Sada je: sri maj 07, 2025 10:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Moje iskustvo promjena
PostPostano: sri aug 01, 2012 8:52 pm 
Član foruma

Nisam imala previše vremena istraživati to gutanje tame, no izdvajam dvije stvari koje su možda putokaz za nešto dalje:

- Grčki bog Kron je progutao svoju djecu kako ga ne bi svrgnuli s trona kao što je i on svojeg oca svrgnuo. Kron je predstavljao zlatno doba našeg svemira. Zeus je podvalom spašen, svrgnuo je oca, oslobodio ostalu progutanu braću i prestalo je zlatno doba.

- Dione Fortune u jednoj od svojih knjiga navodi da pojedinici u slučajevima nekontroliranih negativnih emocija mogu stvoriti negativne entitete koji ako se dobro hrane negativnim emocijama mogu praktički beskonačno dugo živjeti svoj život. Energetski iscrpljuju svog stvoritelja (roditelja) ali i druge ljude na koje se nakače. Način za uklanjanje tih entiteta je asimilacija pri čemu adept uvlači u sebe tu negativnu energiju, taj entitet i tako ga anulira. No proces nije preporučljiv osobama sa slabom ili nestabilnom frekvencijom jer asimiliranjem negativne energije može doći do značajnog pada frekvencije osobe koja izvodi asimilaciju. Supstitucija je pak situacija kada osoba koja je stvorila tu energiju/entitet ne može/ ne zna/ nema snage obaviti samostalno asimilaciju, tada jaki adept to odradi umjesto njega/nje.

Zaključak do kojeg sam došla (za sada) je da misli koje stvaramo su naša djeca (jer ih mi stvaramo, mi smo ih rodili). U neznanju stvaramo loše misli koje sadrže tamu i tako zaklanjaju svjetlo roditelju ali i drugim ljudima. Tamne misli, bez obzira na njihov stupanj razvijenosti, je potrebno ukloniti iz svijeta, a onaj koji to treba napraviti je upravo njihov roditelj, onaj tko ih je stvorio. Kako to učiniti, pa pretpostavljam, asimilacijom ili gutanjem kako je to učinio Kron.

Svodi se na jedno - svatko treba počistiti za sobom. Koliko li smo samo tame posijali svojim neznanjem, strahovima, zločestoćama i neravnotežama. Danas smo možda na putu duhovnosti i koliko-toliko pazimo na svoje misli, no što je sa svim onim tugama i nesrećama koje su nas pratile tijekom života. Koliko su se te tamne energije razvile, da li su dobile vlastite živote, ugrožavaju li samo svog stvoritelja ili i druge ljude, ne zna se.

Sada mi je jasno, da su naša odgovornost i da ih trebamo povući iz upotrebe. Svaka misao koju smo pomislili od trenutka otkad udišemo zrak je trenutak kada smo nešto stvorili. Cijelog života mi smo kreatori, roditelji našim mislima kojima udahnemo život i onda nas takve okružuju. Kao što je stablo okrunjeno svojim listovima, tako smo mi okruženi mislima koje smo stvorili i koje nas prate, pričvršćene su za nas. A ljudi koji vide puno tame oko sebe su isti oni koji su tu tamu i stvorili, a na nju se zakonom privlačnosti lijepi nova tama i takvi entiteti.

Čini se da sam spontano počela proces čišćenja svoje okoline, ne od tuđih nego vlastititih negativnih energija. Pretpostavljam, također, da kad uklonim svoju negativnu energiju da ni vanjske neće imati na što biti zakačene pa će otići drugdje.
:glasses7:

