Sada je: uto maj 13, 2025 3:16 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: sri nov 07, 2012 10:35 pm 
Moderator

promatrač je napisao/la:
Tu "veću gustoću" inače po raznim učenjima često nazivaju višom frekvencijom, a više frekvencije pak vole nazivati manjom gustoćom jer nije stvrdnuta, manje je materija ili nimalo nije materija, virtualnija je... ujedno u više frekvencije stanu i niže frekvenicje, dok u niže frekvencije ne stanu više frekvencije, nema načina da zavibriraju ako imaju limit ispod viših.
To su naravno igre riječima, to nije nikakvo otkrivanje nečeg.

Možda bi bilo dobro tumačenje - gustoća frekvencije ili gustoća frekvencija ili gustoća svjesnosti jer su Denziteti po definiciji nivoi svijesti.
http://www.val-znanje.com/index.php/tek ... i-svijesti

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 10:40 am 
Član foruma

Veliki je problem što su biljke i životinje smeštene u isti denzitet. Onda bi trebao 3D i 4D ustvari biti isti denzitet.
Drvo se hrani preko zemlje, pa je o.k., ali životinje se hrane svojim denzitetom.
Zbunjujuć je drugi denzitet zbog prehrane, jer kako biljke da opstanu kada su najugroženije, jede ih i 3D i 2D .

Ako bacim pogled na dimenzije kao opšte naučene veličine i ako uvedem pojavu Aure onda je Aura četvrta dimenzija.
Ako pomešam opise raznih učenja radi analize i zapažanja onda dobijem da je četvrti denzitet isto što i drugi svet (onaj koji vide ljudi kada umiru).
Drugi svet se nalazi iza paralelnih linija obične percepcije stvarnosti. Drugi svet je trenutan još se zove i blizanački svet ovom našem fizičkom.
Ako je ovo ovako onda se mi spremamo ući u drugi svet, što nije lako niti jednostavno, a i morali bi imati diciplinu i određena postignuća da bi opstali u drugom svetu.
5D čini mi se da je zamka uma.

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 10:52 am 
Član foruma

viši denziteti "vide" niže a obratno baš i ne funkcionira. drvo te ne vidi. no, životinja te vidi.

ko uopće tvrdi da smo mi u trećem D? možda smo se malo previše umislili. ne vidim da smo po nećemu bolji od životinja...

to bi onda potvrdilu ovu moju teoriju o tome tko koga vidi je u istom ili višem denzitetu.

ustvari, ček malo, sad sam se i sam pomotal. znači kamen, zemlja, voda 1D, biljka 2D a životinje i ljudi 3D. eto, to je to i ne znam zašto ne bi bilo. ima čimpanza koje su pametnije i svjesnije od nekih ljudi. ti ljudi s niskim IQ i niskim stanjem svjesti su i dalje ljudi pa ih po nekoj logici ne možemo svrstati u niži D. znači upravo to što znači.

:love12:

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 11:14 am 
Član foruma

A da nisu D-ovi povezani sa necim drugim?
Mozda je to broj centara kojima raspolazemo u ovoj stvarnosti.

Ljudi su 3-centricna bica - misljenje,emocije,kretanje
Zivotinje su 2-centricna - kretanje i emocije.
Biljke ??? - mozda emocije samo.

Ovo je od Gurdjijeva i ima mi vise smisla nego raspravljati o necem apstraktnom.

Apstraktno : -Nesto sto postoji kao pojam ali tesko objasnjivo i jos teze shvatljivo .

Nemora se sve objasniti ,a sigurno se ne moze sve shvatiti .

Odmorite se od rasprave.Nije vreme za usaglasavanje neusaglasivih vec za razdvajanje od takvih i usaglasavanje sa onima sa kojima je to moguce pa sve da je i to pogresno.

