Sada je: pon maj 05, 2025 7:21 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šta se događa nakon smrti?
PostPostano: pet aug 10, 2012 3:24 pm 
Član foruma

Imajte na umu da je najlakše ubacivati dezinformacije u nekoje tekstove te na taj način zbuniti um. Ne vjerujte odmah ničemu čemu pročitate, več razsmislite i proučite.

Ovo bi bilo u detalje ono što sam napisao, tj. točno način na koji rade to njihovo potenciranje osjećaja i sječanja. http://www.near-death.com/experiences/research24.html

"The Being of Light presents the dying with a panoramic review of everything they have ever done. That is, they relive every act they have ever done to other people and come away feeling that love is the most important thing in life." (Dr. Raymond Moody)

"One of the common aspects found in NDEs is the life review. It can be described in terms that are similar to seeing a movie, in segments, or a reliving." (Dr. PMH Atwater)

"There is evidence that a type of judgment occurs at the time of death. This judgment involves a review of a person's life and results in their placement in the spirit world. Sometime after the judgment the person is assigned (in many cases this assignment is self-imposed) to a specific place or level in the other world - a place where his or her spirit feels most at ease." (Dr. Craig Lundahl)

Prije nego dalje čitate, imajte na umu ovu činjenicu: Duša je svjedok, a ne počinitelj.

The Purpose For the Life Review

There are many reasons for the life review and all of them are very important. The life review has been described by many to be the single most enlightening experience they have ever had. Here are some of the purposes of the life review according to experiencers profiled on this website:

(a) The life review is for educating us about life and death. (bezsmisleno)

(b) The life review is for educating us about ourselves: why we are the way we are; what were our motives behind our actions; how did our lives impact others; how we could have done better;(krivnja) and what we can do to correct aspects to ourselves which are not compatible with life on the Other Side. We learn these things in order to become a better person.

(c) The life review is for evaluating our soul development for the purpose of attaining soul growth. (svatko tko zna samoga sebe zna da su sve duše savršene.)

(d) The life review is for evaluating our progress in completing our mission.(kako bi dovršili našu "misiju" ako nam daju amneziju na SVE?)

(e) The life review is for evaluating our lives to determine our next step toward our progression in the light. (dezinformacija je očita.)

Life Review Mechanics

The method of reviewing your life has been described in many different ways. Why there are different methods for this process is anyone's guess. The theory I have about everything that happens after death is that we either get what we want, get what we expect, get what we need, or some combination of this. The important thing is that life review experiences have more in common than they have differences. Life reviews have been described as:

(a) Viewing a movie of your entire life.

(b) Viewing a movie of important segments of your life.

(c) Viewing a video of knowledge concerning your entire life.

(d) Viewing a panoramic view of your entire life.

(e) Viewing a vivid, three-dimensional color display of your entire life.

(f ) Viewing hundreds of television screens with each screen showing a home movie of one event in your life.

(g) Viewing a three-dimensional hologram of your life in full color, sound, and scent.

(h) Viewing scenes of your life in little bursts.

(i ) Viewing scenes of your life flitting from scene to scene.

(j ) Viewing scenes of your life at a tremendous speed.

(k) Viewing scenes of your life in fast-forward.

(l ) Viewing scenes of your life in a way that can be slowed down or paused in order to focus on a particular detail of your life.

(m) Reliving your entire life with scenes of your life projected around you.

(n) A feeling like a dam has burst in your mind and every memory has flowed out. (a šta je sa slobodnom voljom?)

(o) A religious figure or higher being initiating the review.

(p) Having the review occur when getting in close proximity to the Being of Light.

(q) A higher being reading from a Book of Life (for Christian experiencers).

(r ) A higher being reading from the Akashic Records (for Hindu experiencers).

(s) Standing before a Council of Elders who are seated at a table.

(t ) Having the review take place in a domed room with square screens up and down the walls and on the ceiling.

(u) Having the review take place in a amphitheater the size of a sports stadium filled with light beings who will observe your review.

