Sada je: ned maj 18, 2025 6:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2268 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 114  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Filmovi i video
PostPostano: sri feb 13, 2013 4:54 pm 
Moderator

A kakva je priroda prirode? Misliš da nije u ogromnoj mjeri zadanost?
I pogled "mjerljivo, izračunjivo i predvidljivo" sa ovog nivoa ne mora imati nikakve veze sa tim istim pogledom sa višeg nivoa. Možda na višem nivou to ispada prirodno za taj nivo, a ovdje ispada čudo kršenja prirodnosti, tipa supernaturalne prečice.

Vrh

PostPostano: sri feb 13, 2013 5:48 pm 
Moderator

Naravno da priroda prirode jest u velikoj mjeri zadanost. Isto tako stoji i ostalo što kažeš.
No isto tako i dalje stoji da je bilo kakva zadanost u kontradikciji sa prirodom slobodne volje. Ne može slobodna volja biti malo ili više slobodna, to joj nije prirođeno. Ako se može birati samo iz određene palete izbora i u određenoj mjeri, onda to nije po slobodnoj volji nego po zadanosti.
Zadanost ne fercera tamo gdje sloboda izvoljeva. :D

Vrh

PostPostano: sri feb 13, 2013 6:13 pm 
Moderator

To što kažeš mi zvuči preapsolutistički, sve skupa gledano na taj način i van te priče o filmu ne vjerujem u to da smo stvarno u svijetu slobodne volje, nego eto pokušavamo lagati sebe da smo u svijetu slobodne volje, kao što kažeš imamo samo zadane lepezu parametra unutar kojih možemo birati ili pustiti da ispadne nešto iz te lepeze opcija, u gorim slučajevima tipa oš triper ili sifilis ili možda nešto od čeg ćeš patiti ili krepati kasnije a sad ti je dobro. :)
Ta puna apsolutistička slobodna volja je ograničena već običnim stvarima tipa fizikalija, nemaš slobodnu volju da prođeš kroz zid ko banalni primjer, ili ne možeš letjeti na javi, tako da naravno nije puna slobodna volja. A ako netko može letjeti na javi, da li onda on krši slobodnu volju jer to nije prirodno?.... Ili ako posegne za slobodnom voljom ako je otkrio kako, da li on krši slobodnu volju "prirode" jer "to nije prirodno"? bla....

Vrh

PostPostano: sri feb 13, 2013 10:55 pm 
Član foruma

A šta imaš od: bilokacije, iscjeljivanja, telepatije, levitiranja, kvaziumjetnosti, političkoga promoviranja!?!
Odreci se toga ako možeš na jedan dan: budi manji od onih kojima kao pomažeš, a zapravo sličiš na samoproglašeno božanstvo, lošu kopiju stvarnoga kreatora.
Evo slobodne volje...
http://www.klix.ba/vijesti/regija/otpus ... /130213081

Vrh

PostPostano: sri feb 13, 2013 11:47 pm 
Član foruma

Saty je napisao/la:
@bajs- Taj film sam poceo da gledam ali MAJKO mila kako je dosadan.....Aj ako mozes ukratko da opises sta se radi ako si gledo., bilo bi idealno.

Mogu naravno ;)
Vidiš, oni frajeri u crnom su ti nekakva vanzemaljska, u određenom smislu "superiorna" rasa koja je nekako pokupila sve te ljude koji misle da žive u tom gradu kako bi razumjeli čovjeka i njegovu prirodu.
Oni imaju enormnu moć uma i sve sa njim i rade, usađuju sjećanja i ličnosti ljudima kako bi ih proučavali, a ljudi to ne kontaju, spavaju, ne kontaju ni da je uvijek noć, zauzeti svojim problemima.
Ovi "superiorni svakih čini mi se 12h resetuju sve, kako umove koje treba korigovati, reljef, bla bla, ali ima caka... čovjek se razvija...
Sve se događa na nekoj vrsti svemirskoga broda, ispostavlja se da ovi ne mogu shvatiti da je čovjek mimo uma obdaren i srcem...
Ovaj naš što je pobjedio :rofl lijepo im se naje**o mame, i vratio je ljudima do duše virtuelni dan nakon što je zamalo dobio slom živaca kad je došao do kraja grada na granici sa svemirom, te ga ovi poželješe resetovati k'o poslednjeg idiota...

Ima tu i dodatnih zapleta, meni se doima jer je interesantna mind twist priča ;)

similia minimus je napisao/la:
Čini mi se da niko nije spomenuo film 13th floor (1999), takodje o kompjuterskoj simulaciji.

Najs stori.

@Svi i svja
48 Laws again... ](*,) and again ](*,) and again ](*,) ...

Vrh

PostPostano: čet feb 14, 2013 1:43 am 
Moderator

autentika je napisao/la:
A šta imaš od: bilokacije, iscjeljivanja, telepatije, levitiranja, kvaziumjetnosti, političkoga promoviranja!?!
Odreci se toga ako možeš na jedan dan: budi manji od onih kojima kao pomažeš, a zapravo sličiš na samoproglašeno božanstvo, lošu kopiju stvarnoga kreatora.
Evo slobodne volje...

