvog. Kao što si rekla - za komunikaciju je potrebno Dvoje. A mi se redovno istripujemo da je baš onaj drugi krivac za propalu stvar.
Tuga cele priče je što, zbog takvih privremenih dešavanja nastaju trajne posledice i neprijateljstva, jer kad neko treći kaže prvome "Ej, njega boli leva noga!"(što znači da verovatno ni treći nema baš previše veze sa vezom al je bar potrefio da drugoga nešto boli, a ne svrbi), što na lingvističkom, emotivnom i mentalnoduhovnom jeziku prvog znači "Pu, 'bem ti sve sveto!" ili neku još sočniju psovku... i tako dalje i tako dalje.
I jooooooš gore, ta dva kočijaša mogu pričati o
skoro potpuno istim stvarima, sa veoma bliskih tački gledišta pa ipak zaratiti - zbog različitog jezika!
To smo, ako nigde drugde bar ovde na forumu svi već videli 610 puta, minimalno.
E, posmatrajući taj Pajtonovski® šou se određena grupa entiteta pošteno gosti tu prolivenom krvlju i energijom. Isti ti entiteti su i uzrok, kokreatori jezika i komunikacije unutar kočije, što su u velikoj meri radili kondicioniranjem nas kroz čitav naš život. Taj besmisleni i disfunkcionalni jezik je uzrok naših asocijacija (koje su njegov deo) i reakcija - dok pri tome smatramo da je to što je rečeno (bilo unutar bilo izvan nas) baš tako kako smo mi kao kočijaš to protumačili i nikako drugačije, da smo 100% u pravu, a prava je toliko daleko od svih nas da smo u totalno krivom univerzumu.
Komediji cele priče dodaje to da je svako svakome u stvari hteo da pomogne i imao najbolje namere, a iz toga nastade Battlefield 5.
Ti entiteti u velikoj meri i kreiraju naš jezik koji se primenjuje kako u kočiji, tako i van kočije, a cilj im je upravo da kočije i kočijaše energetski iscrpe i isisiaju na takav način, okrećuči ih jedne protiv drugih, kako komponente iznutra tako i njih međusobno, jednako kao i ako deo jedne kočije pokuša da komunicira sa delom druge - i tu će nastati "Ma ko škripi, saću ti ja ______ ___ i ______ #$!?#!!!
Pošto su oni direktni kokreatori jezika, time i asocijacija, osećaja, nekih emocija, misli, impulsa - šanse su 90% da će doći upravo do čistke među kočijašima, čime će dotični dobiti jedan solidan ručak.
Dodajmo tu mogućnost njihove kreacije potpuno iluzornog scenarija, lansiranog na jednog kočijaša, koji zatim usled zaista divne i humane osobine, validnog impulsa za pomoć drugom ljudskom biću krene lupati nepostojeće ružičaste slonove energijama oslobađajući ljude od njih, što je ponovo - "Pogrešna meta, protraćena energija". Pri tome, ona nije protraćena već posledično biva iskorišćena za naše dalje zaplitanje sebe u njihovu mrežu, pod sopstvenom "težinom" i inercijom.
Tako će čovek usled tog impulsa, na koji ti entiteti i računaju, uleteti direktno u njihovu mrežu, pride dalje gradeći asocijacije koje su proizvod čitanja i kreacije pogrešnog jezika, za komunikaciju unutar kočije (unutar koje opet svako, prisiljen kondicioniranjem, implantiranjem i uzrurpacijom od strane gorepomenutih entiteta razvija sopstveni jezik koji druge komponente slabo razumeju, i koji će kasnije primenjivati za komunikaciju sa drugim kočijama) i time nastaviti da igra u tom začaranom krugu, svaki put sve dublje u mreži. Još pride može misliti i da mu dobro ide.
Kao što sam i ja sada potpuno bacio energiju "pomažući" ovim postom, ako niko ne shvati šta sam u stvari hteo preneti i ako je ono što prenosim beskorisno, proizvod gađanja pogrešne mete, ili možda čak i Ming vaze - za šta su šanse 90% a možda i po nosu dobijem
. To je tako na svim nivoima - "kako dole tako i gore (a možda je i još gore)".
Pored toga ima i onoga što su Sjenko i Artemida napisali. Pa aj sad, budi popo pametan.
...
Valjda?!?