krixos je napisao/la:
Ljudi ispravite me ak grijesim. vec dugo zelim napisat nekaj slicno...
Prije svega moram se bolje prezentirat i napisat kolko sam ja upoznat u nazovimo to "SVE OVO"..
Nisam bas nekaj previse cital literaturu koja je ovdje navedena, nisam nesto pretjerano radil na sebi ( tipa meditacija, regresija, otvaranje cakri, astralne projekcije, nisam viđal entitete, otvaranje treceg oka itd) nije da necu, a i nije bas da hocu (jer nesto takvo se ne radi prek noci), jednostavno jer me zanima milijon stvari i uvjek nekaj pocnem pa uleti nekaj drugo, a ionak sam prezauzet jer se opet i bavim s dosta stvari. Cist sam recimo normalna ( opet kaj je normalno
) mlada osoba, imam bacc diplomu, studiram sad vanredno za master diplomu, bavim se sportom svaki dan, dobrovoljni darivatelj krvi sam i nastojim biti cim bolja osoba prema ne samo svojim prijateljima i obitelji vec prema svima. smatram se jako vedrom osobom. Znam da je ovakav sistem neodrziv i da bude moral propast prije ili poslije. opet velim nisam cital puno literature ali mislim da o svemu kaj je tu na forumu sam informiran i imam svoje viđenje toga.. mogu reci da "ja znam da svijetom vlada jedna vrsta jedan klan i njihova je parola apsolutna kontrola" (mislim da sam trebal samo to stavit to bi me najbolje opisalo)...
pitanje je kaj Vi radite u vezi toga (molim da ne smatrate da je napisano kritckim tonom cisto me zanima mozda saznam vise kak sjebat sistem), jel idete na proteste, jel "hakirate" stranice recimo ko Anonimus grupa???
Da sad bi neko (ima ih vise) sigurno napisal nesto tipa: ti protesti su zapravo manipulacija, oni namecu svoje vođe, anonimus je igrac sistema itd itd..
o.k ali ak ja idem na protest ili radim nekaj protiv sustava, radim jer mi se sustav ne sviđa, niko mi se tad nemre nametnut ko vođa, ak mi se nametne maknul se budem jer mislim da svi smo do sad trebali naucit jedno stvar, a to je mislit svojom glavom i probat ko u sahu gledat 3 poteza u naprijed....
Ovo se zove iskrenost,u današnje vrijeme jako rijetka osobina.
To što si napisao o sebi govori u prilog tome da si osoba zdravog razuma i (bar po meni) na pravom putu.Imaš ono što danas baš i nije na cijeni,a to su moral i etika.
Evo recimo ja nisam ništa završio (osim srednje škole) i to iz milion razloga.Sportom se ne bavim,čak ga na neki način i prezirem.Ne idem na proteste bilo koje vrste i još u životu nisam glasao na izborima,niti planiram (osim možda o ulasku BiH u EU,o tome ću još razmisliti).
U svemu ostalom ja se uopšte ne razlikujem od tebe,a to je da pokušavam misliti svojom glavom i činiti ono u šta ja vjerujem da je ispravno.
Da ne budemo više
odgovorit ću ti u duhu teme.
Recimo,razlog zašto pokušavam sačuvati ono što mislim da je vrijedno?
Samo da bi to sutra podjelio sa drugima,bilo kome ko izrazi želju.To je ono u šta ja vjerujem,u izbor...
Metafizički rečeno,ako postoji polarizacija i princip slobodne volje (a vjerujem da postoji) onda smo mi svoj put već izabrali i vjerovatno smo na istoj strani.
Hoću sutra da taj isti izbor pružim svom djetetu ili bilo kome drugom kad se bude činilo da izbora uopšte nema.Tad će sve ovo vrijediti kao suho zlato,a neće postojati novac koji bi mi mogao platiti osjećaj saznanja da je neko prepoznao raskrsnicu tamo gdje je vidio samo put.