Ne kužim te, ja i Vjetar pričamo hipotetski o klincu iz serije Touch i o tome da li on predstavlja kršenje slobodne volje ili ne i kako moguće, i ne znam, samo raspravljamo. Ne pričamo o meni. Levitaciju spominjem kao banalni primjer jer nema tko nije čuo za to ili čitao o tome...
Nisam iscjelitelj, umjetnik.... niti sam ikad ozbiljno razmišljao o takvom zanimanju, radim posao u tehničkoj struci tipa strojarstva 6-7 dana u tjednu, prosječno 10h dnevno, pretežno i praznicima i ako želiš moj posao pa da ja dobijem otkaz kao višak radne snage, rado ću ti ga prepustiti.
A šta imam od bilokacije, itd? Ništa, to ne služi da se ima nešto od toga, to je jednostavno normalna pojava koja se ne traži, nego na koju nabasaš u sebi ili ne, ili je nametnuta i to radi ne tako da budeš veći i jači od svih i pomažeš drugima, nego da budeš manji od makovog zrna i to ne na jedan dan.

Da li si gledao tu seriju o kojoj pričamo i kako to misliš "političkoga promoviranja!?!"?

Vrh

PostPostano: čet feb 14, 2013 11:30 am 
Član foruma

autentika je napisao/la:
Evo slobodne volje...

Zavisi od osobe.Ja kad bi imao aktiviranu sposobnost npr. teleportovanja ne bih je zloupotrebio niti bi se "palio" i govorio vidite sta ja mogu.Prva stvar koju bi uradio je otiso na sejsele da se odmorim ko covek.Treba biti *humble*.

Vrh

PostPostano: čet feb 14, 2013 1:25 pm 
Član foruma

TED - zanimljive izjave Bill Gates-a

[

Vrh

PostPostano: čet feb 14, 2013 3:23 pm 
Član foruma

Saty je napisao/la:
autentika je napisao/la:
Evo slobodne volje...

Zavisi od osobe.Ja kad bi imao aktiviranu sposobnost npr. teleportovanja ne bih je zloupotrebio niti bi se "palio" i govorio vidite sta ja mogu.Prva stvar koju bi uradio je otiso na sejsele da se odmorim ko covek.Treba biti *humble*.
A zar ti nisi ovdje i sada!?
Čemu Sejšeli, kad su i prijespomenuti ovdje i sada.
A remećenje globalne karme, od nivoa kvanta do makrokosmoza, time što bi nestao na jednoj i pojavio se na drugoj lokaciji.
Buddha se pošteno napješačio...
A mogao je dvorjane pozvati da ga prenesu na potrebne lokacije.
:mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto feb 26, 2013 6:33 pm 
Početnik

Link za Spirit science history film sa prevodom na srpski,
Uzivajte :glasses7:

http://www.youtube.com/watch?v=URDpKzbEPZc

Vrh

PostPostano: pet mar 01, 2013 12:49 pm 
Član foruma

autentika je napisao/la:
Saty je napisao/la:
autentika je napisao/la:
Evo slobodne volje...

A zar ti nisi ovdje i sada!?
Čemu Sejšeli, kad su i prijespomenuti ovdje i sada.
A remećenje globalne karme, od nivoa kvanta do makrokosmoza, time što bi nestao na jednoj i pojavio se na drugoj lokaciji.
Buddha se pošteno napješačio...
A mogao je dvorjane pozvati da ga prenesu na potrebne lokacije.
:mrgreen:

bio si u pravu sve vreme al sad osecam lepotu i i dalje ne mogu da verujem da mi se ovo desilo.Sva ta patnja ,sva taj bol i VREDELO JE!!! LJudi BOG je nesto najlepse!!!

Vrh

PostPostano: pet mar 01, 2013 11:45 pm 
Moderator

David Wilcock - The Source Field Investigations Full Video

Naravno preporučljivo je gledati sa BS detektorom.

Vrh

PostPostano: ned mar 03, 2013 1:50 pm 
Član foruma

MEA MAXIMA CULPA - silence in the house of god

Odlican dokumentarac zbog kojeg je navodno papa podnio ostavku i zatrazio imunitet od talijanskih vlasti...

8,3
http://www.imdb.com/title/tt2111478/

torrent mozete skinuti ovdje:
http://pirateproxy.net/torrent/8111063/ ... V.XviD-AFG

Vrh

PostPostano: pet mar 08, 2013 1:24 am 
Član foruma

:love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: sri mar 13, 2013 12:03 am 
Moderator

Vrh

PostPostano: sri mar 13, 2013 12:10 pm 
Administrator

...

...

Vrh

PostPostano: čet mar 14, 2013 12:35 pm 
Administrator

Vrh

PostPostano: pet mar 15, 2013 6:23 pm 
Moderator

Vrh

PostPostano: sub mar 16, 2013 4:37 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: ned mar 17, 2013 9:54 am 
Moderator

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2268 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 114  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.