Sada je: pet maj 09, 2025 7:37 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 114  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vicevi, šale, zabava...
PostPostano: pet jun 03, 2011 1:58 pm 
Član foruma

slika

:-k

Vrh

PostPostano: ned jun 05, 2011 11:26 am 
Član foruma

Nasukao se brod na pusti otok i prezili 30 muskaraca i 1 zena.
i jebali on nju tako svaki dan, iz dana u dan i nakon mjesec dana vidi zena vise vako nemoze i ubije se.
prodje od tog 2 mjeseca, vide muškarci nemoze vise ovako, " a šta misliš da je zakopamo"

prodje još mjesec dana, vide opet nemoze ni ovako, " a šta misliš da je otkopamo"

zašto žene imaju kraća stopala?
-da mugu bit blize sudoperu.

Vrh

PostPostano: pon jun 06, 2011 3:24 pm 
Član foruma

covjek je objasnio
http://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsog ... re=related
:D

Vrh

PostPostano: pet jun 10, 2011 3:12 pm 
Administrator

slika

:glasses7:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pet jun 10, 2011 3:19 pm 
Član foruma

slika

:mrgreen:

Vrh

Naslov: Mudre izreke
PostPostano: pet jun 10, 2011 8:38 pm 
Član foruma

Ne bi htjela živjeti vječno jer ljudi ne bi trebali živjeti vječno. Kad bi mogli živjeti vječno, onda bi svi živjeli vječno, a to nije moguće, pa zato ni ja ne bi voljela živjeti vječno.
Miss Alabama, 1994. na natjecanju za miss Amerike

Zebra nikad ne mijenja svoje točkice.
Al Gore

Ajmo razjasniti jednu stvar. Crack je jeftin i ja zarađujem previše novaca da bi mi palo na pamet pušiti crack. Nadam se da je to sad jasno.
Whitney Houston

Bog me učinio ovako lijepom. Da ne izgledam toliko dobro, bila bih učiteljica.
Linda Evangelista

Što je Wall Street Journal? Je li to nešto dobro?
Paris Hilton

Mislim da je homoseksualni brak nešto što bi se trebalo ostvariti između muškarca i žene.
Arnold Schwarzenegger

Je li to zapravo riba ili piletina? Znam da se radi o tuni, ali zovu ju 'morskom piletinom'!
Jessica Simpson

Onda? Gdje se ove godine održava Filmski festival u Cannesu?
Christina Aguilera

Nikada zapravo nisam htjela ići u Japan. Jednostavno zato što baš ne volim jesti ribu. A znam da je ona vrlo popularna tamo u Africi.
Britney Spears

Mislim da nitko ne bi trebao pisati autobiografiju dok ne umre.
Samuel Goldwyn

Život neženje nije dobar život za samca.
Samuel Goldwyn

:shock:

Vrh

PostPostano: pet jun 10, 2011 9:39 pm 
Član foruma

=D>

Vrh

PostPostano: sub jun 11, 2011 3:53 pm 
Član foruma

Doslo momce iz svemira :D

Vanzemaljac :mrgreen:

Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration — that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves... Here's Tom with the weather - Bill Hicks

Vrh

PostPostano: ned jun 12, 2011 9:09 am 
Član foruma

jao dampli, xD
znaci i u svemiru ima seljacina...

nakon duze vremena, mujo i fata legli skupa, nisu odavno a fata zarasla, dole šuma bog te vidio sekvoje nikle, ono ziva katastrofa. gleda mujo gleda pa zbori: fato bona, AJ PRDNI DA SE ORJENTIRAM!