Vrh

PostPostano: sri aug 01, 2012 8:54 pm 
Član foruma

Grom je napisao/la:
Tama se ne može progutati jer ne postoji. Tama je način na koji naš um tumači nedostatak svetlosti. Tama nastaje kad uđemo u zemljinu senku usled rotacije zemlje oko svoje ose. Pa zemlj svojim telom zakloni izvor svetlosti. Naše oči signaliziraju umu da nema svetlosti a um to nama prikazuje kao tamu . Evo ovde malo više o tome
http://galaksija.info/forum/viewtopic.p ... &start=700
Proveri ti da nemaš nekih zdravstvenih problema ili možda živiš u strahu zbog toga sta si uradila pa ti se to dešava.
A što se tiče toga da će svetlost proždreti tamu, to je kao kad ujutru izađemo iz zemljine senke pa svetlost pojede tamu. Tako ćemo i mi kad se okrenemo Bogu licem izaći iz sopstvene senke u kojoj živimo jer smo Bogu okrenuli leđa. Bog je svetlost.

Hvala ti na pokušaju da mi pomogneš, no ne slažem se s predloženim mišljenjem.

Vrh

PostPostano: čet aug 02, 2012 7:13 pm 
Član foruma

Lampa je napisao/la:
Nisam imala previše vremena istraživati to gutanje tame, no izdvajam dvije stvari koje su možda putokaz za nešto dalje:

- Grčki bog Kron je progutao svoju djecu kako ga ne bi svrgnuli s trona kao što je i on svojeg oca svrgnuo. Kron je predstavljao zlatno doba našeg svemira. Zeus je podvalom spašen, svrgnuo je oca, oslobodio ostalu progutanu braću i prestalo je zlatno doba.

- Dione Fortune u jednoj od svojih knjiga navodi da pojedinici u slučajevima nekontroliranih negativnih emocija mogu stvoriti negativne entitete koji ako se dobro hrane negativnim emocijama mogu praktički beskonačno dugo živjeti svoj život. Energetski iscrpljuju svog stvoritelja (roditelja) ali i druge ljude na koje se nakače. Način za uklanjanje tih entiteta je asimilacija pri čemu adept uvlači u sebe tu negativnu energiju, taj entitet i tako ga anulira. No proces nije preporučljiv osobama sa slabom ili nestabilnom frekvencijom jer asimiliranjem negativne energije može doći do značajnog pada frekvencije osobe koja izvodi asimilaciju. Supstitucija je pak situacija kada osoba koja je stvorila tu energiju/entitet ne može/ ne zna/ nema snage obaviti samostalno asimilaciju, tada jaki adept to odradi umjesto njega/nje.

Zaključak do kojeg sam došla (za sada) je da misli koje stvaramo su naša djeca (jer ih mi stvaramo, mi smo ih rodili). U neznanju stvaramo loše misli koje sadrže tamu i tako zaklanjaju svjetlo roditelju ali i drugim ljudima. Tamne misli, bez obzira na njihov stupanj razvijenosti, je potrebno ukloniti iz svijeta, a onaj koji to treba napraviti je upravo njihov roditelj, onaj tko ih je stvorio. Kako to učiniti, pa pretpostavljam, asimilacijom ili gutanjem kako je to učinio Kron.

Svodi se na jedno - svatko treba počistiti za sobom. Koliko li smo samo tame posijali svojim neznanjem, strahovima, zločestoćama i neravnotežama. Danas smo možda na putu duhovnosti i koliko-toliko pazimo na svoje misli, no što je sa svim onim tugama i nesrećama koje su nas pratile tijekom života. Koliko su se te tamne energije razvile, da li su dobile vlastite živote, ugrožavaju li samo svog stvoritelja ili i druge ljude, ne zna se.

Sada mi je jasno, da su naša odgovornost i da ih trebamo povući iz upotrebe. Svaka misao koju smo pomislili od trenutka otkad udišemo zrak je trenutak kada smo nešto stvorili. Cijelog života mi smo kreatori, roditelji našim mislima kojima udahnemo život i onda nas takve okružuju. Kao što je stablo okrunjeno svojim listovima, tako smo mi okruženi mislima koje smo stvorili i koje nas prate, pričvršćene su za nas. A ljudi koji vide puno tame oko sebe su isti oni koji su tu tamu i stvorili, a na nju se zakonom privlačnosti lijepi nova tama i takvi entiteti.

