Sada je: čet mar 28, 2024 4:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: sri apr 11, 2012 10:30 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned apr 01, 2012 3:27 pm
Postovi: 120
:)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: sri apr 11, 2012 10:37 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sri apr 11, 2012 9:44 pm
Postovi: 2
zelenozubi je napisao/la:
a o cemu se ovdje ustvari radi?
jel neko ima temperaturu?


Da, svi. Neki nižu, neki optimalnu, neki povišenu.
Neki čak i buncaju od previsoke.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: sri apr 11, 2012 10:42 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: ned apr 01, 2012 3:27 pm
Postovi: 120
Da, bice da je to od sunca.. :)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: čet apr 12, 2012 10:22 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
ivo.andric je napisao/la:
Odlično si ovo napisao sjenko. Upao si točno u središte razuma i vidio što se tamo nalazi: strah.

Razum je tu da nas čuva i u njegovom središtu bi trebalo da se nalaze racionali strahovi, ali desilo se nešto po nas loše i sada se tamo nalaze iracionalni strahovi.

Kad sam stigao tamo, desilo mi se isto što i tebi: zamalo da nisam poludio i usrao se u gaće. Pa majstore, dobro došao u klub usranih ratnika. Mnogima se upravo to i desi: bukvalno polude. To se desilo Newtonu, pisao sam o tome, kao i mnogim yoginima ili tantristima.

Izbor je ili se vratiti u područje oko središta razuma gdje je strah manje intenzivan i zaboraviti na sve, ili otići u područje ispod i živjeti dalje kao biljka ili životinja. Neki yogini koje strah slomi, da kraja života bukvalno žive potpuno nepomični kao biljke.

Ono što treba učiniti je ono što se na Istoku naziva Veliki prijelaz: izdići se iznad razuma. Kada sam došao do točke koju si opisao, uzeo sam jednu od Tolleovih knjiga i učinio ono što u njima piše i uspio otići iznad. Desi mi sa da ponovo padnem, ali sve sam sigurniji i sve se brže vraćam. Borba da se ostane iznad nema kraja, ali ovo je nešto sasvim drugo od onog prije.

Inače sve što si napisao, kao da si uzeo iz moje glave i mog života. A to znači da naše misli nisu naše a ni naši životi.

Puno sreće i držim ti palčeve, kao pravi Usranac Usranku.


Hvala ti Ivo.

Sve ovo je meni već poznato od prije. I napadi strahova i viđenje tog uma kaosa, no nikad nije bilo toliko sveobuhvatno, nikad nije bilo toliko puno i intenzivno. Ovaj put je doslovno naočigled preuzelo moj doživljaj svijeta. Nemam pojma kaj ide dalje, a ovo mi je sve dosta izmaklo temelje i učinilo me nesigurnijim nego prije. Sve ovo što sam mislio da znam je dovedeno u pitanje. Možda je najjezivije od svega što je moj indentitet doveden u pitanje. Sad sam stvarno usranko, no kolko sam usran, tolko me je na neki čudan način blaženo svejedno. Vidjet ćemo :)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: čet apr 12, 2012 10:41 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
fraktal je napisao/la:
Da, kao mala, zato sam se setila da je odatle, ali nisam znala da je borg kolektiv..uostalom, nije me zanimalo..i, cekaj, ti mene poredis sa likom~likovima iz filma :) ne razumem ](*,) pa, sigurno ne bi trcala sa casom, mozda bi probala da pljusnem izdaleka :) e, sala, moram da naglasim, zbog nekih koji bi mogli pogresno da protumace


Vjerujem da ti je Promatrač htio reći, da uvjerenjem da imaš misiju zračenja na ljude, prisilnog ili ne, sama sebe programiraš i postaješ kao robot. Ujedno, Borg kako je prikazan, jako podsjeća na trenutačno stanje ljudskog roda, jer ispadaju upravo kao hrpa nesvjesnih robota povezani u kolektiv, koja u sebi ponavljaju određene afirmacije, da bi osnažili svoj sustav interpretacije i ostali zacementirani.