Vrh

PostPostano: ned jun 12, 2011 10:33 am 
Član foruma

Jaran venzemaljac s harmonikom, upo sam sa stolice i smijem se vec po sata........ :rofl

Vrh

PostPostano: pon jun 13, 2011 12:06 am 
Član foruma

slika

#-o

Vrh

PostPostano: pon jun 27, 2011 8:50 pm 
Član foruma

kako crnkinja provjerava da li je trudna??
-ugura tampon, pa ako oguli pamuk, trudna je!

sto ljudi iz visokog prave kuce na 4 vode?
-instinkt

hercegovac se kupa u nilu i na njega ide krokidil, i kad ga je ovaj spazio: nemoj LaCosta majke ti!

ide neki lik kroz crnu goru i vidi na trgu se okupilo ljudi nesto strajkaju. otvori prozor, i pita prvog: jel sta se ovde desava?
-evo strajkamo nemamo posla
i covjek uzme vizitku, dadne liku i kaze dodji sutra u tu i tu tvornicu imas poso.
- Pa gdje baš mene nadje od ovoliko ljudi!

Vrh

PostPostano: pon jun 27, 2011 10:58 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: ned jul 03, 2011 9:05 pm 
Član foruma

slika

#-o =D>

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon jul 04, 2011 7:17 pm 
Moderator

I naravno kud bih nego na vice :) :D :mrgreen: :rotfl: :rofl :angel4:

Nego braćo i sestre.
Gde je ona slika one dvojice što igraju šah a čašice rakiice su figurice. Baš bi mi prijala kao podstrek. Na sve se mislilo al Javi nema rakiice a?. Baš dobar fol. Vrlom vickasto i kreativno neama šta. No Lav pivo godi kao zamjena za ovo drhtanje kostiju.

Aj nek se neko potrudi... m/volim v/nas.

:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: pon jul 04, 2011 8:45 pm 
Moderator

Java je napisao/la:
Gde je ona slika one dvojice što igraju šah a čašice rakiice su figurice.

a jel može "čovječe..."?

slika

:love3:

Vrh

PostPostano: pon jul 04, 2011 8:57 pm 
Moderator

Moze. Bash to.

Vrh

PostPostano: uto jul 05, 2011 4:43 pm 
Član foruma

toha ima kupit u hocuto.hr

ja sam tamo kupila šah :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet jul 07, 2011 9:53 pm 
Moderator

"Počeo sam s dijetom,
prestal sam pušiti i piti,
ograničio sam seks,
počeo sam se baviti sportom...

U 14 dana izgubil sam dva tjedna! " :angel4:

Vrh

Naslov: M.H.ep.-43-Izbaviteljski perpetum mobile
PostPostano: sub jul 09, 2011 9:46 pm 
Član foruma

Dragan M je napisao/la:
Rec Okultizam `dolazi od latinske reci `OCULTUS, sto znaci `tajni-skriveni.
Okultizam obuhvata sva tajna znanja i prakse prozete misticizmom i verovanjem u natprirodne sile u prirodi i coveku.
Okultizam je sam po sebi vrlo negativna pojava jer dovodi coveka do direktnog kontakta sa okultnim zlim silama koje negativno uticu na svest i celokupni mentalni i psihofizicki sklop covekove licnosti.

Okultizam je vrlo star, star koliko i covecanstvo, i bio je poznat i praktikovan u svim drevnim civilizacijama, od Sumera, Egipta, Persije, Grcke, Rima, Inka, Maja, Asteka..

Najstariji podaci praktikovanja okultizma i okultnih praksi dolaze iz Vavilona iz razdoblja od 668 godine do 626 godine pre nove ere, iz vremena Asirskog vladara Asurbanipala.

Kod svih starih naroda vodece vrhovno bozanstvo bilo je sunce, i osnova svih religija u davnoj proslosti, na svakom jeziku ono se nazivalo drugacije, Persijanci su ga zvali Mitar, Asirci Bel, Haldejci Samaj, Egipcani Amon Ra, Indijanci Kvecalkoatl...
Ova paganska filozofija bazirana je na Antickom kosmoloskom shvatanju da zvezde bogovi upravljaju zivotima ljudi, Astrologija kao jedna od grana okultizma je smatrana kao sretstvo citanja volje tih bogova.