Characteristics of the Life Review

The life review is an amazing experience that has many interesting characteristic - not all of which are found in every life review. The following is a list of some of those characteristics.

(a) Instantly becoming everyone you came in contact with in your entire life (feeling their emotions, thinking their thoughts, living their experiences, learning their motives behind their actions).

(b) Reliving every detail of every second of your life, every emotion, and every thought simultaneously.

(c) Re-living the way you dealt with others and how others dealt with you.

(d) Viewing a few special deeds in your life.

(e) Replaying a part of your life review to focus on a particular event for instruction.

(f ) Viewing past lives and/or your future.

(g) Feeling a strong sense of responsibility.

(h) Feeling a sense of judgment or self-judgment (often these feelings transform from judgment to self-judgment).

(i ) The review is a fact-finding process rather than a fault-finding process.

(j ) Your motives for everything will be as visible as your actions.

(k) The negative events you expected to see did not show up because you had a change of heart.

Questions and Responses From the Being of Light

The Being of Light asks the experiencer a question or a series of questions to elicit a response that is then projected in the three-dimensional form of the life review. Sometimes this Being and/or other light beings respond to the experiencer's life review. The following is a list of some of those questions and responses.
(a) Any question they ask will be answered during your review.

(b) They ask questions to elicit a response from you.

(c) They already know the answers to the questions they ask you.

(d) "What have you done with your life?" (potenciranje krivnje i srama, najviše srama)

(e) "How much did you love during his life?"

(f ) "Did you love others as you are being loved now? Totally? Unconditionally?"

(g) "How much love did you give others?"

(h) "How much love did you receive from others?"

(i ) "What did you do with the precious gift of life?"

(j ) "Why did you choose the particular parents you have?"

(k) Responding to an event in your life, whether good or bad, by saying: "You are doing wonderfully."

(l ) "We are here to support you."

(m) "Continue to do good work, and we will help you."

(n) "You are part of us, and we are part of you."

(o) "We stand ready to come to your aid when you need us, and you will."

(p) "Call us. Beckon us. We will flock to you when the time comes!"

Što se tiće ovo s ljubavlju, mislim da svi znamo da ljudi takvi kakvi jesu izmanipulirani več stotinama godina nisu sposobni istinski voljeti. Zavedeni su lažnom ljubavlju od malena nadalje. Tako da sve ovo u vezi ljubavi je laž.

Ima puno toga i ne znam dali se baš sve može kopirati, uglavnom ono što je potrebno je "čitanje između redova" i razmislite o svakoj rečenici. Rado bih i svaku rečenicu komentirao ali sada trenutno nemam baš puno vremena za to.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 3:56 pm 
Član foruma

Sirius, hvala ti, za trud, za tvoje uvide.

Čitam stalno iznova, pokušavajući čitati između redova. Još uvijek nemam pojma kako da mu pomognem.

Znam da smatraš da ne mogu, ali to je teško prihvatiti. MOže li ljubav uraditi išta: dozivati pomoć ako na ovom denzitetu, nivou postojanja ima pomoćiod strane više razvijenih bića, čitati mu naglas sve ono što nisam smjela za života (ako ga još ima u mojoj blizini), tamo je hiljadu puta gore što se tiče iluzija nego ovdje, kako pomoći...

A kako samo sjediti skrštenih ruku sa tolikim znanjem i informacijama koje nisam smjela doticati za života, bio je premlad...

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 4:06 pm 
Član foruma

Ne trebaš mi zahvaljivati, zbog ovoga i jesam ovdje.

I btw denziteti su izmišiljotina odvojena inteligencije. Ako nisi skužila u nekim izvorima ih je 7, u nekojim 8, u nekojim 12... istina nikada ne može biti protoslovna/kontrdiktorna. Inače. Zasniva se na ideji da smo ovdje da učimo kao duše, što je naravno očita laž. Budući da smo kao duše savršene i dio beskonačnog izvora koji prožima SVE, automatski več i znamo sve. I još k tome je kao što rekoh duša promatrač, dakle samo prolazi iskustvo. Onaj koji radi i koji je samo odvojena jedinka bi jedino moraš nešto učiti. A to naravno nismo.

