Mistik je napisao/la:
Kao treće, čovjek riskira svaki put svoj život kada skače iz helikoptera u divlju rijeku, kada surfa i baca se niz planinu, kad skače u ledenu vodu, mulj i još puno toga. Pa kad jede svakakve gadarije. Možemo se mi njemu smijati, ali čovjeku svaka čast i zbog zoga sam isto fan njega.
Kako zna sve biljke, koje treba izbjegavati, s kojima se treba lječiti. Pa rekli su mu sigurno stručnjaci, a on to nama pokazuje i ne vidim ništa loše. Pa samo glup čovjek može zaključiti da sve što radi da nema pomoć, ali usprkos tome, on većinu sve sam odradi. Inače, on je bivši vojnik britanske vojske te je bio na Mount Everestu. Radi svoj posao, zna svoj posao.
Čovjek zbilja riskira svoj život i zna dosta toga, samo naprijed Bear

Ma tako je, riskira svoj život, uči nas kako ćemo preživjeti u ovim teškim vremenima kad ostanemo bez love, a odbijemo čipiranje. On je u biti savršen pokazatelj prave alternativne medicine, onog iskonskog što smo pozaboravljali živeći u gradovima!
Bear je od početka snimanja svoje emisije imao na umu i u srcu samo neutaživu želju da nas obuči kako opstati!
Priča se da nije niti želio plaću, ali radi malog je na istu pristao!
I da, slažem se u potpunosti, on zaista radi posao koji zna! I naravno želi, negdje je pisalo da je ovisnik o "adrenalinskim situacijama"! Ako je to tako, radi se o mudrom čovjeku koji je spojio unutar svog posla sve ono što ga čini sretnim. Vrijedno pohvale.
I naravno, vrlo je važan podatak da je bivši vojnik britanske vojske to mu daje posebno svijetlo kojim titra! Svi mi ovdje znamo da su vojnici predstavnici pravih OPD kandidata! Njih se ne može programirati, oni su staloženi, čvrsti i jednostavno djeluju!
I nemam ja ništa protiv njega, ali on je "zabava". I da, ponekad zaista iznese neke korisne informacije! Meni su osobno najzanimljivije one kad u svakoj "prilici" izloži crnu statistiku tko je na tom mjestu ili u toj situaciji bio prije njega i umro. To dodatno dramaturški podigne napetost! Ali njemu se to ne može dogoditi, a ni nama koji pažljivo odgledamo i naučimo svaku epizodu!
U biti on je savršen primjer onih akcija iz Juge, NNN-i - ništa nas ne smije iznenaditi!
I da "radi" u nešto težim uvjetima. ne snima u zatvorenom, ponekad mu je hladno, kupa se u ledenoj vodi, jede šta ima, a vjerojatno su mu najgori trenuci kad se kamera ugasi, a ostatak ekipe ždere pred njim lunch pakete!
Ali ne posustaje, ostaje vjeran sebi i fanovima.
No, kad se sve zbroji i oduzme, dobivamo sljedeće:
Bear je humanista, Učitelj i neka nikome ne pada na pamet reći kako je dio zabavne industrije kojom ponekad otplutamo u "mir", a povrh toga i tako puno naučimo. Jer teško je razmišljati bi li se u nama probudio onaj životinjski instinkt za preživljavanjem, pa bi jednostavno znali kako i šta učiniti u datom trenu!
Ovako znamo kako će nam pomoći biljka koja možda niti ne raste na našem tlu, ali šta ima veze, važno je da znamo! Nikada se ne zna što će eventualno pomicanje polova donijeti i kod nas!
Zato mislim da mu treba organizirati i platiti turneju po zemljama bivše Juge. Istovremeno vrijedi razmišljati i o organizaciji možda nekih tečajeva - grupnih, gdje bi s njim određena grupa provela recimo desetak dana na Velebitu! Pet dana ljeti, pa pet zimi, kako bi se znali snaći i u ovim našim podnebljima. Ovo bi bilo najkorisnije za pripadnike Gorske službe spašavanja.
Ma Beara za ministra zdravstva NWO!
Alf