Ne mislim na overtonove koje mogu da pevam već 2 godine ahahahahah. Ne mislim na rezonantne frekvencije, ne mislim na hipnotički efekat Goa trancea, ne mislim na identifikaciju sa energijom na rave partiju, ne mislim na headbang metalheada, ne mislim na religiozno iskustvo crkvenog pojanja, ne mislim na svesnost Dan Tien pevanja, iako sve te stvari nose u sebi fragmente - a ni slučajno ne pripadaju istoj ligi, niti svrsi. Pa tako i sva ostala drevna (više) i moderna (manje) muzika

Nego nemam način da ti direktno prenesem to što mislim, zaista sam nesposoban da verbalizujem kako treba.
Evo, brate, treći pokušaj:
Starocrkvena muzika
ovde, na primer, ima kompletniju sukcesiju vibracija, samim tim i kompletniji efekat na slušaoca koji može da ih isprati. Isto važi i za Sufi muziku, za neke retke moderne pesme, za, koliko kontam dosta Gurdjieffovih pesama isto. Recimo, u ovoj pesmi čiji si link ostavio je moguće identifikovati koliko se u kojoj melodiji, bas liniji, ritam liniji, efekt liniji vibracije nastavljaju u rezonantnoj sukcesiji - i to je najčešće samo 2 do 3 tona jedan za drugim. i zatim "objektivna" sekvenca puca. Mora se poznavati način unutrašnjeg razvoja melodije i svakog pojedinačnog tona - zamisli da se tih nekoliko potrefljenih segmenata nastave ... Tačno određenom ritmikom, tačno određenim tempom, tačno određenim trajanjem - u skladu sa tim - i sa određenim efektom? Muzika je ključ, mnogo moćniji od ovoga što znamo ...
Hvala ti za interesovanje, u svakom slučaju.
Ako nisam uspeo da objasnim zvanično se izvinjavam za spamovanje, prihvatam da lupam - i puštam vodu

.