Ziveli

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 12:02 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Možda bi bilo dobro tumačenje - gustoća frekvencije ili gustoća frekvencija ili gustoća svjesnosti jer su Denziteti po definiciji nivoi svijesti.
http://www.val-znanje.com/index.php/tek ... i-svijesti

Hmmmmmm ... hvala, Promatrač, pravio sam jednu grešku u razmišljanju. Sada, na osnovu ovoga iznesenog na linku mi stvari deluju malo drugačije, ako sam dobro razumeo, zemlja kao planeta ima sopstvene denzitete, ne sopstvene u smislu da su izolovani od drugih, nego je 4D zemlje specifičan za zemlju, iako su "osnovna pravila" slična svuda - ono što je specifičnost 4D Zemlje ostaje specifičnost 4D Zemlje, ili možda sunčevog sistema, i neprimenjivo je za recimo sistem oko Proxime Centauri, il tako nešto. Tako da je moguće i da je ovaj problem koji vidim ipak lokalne prirode, a pokušava da sebe predstavi moćnijim i većim nego što jeste ...hm hm hm.

:read: :love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 12:21 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 12:42 pm 
Član foruma

nogard je napisao/la:
viši denziteti "vide" niže a obratno baš i ne funkcionira. drvo te ne vidi. no, životinja te vidi.

ko uopće tvrdi da smo mi u trećem D? možda smo se malo previše umislili. ne vidim da smo po nećemu bolji od životinja...

to bi onda potvrdilu ovu moju teoriju o tome tko koga vidi je u istom ili višem denzitetu.

ustvari, ček malo, sad sam se i sam pomotal. znači kamen, zemlja, voda 1D, biljka 2D a životinje i ljudi 3D. eto, to je to i ne znam zašto ne bi bilo. ima čimpanza koje su pametnije i svjesnije od nekih ljudi. ti ljudi s niskim IQ i niskim stanjem svjesti su i dalje ljudi pa ih po nekoj logici ne možemo svrstati u niži D. znači upravo to što znači.

:love12:

Mi smo u 3D sto je dno dna..Valjda cemo uspeti da doguramo u 4 i 5D ako ne ostajemo zauvek ovde prokleti.3D je zaista pakao.Reinkarnias se do besvesti stalno na jednote istu planetu.Bebe zbog ovog razloga placu kad se rode.

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 2:57 pm 
Moderator

dorokusai je napisao/la:
Veliki je problem što su biljke i životinje smeštene u isti denzitet. Onda bi trebao 3D i 4D ustvari biti isti denzitet.
Drvo se hrani preko zemlje, pa je o.k., ali životinje se hrane svojim denzitetom.
Zbunjujuć je drugi denzitet zbog prehrane, jer kako biljke da opstanu kada su najugroženije, jede ih i 3D i 2D .

Ako bacim pogled na dimenzije kao opšte naučene veličine i ako uvedem pojavu Aure onda je Aura četvrta dimenzija.
Ako pomešam opise raznih učenja radi analize i zapažanja onda dobijem da je četvrti denzitet isto što i drugi svet (onaj koji vide ljudi kada umiru).
Drugi svet se nalazi iza paralelnih linija obične percepcije stvarnosti. Drugi svet je trenutan još se zove i blizanački svet ovom našem fizičkom.
Ako je ovo ovako onda se mi spremamo ući u drugi svet, što nije lako niti jednostavno, a i morali bi imati diciplinu i određena postignuća da bi opstali u drugom svetu.
5D čini mi se da je zamka uma.

Uz dužno poštovanje, opći dojam ovakvog razmatranja mi se čini prezatvorenim, ne znam adekvatno objasniti kako, možda jer kreće od tjelocentrizma i onda takav pogled fiksira put u neku slijepu ulicu.
I zašto još uvijek pričamo o dimenzijama?

Vrh

PostPostano: čet nov 08, 2012 10:01 pm 
Početnik

Sjenko je napisao/la:
Valjda, čitajući te, istegnuo sam mozak, što je dobra jutarnja tjelovježba za njega (spavao sam 10 sati pa mi je još uvijek jutro) :)