Dimenzije su samo dodatni prostorni smjerovi našoj trečoj dimenziji koju percipiramo, pa je s toga logično da se ne dolazi na više dimenzije učenjem nego evolucijom percepcije organizma.

A za ovo sve ostalo... žao mi je ali zi zbilja ne znam kako pomoći. Šta da velim. A niti sam prošao kroz neka takva iskustva, još nisam niti punoljetan. Ne znam točno kakva je situacija, ali sve što za sada vidim jeste da imaš priliku pomoći sama sebi i darovati si dar slobode.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 4:20 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
... još nisam niti punoljetan.

Duša draga...

Hvala ti dijete. I samo tako nastavi, da poživiš i nađeš odgovore na sva, ili skoro sva pitanja. I ne vraćaš se u ovu Alisinu rupu u kojoj ne možemo zaštiti ni one koje najviše i najbezuvjetnije volimo.

Pa čak ni sebe, kad pucaju na nas iz topova koji nas razlome na hiljadu komada.

Ah, jadni bijedni, bez vlastitog svjetla, duše, savjesti.... kakav život, fuj. Kakvo bitisanje. Kakvi roboti, sadisti, psihopate, sotone.

I povrh svega, čak i da izvučeš sebe, nekog voljen je ostao na drugoj strani, u njihovim šakama, kao baterija.

E Buddha, Buddha, dok i posljednji pas ne prođe kroz kapiju prosvjetljenja, ja ću ostati. Da pomognem. A ja ne znam kako, ni tom jednom. Najvoljenijem.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 4:30 pm 
Član foruma

... ali budem za 30 dana. Ali to je ne bitno.

Prvo treba sebi pomoći, tek si onda sposoban drugima. Rado bih sve ovo poslao telepatijom u svačiji um na zemlji pa da se više ljudi skuliraju, ali nije to tako jednostavno.

Kako god, činjenica je da će mo svi jednoga dana biti slobodni. To ti garantiram, netko prije netko kasnije. Ali sve nas čega isto na kraju krajeva.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 6:10 pm 
Moderator

Sirius91 pogledaj da li se opis tog svjetlosnog bića o kojem pričaš poklapa sa Malanginim istraživanjem:

viewtopic.php?f=7&t=4057

Takođe imaš još informacija na temi Abdukcije:

viewtopic.php?f=2&t=2274&start=260

Jedna kritika Newtonovog rada:

http://www.oslobadjanje.com/autorski/ka ... apiju.html

Light izvini što sam ti se umješao u temu.

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: pet aug 10, 2012 6:13 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
Šta bi bilo kad bi se svi sječali svojih prošlih života. Ne bi bilo mržnje među ljudima, kriminala, ratova, niti ičega kontraproduktivnog. Čovijek u tom slučaju ne bi bio tako lak "materijal" za manipulaciju OPS-a.

Ne bi imalo smisla napasti nekoga, ako bi znao da bi u idučem životu mogao postati dio toga što napadaš i iz uloge napadača preči u ulogu žrtve.

Stvarno ne bi imalo smisla napasti budučeg sebe.

U svijetu u kojem živimo : Sjećanje na prošle živote je neproduktivno i opterećuje trenutni život. Zaborav je nužnost a ne izbor.

Kad bi prošli životi bili svakome dostupni onda bi se o tome pričalo onako kao o nečemu sasvim uobičajenom u svijetu u kojem bi se živjelo; kroz suze i smijeh uz jutarnju kavu s kolegama na poslu npr :mrgreen:

Sječanje na prošle živote u takvom svjetu ne bi bili ni neproduktivni niti bi opterečivali trenutni život.

A do tada: Zaborav je nužnost a ne izbor.

