Dobila sam ih prije 6 godina poslije poroda ali mi sve do prije 2 mjeseca, nisu pravili nikakve probleme, vidjela sam samo da imam malo ispupčenje. A onda, užas, narasli, boli, koma. Bila sam na rubu očaja. Dva sam dana bila i na bolovanju zbog njih. Onda su me manje bolili nakon 10 dana agonije ali situacija nikako nije bila zadovoljavajuća. Pročitala sam tonu postova na forumima. Koristila Faktu, Heparin, Galenski laboratorij kremu, no sve je to sa jadnim ili nikakvim rezultatima. Nisam se ustručavala svakom poznaniku ispričati svoj problem u nadi o nekim spoznajama. Iznenađujuće je da svatko ima dodira sa hemeroidima ili da ih je sam imao ili netko od bližnjih. I onda mi je prije pet dana jedna poznanica rekla ovaj recept: TRETMAN PROTIV HEMEROIDA Namočite kozmetičke, okrugle blazinice (može i krpice od pamuka) u vodu, ne previše da cijedi voda. Posložite 5-6 komada na najlon i prekrijte najlonom te s njima u frižider u duboko smrzavanje. Zaleđene blazinice stavljajte kao oblog na hemeroide, najbolje sjedeći na wc-školjci, dok se ne otope a to traje cca 3 min. Postupak ponovite više puta dnevno ja radim 4-5 puta. Ovo je također bitno, nikako ne mažite hemeroide kremama. Ja sam se bila oglušla na ovo, pa je učinak bio slabiji, a sada je senzacionalno i to samo u 5 dana. Prvih par puta će vam biti neobičan, neugodan osjećaj sa tim ledom na strateškom mjestu. Ako vam je neugodno ili vam je previše hladno, tapkajte lagano, primičite i odmičite blazinicu. Nakon par puta uopće vam neće biti loš osjećaj. Poznanica mi je rekla da je prije 13 godina imala užasne hemeroide, da joj je ovaj recept rekla jedna žena, da je ovo radila 20-ak dana i da su joj se povukli 100% i nikada se više nisu vratili. Zašto ovo djeluje? Inače se na sve otekline stavlja led jer se tako otok skuplja, povlači, sve se na nižoj temperaturi skuplja. Svi oni koji imaju hemeroide imaju žarku želju da tamo dolje više ništa ne viri i ne visi a led ima takav učinak da se hemeroidi skupljaju i meni su sada i čini mi se za 30% manji. A sam osjećaj je fenomenalan, nemam više filing da je dupe centar svijeta, ne boli me, ne češe, ne svrbi, ne peče, ne smeta, skoro pa kao prije napada i to cijeli dan, učinak ne popušta od hlađenja do hlađenja. Zašto je pametno ne stavljati kreme? Kreme hrane tkiva, zato se i koriste za lice, tijelo, kosu. A mi ne želimo hraniti te hemiće, treba ih hladiti da se povlače i ne davati im u međuvremenu nešto od čega bi se opet oporavili. Možda bi se mogla staviti neka pomada u kojoj ni jedan sastojak nije hranjiv, već sve samo ljekovito, ali ne znam što bi to bilo. Nije dobro dakle stavljati hranjive tvari na hemeroide a to su: mast, ulja... a sve su kreme većinom na hranjivoj podlozi. Čini vam se možda da će vas smetati ne podmazati hemeroide ali iz iskustva govorim, neće vam uopće nedostajati te kremice. Uz ovaj tretman ja još koristim Čaj protiv hemeroida, nikakvi specijalni mislim, u biljnoj ljekarni za 35 kn. Ima u sebi borovnice, koprivu, Nadam se da će i vama pomoći ovaj tretman, meni je savršen, baš ono što sam tražila, nešto što djeluje, što obećava potpuno povlačenje a to mi se čini vrlo vjerojatan ishod.
|