Ono što je ironično, jest to da kolektivni um svojim robotima dopusti par iskustava, koji izgledaju kao prekretnice u životu, i onda im ponudi zatvoreni krug objašnjenja i nove afirmacije koje koriste da bi se zacementirali u naoko novi, ali u stvari nepromjenjeni sustav interpretacije, te nastavili biti u kolektivu, doduše individualno uvjereni da su se promjenili.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: sub apr 14, 2012 10:41 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned dec 12, 2010 9:17 am
Postovi: 114
˝Mi zajedno živimo, zajedno radimo, i reagiramo jedni na druge; ali smo uvijek i u svim okruženjima sami. Mučenici ulaze u arenu držeći se za ruke; razapinju ih same.
Samom svojom prirodom svaki utjelovljeni duh osuđen je da pati i uživa sam.
Osjeti, osjećaji, uvidi, sklonosti - svi su oni osobni i, osim simbolima i iz druge ruke, neprenosivi. Možemo sakupljati informacije o doživljajima, ali nikad same doživljaje.
Od obitelji do naroda, svaka grupa ljudi je društvo izoliranih univerzuma.
Većina izdvojenih univerzuma dovoljno su nalik jedni drugima da dopuste razumijevanje na osnovu zaključivanja ili čak uzajamnu empatiju ili "suosjećanje".
Tako, sjećajući se svojih vlastitih žalosti i poniženja, možemo suosjećati s drugima u jednakim
okolnostima, možemo sebe staviti na njihova mjesta.
Ali u nekim slučajevima komunikacija među univerzumima je nepotpuna ili čak nepostojeća.
---
Um je svoje vlastito mjesto, i mjesta koja nastanjuju umno poremećeni ili izuzetno nadareni toliko su različita od mjesta gdje obični muškarci i žene žive, da je malo ili nimalo zajedničkog sjećanja koje bi moglo poslužiti kao osnova za razumijevanje ili srodno osjećanje.
Riječi bivaju izrečene, ali ne uspijevaju objasniti.
Vidjeti sebe onako kako nas drugi vide je koristan dar. Ništa manje bitna nije sposobnost vidjeti druge onako kako oni vide sebe. Ali što ako ti drugi pripadaju drugoj vrsti i nastanjuju izrazito stran univerzum?
Na primjer, kako mogu duševno zdravi doznati kakav je zaista osjećaj biti lud?
---
Vidio sam knjige, ali me uopće nisu zanimali njihovi položaji u prostoru. Ono što sam primijetio, što mi se utisnulo u um bila je činjenica da su sve one sjale živom svjetlošću i da je u nekima taj sjaj bio izraženiji nego u drugima. U tom kontekstu, položaj i tri dimenzije bili su nebitni. Nije, naravno, kategorija prostora ukinuta. Kad sam ustajao i šetao uokolo, mogao sam to raditi sasvim normalno, ispravno ocjenjujući razdaljinu između predmeta. Prostor je bio tu; ali je
izgubio svoju prevlast. Um je bio najviše zainteresiran, ne za mjere i lokacije, već za biće i značenje.
A zajedno s ravnodušnošću prema prostoru išla je i još potpunija ravnodušnost prema vremenu.
"Izgleda da ga ima puno", bilo je sve što sam rekao kada me istraživač pitao kako se osjećam u pogledu vremena. Puno, ali točno koliko nije bilo bitno. Mogao sam, naravno, pogledati na svoj sat; ali je moj sat, znao sam, bio u drugom univerzumu.
Moj stvarni doživljaj bio je, još je, neodređenog trajanja ili alternativno beskrajne sadašnjosti načinjene od jedne stalno mijenjajuće apokalipse.
---
Funkcije mozga i živčanog sustava uglavnom eliminativne, a ne produktivne. Svaka je osoba svakog trena u stanju sjetiti se svega što joj se ikad dogodilo i percipirati sve što se zbiva svuda u univerzumu. Funkcija mozga i živčanog sustava je zaštititi nas kako nas ne bi preplavila
i zbunila ta masa većinom beskorisnog i nebitnog znanja, isključujući većinu onoga što bismo inače opazili ili se sjetili u bilo kom trenutku, i ostavljajući samo onaj veoma mali i poseban izbor koji može biti praktično koristan.
U onoj mjeri u kojoj smo mi životinje, naš posao je da pod svaku cijenu preživimo. Da bi učinio biološki opstanak mogućim, Oslobođeni um mora biti propušten kroz redukcijski ventil mozga i živčanog sustava. Ono što na drugom kraju izađe, bijedna je sjenka one vrste svijesti koja će nam pomoći da ostanemo živi na površini ove konkretne planete.
Da bi uobličio i izrazio sadržaj ove svedene svijesti, čovjek je pronašao i beskrajno
razradio te sustave simbola i implicitne filozofije koje zovemo jezicima. Svaki pojedinac je istodobno i korisnik i žrtva jezičke tradicije u kojoj je on ili ona rođen - korisnik, budući da jezik daje pristup sakupljenim zapisima iskustava drugih ljudi, žrtva utoliko što ga to učvršćuje u vjerovanju da je svedena svijest jedina vrsta svijesti i kao da ometa njegov osjećaj za stvarnost, čini ga suviše sklonim vlastite predodžbe smatrati činjenicama, vlastite riječi stvarnim
predmetima. Ono što se, jezikom religije, zove "ovaj svijet" univerzum je svedene svijesti, izražen i, kao takav, okamenjen jezikom. Različiti "drugi svjetovi" s kojima ljudska bića nasumce uspostavljaju kontakt samo su elementi u cjelokupnosti svijesti koja pripada Oslobođenom umu. Većina ljudi, većinu vremena, zna samo za ono što stiže kroz redukcijski ventil i što je potvrđeno, kao zaista stvarno, lokalnim jezikom.