Čini se da sam spontano počela proces čišćenja svoje okoline, ne od tuđih nego vlastititih negativnih energija. Pretpostavljam, također, da kad uklonim svoju negativnu energiju da ni vanjske neće imati na što biti zakačene pa će otići drugdje.
:glasses7:

Bojim se da nije tako jednostavno. Ti postojis na mnogo razina i u mnogo oblika, od kojih su neki visoki i cisti dok su neki niski i demonski. I svaki od tih oblika ima svoju vlastitu tezinu koja se kolektivno svaljuje na tvoja pleca kao karma ljudske osobe. I jedna i druga postojanja imaju utjecaj na tvoje misli i na tvoju osobnost, a ni jedna se nemogu odstranii. Preko njih i preko tehnologije koja je njihova ti se namecu misli kojima se dalje stvara tezina i produbljuje kaos. Iskreno vjerujem da je iluzorno misliti da se tako nesto moze pocistiti ili sprijeciti stvaranje novoga, posto je isto prozeto kroz mnogo zivota i postojanja. Ono sto je moguce je pustiti sve to u danom trenutku, no pustanje svega toga znaci pustanje zivota i skok u nepoznato. Mislim da famozni Val upravo nosi to kao mogucnost za svakog pojedinca koji se to usudi, dok se nekad za tako nesto trebalo izboriti. No to ne znaci da je nama lakse, nego upravo suprotno, jos vise smo sabotirani kroz nas same a i kroz vanjske napade. Svrha istih je da nas sprijeci da iskoristimo sansu u nadi da ce nas Val samljeti i ostaviti pripremljene za zavrsnu konzumaciju od strane onih koji i onako nemgu iskoristiti Val za ista drugo.

Vrh

PostPostano: čet aug 02, 2012 11:30 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Bojim se da nije tako jednostavno. Ti postojis na mnogo razina i u mnogo oblika, od kojih su neki visoki i cisti dok su neki niski i demonski. I svaki od tih oblika ima svoju vlastitu tezinu koja se kolektivno svaljuje na tvoja pleca kao karma ljudske osobe. I jedna i druga postojanja imaju utjecaj na tvoje misli i na tvoju osobnost, a ni jedna se nemogu odstranii. Preko njih i preko tehnologije koja je njihova ti se namecu misli kojima se dalje stvara tezina i produbljuje kaos. Iskreno vjerujem da je iluzorno misliti da se tako nesto moze pocistiti ili sprijeciti stvaranje novoga, posto je isto prozeto kroz mnogo zivota i postojanja. Ono sto je moguce je pustiti sve to u danom trenutku, no pustanje svega toga znaci pustanje zivota i skok u nepoznato. Mislim da famozni Val upravo nosi to kao mogucnost za svakog pojedinca koji se to usudi, dok se nekad za tako nesto trebalo izboriti. No to ne znaci da je nama lakse, nego upravo suprotno, jos vise smo sabotirani kroz nas same a i kroz vanjske napade. Svrha istih je da nas sprijeci da iskoristimo sansu u nadi da ce nas Val samljeti i ostaviti pripremljene za zavrsnu konzumaciju od strane onih koji i onako nemgu iskoristiti Val za ista drugo.

Slažem se da nije jednostavno, no znanje se, vjerujem, otkriva sloj po sloj i sigurno mi ne bi baš previše vrijedilo ako bih dobila cijelu sliku odmah.

Možda ti je promaklo, ali post se odnosio na kreiranje misli u ovom realitetu, koje stvaramo potaknuti svim utjecajima koje si naveo. I nije bilo riječi da brišem tamu koju je stvorio neki drugi ja-entitet, već ovaj ovdje koji ti piše. Smatram da ima logike počistiti najprije u svom dvorištu.

