Dragi Kartikeya,
Istina se može izraziti na mnogo različitih načina, ali generalno, može biti direktno ili indirektno izrečena. Kako se ponaša istina kad se susretne s neistinom (ne ulazim ovdje u razloge njezine neistinitosti, da li je namjerna ili nenamjerna)? Kad se istina susretne s neistinom dolazi do određene reakcije prilikom koje može biti povrijeđenih, uglavnom ega, s jedne ili više strana. Osobno nemam ništa protiv tebe i ponekad zaista znaš napisati odličan post. Možda bih te trebala povremeno i pohvaliti.
Međutim , svatko od nas kad ostavlja svoje umotvorine drugima na procjenu i komentiranje treba biti spreman prihvatiti mogućnost da se netko možda neće složiti s iznesenim stavom ili mišljenjem. Moj direktan način komunikacije smatraš napadačkim, OK, ako ga takvim doživljavaš, onda vjerojatno takav i jest i stoga se ispričavam. No, s druge strane, guju možeš probuditi samo ako joj pokažeš svračiće, kako kaže Ivana Brlić-Mažuranić. Stoga, radi razotkrivanja zamki ega kojima smo svi svakodnevno izloženi, pišem kako pišem. Ako se nađeš uvrijeđen, radi se o egu. Ako se nađeš zahvalan radi se o prosvijetljenom čovjeku i molim tebe da me podučiš. Sve ostalo je mješavina ovih dviju krajnosti i predstavlja sirovi materijal na kojem treba raditi.
kartikeya je napisao/la:
Žao mi je što ovako agresivno moram pisati jer to nije u mom žargonu ali moram sačuvati svoj integritet od napada.
Meni je drago da ovako pišeš, znači da je pokrenut proces čišćenja i promjene. Dijamant se dijamantom brusi, a ne pekmezom.