---
Kad mozgu ponestane šećera, pothranjeni ego slabi, ne može odvojiti pažnju za obavljanje potrebnih poslova i potpuno gubi zanimanje za one prostorne i vremenske odnose koji toliko znače organizmu koji je usmjeren na opstanak u svijetu. Kad se Oslobođeni um provuče pokraj ne više hermetičnog ventila, počinju se događati razne vrste biološki nepotrebnih stvari.
U nekim slučajevima može doći do izvanosjetilnih opažanja. Druge osobe otkrivaju svijet vizionarske ljepote. Trećima se otkriva slava, beskrajna vrijednost i punoznačnost golog postojanja, danog, nekonceptualiziranog događaja. U konačnom stadiju bez-ega je "opskurno znanje" da je Sve u svemu - da je Sve ustvari svatko. Ovo je onoliko blizu, pretpostavljam,
koliko konačan um može ikada prići "spoznavanju svega što se zbiva svugdje u univerzumu".
---
Sustavno razmišljanje je nešto bez čega, i kao vrsta i kao pojedinci, nikako ne možemo. No, ukoliko želimo ostati razumni, ne možemo niti bez izravnog opažanja, što nesustavnijeg to bolje, unutarnjih i vanjskih svjetova u kojima smo rođeni. Ta dana stvarnost je beskraj koji nadilazi svako razumijevanje, a ipak dopušta da se izravno i u nekom smislu potpuno shvati.
To je transcendencija koja pripada drugom redu, a ne ljudskom, a ipak se može osjetiti kao imanentno, iskustveno sudjelovanje.
Biti prosvijećen je biti svjestan, uvijek, totalne stvarnosti u njenoj imanentnoj različitosti - biti je svjestan, a ipak ostati u stanju preživjeti kao životinja, misliti i osjećati kao ljudsko
biće, pribjeći gdje god treba sustavnom razmišljanju.
Naš je cilj otkriti da smo oduvijek bili tamo gdje trebamo biti. Na nesreću, sami sebi izuzetno otežavamo
taj zadatak.˝
Huxley – Vrata percepcije


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: sub apr 14, 2012 2:13 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet jun 16, 2011 6:00 pm
Postovi: 317
Što vi ne pišete kako ste prihvativi nešto, a ne da ga tupite ovde.
Svest raste kada se pregleda to što smo prihvatili i to tako da ubediš svakog i bilo kad. Za mene ubediti znači preneti nekom opis radi saglasnosti.
Ivo me nešto nije ubedio,,,dođe mi da pomislim da on misli kako je uspešno preneo nešto za usaglašavanje. Očekujem ubedljivo objašnjenje na delu. Očekivanje znači još i ruka namere.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 7:35 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned dec 12, 2010 9:17 am
Postovi: 114
http://www.youtube.com/watch?v=140eI8wYVXY