Što će i kako biti kad počistim ovdje ću vidjeti. Ne zamaram se unaprijed ni lakoćom kao niti težinom svog sudjelovanja u ovoj slici života. Kako stvari budu nailazile tako ću se s njima nositi jer sam vrlo svjesna ograničenog znanja koje posjedujem. Da nemam te neke uvide koji se otkrivaju stvari, zaključke i/ili iskustva koja prije nisam mogla niti zamisliti, jer nije postojala referentna točka s kojom bih ih usporedila. Ovako sam sama sebi referentna točka. Sve uspoređujem sa svojim iskustvom i saznanjima, a nekad je bilo obrnuto. Iako možda iščašeno zvuči. No, moje je iskustvo takvo.

Kad već spominješ Val, navodi se u literaturi da će doći do pretapanja/spajanja svih realiteta i svih egzistencija, nazovimo, Višeg Ja, i ostalih spojenih Viših Ja skupa, u točki singulariteta. Ako je vjerovati fizici i ako jednostavne operacije zbrajanja vektora egzistiraju i u takvom događaju, tada je važno u jednadžbu unijeti odgovarajući predznak (+ ili -) svakome na izbor po volji.

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 10:35 am 
Član foruma

Skuzio sam ja sto zelis reci. Samo mislim da je nemoguce pocistiti "tamu" koju stvaras ti kao osoba svojim mislima jer su tvoje misli produkt utjecaja svih ti-entiteta preko kojih djeluju i drugi entiteti, te i tehnologija nametajuci ti misli i "tamu". To ispada kao zacarana petlja u kojoj ti kao ljudsko bice sa svojim uvjerenjima i mislima ispadas kao posljedica. Tako da bi ciscenje tame na ljudskoj razini po meni bilo ljecenje simptoma bolesti, a ne uzrocnika.

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 4:27 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Skuzio sam ja sto zelis reci. Samo mislim da je nemoguce pocistiti "tamu" koju stvaras ti kao osoba svojim mislima jer su tvoje misli produkt utjecaja svih ti-entiteta preko kojih djeluju i drugi entiteti, te i tehnologija nametajuci ti misli i "tamu". To ispada kao zacarana petlja u kojoj ti kao ljudsko bice sa svojim uvjerenjima i mislima ispadas kao posljedica. Tako da bi ciscenje tame na ljudskoj razini po meni bilo ljecenje simptoma bolesti, a ne uzrocnika.

Mislim da je upravo tako kako kažeš do jedne razine, naši stvoritelji su nas stvorili, ali osim gore navedog su nam ostavili i mogućnost djelovanja putem izbora slobodne volje. A čini se da ipak imamo tu mogućnost i stoga ću je iskoristiti, koliko god je budem svjesna. Kao što smo mi misli svojih stvoritelja tako su i naše misli sposobne živjeti svoj samostalni život ( u kakvoj god formi on bio). Ili barem mislim da je tako.

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 8:40 pm 
Član foruma

Svjestan izbor je super no bojim se da nije dovoljan. Ono sto je moguca zamka je to da sama sebe zavedes u vjerovanje da si se ocistila dok te se odozgo i dalje navlaci za usi :)

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 10:47 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Svjestan izbor je super no bojim se da nije dovoljan. Ono sto je moguca zamka je to da sama sebe zavedes u vjerovanje da si se ocistila dok te se odozgo i dalje navlaci za usi :)

Čistiti se i očistiti se su dvije različite stvari. Jedno je proces, a drugo rezultat. Smatraš li da je taj rezultat nemoguće postići pa stoga ne treba ni započinjati proces?