Takodje, postojala je i numerologija putem koje su Vavilonski svestenici takozvani magovi proricali buduce dogadjaje, kao i verovanje u reinkarnaciju, i zagrobni zivot, pa time i okultna praksa poznata kao spiritizam koja je sluzila kao sretstvo da se stupi u kontakt sa duhovima umrlih.

Biblijski stav po pitanju astrologije, pa i ostalih okultnih nauka je odredjen i jasan.
Biblija upucuje na to, da u celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile, a to su, Svemocni Bog stvorirelj svega vidljivog i nevidljivog, i Bozji neprijatelj koga Biblija poznaje kao Djavo ili Sotona.
Ovo bice, nekada najuzviseniji i najsjajniji andjeo koga je Bog stvorio, po cemu je dobio ime `LUCIFER, Latinski `LUX-svetlo, FERO-nositi ( Svetlonosa ), je u jednom trenutku pozeleo da se izjednaci sa svojim tvorcem i da promeni Hijerarhiju koja je vladala u andjeoskom svetu, kao i sam Bozanski zakon koji je dat za dobrobit svih stvorenja u kosmosu, da on sam postane Bog koga ce druga bica obozavati, taj cin je doveo do toga da na nebu izbije rat izmedju Boga i njegovih Andjela, i Lucifera i njegovih pristalica, Andjela koje je Lucifer povukao putem otvorene pobune protiv Boga, i njegove vladavine.
Ovaj rat je imao za ishod zbacivanje lucifera i njegovih Andjela sa neba na ovu planetu.
Nekoliko biblijskih tekstova govore o ovome:

`Sine čovječji, nariči za carem Tirskim, i reci mu: ovako veli Gospod Gospod: ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti,
i sasvijem si lijep.
Bio si u Edemu vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamanat, hrisolit, onih, jaspid, safir,
karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti bješe na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja
ognjenoga.
Savršen bješe na putovima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i griješio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću
te između kamenja ognjenoga, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese ljepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svjetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću
te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svojega, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred
tebe, koji će te proždrijeti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svjema koji te gledaju.
Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti dovijeka. ( knjiga proroka jezekilja 28. 12-19 ).

`Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na
strani sjevernoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.
Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: to li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva,
Koji je vasiljenu obraćao u pustinju, i gradove njezine raskopavao? roblje svoje nije otpuštao kući?
Svi carevi narodni, svikoliki, leže slavno, svaki u svojoj kući.
A ti se izbaci iz groba svojega, kao gadna grana, kao haljina pobijenijeh, mačem probodenijeh, koji slaze u jamu
kamenu, kao pogažen strv.
Nećeš se združiti s njima pogrebom, jer si zemlju svoju zatro, narod si svoj ubio; neće se spominjati sjeme zlikovačko
dok je vijeka. ( knjiga proroka Isaije 14. 12-20 ).

`I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini. Dan. 10, 13. -Otkr. 20, 2. -
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju,
i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se
zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.
I oni ga pobijediše krvlju jagnjetovom i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj do same smrti. Luka
Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se
rasrdio, znajući da vremena malo ima. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7-10 ).

Zbacivanjem na ovu planetu Lucifer-Sotona ( Satanas-opadac brace ), je nastavio pobunu koju je otpoceo na nebu, sa ciljem da sto vise ljudi zavede lazima i prevarama i povede u propast, navodeci ih na pobunu protiv Boga i krsenje njegovog vecnog zakona ljubavi, navodeci ih na greh i raspirujuci u coveku svaki oblik niskih strasti, zle misli i dela, cega smo svedoci kroz celokupnu istoriju sveta do danas, istoriju mrznje, ratova, bolesti, ljudske patnje, i nesrece.

Ono sto je glavno, a sto je vezano i za okultizam i okultne prakse je to, da Lucifer-Sotona, tvorac mnogih religijskih pravaca, kultova, tajnih drustava i sekti, pa time i religijskih ideja, i filozofija, koje imaju za cilj da potkopaju veru u jednog zivog Boga stvoritelja, njegovu rec, i njegov vecni nepromenjivi zakon, i da uzdignu Lucifera i njegove principe, ideje, i namere.