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 2:29 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet jun 16, 2011 6:00 pm
Postovi: 317
Ima jedno omiljeno učenje koje kaže ratniku da trenutak u 'sada' je totalno bezvredan ako taj ratnik nije spreman za taj trenutak na veličanstven nacin.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 3:09 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
ACA SAVEST je napisao/la:
Što vi ne pišete kako ste prihvativi nešto, a ne da ga tupite ovde.
Svest raste kada se pregleda to što smo prihvatili i to tako da ubediš svakog i bilo kad. Za mene ubediti znači preneti nekom opis radi saglasnosti.
Ivo me nešto nije ubedio,,,dođe mi da pomislim da on misli kako je uspešno preneo nešto za usaglašavanje. Očekujem ubedljivo objašnjenje na delu. Očekivanje znači još i ruka namere.


Svijest raste također i kad pregledamo tuđe p/opise i vidimo poveznice sa svojim. Pregledavajući tuđe, možemo uočiti manjkavosti (ono što je Promatrač nazvao hraćkama) u našim p/opisima i stvarima koje smo prihvatili. Također tuđi koncepti i ideje mogu služiti kao odskočne daske za različite smjerove samorazvoja ("minimalne šanse") i prepoznavanje onoga što do sad nismo imali s čime usporediti. Mislim da je ova tema upravo zato i otvorena.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 4:12 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet jun 16, 2011 6:00 pm
Postovi: 317
Sjenko,,,zamoljavam te da opišeš prema p/opisu koja si vrsta ratnika, da bi mogli da te tako tretiramo.

Još nešto.
Kada se budeš izjasnio koji si čovek, sve što budeš rekao uzeće se protiv tebe.
Ukoliko zatajiš ili prikrivaš izjašnjenje takođe će se uzeti protiv tebe.
Ako pitaš, pa zašto bre ljudi protiv mene, odgovor će glasiti da je onaj Aco nekako video da si brate Sjenko od glave do pete biće u ratu.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 4:22 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
ACA SAVEST je napisao/la:
Sjenko,,,zamoljavam te da opišeš prema p/opisu koja si vrsta ratnika, da bi mogli da te tako tretiramo.

Još nešto.
Kada se budeš izjasnio koji si čovek, sve što budeš rekao uzeće se protiv tebe.
Ukoliko zatajiš ili prikrivaš izjašnjenje takođe će se uzeti protiv tebe.
Ako pitaš, pa zašto bre ljudi protiv mene, odgovor će glasiti da je onaj Aco nekako video da si brate Sjenko od glave do pete biće u ratu.


Iskreno, Aco, ja to ne znam. Ne znam ni da li podjela novih vračeva vrijedi za eru modernih kruga.

Što ti misliš Aco, koji sam ja tip ratnika?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: ned apr 15, 2012 6:18 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet jun 16, 2011 6:00 pm
Postovi: 317
Ima nešto u tebi Sjenko što ukazuje šta si ako legne na pravi tip. Svesniji si od ive.andrića, ali zaostaješ za promatračem. Ako bi shvatio da u pravilu nagual stoji da je manevar šta sí je opredeljenje zbog svojih potreba onda si nagual. Avaj, recimo da je konačni nagual netko 2 minute pred kraj sa ljudskim tripom, svakome bi odgovaralo da je potpun u domenu u kome
bi ga saglasnost toga društva navela. Delovanje kao naša pojava lika nas u mnogome opisuje. DH-u bi primerce loše izgledali ljudi sa foruma, ali bi on dao sve od sebe da popuni bilo koju rupu da bi održao trip. Sjenko, mora da si čuo nekada glas koji nagoveštava šta si,,,normalno je da mu neveruješ dok celost ne bude ubeđena. Znam da nikada neće doći neko da kaže to si,,,ali ,,,vidi zelenog koliko je upravu u smislu zezanja, jer dok ratnik utvrdi dali če doživjeti težak opis poput totalnog isčezavanja, bolje je da grabi i ostalo što mu život pružu.
Šta misliš da si čovek od akcije, poput Henara? Liči na mogućnost!!!