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 8:22 am 
Član foruma

Ako to radis mentalno, da, posto je to vrcenje u krug, jer um to radi, vrti se u krug uvjeravajuci svog nosioca u kretanje, tj. proces. Mozes se cistiti tako da stalno posezes za visim i apstraktnim te se predas tome (tu igra ulogu svjesni izbor nadilazenja vlastitih mana, no opet to nije na silu nego kao predaja tvoje ljusture, ega, visem u zamjenu za cistocu, sto je najveca bol na svijetu) no opet nista od tog nije konacno i pravo doli zadnjeg takvog podhvata u kojem rijesavas sebe ljudske forme i svijeta.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 8:27 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ako to radis mentalno, da, posto je to vrcenje u krug, jer um to radi, vrti se u krug uvjeravajuci svog nosioca u kretanje, tj. proces. Mozes se cistiti tako da stalno posezes za visim i apstraktnim te se predas tome (tu igra ulogu svjesni izbor nadilazenja vlastitih mana, no opet to nije na silu nego kao predaja tvoje ljusture, ega, visem u zamjenu za cistocu, sto je najveca bol na svijetu) no opet nista od tog nije konacno i pravo doli zadnjeg takvog podhvata u kojem rijesavas sebe ljudske forme i svijeta.

Sta bi konkretno znacilo to "vise" kome se predajes?

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 8:52 am 
Član foruma

Tesko za objasniti. To su kompletne, unificirane forme svjesti izvan ovojnica naseg svijeta koje pojedincu pristupaju po nekom intuitivnom, prirodnom putu. Nikako ih netreba mjesati sa entitetima, posto su entiteti pojedinacna bica a ove forme kolektivi. Nas svijet sa svojim omotacima (astralima) bi bio jedna takva forma da nije zarazen i defragmentiran. Jedna takva forma "ops" forma, svijet ili svemir kaosa je zarazila nasu i sad ju nastoji apsorbirati. Inace sto se tice onih koje ja nazivam visim u prethodnom postu, one se slazu po harmonijskoj ljestvici loju ja ne razumijem, ali ima naprednih i manje naprednih dok su svi jako napredni u usporedbi s nama. Tu ne mislim na tehnologiju nego na nacin bivstvovanja. Ja ih jos nazivam i visim apstraktnim redovima.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 9:14 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Tesko za objasniti. To su kompletne, unificirane forme svjesti izvan ovojnica naseg svijeta koje pojedincu pristupaju po nekom intuitivnom, prirodnom putu. Nikako ih netreba mjesati sa entitetima, posto su entiteti pojedinacna bica a ove forme kolektivi. Nas svijet sa svojim omotacima (astralima) bi bio jedna takva forma da nije zarazen i defragmentiran. Jedna takva forma "ops" forma, svijet ili svemir kaosa je zarazila nasu i sad ju nastoji apsorbirati. Inace sto se tice onih koje ja nazivam visim u prethodnom postu, one se slazu po harmonijskoj ljestvici loju ja ne razumijem, ali ima naprednih i manje naprednih dok su svi jako napredni u usporedbi s nama. Tu ne mislim na tehnologiju nego na nacin bivstvovanja. Ja ih jos nazivam i visim apstraktnim redovima.

I sve je to van nas samih?

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 9:25 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Slažem se u potpunosti. Većina tame kod bića koja su uopšte u stanju da razmišljaju o njenom čišćenju (što u mojoj trenutnoj perspektivi govori da su još uvijek ljudska bića a ne hybridski roboti bez osjećaja) potiče od "tuđih"/"drugih" izvora. Slažem se i sa tim da treba čistiti - ali šta. Treba čistiti programe i manipulacije kojima smo izloženi since the time immemorial, od početka svijeta. Našu vezanost za njih, a boga mi naučiti i načine kako se zaštiti.

Zadnja izmjena: light; ned aug 05, 2012 1:27 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 9:34 am 
Član foruma

Blagoje je napisao/la:

I da i ne. Postoje nezavisno od nas ali se kroz nas izrazavaju.

Zaoravo je puno teze objasniti sto smo mi nego sto su oni.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 9:40 am 
Član foruma

Blagoje je napisao/la:
Sta bi konkretno znacilo to "vise" kome se predajes?

hm.... "predavati" bilo šta i bilo kome...odmah me jeza obuzme i cijelo biće mi viče manipulacija. Možda i nisam u pravu, najbolje je uvijek biti fleksibilan sa svojim mišljenjima i uvjerenjima, osim onim iz prve ruke, a nekad čak i njih različito tumačimo u različitim razdobljima i fazama istraživanja. Istraživanja smisla života, mislim.