Kao sto je napomenuto, u celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile koje su delovale i koje deluju u ljudskoj istoriji, i u zivotima ljudi, a to su vecni Bog stvoritelj, a sa druge strane Sotona-Djavo i njegovi pali Andjeli-demoni.

Sve sto se desava u covekovom zivotu i njegovoj neposrednoj okolini a sto ima natprirodne konotacije, pokrenuto je od ove dve sile.
Svaka natprirodna pojava mora imati svoj izvor, jer nista natprirodno sto je u suprotnosti sa fizickim zakonima ne moze se desavati samo od sebe.
To vazi za sve pojave koje se desavaju u coveku ili u njegovoj neposrednoj okolini.

Neke od ovih pojava su sledece: `vidovitost, telepatija, telekineza, hipnoza, bioenergija, levitacija, duhovi ili poltergeist,ukazanja, nlo-ufo-bliski susreti sa vanzemaljcima, raslje, visak, Ouji tabla...itd.
U ovu grupu spadaju i `Amuleti, amajlije, talismani, cudotvorne isceljujuce slike, drago kamenje, i slicno, za koje se veruje da poseduju natprirodne isceljujuce moci, i da donose srecu onome ko ih poseduje.

Nista od ovoga, pa ni sam covek ne moze imati natprirodne moci samo od sebe, vec se ta moc reflektuje od sile koja je izvan coveka, a to je Djavo ili Sotona.
Covek kao takav, niti mrtvi predmeti poput amajlija cudotvornih slika, i slicno, nemaju u sebi nikakve skrivene moci, covek je samo figura ili objekat na koga i kroz koga deluje demonska sila koja cini natprirodne manifestacije i cuda.
Djavo, pa time ni covek, nemaju moc da predvide buduce dogadjaje, Djavo moze poznavajuci coveka, i proucavajuci njegov zivot, kao i njegove zivotne prilike, i okolnosti, nagadjajuci da predvidi odredjene dogadjaje, i da ih objavi coveku koga koristi kao medijum, zato danas medju mnostvom samozvanih proroka, i Astrologa, ima toliko gresaka i neispunjenih prorocanstava.
Samo Bog poznaje buducnost i moze da je objavi svojim odabranim slugama prorocima.

Nekoliko dole navedenih tekstova govore o Bozjem stavu po pitanju okultizma, i Astrologije kao jedne od grana okultizma:

`Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna djela onijeh naroda.
Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, NI KOJI GATA PO ZVIJEZDAMA, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar ni koji pita mrtve.
Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za take gadove tjera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe. 3.Moj.
Drži se sasvijem Gospoda Boga svojega.
Jer ti narodi koje ćeš naslijediti, slušaju gatare i vračare; a tebi to ne dopušta Gospod Bog tvoj.
Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,
( 5 knjiga Mojsijeva 18. 9-12 ).

Stani sada s vračanjem svojim i s mnoštvom čini svojih, oko kojih si se trudila od mladosti svoje, ne bi li se pomogla, ne
bi li se okrijepila.
Umorila si se od mnoštva namjera svojih; neka stanu sada ZVJEZDARI KOJI GLEDAJU ZVIJEZDE, koji proriču
svakoga mjeseca, i neka te sačuvaju od onoga što će doći na te.
Gle, oni su kao pljeva, oganj će ih spaliti, ni sami sebe neće izbaviti iz plamena; neće ostati uglja da se ko ogrije, ni
ognja da bi se posjedjelo kod njega. ( Isaija 47.12-14 ).

Ako se nađe kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, čovjek ili žena da učini zlo pred Gospodom
Bogom tvojim prestupajući zavjet njegov,
I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ILI SUNCU ILI MJESECU ili čemu god iz vojske nebeske, što nijesam
zapovijedio,
I tebi se to javi i ti čuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar u Izrailju,
Izvedi onoga čovjeka ili onu ženu, koji učiniše ono zlo, na vrata svoja, čovjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da
poginu. ( 5 mojsijeva 17.3 ).