Imam jedan link za tebe

http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-point_energy

I jedno osobno iskustvo. Tamo "vani" i je praznina, to je možda ono najstrašnije od svega. Koliko shvaćam, da bi se tamo vani moglo "stvarati" moraš doslovno biti ništa, tj. pustiti sve forme i sadržaje ovdašnje kolektivne ljudske svijeti koja je zapela u eurokremu. A to je ono vrhunsko umijeće, smrt formi, tj vraćanje u "prvu točku". Tad jesi praznina, tad si sve i ništa, beskonačnost. I ta beskonačnost je živa i svjesna sebe kao kolektivna i svjesna sebe kroz nas kao pojedince. Kvaka je u tome što dog god si dio eurokrema, nosiš u sebi elemente eurokrema. A u praznini se ne prihvaćaju eurokremaši. To je neka vrsta čistog telepatskog/empatskog postojanja svijesti i zahtjeva jako puno blagosti i čtivosti. Dapače, eurokremaši se je boje ko crnog vraga, jer oni tamo nemaju smisla i svrhe. Djelovi tebe, neke od formi svijesti koje se ispoljavaju kroz tebe su ektremno polazirizirane, a ja osobno ne znam način kako da ih se otarasim. Ti djelovi su sve samo ne učtivi, ljubazni i blagi, šire smeće i svojevrsnu propagadnu svoje polarnosti. Nemogu ih samo isjeći iz njih, od njih sam građen u ovoj pojavnosti, nemogu ih nadići, jer me vuku dolje, ako ih ubijem, ubit ću djelove sebe, ignoriranjem istih će mi samo raditi iza leđa. I tako u krug, nemogu domisliti riješenje.

Siriuse, moj osobni doživljaj vremena na katu više nije linija. Nego puno linija savijenih u krug, koncentrična kružnica. Mi ovdje doživljavamo vrijeme kao liniju, koliko shvaćam, na katu iznad se doživljava kao kružnica, tj. ciklično.

SVAKA ČAST...

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 12:15 am 
Član foruma

Smatram da je ispravno početi od 3D. Svako učenje je nastalo u 3D. 3D nemogu mrzeti :P ...neka učenja kažu da je telo rezervoar energije... Usmeravanjem energije van tela je jedini put koji može dodirnuti tajne koje ako sam sposoban mogu resivirati/otkriti.
Energiju koju širim van tela do sada nije otkrila sebe negde a da to neznam.
Trenutno za sebe znam da ne živim u dva sveta.
Čudim se da neko iz 6D želi pomoći sebi a da pritom vodi red da ne naruši balans života.
Smešno.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 12:51 am 
Moderator

Nisam nigdje tvrdio da treba mrziti tijelo... ili 3D, da karikiram...
Pitanje je da li matriks nastaje od ili oko fizičkog tijela koje lebdi negdje nigdje i jede i prdi, ili je i tijelo dio matriksa i tako se (za sad) nerazdvojno zajedno sa svijetom projicira od ko zna kud, možda iz svjesnosti preko sklopa uma-duha-duše?.
Odnosno što je bilo prije - kokoš ili jaje, 3d tijelo ili ono iz čeg se emanira realitet zajedno sa tijelom.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 9:21 am 
Član foruma

Možda je bolje pitanje zašto je telo vezano srebrnom niti za svoju vernu kopiju koja lebdi iznad njega u balonu a došla je iz matrixa. Ova najnovija učenja tvrde da je sve izašlo iz matrixa i da se u njemu vraća. Čak i annunaki su izašli iz matrixa. Neverovatno je da bog/kreator jedini može da rukuje matrixima.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 1:10 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
Smatram da je ispravno početi od 3D. Svako učenje je nastalo u 3D. 3D nemogu mrzeti :P ..

svako ucenje je nastalo u 3D? lol , wtf?

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 1:34 pm 
Član foruma

Saty je napisao/la:
dorokusai je napisao/la:
Smatram da je ispravno početi od 3D. Svako učenje je nastalo u 3D. 3D nemogu mrzeti :P ..

svako ucenje je nastalo u 3D? lol , wtf?

Predpostavljam da te zanima zašto mislim da je tako. Jednostavno zato što su rukom napisana, lol.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 2:24 pm 
Moderator

dorokusai je napisao/la:
Možda je bolje pitanje zašto je telo vezano srebrnom niti za svoju vernu kopiju koja lebdi iznad njega u balonu a došla je iz matrixa. Ova najnovija učenja tvrde da je sve izašlo iz matrixa i da se u njemu vraća. Čak i annunaki su izašli iz matrixa. Neverovatno je da bog/kreator jedini može da rukuje matrixima.