- Mada je moje iskreno mišljenje da se čovijeka ništa i ne pita, tako da on možda i nije ni svijestan da izbor postoji. Čak bi se čudio da je to pitanje u bilo kakvom obliku uopče dano na uvid od strane "ekipe za očevid"

I ja se cijeli dan pitam, dok čitam ove silne postove o tome šta se događa poslije smrt, o području koje, kako vidim, zovu između života, kako je ekipa za očevid uopšte dozvolila da se ovoliko diskutuje, razmjenjuje, iskušava, teoretiše ili zna.... Možda i nisu tako jaki kako nam se čini. Možda ovi sveokrutni napadi pokazuju da im se trese građevina.

Ili to ja samo sanjam i želim, kao zarobljenik na izdisaju u Auschwitzu.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 6:23 pm 
Član foruma

To "svjetlosno biće" je, za početak, "metafora". Bilo bi bolje da sam koristio naziv Lažan bog. A opis? ljudi ga različito vide. To biće je sposobno direktno čitati misli i osjećaje - odmah vidi šta je u čovjeku, šta je vjerovao, mislio, itd. Zanimljivo da upravo ovo i piše u bibliji... zar se misli ne manifestiraju u atralu odmah? a osjećaji? ljudi se boje smrti, šta kreira strah, ili bolje rečeno šta privlači strah, krivnja, sram u astralu? jednostavno, onaj koji se oslobodi ovih osjećaja ih neće uopče privlačiti i ovo sve se njemu neće dogoditi, duša zatim ide odmah kući.. kapljica vode se vrača odmah u beskonačni ocean takoreći, jeli tko ovdje gledao "Ghost Whisperer"? ono na kraju kako duh nestaje u magli, nešto slično bi to bilo.

Ugl. Ovo za Newtona znam jako dobro, pročitao sam njegove dvije prve knjige nekoliko puta i pročitao sam tu kritiku. Ima i u tim knjigama naznake da nešto sa "vodićima" nije oke.

Nema ovo nikakve veze sa abdukcijom vanzemaljaca. Ne znam od kuda su ta bića ovdje došla, premda četverodimenzionalna bića bez problema mogu preko prostorne linije doć do nas dok rečeš keks. U 4D-u je moguće biti na jupiteru i u drugoj sekundi ovdje na zemlji. Nešto mi govori da imaju veze sa demonima.

I imam jedno pitanje, a možda i molbu. Dali je moguće da jedan od admina koji ima slobodnog vremena na raspolaganju proući ovu temu u detalje i ako i on dođe do sličnih/istih rezultata da napravi jednu posebnu temu koju će svi moči vidjeti? zašto.. zato jer molim shvatite ako ovo zaista jeste istina onda je užasno bitno da to ljudi znaju. Za njihovo dobro i dobro njihovih vlastitih duša. Možda pretjerujem, ali nitko ne zaslužuje patiti.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 8:23 pm 
Član foruma

Citat:
I imam jedno pitanje, a možda i molbu. Dali je moguće da jedan od admina koji ima slobodnog vremena na raspolaganju proući ovu temu u detalje i ako i on dođe do sličnih/istih rezultata da napravi jednu posebnu temu koju će svi moči vidjeti? zašto.. zato jer molim shvatite ako ovo zaista jeste istina onda je užasno bitno da to ljudi znaju. Za njihovo dobro i dobro njihovih vlastitih duša. Možda pretjerujem, ali nitko ne zaslužuje patiti.

Slažem se, o tim stvarima se treba apsolutno sve objediniti i ideja duplog matriksa zaslužuje posebnu temu.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 8:32 pm 
Moderator

Mislim da je Java ciljao na Lux-a.