Biblija danas upucuje poziv svakom pojedincu, i savetuje da izadje iz zacaranog kruga okultizma i okultnih nauka i filozofija,, i da prihvati istinu onakvu kakva je zapisana u njegovoj svetoj reci, slaveci njega kao jedinog gospoda i spasitelja.

Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom
Kako li se slaže Hristos s Velijarom? ili kakav dijel ima vjerni s nevjernikom?
Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
Zato iziđite između njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti,
I biću vam otac, i vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospod svedržitelj. ( 1 poslanica Korincanima 6. 14-18 ).

:angel4: :toothy2:

edit:

i jope' :blob:
Dragan M je napisao/la:
Posto ova tema vec vekovima zaokuplja mastu kako obicnog naroda, tako i samih naucnih krugova, pisaca naucno fantasticnih romana, i pobornika sedme umetnosti, zelim na osnovu mog licnog dugogodisnjeg proucavanja ove teme, a i iz licnog iskustva sa pojavom NLO-a, da dam svoje vidjenje ove ozbiljne problematike kakva je susret sa neidentifikovanim letecim objektima.
Ufologijom sam poceo da se bavim 1989 godine, u vreme kada sam licno doziveo susret sa pojavom NLO-a, u jednoj sumi nadomak Beograda.
U prisutnosti dva prijatelja, na cudnovat nacin u nekoliko dana bio sam svedok pojavljivanja srebrnaste okrugle naprave, kao i jednog leteceg diska oblika lopte za ragbi sive metalik boje, iz kojih je prvog dana izlebdeo jedan vanzemaljac visine oko 1,70 cm, obucen u beli kombinezon, sa skafanderom na glavi, i sa vidljivom lampom na celu, i nekom kutijom na ledjima iz koje je virila antena, uz pomoc koje je lebdeo u vazduhu.
Pokusaj uspostavljanja kontakta sa ovim bicem, je protekao tako, da je vanzemaljac nama prisutnima na mahanje rukom uzvratio slicnim gestom, mrdajuci lampu gore dole kao da odpozdravlja.
Drugog dana, ogromni robot bele boje, koji je na prednjem delu imao neku kocku koja je svetlela plavicastom svetloscu, takodje sa antenom na glavi, i ogromnim srebrnastim ocima.
Prilikom samog lebdenja u vazduhu, okretao je mehanicki glavu levo desno kao da osmatra okolinu.
Inace prilikom samog susreta, cuo se zvuk slican okretanju helikopterske elipse.
Samo dva meseca kasnije, slicna pojava se dogodila u Voronjezu, gradicu u tadasnjem Sovetskom Savezu, u kome su desetine ocevidaca ispratili spustanje jedne srebrnaste lopte u gradskom parku, iz koje su potom izasli onizi vanzemaljci u skafanderima u pratnji jednog robota, o cemu je tada pisao i nas poznati kosmolog Milivoj Jugin, kao i ovdasnja stampa.
Inacem, svedocanstva o ovakvim pojavama su mnogobrojna, o pojavi srebrnastih letecih naprava, iz kojih izlaze ili izlebdjuju bica u svemirskim odelima, roboti, i slicno.
Dugogodisnji sam proucavalac ovih fenomena, i u u pocetku je moja
vera bila usmerena ka tome da su ove pojave proizvod vanzemaljskih bica sa neke udaljene planete u kosmosu, koja posecuju zemlju u svojim brodovima, da bi ljudima skrenuli paznju na svoje postojanje i pomogli mu da shvati da u svemiru postoje bica slicna nama.