Matriks je izgleda isto raslojen po denzitetima i pitanje je što je uopće bog/kreator, da li je jedan ili ima sekundarnih koji su "malko" frizirali originalne kreacije, presložili ih... i ja sam kreator svog posta... ovo drugo što pišeš... neda mi se, to je hrpa novih tema.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 2:57 pm 
Početnik

Pišem na osnovu svog dosadašnjeg saznanja i iskustva...

Što se tiče Boga-Alaha-Kreatora-Univerzuma-Kosmosa-Sve... Ili kako god ko zvao... Smatram trenutno da postoji izvor, to jedno veliko ništa, iz kog izvire sve...

Što se tiče kreatorstva, svako je od nas kreator, u zavisnosti od količine svesti koju poseduje...
Smatram da matrix nije kreirao Izvor, već su to uradili drugi kreatori, koji su kreirali i sve ostalo...
svi smo u principu jedno, i jedno je sve, a to sve je istinski ništa...

Kontam da su ti kreatori kreirali ovu simulaciju koja se zove matrica, i naravno da dolazimo ovde u tu igricu kako bi dobili neki skill, stim da samim tim kada dolazimo ovde, moramo da poštujemo zakone ovog "programa" i ove igrice... TO JE CENA... Budemo "osakaćeni" na određene načine jer taj ko je kreator on upravlja, mi samo igramo...

E onda se pojave likovi koji skontaju da nešto nije baš u redu u svemu tome, i počnu polako da se bude... Ta matrica ga vuče natrag na azne načine, pokušava na sve moguće... IDE NA SVE... I što više taj igrač dopre, to su izazovi sve teži, tj. teže ih je prepoznati i treba biti mudriji...
Uporedio bi to kao sa recimo telefonskim kompanijama... Kupimo u jednoj telefon (telo) i potpišemo ugovor, na koji se obavezujemo da ćemo plaćati sve to i poštovati ugovor... PRAVA nemamo nikakva realno... I onda mi počnemo da uviđamo kako nas ta kompanija koristi, kako postoje i bolje mogućnosti... ALI MI SMO POD UGOVOROM... Mi bi da promenimo SIM KARTICU ( u ovom slučaju je to mreza matrice-matrixa ), ali operater je DEKODIRAO NAŠ TELEFON ( naše telo, um... ) baš iz tog razloga da nebi prelazili iz njegove kompanije... Šta mi onda možemo uraditi... Pa potrebnu je da JAILBREAK-ujemo sve to... Portrebno je dekodirati taj svoj Mobilni (Telo, um)...

Lično smatram da sve treba čitati, ali ništa ne verovati, samo jednostavno čitati... ČIM POČNEŠ DA VERUJEŠ TU TI ZNANJE STAJE... Sve je to lepo i Gurđijef i Štajner, i sva ostala ekipa, ali mnogi se zalepe za nešto što je neko rekao i tu tapkaju u mestu... ZNAM IZ LIČNOG ISKUSTVA... SVE SU TO NITI MATRIXA, DA TE ZADRŽE... MUDROST JE NAJBITNIJA U CELOJ PRIČI... I iči kroz što prostije primere i banalnije kao što sam ja ovde gore, a ne bacati se izrazima i ostalo, ne razmišljajući da li to tuđi mozak može da shvati... Već ako se piše ovde, ne treba se hvaliti kako mi znamo, već da bi i drugi to saznali... A ako nismo u stanju da pomažemo drugima, onda bolje i ne pisati postove... KRITIKOVATI I OMALOVAŽAVATI JE NAJLAKŠE, ALI BUDI ČOVEK PA POMOZI DRUGIMA... Podeli znanje svoje, nemoj biti škrt... Ali ga podeli tako da ga i drugi razumeju, na što banalniji način... JER SVE ŠTO JE KOMPLIKOVANO TO NE VALJA... POTREBNA JE PROSTOTA... JER NIŠTA JE TAKO PROSTO, A OPET TAKO NE RAZUMLJIVO...

To je neko moje mišljenje koje mi je sad sevalo kroz glavu da ga napišem, nadam se da će nekom biti od koristi...

