ACA SAVEST je napisao/la:
Hvala na odgovoru.
Moje mišljenje za opredeljenje je sledeće. Ukoliko postoji verovanje da egzistencija sebe van čahure može da egzistira i time čini i radi poslove što izgleda da je na dva mesta od jednom biće da je nedokazivo osim ideje koja je ulivena preko opisa strane energije kojoj se činilo da senka čoveka ima sopstveni život.
Dali može neko da mi objasni kako da budem na dva mesta od jednom i pri tome činim realne poslove?
Dali znate nekog ko to čini jer želim da počnem to da radim.
Zašto sebe van čahure? Nisi ni u čahuri ni van čahure, nego si projekcija nastala skupnom točkom koja je u čahuri.
Što se tiće senke, dugo vremena sam smatrao da je sjenka moj dvojik, ali ne ova sjenka ovdje nego sjenka u svijetu svijenki iz kojeg se vidi i ovaj ovdje prostor.
Koliko sam sad spreman prosuditi, ta sjenka je nastala od dijeliča tamnog mora svijesti koji je osvješten mojom individualnošću.
Ali, kako sam bio spreman prosuditi da je ta sjenka dio tamnog mora svijesti, tako sam bio spreman prosuditi da sam ja i tamno more svijesti takvo kakvo je, gledam samog sebe odsvuda pa je taj "dvojnik" nekako postao suvišan u takvoj evoluciji svijesti, može se reći i da je postao prevelik da bi imao moju samosvijest... jer koliko ja imam namjeru toliko ona ima mene, a ne bi htio (ni mogao?) preuzeti odgovornost za nešto te klase veličine pa nek ostane kolektivno.
Što se tiće sanjajućeg tijela kao dvojnika u vidljivom stvarnom svijetu, mislim da od tog nema vajde u stvarnom životu, jer prvo treba postati praktički beskoristan u životu ljudi da bi ovladao manevrima percepcije kojima možeš zamjeniti fizičko tijelo za sanjajuće, a i pored toga negdje tvoje fizičko tijelo spava, treba jesti kad se probudi, grijati kosti koje bole, itd..