Ne zezam. Pogledaj se.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 12:04 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub apr 14, 2012 9:18 pm
Postovi: 80
Ja sam ove reci U TIFERETU juce zapisivala a sad ih ovde citam..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 9:57 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
ACA SAVEST je napisao/la:
Ima nešto u tebi Sjenko što ukazuje šta si ako legne na pravi tip. Svesniji si od ive.andrića, ali zaostaješ za promatračem. Ako bi shvatio da u pravilu nagual stoji da je manevar šta sí je opredeljenje zbog svojih potreba onda si nagual. Avaj, recimo da je konačni nagual netko 2 minute pred kraj sa ljudskim tripom, svakome bi odgovaralo da je potpun u domenu u kome
bi ga saglasnost toga društva navela. Delovanje kao naša pojava lika nas u mnogome opisuje. DH-u bi primerce loše izgledali ljudi sa foruma, ali bi on dao sve od sebe da popuni bilo koju rupu da bi održao trip. Sjenko, mora da si čuo nekada glas koji nagoveštava šta si,,,normalno je da mu neveruješ dok celost ne bude ubeđena. Znam da nikada neće doći neko da kaže to si,,,ali ,,,vidi zelenog koliko je upravu u smislu zezanja, jer dok ratnik utvrdi dali če doživjeti težak opis poput totalnog isčezavanja, bolje je da grabi i ostalo što mu život pružu.
Šta misliš da si čovek od akcije, poput Henara? Liči na mogućnost!!!

Ne zezam. Pogledaj se.


Ne znam dal se svjesnost može mjeriti, a i ivu ne poznam, pa nemogu reći. Što se promatrača tiče, u pravu si, na neki način zaostajem za njim. To se može primjetiti u načinu govora, intenzitetu i sveubuhvatnosti onog što se vidi, a i razumjevanju drugih.

Ne doživljavam definirano, ne znam što sam, jedino mogu reći što nisam.

Nisi prvi koji me usporedio sa Henarom, tako da je moguće. Često radim stvari, znam kako ih radim, ali ih ne znam objasniti. No to je samo jedna stavka onog što radim. Isto tako bi mogao biti čovjek iza kulisa jer volim djelovati neviđeno, imati cijelu sliku i blokirati ono što smatram nebitnim i suvišnim. Nekad pak, sam kao učenjak, posvećen znanju i viđenjima kao kakav znanstvenik. Imam smisla i za povesti ljude za sobom, zaokupiti im pažnju, no opet to ne osjećam kao svoju fiksnu ulogu, jer nemogu se oslanjati na druge, samo na sebe. Tako da, vidjet ću/ćemo :)


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 11:32 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub apr 14, 2012 9:18 pm
Postovi: 80
Jeli neko mozda cuo/procitao/doziveo nesto u vezi toga da bi deca mogla da budu pokazatelj, indikator kolicine/kvaliteta nase svesnosti..


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 4:51 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri sep 23, 2009 11:18 pm
Postovi: 650
..fraktal.. je napisao/la:
Jeli neko mozda cuo/procitao/doziveo nesto u vezi toga da bi deca mogla da budu pokazatelj, indikator kolicine/kvaliteta nase svesnosti..


pa da djeca su najbolji pokazatelj, samo otvori srčanu čakru da isijava sunčevu energiju i sve če ti biti jasno!

ps
http://www.4shared.com/office/WgvKTncp/ ... entno.html


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 7:10 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri feb 04, 2009 11:05 am
Postovi: 456
Sjenko je napisao/la:
Ne znam dal se svjesnost može mjeriti, a i ivu ne poznam, pa nemogu reći. Što se promatrača tiče, u pravu si, na neki način zaostajem za njim. To se može primjetiti u načinu govora, intenzitetu i sveubuhvatnosti onog što se vidi, a i razumjevanju drugih.