slika

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 8:49 pm 
Član foruma

Ne znam na šta je točno ciljao, ali postoje svakakvi entiteti u četvrtoj dimenziji, sama im tehnologija dozvoljava svašta, mjenjanje izgleda/oblika im je najmanji problem. Ne znamo točno tko su ta bića, možemo razmišljati i dovoditi neke zaključke, ali ne znamo. Ja nigdje ne vidim detaljniji opis izgleda tih bića, samo se spominju neka bića sazdana od svjetlosti, ili samo jarka bijela svjetlost koja ima formu nekog bića. Pitaj boga ako oni to stvarno jesu, a mislim da nisu.. jer kako se ono kaže.. po djelima ćete ih prepoznati. Dakle, to su ista bića koja nasilno i prisilno vračaju svijest natrag u tijelo i moguće je da ih vidimo nakon smrti te nam potenciraju razne osjećaje koji su nam bili nametnuti te nas na temelju njih vračaju trikom u novu reinkarnaciju. Ako mene pitate.. ta bića su sve samo ne od svjetlosti. I zato sam predložio da su ustvari ono što mi nazivamo demonima koji tehnologijom četvrte dimnezije kriju svoj stvarni izgled. No na kraju krajeva nije toliko bitno tko su kao ono što se ustvari događa.

Kao što sam napisao, ima i više nego odvoljno naznaka i materijala kojima na temelju njih možemo zaključiti da je ta teorija dvostruke matrice o kojoj govori Valjda ne samo moguća, nego vjerojatna. A ako je tako, onda to zaslužuje dublju analizu i pažnju.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 9:08 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:

A ja bih preporučio "adminima" da te zaustave na vreme dok nisi zatrovao forum svojim nezrelim filozofiranjem.
Očigledno imaš neke probleme kada ne uviđaš da ne možeš nikome da namećeš svoja subjektivna ubeđenja kao "zaista pravu istinu".
Na šta se svodi ta tvoja "prava istina"?
Na strah od života i od vodiča koji su te na silu i prevaru naterali da se rodiš?
A šta bi inače radio kada ni karmu ni razvoj svesti o duši ne priznaješ?
Ubijao večnu dosadu tvoje savršene duše u nekoj rajskoj hladovini sa lepoticama (ili dečacima, kao muslimani)?
Sva tvoja razmišljanja i zaključci pokazuju da si potpuno zatvoren u um i ego, da nemaš uvida u ono izvan toga, jer se držiš logike i nekih dokaza koji tebi odgovaraju. Tek kada budeš naučio da vidiš izvan uma i logike ega moći ćeš da vidiš odgovore na pitanja kojima se baviš. A za to je sinko potrebna disciplina koju ti uopšte nemaš, plus zrelost, ne samo godina već i iskustava.
Kažeš da nisi siguran da li su ti vodiči pravi ili neki dmoni koji nas varaju i vraćaju natrag. E pa da si bar malo zaista svestan nezavisno od uma uopšte ne bi mogao da pogrešiš u tome. Tada je obmana nemoguća. Tvoja sumnja u pogledu vodiča dokazuje da nemaš tu objektivnu svest već samo filozofiraš o tome.
Izvan uma i logike znači biti budan, potpuno svestan - kao što ti filozofiraš da je duša već to. Ona jeste to, ali da li si i ti? Da li si uvek budan, na javi i u dubokom snu, da li sve vidiš kao energiju čiste svesti, izvan vremena, kao čisto ovde i sada? Vidiš li sve sadržaje svoga uma kao svoje projekcije? Da je tako ne bi spasavao "druge" svojim istinama. Da si budan i svestan kao što tvoja duša jeste, ne bi imao ni jednu jedinu misao, a tebi je glava kao košnica. Duše ne misle.
Daću ti jedan primer: govoriš o svesti da je ona već savršena i da duša nema šta da uči, pa je zato maltene ovde zavedena na prevaru od strane nekih demona-vodiča. Ali ne vidiš osnovno svojstvo svesti i onoga što vidimo kao materijalni svet: svest je najviši privlačitelj, samo prisustvo svesti duše privlači i oblikuje zbivanja u "materiju" i ovaj život koji iskušavamo. najfinije vibracije koje duša privlači su informacije o zbivanju, to su te misli u tvojoj glavi. Te misli nisu tvoje, one su najfinije vibracije prirode koja osmišljava svoje zbivanje. To osmišljavanje je sva kultura. Samo prisustvo svesti duše privlači prirodu da se oblikuje i razvija. Prvo u to telo koje koristiš, pa rad koji tim telom izvršiš (jesi li nekada nešto napravio rukama, neku novu stvar, da li si ikada nešto korisno radio u životu?) pa sve što vidiš oko sebe ljudi su napravili svojim rukama osmišljavajući umom, sva civilzacija. Ne sediš na livadi u korovu. To je samo prisustvo svesti duša ovde izazvalo.