Ali, eto, ne volim nešto tu riječ "predavati se/predavati nešto", na bilo koji način nijekati vlastito nešto - odgovornost, snagu, energiju, odluke....

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 10:04 am 
Član foruma

Light tesko je to sve za objasniti, pogotovo ako netko nema slicnih iskustava. Razumijem zasto to lici na manipulaciju, pogotovo jer je puno takvih koji su se predali necemu sto se lazno predstavilo. Predavanje u ovom kontekstu ne znaci slijepo vjerovanje nego predavanje nizeg ega, opetovane pokusaje transceden ije fizikalnog zivota no istovremeno zadrzavanje vlastite samosvijesti i integriteta. Nije poanta da vise kojem se predajem postane moj duhovni vodic ili bog. Jedina je poanta biti spreman zadrzati svoj integritet i samosvijest kad jedno dođe ono sto ce samljeti moje nize ja i fizikalno tijelo. Zapravo cijeli zivot i sva duhovna ucenja sluze da bi pripremila covjeka na to.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 11:03 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:

I da i ne. Postoje nezavisno od nas ali se kroz nas izrazavaju.

Zaoravo je puno teze objasniti sto smo mi nego sto su oni.

Na koji nacin si dosao do ovoga znanja?

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 11:22 am 
Član foruma

Trazio sam, gledao i sustavno urusavao svoje mentalne strukture vjerovanja da bi mogao pojmiti apstraktno. Takoder, imao sam dovoljno srece da sam sreo ljude koji imaju slicna iskustva za usporedbu.

Vrh

PostPostano: sub aug 04, 2012 11:37 am 
Član foruma

Postoji samo svjesnost o tome šta nas okružuje. O onome što vidimo i osjećamo. I možemo samo učiti iz postojećih stvari – denziteta- koje vidimo i shvatamo da bi mogli pretpostaviti šta nas čeka, tj. koji bi mogući dalji koraci bili.
Elementi- ona četiri koja nas okružuju i koji žive u dvije dimenzije, biljke i životinje sa spoznajom tri dimenzije, mi sa znanjem o četvrtoj dimenziji—ali svi svjesni.
Samo je pitanje koliko smo svjesni svoga mjesta u toj hijerarhiji postojanja. Kad shvatimo gdje i zašto smo onda možemo pretpostaviti kako se ide dalje. I raditi na tome. Svako na svoj sebi-svojstven-svjestan-način.
A kazaće se samo. Ne ide na silu ni na prečac.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 11:24 am 
Član foruma

jos jedan osvrt na licno iskustvo promena:
mene nikada nije bolela glava ,ili kad se to retko desilo tacno sam znala od cega me boli-obicno pregladnim...
medjutim poslednjih godina me sve cesce boli glava,a cini mi se ovog leta je to bas ucestalo

glavobolje su teske ,pulsirajuce,sa mucninom i imam utisak da pocinju tako sto imam osecaj da mi je naglavi teski oklop ...
ja ih povezujem direktno sa vremenom ,i sa bljestavim suncem,prosto sa samom energijom u vazduhu koja ili nije dobra ili je prejaka za telo koje ne ume da se bori drugacije nego bolom i stresom

osim toga citala sam igora kostelca i njegovu teoriju i anketu o bolovima u kukovima,sinusima i krvnim grupama i pri tom mislim da je on tu bio na prilicno dobrom tragu...
i sama imam vec nekoliko godina nicim izazvan bol u levom kuku i to iskljucivo nocu i cesto ne mogu da spavam na levoj strani zbog toga..cak nije ni pravi bol ,prosto neprijatnost...

i jedno i drugo povezujem sa promenama na globalnom nivou koje uticu na svako zivo bice

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.