Tokom vremena proucavanja biblije i biblijskih ucenja o coveku, stvaranju sveta, pocetku zla i greha na ovoj zemlji, i o onome sta biblija govori o borbi izmedju dobra i zla, i padu Sotone, zauzeo sam sasvim diametralno razlicito misljenje od prethodnog, a to je, da je Bog tvorac svega vidljivog i nevidljivog, stvorio mnostvo planeta na kojima postoji zivot, ali da nas pretstavnici tih planeta ne mogu posetiti, iz razloga sto na ovoj planeti vladaju sasvim suprotni principi od principa koji vladaju u kosmosu, to jest vlada greh koji u kosmosu, mestu Bozje vladavine, ne postoji kao pojava.
Ne samo da pripadnici tih planeta ne zive na jednom visem stupnju razvoja u tehnoloskom smislu, kakva je tvrdnja nekih naucnih krugova, suprotno tome, oni zive na jednom sasvim drugacijem nivou svesti, koji nema veze sa tehnoloskim razvojem, ako procitamo izvestaj o stvaranju i kako je Adam ziveo pre pada u greh, onda mozemo zakljuciti kakvi su uslovi i same prilike zivota na drugim planetama, na kojima ne zive mali zeleni ljudi, sa tankim telima i velikim glavama, ili dlakava cudovista, i slicno, vec ljudi slicni nama koji nisu nikada pali u greh i odvojili se od tvorca neposlusnoscu njegovim zapovestima, oni zive u rajskim uslovima, koji su vladali na zemlji pre pada u greh.
Sta onda pretstavljaju srebrne letece kugle ili leteci tanjire koji su realnost danasnjeg sveta.
Odgovor na ovo pitanje je sasvim lak ako se uzme u obzir sve gore navedeno, i ako se prouci vecina istinitih do sada objavljenih svedocanstava ljudi koji su imali susret sa ( NLO ) neidentifikovanim letecim objektima, a odgovor je taj, da su ove pojave proizvod Satanskog delovanja, cak sta vise demonske iluzije i cuda, ili pak stvarna fizicka pojava demonskih bica, koja menjaju oblik, ili materijalizuju odredjene predmete koje se mogu dodirnuti, omirisati, ili s njima stupiti u razuman kontakt, a sve u cilju kreiranja ljudske svesti po demonskim principima i vidjenjima sveta, zivota, kosmosa, itd, koji su suprotni Bozjim principima, i shvatanjima sveta, zivota, kosmosa, i sustine stvari onako kako ih otkriva sam Bog u svojoj reci.
Verovanje u vanzemaljce onako kako ih propagiraju zvanicni naucni krugovi, pisci naucne fantastike, gurui, proroci i vidovnjaci modernog doba, vode coveka u okultizam, u nauku o covekovoj kosmoloskoj evoluciji, verovanje u skrivene tajne moci u coveku, koje moraju da se razviju covekovom kosmoloskom evolucijom, i razvitkom svesti, poput telepatije, levitacije, razvitkom uma i svesti putem meditacije, joge i slicno.
Cilj je kreiranje ljudske svesti za novo doba, i univerzalnu vladavinu antihrista, ciju ce pojavu po nekim verovanjima pripremiti upravo spiritualni svemirski brodovi malih zelenih, koji su stacionirani u nekom delu naseg suncevog sistema.