Drugim rečima sinko, ti se uopšte nisi ni rodio, sama tvoja svest je oblikovala svo ovo iskustvo i telo, (previše si se popalio s tim telom, ono je samo jedna uzročna tvorevina prirode i uopšte nije tvoje, ono postoji zbog tebe a ne ti zbog njega). Ali pošto ti je ta svest ipak malo nezrela ona je sve ovo oblikovala da bi sazrela. Ne vredi ti da kukaš zbog toga, moraćeš da prihvatiš bar tu činjenicu da ipak postojiš tako kako postojiš i da sve vreme učiš, makar i ovo što sada čitaš.
Postojiš da bi učio i radio. Jer šta ti uopšte radiš ako si ubeđen da si već savršen? Kako se ogleda to tvoje savršenstvo? Zar ne misliš da bi ono trebalo bar malo da se pokaže na delu? Onda bi bio Buda. Ali Buda se ne rađa, rađa se samo onaj koji tek treba da postane Buda(n) ovde.
Ovaj svet je mašina za buđenje i ništa nije pogrešno u njemu.
Pogrešno vide samo oni koji toliko spavaju da ne žele da se probude. Pa se zato bune, neće da ustanu i idu u školu.

Lepo je od tebe što uopšte razmišljaš o takvim stvarima, ali nije lepo da donosiš zaključke o smislu života pre punoletstva.
Idi bar nešto radi dok si ovde i pokušaj da izbegneš psihozu spasilaca ljudi. To je samo projekcija tvog intuitivnog osećaja da treba sebe da usavršavaš.

Zadnja izmjena: Pantelija; pet aug 10, 2012 9:21 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 9:14 pm 
Član foruma

Samo na temelju ovih malih razmišljanja ti odmah sve znaš o meni?

:roll: ma ok, neću sada komentirati tvoje mišljenje, ovdje radim sada nešto drugo trenutno. Dao sam ideju, na ljudima je dalje da istraže i odluće dali je točna ili ne.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 9:29 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
Samo na temelju ovih malih razmišljanja ti odmah sve znaš o meni?

:roll: ma ok, neću sada komentirati tvoje mišljenje, ovdje radim sada nešto drugo trenutno. Dao sam ideju, na ljudima je dalje da istraže i odluće dali je točna ili ne.

Ideja ti je dobra, obmane postoje, ali ne uviđaš da se svest, sa kojom možeš da razotkriješ sve te obmane, ne sastoji od informacija, niti možeš nekoga da naučiš šta je istina o tome, niko to ne može nikome da prenese, to je ono što se stiče disciplinom meditacije i transcendencije uma.
Čista svest koja zasija u toj transcendenciji uma neposredno vidi sve šta je šta, tada nije moguća obmana.

To što ti želiš da učiniš i pomogneš ljudima davno su već pre tebe učinili na mnogo iskusniji i praktičniji način Buda, Patanjđali i drugi prosvetljeni ljudi koji su upućivali na način kako da se bude probuđen.
Počni da učiš od njih umesto da misliš da si već naučen sam od sebe.
Ne vredi da zamišljaš da si već to. To treba i da budeš. A deo tog bivanja je i ono što se naziva karman.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 10:07 pm 
Član foruma

"Postojiš da bi učio i radio. Jer šta ti uopšte radiš ako si ubeđen da si već savršen? Kako se ogleda to tvoje savršenstvo? Zar ne misliš da bi ono trebalo bar malo da se pokaže na delu? Onda bi bio Buda. Ali Buda se ne rađa, rađa se samo onaj koji tek treba da postane Buda(n) ovde.
Ovaj svet je mašina za buđenje i ništa nije pogrešno u njemu.
Pogrešno vide samo oni koji toliko spavaju da ne žele da se probude. Pa se zato bune, neće da ustanu i idu u školu."

"Vidiš li sve sadržaje svoga uma kao svoje projekcije? Da je tako ne bi spasavao "druge" svojim istinama. Da si budan i svestan kao što tvoja duša jeste, ne bi imao ni jednu jedinu misao, a tebi je glava kao košnica. Duše ne misle."

"Na šta se svodi ta tvoja "prava istina"?
Na strah od života i od vodiča koji su te na silu i prevaru naterali da se rodiš?
A šta bi inače radio kada ni karmu ni razvoj svesti o duši ne priznaješ?
Ubijao večnu dosadu tvoje savršene duše u nekoj rajskoj hladovini sa lepoticama (ili dečacima, kao muslimani)?"

Pročitao sam u detalje to što si napisao, i samo da ti kažem da nisi u pravu. Ti to misliš iz svoje perspektive, ali ja kada čitam to što si napisao i pogledam sebe i što je u glavi ne vidim to što si ti napisao. Napisao si čisto svoje subjektivno mišljenje koje je prazna slama u stvarnosti.

Ne razumiješ što govorim. A temelj toga je što imamo totalno različito mišljenje o nekojim stvarima... i od toga prolazi na primjer ovaj treči tvoj komentar gore napisani. Ne razmišljamo na isti način. Ti misliš da si u pravu i da sam ja u krivu, a ja mislim da sam ja u pravu i ti u krivu. Šta čemo sad? sposvađati se ovdje? nema smisla.. niti je ovo tema za to. A niti ja to želim. A mislim da ne želiš niti ti. Zadnje što mi sada treba je internetska svađa sa kompletnim strancem kojeg ne poznam. Bezsmislenost i glupost.

Ako bi svi bili budni kao što ti kažeš i nebi imali niti jednu misao, kakav bi ovaj svijet bio? što znači biti budan? ne misliti? što znaći bidi svjesna civilizacija? ne znači li to individualne kreacije koje su svjesne svoje prave prirode pa zbog toga žive zajedno u harmonji, stvarajući bolji svijet za sve? Previše gledaš filmove o tamo nekim prosvijetljenim goruima u indiji koji žive na sred šume. Ne radi se o tome da se svi prosvijetljimo pa da svi zajedno meditiramo u šumama po cijele dane, bogami mi tvoje mišljenje liči na to.

Ono što ja smatram savršenstvom nije ono što ti smatraš savršenstvom, očito.

"Na šta se svodi ta tvoja "prava istina"? Na strah od života i od vodiča koji su te na silu i prevaru naterali da se rodiš?"

Za kraj, ne. Svodi se na to da postoji mogućnost da postoji jedna obmana i da bi se trebalo u miru pripremiti da se može izbjeći u slučaju ako je istinita. Svodi se na to da se mora svjesnije, pažljivije i slobodnije živjeti. I ti ne razumiješ kada si napisao to što si napisao.

Mogu li se sada ljudi vratiti na temu, lijepo bih molio? zbog jedne ideje za koje si i sam rekao da je dobra i da bi mogla biti istinita se sve ovo nebi trebalo pisati. Umjesto da analiziraš samu ideju, ti ideš samoga čovjeka koji ju je predložio.

Vrh

Naslov: Re: Područje između života
PostPostano: pet aug 10, 2012 10:20 pm 
Član foruma

Da se sećamo svojih prošlih života ne bismo se ni rodili na ovom svetu.
Ovde se vodi takva igra da ne treba da se sećamo.
Zato oni koji se sete svojih prošlih života (ne slučajno ili spontano već kao rezultat svesnog uvida i zrelosti duha) završavaju igru ovde i više se ne rađaju.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 10:24 pm 
Član foruma

Sve je to lepo, Panto, ali nisi ni u jednom momentu rekao šta je konkretno od stvari koje je Sirius izneo netačno :love9: A veruj mi, znao sam, i verujem da nisam jedini koji je znao da ćeš upravo ti uleteti sa bilo kakvom kritikom te ideje. Možda bi trebao da se zapitaš zašto?

