pepeljuga je napisao/la:
Ovo je izmislio Uspenski.
Kad je netko nepravedan prema nama, zločest, i mi smo ili bijesni ili jadni ili nesretni ili žalosni u odnosu na tu osobu. Pokrenut je program krađe naše energije. Kad imamo negativna osjećanja ljutnje, mržnje itd. onda predajemo našu energiju kradljivcu.
Uspenski kaže da u tom trenutku trebamo okrenuti mržnju prema sebi i da ćemo uvidjeti mnoge stvari. Znači:" Mrzim sebe što sam toj osobi dopustila ovo ili ono...", "Mrzim što nisam učinila to..."
e, da..tako je to..
dok ne priznaš sebi emociju ne možeš je se riješiti. potisnute emocije su blokade, mrtvi orgon..prvi korak je priznati emociju, doživjeti je, pa otpustiti ..ali, emocije su druga stepenica, ima ispod njih još jedna, a to su misli..kaže se: pazite na svoje misli kao na korake kad koračate po skliskom terenu..pazite na svaki korak , na svaku misao (Rudolf Steiner)
lako je to reći, ali teže postići.
a ima metoda (Havajska tehnika) da moliš da ti se oproste pogrešne misli koje su dovele do tih osjećaja. to bi bilo rješavanje uzroka...uzrok su misli, (stavovi), a posljedica misli su emocije, a posljedica emocija je akcija, manifestacija u realitetu, tj ono što se ostvaruje u fizičkom svijetu..
dakle, u početku bješe riječ, tj. misao..
misli su ono što sačinjava programe..neproduktivne programe obično zovemo negativni programi pa ima raznih tehnika za čišćenje negativnih programa i tehnika za čišćenje negativnih uskladištenih emocija....
srećom, imamo mi i pozitivnih programa, tj onih koji su produktivni
btw. odradila sam Simbad..nisam u početku mislila to raditi, da ne petljam s još jednom tehnikom pored svega ostaloga što inače radim, da ne zbunim samu sebe još više, ali, tako, došlo mi da odradim i odradila.
Sve što sam do sada radila se opet potvrdilo da je tako kako sam do sada doznala, sada s još nekim nadopunama i objašnjenjima... a to što sam bila doznala mi se ranije činilo kao neka prevelika fantastika, a sad ispalo još nevjerojatnije kad bi to razmatrali sa stanovišta linearnog uma koji stalno pokušava vući natrag i prema dolje...... Probala sam sa Simbadom i zato da provjerim te ranije uvide, ali..eto..opet isto.
pojačana krađa energije je dobro da se događa, jer se tako još više ljudi dovodi u stanje da se konačno trgne i sjeti , da se probudi, a oni koji su se već ranije probudili da se prestanu više opirati (kao ja) i da se razbude do kraja. A tko nema volje da se trgne i probudi, taj neka i dalje spava, i neka se i dalje žali i kuka da nema energije, a šta da mu radiš..
Ne možeš probuditi osobu koja se pravi da spava.
u vezi naslova ove teme:
Osim pojačane krađe stiže i pojačani priliv energije.
Najezda leptira u primorju. Piše o tome i u novinama. Rojevi leptira po svuda. Svakavih oblika i boja. Ne razumijem se baš u leptire pa ne mogu procijeniti jesu li to poznate vrste i koje su, ali ovakve nisam viđala. Pogotovo, nisam do sada viđala ovoliki broj leptira usred grada, usred asfalta.
Pozdrav