:toothy2: :angel4:

Dragan M je napisao/la:
Ono sto je glavno, a sto je vezano za neidentifikovane letece objekte, je to, da oni imaju upravo za cilj da potkopaju veru u jednog zivog Boga stvoritelja, njegovu rec, i njegov vecni nepromenjivi zakon, i da uzdignu Lucifera i njegove principe, ideje, i namere, i da odvedu coveka u okultizam koji je usko povezan sa idejom Vanzemaljskih bica koja posecuju zemlju na tako cudesan natprirodan nacin, komunicirajuci sa ljudima putem telepatije, levitirajuci, i prenoseci svoje poruke preko okultnih medijuma, i cineci mnoge druge okultne manifestacije.

U celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile koje su delovale i koje deluju u ljudskoj istoriji, i u zivotima ljudi, a to su vecni Bog stvoritelj, a sa druge strane Sotona-Djavo i njegovi pali Andjeli-demoni.

Sve sto se desava u covekovom zivotu i njegovoj neposrednoj okolini a sto ima natprirodne konotacije, pokrenuto je od ove dve sile, pa i gore pomenute pojave.
Svaka natprirodna pojava mora imati svoj izvor, jer nista natprirodno sto je u suprotnosti sa fizickim zakonima ne moze se desavati samo od sebe.
To vazi za sve pojave koje se desavaju u coveku ili u njegovoj neposrednoj okolini.

Bog nije ostavio coveka u neznanju u odnosu na ove demonske manifestacije, i onoga sto oni cine da bi prevarili covecanstvo, vec mu je dao svoju pisanu rec Bibliju, kao zastitu od laznih demonskih cuda.

Biblija nas obavestava da ce demon ili Sotona ciniti razlicita cuda, da ce se pojavljivati pred ljudima u oblicju Andjela svetla, i samog Isusa Hrista, takodje da ce biti ralicite pojave na suncu, mesecu, i zvezdama.
Biblija takodje upucuje na to da ce kako se vreme kraja bude priblizavalo, da ce ovih cuda biti sve vise, i da ce biti izrazitije, a da ce oni koji budu prihvatili biblijski koncept vere, biti zasticeni od ovih uticaja, odnosno doci ce u stanje svesti da ce moci da prepoznaju razliku izmadju demonskog i Bozjeg delovanja, zato je proucavanje biblije vrlo bitno, jer ona razotkriva zatrovana Sotonska dela, i njihovu sustinu i ciljeve, a nasuprot tome upucuje coveka na cisti izvor spasenja u Gospoda Isusa Hrista, i koncept sveta i svemira onakvog kakav je opisan u otkrivenjima Biblije.

Dragan M je napisao/la:
Nije nikada bilo nikakvih tekstova o reinkarnaciji, ali poznajem tu tezu da je Rimokatolicka crkva izmenila bibliju, to spada u puku pretpostavku, jer biblija upravo osudjuje Rimokatolicku dogmatiku.

Biblija je sacuvana do danasnjih dana u originalnom obliku, postoji mnostvo dokaza koji to potvrdjuju.
Samo postoji oko 2500 prepisa starozavetnih i novozavetnih spisa,.
Mnogi od ovih prepisa su nastali jos u vreme zivota Apostola, osim toga kroz istoriju su postojali Masoreti, ako si cuo za njih, to su verni Hriscani koji su vrlo pazljivo prepisivali biblijske tekstove, i postojala je vrlo rigorozna kontrola tacnosti prepisa sa Autografima.
Danas postoje i Kumranski rukopisi za koje se veruje da su stari oko 2000 godina, i kada se ovi rukopisi uporede sa ostalim, ne postoje nikakve tekstualne razlike.

Istina je jedna, to je jasna nauka biblije, ali to je sada drugo pitanje koje podrazumeva postojanje mnogih crkava, to nije bio Bozji plan, ali je on to predvideo, da ce doci oni koji ce da izvrnu biblijsko ucenje, pa cak i stvore nove verske knjige, i ako Biblija izricito napominje da je Biblija sama sebi dovoljna, i da se u njoj nalazi istina koja obavestava coveka o njegovom poreklu, svrsi njegovog zivota, i o svemu drugom sto se tice zla i greha u svetu, Bozanskom planu spasenja, i vecnoj
buducnosti sveta i coveka...

Sto se tice Djavola, on i zeli da ljudi veruju da on ne postoji kao bice, jer tako efikasnije deluje svojim lazima i prevarama, a ako neko i postane svestan njegovog postojanja, onda svu krivicu za zla ovoga sveta pripisuje Bogu...

P.S.
Napomena 1 : iako se neke fraze ,pa i chitavi pasusi, ponavljaju
ovde se radi o razlichitim postovima(4) i temama
to je jedna od karakteristika " i jope' fenomena"

Napomena 2: za one koji se ozbiljno bave prouchavanjem ovakvih "i jope' fenomenima du'ovnjashtva" ima na ovom forumu par ozbiljnih tema koje se bave upravo ovakvim fenomenima:
viewtopic.php?f=5&t=4
viewtopic.php?f=5&t=419

:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 114  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.