Međutim, istina je da i Buda, i svi živi neživi i sadašnji i prošli koji su ostavili neki trag na ovu stvarnost u vidu nekog učenja koje može voditi ka Oslobađanju (sam termin - oslobađanje - nam tu govori nešto) su ostavili upravo takve natuknice. Da takvo nešto, trulo, u ovoj paradigmi postoji. I da treba kopati put napolje i rukama i nogama. Međutim, ne smemo ni slučajno dirati ružičastost duhovne pozadine ovog pičvajza? To je prošireni new age, koji bi, verujem, čak i tebi omiljenog Budu pošteno izživcirao, usled količine kontradiktornosti i cinizma u tome.

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 10:30 pm 
Član foruma

:shock: Nisam citao ceo pantelijin tekst ali cim sam procitao rec FILOZOFIRANJE ne naginje na nesto duboko...zato i nisam nastavio jer kao da znam o cemu se radi...zakljucak: na bazi fraktalne arhitekture. (self-similarity)
Tu rec meni spomiju bliznji kad nece da se udube u ono sto pricam a to moze biti bilo sta, sa dozom razboritosti i kao da je lakse reci ti filozofiras i kraj price to je to..

ovo je forum gde se svasta prica sto bi admini sprecavali jednog decka da prica sta misli..
a i reci na ovakvom forumu filozofiras meni licno nema smisla ne se ljutite

:)

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 10:40 pm 
Član foruma

procitao sam tekst i ima zanimljivih stavki ali...

Vrh

PostPostano: pet aug 10, 2012 10:41 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
Ti to misliš iz svoje perspektive, ali ja kada čitam to što si napisao i pogledam sebe i što je u glavi ne vidim to što si ti napisao. Napisao si čisto svoje subjektivno mišljenje koje je prazna slama u stvarnosti.

Davno sam naučio u životu da ne mislim iz svoje perspektive, da je to zapravo glavna prepreka. Ti izgleda nisi ni došao do te prepreke jer je uopšte ne viidš.

Sirius91 je napisao/la:
Za kraj, ne. Svodi se na to da postoji mogućnost da postoji jedna obmana i da bi se trebalo u miru pripremiti da se može izbjeći u slučaju ako je istinita. Svodi se na to da se mora svjesnije, pažljivije i slobodnije živjeti. I ti ne razumiješ kada si napisao to što si napisao.

A ti ne razumeš šta sam ti u zadnjem postu napisao: da sa pravom svešću nije moguća obmana, i kako se disciplinom dolazi do te svesti, i slobodnijeg života.

Sirius91 je napisao/la:
Mogu li se sada ljudi vratiti na temu, lijepo bih molio? zbog jedne ideje za koje si i sam rekao da je dobra i da bi mogla biti istinita se sve ovo nebi trebalo pisati. Umjesto da analiziraš samu ideju, ti ideš samoga čovjeka koji ju je predložio.

Ne mogu da previdim samog čoveka koji iznosi ideju ako taj ima sedamnaest godina i donosi sud o životu i smrti i spasenju sveta kao da ga je iščačkao iz nosa.

Glavna stvar koju si prevideo u Njutnovim knjigama o duši je sistematizacija na stare i mlade duše. Starost duše je odlučujuća u njenoj zrelosti i sposobnosti uvida i razumevanja bilo čega. Davno sam primetio da mlade duše uopšte ne vole da im se to govori, da su mlade, uvek misle da su starije nego što jesu. A ništa nije loše u tome što su mlade pre svega zato što ta starost i mladost se ne odnose na vreme, kao ovde kada je neko mlad ili star, već na iskustvo i broj inkarnacija. "Mlade" su tek počele svoj cilklus inkarnacija, a "stare" su one koje ga već završavaju. To je sve. Same duše su sve u suštini bezvremene i jedno su sa Božanskim.
Tako si ti za mene jedna (ne baš sasvim) mlada duša koja još nije sasvim svesna šta sve treba da uči, ali pokušava i ponešto da izbegne filozofiranjem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.