Remain je napisao/la:
zvonchica, mi ni ne pricamo ovde o vecini stanovnistva nego o "problemu" veganstva tj. o veganima... znaci, pricamo o ljudima koji bi u principu trebali imati znatno bolju situaciju crevne mikroflore i jetre jer dobar deo njih ne samo sto su vegani nego i cesto stvarno vode racuna o tome sta ce strpati u sebe...
svi mi koji pokušavamo zdravije da se hranimo (ja nisam vegan pošto jedem i ribu) smo do nekog trenutka u životu unosili nezdrave namirnice (rafinisanu i prerađenu hranu, životinjske proteine, zasićene masti) i to smeće je nataloženo u organizmu što u vidu stare stvrdnute stolice što u vidu sluzi. u nekom trenutku smo rešili da promenimo životne navike. sirova ishrana neće sama po sebi očistiti organizam (kao što to tvrdi maja volk), svi ozbiljniji autori naglašavaju da prvo treba očistiti sistem (debelo crevo, jetru, bubrege) i tek onda možemo u potpunosti profitirati od zdrave hrane. koji procenat vegana znaš da je radio detaljno čišćenje organizma? ukoliko debelo crevo nije očišćeno, nema ništa od zdrave mikroflore tj. bakterija koje mogu da sintetišu B12, bio domaćin vegan ili ne.
Remain je napisao/la:
...i tu se moram sloziti sa Andreasom Moritzom (zadnji youtube video koji je Saty postavio od ona 3 malopre)
ovaj klip mu je ok (osim izjave da B12 imamo u dovoljnoj meri i u biljkama, pa onda da analogiju za krave - to bi bilo ok da živimo u 19. veku i jedemo zdravu hranu, ali ovo danas što je u prodaji, uključujući i veliki deo organske hrane, raste na mrtvom zemljištu), ali generalno imam otklon prema njemu zbog postova na CureZone forumu - ako mu se neko obrati sa konkretnim problemom, obavezno preporuči obe svoje knjige ("čišćenje jetre" i "ključ za zdravlje i podmlađivanje") kao ultimativno rešenje i gotovo siguran lek...a onda kada osoba koja mu je postavila upit odradi sve što je mogla i ne iskusi poboljšanje, ne padne mu na pamet da se udubi, da da savet, da makar prokomentariše...
Remain je napisao/la:
citiram ih:
" Izabirući obogaćenu hranu ili B12 dodatke, vegani uzimaju svoj B12 iz istog izvora kao bilo koja druga životinja na svijetu – mokroorganizama – bez uzrokovanja patnje bilo kojem svjesnom biću i bez štete za okoliš i na dobrobit vlastitog zdravlja. "
Iz samo ove jedne recenice mi je jasno da je njima u glavi samo to kako zastititi zivotinje a o svojoj dobrobiti gotovo da i ne vode racuna tj. to im je cisto onako usput.....
Ne znam zbog čega ti smeta ovakav tekst, meni je potpuno ok. Mirna mi savest kad znam da niko nije morao da nastrada da bih ja nešto konzumirala.
Remain je napisao/la:
I jos jedan od razloga zbog kojeg ga redovno pravim je i cinjenica da je to jedan od retkih da kazem organskih produkata koje mozemo dobiti na tako lak i jednostavan nacin... A proizvodnja napitka zaista nije nikakva filozofija niti je potrebno bogznakakvo vreme za pripremu... Isto kao kad kuvas samo caj, jedino sto sa tim cajem prelijes gljivu, sacekas neko vreme, izlijes u flase napitak koji se sam napravio i prica je gotova.. Malo je to posla za ono sto se dobije prakticno besplatno... Kombuha bi morala postati jako znacajna, i to najvise u severnim hladnim zemljama koje zude za nekim takvim proizvodima...
Probaću je nekada, kad ne budem u stalnoj trci i frci