Kokal, nemam vremena niti volje bas rec sva svoja iskustva ovdje jer bih se dosta ponavljao ali reci cu otprilike sta mislim.
Sve ovo gore sta si napisao je tocno i to je u principu sve sta treba znati.
Sta se tice koloidnog srebra ja vec duze vrijeme planiran i razmisljam sta bi se desilo da izvedem jedan dilution eksperiment.
Dakle, skraceno receno, razrjedio bih uzorak koloidnog srebra do trena kad bi se moglo rec da je to sta je ostalo sama voda.
Tada bi uzeo nekoliko uzoraka mlijeka i u neke bih stavio neku kolicinu te vode a u druge ne.
Zakljucak je, ako bi to radilo a vjerujem da bi mlijeko u koje sam stavio vodu se ne bi trebalo skiseliti.
Medutim stos je tome da je CS toliko jednostavno za napraviti da me gotovo nista ne kosta tako da sam smatrao da bi bila dobra ideja probati sa necim drugim, puno skupljim.
Recimo sa koloidnom zlatom?
Da jednostavno kupim uzorak za kojeg manje vise covjek moze biti siguran da radi, i umjesto da nabavljam neekonomicnu aparaturu da jednostavo ga razrjedim i na taj nacin sacuvam njegova svojstva.
Ne znam dal znas ali mnogi radovi na temu homeopatije se mogu nac u jednom casopisu u kojem ima dosta klinickih radova. Ime je Homepathy i ima niz odlicnih clanaka.
Na podrucju ex-Yu imas po meni jedan od vodecih instituta specijaliziranih na tom polju a to je institut Bion u Ljubljani. Probaj otici na njihovu stranicu
www.bion.sl.
Takoder probaj se raspitati o dilution eksperimentima koje je radio tip imenom Benveniste. Pojam digitalne biologije i memorije vode je tamo dobrano obraden.
Konkretno jedan primjer. Ispitivanje luminiscencije nekih tvari otopljenih u vodi.
Takav uzorak ce davati signale kod odredenih valnih duljina. Cak i nakon razjeredenja tada cista voda ce davati te valne duljine!
Dakle to je manje vise ono sta si rekao. Ja imam popis nekih znansvenih radova koje sam skupio kroz neko vrijeme koji govore o slicnim eksperimentima i sad cu ti pasteat reference na njih pa ti to pogledaj sta ljudi rade i kamo to sve ide.
Optical Diagnostics of Biological Fluids and Advanced Techniques in Analytical Cytology
Crystallo-optic diagnostics of biological fluids: basic concepts and information potential [2982-16]
Mintz, Rafail I.; Berg, Dmitri B.
Unusual luminescent properties of water: the major component of biological fluids [2982-22]
Lobyshev, Valentin I.; Shihlinskaya, Rogneda E.
Physical-Molecular Mechanism of Water Molecules Influence on DNA Structure.
Vysotskiy V.I., Kornilova A.A., Scherbakov L.V., Govorun V.V.
Aissa, J., Litime, M.H., Attis, E., and Benveniste, J. (1993) Molecular signalling at high dilution or by means of electronic circuitry, J.Immunol . 150, A146.
Benveniste, J (1994): Transfer of biological activity by electromagnetic fields, Electromagnetics & VDU News , January/June: 10-12, 1994.
Elia V, Nicolli M (1999): Thermodinamics of extremelly dilluted aqueous solutions. Ann.NY Acad Sci 879: 241-248
Endler PC, Pongratz W, Kastberger G, Wiegant FAC, Schulte J (1994): The effect of highly dilluted agitated thyroxine of the climbing activity of frogs. Vet Hum Toxicol 36: 56-59 .
Endler PC, Pongratz W, Van Wijk, R, Kastberger G, and Haidvogl M (1991): Effects of highly diluted sucussed thyroxine on metamorphosis of highland frogs, Berlin J Res Hom 1, 151-160.
Fesenko EE, Gluvstein A (1995): Changes in the state of water, induced by radiofrequency electromagnetic fields. FEBS Lett . 367, 53-55
Giudice E Del. (1994): Is the “memory of water” a physical impossibility, In: P.C.Endler, J.Schulte (eds) Ultra High Dilution , Kluwer Academic Publishers, Netherlands , p. 117-9
Jerman I. , Berden M., Ružic R. (1996): Biological influence of ultraweak supposedly EM radiation from organisms mediated through water. Electro Magnetobiol 15 (3): 229-244.
Mathie MT (2003): The research evidence base for homeopathy: a fresh assessment of the literature. Homeopathy 92: 84–91
Milgrom L (2003): Is this evidence for memory of water? New Scientist 178 (No.2399):22
Rai S, Singh UP, Singh AK (1995): X-ray determination of magnetically treated liquid water structures. Electr Magnetobio l 14(1), 23-30.
Vitiello G (2001): My double unveiled . John Benjamin Publishing Company, Amsterdam , Philadelphia.
Dakle tu dolazimo do toga da smatram da danas i nije potrebno vise imati prvobitnu otopinu da bi se utjecalo na kvalitetu homeopatskog pripravka.
Naime ono na sta voda reagira je "energetski otisak" aktivne molekule u vodi.
Neki kvanti fizicari su to usporedili ili nazvali da bolje kazem kvantnim otiskom.
Taj kvantni otisak je moguce inducirati i samom mislju na aktivni sastojak.
Kao sta je u nekim radovima gore i napisano na vodu se moze utjecati i na nacin da je izlozis elektromagnetskim valovima.
Smatram da je vecina danasnjje manipulacije pek EM valova odradena na bas taj nacin. Naime utjecaj na vodu je istovremeno utjecaj na bilo koji metabolicki put jer voda je u stanju nositi informaciju za bilo koju molekulu. Konkretno ELF valovi. Sve sta je potrebno je da razbiju prvotnu strukturu vode i promijene stanje svijesti uslijed utjecaja te vode na ekspresiju DNA pa na dalje.
Nadam se a i cvrsto vjerujem da ce se vrlo skoro (2 god cca) pojaviti mogucnost da neke cisto laboratorijske rezultate na temu postam ovdje.