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 3:48 pm 
Član foruma

Čini se da iznad kreatora ovog našeg matriksa ima drugih kreatora jer donosioci takvog opisa tako vide. Kažu da ima deset matriksa.
Kažu da se pojedinci kvalifikuju za kreatora.
.... ali nisam primetio da neko daje opis večnosti....
S toga večnost smatram da je nastala iz ništa jer ništa pripada nečemu. Gledam na večnost jako prosto, ...ništa je kao tama koja je prinuđena da postoji i time sadrži svoju jezgru svetlosti.
Jezgra svetlosti večnosti je pak prinuđena da stvori sve ostalo znano i neznano.
Mora biti da je večnost jedna jer je prinuđena na postojanje večnosti.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 4:32 pm 
Početnik

Zašto 10??? Ne verujem da postoje bilo kakvi limiti u bilo čemu... Kao i kuće i zgrade na zemlji što niču iz dana u dan, sve tako isto se dešava i "TAMO"...

Smatram da si u pravu, to da se pojedinci kvalifikuju za kreatore... Mnogi i jesu došli sa tom namerom baš sada, ali koliko će uspeti u tome zavisi od njih samih... Koliko su spremni i koliko budu mudri... Jer sve što je neko negde rekao jeste neka odskočna daska, ali isto tako i kočnica sa druge strane ako počneš u to da veruješ... Verovanje ograničava, sprečava da budeš kreator... Samim verovanjem postajemo samo plagijatori a ne kreatori...
Recimo meditiranje... Ima bezbroj knjiga kako i šta... Raznih Gurua, učitelja i svašta nešto... I to sve zavlači i blokira... To dal će ti leđa biti prava, dal će ti ruka stajati kako treba to te sve odvaja od cilja... Zašto ja nebi mogao recimo da ležim i da meditiram, bez svih tih knjiga i svega, zašto nebi mogao da visim naopako na tavanu ako meni tako odgovara... Bitan je CILJ, a ne da radi čovek kao robot kako je neko drugi radio... A CILJ U MEDITACIJI JESTE MRAK I NIŠTA... Jer tu se nalazi pozornica svakog kreatora u kojoj on kreira i režira... Putem vizualizacije, a ne onoga što mu nametne "matix"... Jer misli su bića, i sve je neka vrsta bića...

Tako da koliko nam ove priče o Denzitetima pomažu... Nekom će pomoći, a nekoga će tako zarobiti, da će opet da se vrati u iluziju matrice... Sve je mač sa dve oštice, svaka informacija...

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 4:48 pm 
Član foruma

Ako je verovanje kočnica ispada da se nemože biti kreator već samo putnik po kreacijama.

Cilj je čini se ono što može da sačuva i odbrani nekog jer je cilj deo svesti pojedinca.

Vrh

PostPostano: pet nov 09, 2012 5:45 pm 
Član foruma

Ninja je napisao/la:
Recimo meditiranje... Ima bezbroj knjiga kako i šta... Raznih Gurua, učitelja i svašta nešto... I to sve zavlači i blokira...

kako blokira? Meditacija je jedini nacin da se pobegne iz pakla(3D) sveta.Doduse ti sto su uspeli da se uzdignu su meditirali po ceo dan.Sacica je uspela da pobegne.Prica se da je praotac taoizma i danas ziva a starost mu se meri par hiljada godina, mozda je i istina mozda i nije.Po onim informacija koje imamo ljudski vek je maximalno 120 eventualno 130 godina.Dakle ne mozemo cak ni da imamo zivotni vek kao sto smo nekad imali.Vladari iz senke su tokom srednjeg veka uspeli da zivotni vek svedu na bednih 29 godina.Najbolja je meditacija gde nemas gurua i ucitelja,gde si sam svoj majstor-odredjeni oblici joge itd...Napredovati se moze i uzimanjem psihodelika kako su radile neke gnosticke grupe al to ne sme naravno da se uzima svaki dan jer suvise odvaja od ove 3D realnosti.U 4D nema potrebe za hranom i vodom,nemamo materijalno telo vec smo energija e to je prava stvar.Ja bi sa tim bio prezadovoljan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.