Prvo, ne lupetaj gluposti, ružno te čut ovako sastrane : ) Drugo - ako ti našeg druga i njegova baljezganja shvaćaš ozbiljno veća si budala od njega. Ponekad se ono što je čini kao čista budalaština baš i samo to i nema ništa dublje u tome. Neki luđaci su blagoslovnjeni duhom no ne svi i ne uvijek. Ne pokušavam bit pametnjaković ni srat po ikome no ponekad to nije ni potrebno, treba samo dozvolit našem vlastitom mozgu da zbroji dva i dva i imat muda prihvatit rješenje.

Citat:
Ne doživljavam definirano, ne znam što sam, jedino mogu reći što nisam.

Ti si ono što jesi i o tome ne treba trošit mozak ni malo. Jer to samorefleksija radi od 0-24. Zbilja nema potrebe analizirat sebe. Rezultat je polovičan i savršeno beskoristan /i netočan.

_________________
"Nagual je osoba koja više nema ništa, prazna je, provodnik beskonačnosti, duh, iluzija"


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 7:49 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 15, 2009 5:24 pm
Postovi: 1282
lone_bird je napisao/la:
Prvo, ne lupetaj gluposti, ružno te čut ovako sastrane : ) Drugo - ako ti našeg druga i njegova baljezganja shvaćaš ozbiljno veća si budala od njega. Ponekad se ono što je čini kao čista budalaština baš i samo to i nema ništa dublje u tome. Neki luđaci su blagoslovnjeni duhom no ne svi i ne uvijek. Ne pokušavam bit pametnjaković ni srat po ikome no ponekad to nije ni potrebno, treba samo dozvolit našem vlastitom mozgu da zbroji dva i dva i imat muda prihvatit rješenje.


Ovaj dio o lupetanju gluposti me nasmijao. A čuj, kako god okreneš, promatrač ima daleko više iskustva nego ja, a često i cjelokupniju sliku. No kako sam rekao to nije nešto što se da mjeriti.

Što se ace tiče, i sam sam mislio na početku da samo lupeta. No iznenadio me kad se vratio nakon bana. Usprkos svojem, takoreći neobičnom i nespretnom načinu izražavanja, često kaže stvari koje sam i sam osvjedočio. Zanjekati to, zašto mi se, npr. ne sviđa onaj tko je to rekao, je jednako glupo kao i da nekome ko mi je drag puštam da sere ono što je očiti bulšit.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Osobna iskustva i poveznice sa ostalim učenjima
PostPostano: pon apr 16, 2012 11:51 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri feb 04, 2009 11:05 am
Postovi: 456
Sjenko je napisao/la:
Ovaj dio o lupetanju gluposti me nasmijao. A čuj, kako god okreneš, promatrač ima daleko više iskustva nego ja, a često i cjelokupniju sliku. No kako sam rekao to nije nešto što se da mjeriti.


Ti si ti a on je on. Tu treba stavit točku a sve dalje je lupetanje.

Sjenko je napisao/la:
Što se ace tiče, i sam sam mislio na početku da samo lupeta. No iznenadio me kad se vratio nakon bana. Usprkos svojem, takoreći neobičnom i nespretnom načinu izražavanja, često kaže stvari koje sam i sam osvjedočio. Zanjekati to, zašto mi se, npr. ne sviđa onaj tko je to rekao, je jednako glupo kao i da nekome ko mi je drag puštam da sere ono što je očiti bulšit.

I mene je iznenadio nakon bana. Imam osjećaj da njegovom konfuznom umu paše boravak na ovom forumu i to mi je, mada neopravdano i ratnički nezasluženo, drago. No osjećaji su jedno a stvarnost je drugo. A stvarnost je ta da čovjek baljezga gluposti i da je komunikacija s njim nemoguća. Nemoj mislit da ga optužujem ili gledam s visoka zbog toga. On radi ono što radi i 99% posto ljudi na ovom svijetu, samo na malo drugačiji način. Nit sudim nit me je briga no i pokvaren sat pokazuje točno vrijeme dva puta dnevno. Može nam sat bit drag no to ne mjenja činjenicu da je pokvaren.

_________________
"Nagual je osoba koja više nema ništa, prazna je, provodnik beskonačnosti, duh, iluzija"


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.


cron
Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz