Kintar Ana je napisao/la:
@zahirice , bez zezanja je ovo što ću ti reći - pa ti si sanjač.
Ono što me zanima je jer ja nisam sanjač je dali si zaljubljena u sanjanje ili s kojom neodoljivošću, nepristrasnošću legaš da sanjaš, tj. kakav cilj tvoje telo ima da dosegne pošto voljno obavljaš sanjanje. Nemoj da te zbune moja pitanja a imam ih za do besvesti a posmatram te sa tačke tragača. Pozvaću te i na pitanje 'trezvenost sanjača', ...
Možeš li prići sa takve strane svojim iskustvima. Da objasniš svoje postupke u snovima. Jer, odakle neko zna dali si trezvena ili zavedena u polusnu kad je u tom momentu najveća prijemčivost da sanjač bude opsenjen. Implant može da bude i takav da misliš da ti sanjaš kako bi bila kontrolirana.
Ako neznaš objasniti sanjačku trezvenost onda ti nemogu verovati. Probjaj objasniti kao da bi meni htela preneti postupke, kada je zbog nekog objašnjenje ima dublju nameru.
Ali, ti i ja ne razgovaramo, jer se ja durim kao žaba zato što te ne razumem!

Meni nije važno da li ćeš mi verovati, ili ne. To je tvoje pravo/izbor i tu te razumem. Dosta dugo nisam ni ja verovala samoj sebi, jer uvek imam onu odstupnicu, da kažem: “Ah, to je sve samo san, ‘ajmo dalje!”
Ima nešto čemu verujem. Mislim da je joe.black nedavno pomenuo to, nazvavši ga “miran deo”. Ono nešto u meni, što uvek zna ishod svakog događaja i pre nego se desi. Nešto kao intuicija, ali daleko složenije, pa opet jednostavnije od toga. I nešto mislim da je poverenje, iskrenost i velika ljubav prema tom delu neki moj lični “recept” za snagu da izdržim sve što dolazi dalje. Mislim i na ovaj život, i na snove i šta god...
Slažem se, uvek postoji mogućnost manipulacije. Toliko je puno stvari koje ne znam, koje tek mogu samo da naslutim. Čitajući ovaj forum, tek vidim koliko tu postoji bića, stvari, koječega...koja me mogu izmanipulisati. I šta da radim? Jedino što mi preostaje je da verujem samoj sebi (tom mirnom delu sebe) u nadi da je to čemu verujem, zaista ja, a ne tamo neki parazit iz dimenzije X.
I da, jako volim svoje snove i definitivno sam zaljubljena u njih. Ali, još više sam zaljubljena (i zapitana!?) u čaroliju samog postojanja.
Nisam ti dala odgovor na pitanje u vezi sa sanjačkom trezvenošću. Nisam sigurna da znam šta to znači. Mogu samo reći da ako u snovima želim nešto da vidim, odem negde i sl. sve što vidim može biti da je istina, a uopšte ne mora. Prvo, jer je uvek moguće da imam očekivanja u vezi sa tim, pa sve može biti projekcija mojih očekivanja, jer znam da se snovi mogu “savijati” po želji. Pa tako uglavnom idem, bez očekivanja koliko je god to moguće izvesti. A i tu postoji opasnost, jer baš zbog toga mogu biti uvučena u nešto što mi je neko drugi servirao. Tako da je sve to jedno veliko NE ZNAM. Eto i u tome mi ostaje da verujem, opet, sebi.
Mada je super kada dođe do mene nešto iz nekih knjiga, ili ovako, od drugih ljudi, što se podudara sa mojim iskustvima ili mi malo pomogne da razumem i objasnim sebi nešto. To bude: “Ijao, vidi, pa još neko zna za to!” A onda: “Jao, zahire, pa ti si opet otkrila toplu vodu!”

Opet, to ne znači da neću verovati drugima, ukoliko se njihova iskustva ne podudaraju sa mojim.