Jana je napisao/la:
Arwen Dor:
Citat:
Za trajno odbijanje napada treba poraditi na svojoj vlastitoj strukturi, jer upravo je naša struktura (energetska) odgovorna za napade kompatibilnih struktura (napadača).
Što konkretno podrazumijevaš "poraditi na svojoj (energetskoj) strukturi"?
Danas sam imala težak dan i napade od jedne kolegice, neizmjerno mi je iscrpla energiju, i evo još se osjećam loše. Koliko znam nisam nosila (vidljiv) natpis "Udrite-mazohista" no ipak danas mi se to događalo...

Pa može malo detaljnije o tome ili ako si negdje pisala uputi me, Arwen. Ne čitam cijelo forum...
Sorry..nisam primijetila tvoje pitanje, pa odgovaram sa zakašnjenjem.
Pisala sam već o tome, ali tko će se sjetiti sad gdje i pod kojom temom. Piukušati ću napraviti nekakav sažetak teme...
Raditi na sebi znači dovesti svoju energetsku strukturu u optimalno stanje. to znači očistiti kanale(što su kanali?) kojima životna energija protiče, osloboditi te kanale od blokada, (što su blokade?) otvoriti protoke energije, uskladiti sve razine svoga bića (koje su razine bića?).
Ono što privlači napade nije vidljiv natpis nego energija koju isijavamo, a to se ne može prikriti. Osim na fizičkom nivou, ljudi komuniciraju i na energetskom. Osjećaju karakter energije koju trenutno odašilju drugi ljudi. Energija u ovom slučaju jesu misli, osjećaji i namjere. Slično kao životnje koje osjećaju tuđe raspoloženje i namjere, karakter, a nisu primile vidljive signale. Aura odražava stanje osobe, a može se osjetiti i na udaljenosti do 9 metara.
Ovako to zvuči malo zapetljano ako nisi upćena što svi ti izrazi znače.
Uglavnom, raditi na sebi znači odustati od svojih ego obrana. Odustati od potrebe za nametanjem sebe i svoje volje, za kontroliranjem okoline. (Riješiti svog Narcisa njegovih muka)
Ta kontrola okoline može imati oblik igranja uloge žrtve, napadača, nedodirljivog, krutog, savršenog, itd. Dakle, to su uloge, kada naše ponašanje prikriva našu pravu namjeru i osobine. Tada glumimo, a glumimo zato jer se vjerujemo da naš "pravi ja" nije dovoljno dobar da dobije sve što mu je potrebno, pa zato glumi da je neki drugi "ja". To je igra koju neki odigramo do kraja života, pa se pravimo da smo jako dobri dobri, ili zločesti, ili jadni, ili snažni, nesovojivi, nedodirljivi, neranjivi, osjećajni itd. Ulogu odabiremo svjesnona određenoms tupnju svog odrastanja. Nije teško uz svjesnu regresiju prisjetiti se tog trenutka. Igrajući uloge koje smo izabrali, ne dobijamo baš sve, ali bolje išta nego ništa. Ti programi ponašanja su potisnuti u pdosvijest, ne primjećujemo ih i trebamo ih osvijstiti da bi ih se mogli riješiti.
Kontrola okoline: načini, uzroci i posljedice, prevladavanje, ... objašnjena je na široko u raznim knjižurinama. Kontrolom i granicama se bavi i psihologija, psihijatrija, religije, ezoterija, gnostika, "energetika" i sve teorije do kojih sam do sada došla.
Suprotno kontroli je izbor. Izbor se temelji na slobodnom odabiru i slobodnoj volji, kontrola je na temelju vlasti, moći, uvjeta, molbi, ucjena, plaćanja, iznuda, kažnjavanja itd...
Najkraće rečeno, kada te iznerviraju na poslu, to znači da stvari nisu tekle onako kako ti zamišljaš ili znaš da bi trebale teći. Ako si u nadređenom položaju, nerviraju te (i time crpe tvoju energiju) oni koji su ti podređeni i ne rade onako kako ti zamišljaš da bi tebali, il te ne poštuju onoliko koliko ti misliš da zaslužuješ. Ako si u podređenom položaju, obično te iznervira neki glupavi i nesposobni šef ili kolege koji se natječu za bolju poziciju pa te usput malo nagaze. Koelgica koja te iscrpi pokušava privući pažnju na sebe, otima se za svoje mjesto pod suncem, i to mjesto pokušava oteti baš tebi. Bilo da se radi o tome da te gnjavi svojim privatnim problemima koje ti ne želiš slušati, bilo da se nameće kao pametnija i bolja u poslu ili atraktivnija i poželjnija kako ženka, ili bolja domaćica, ili produhovljenija osoba itd...Sve to je dio borbe za moć, a borba za moć je pokušaj da s tom moći kontroliramo svoju okolinu, kako bi ona bila onakva kako nama odgovara. A nama u tom slučaju odgovara da je okolina pod našim nogama, a mi u njoj neprikosnoveni vladari, zvijezde kojima će se klanjati, dobrice koje će hvaliti, požrtvovne majke kojima će biti do groba zahvalni (a i poslije), snažni junaci kojima će se diviti , učeni mudraci kojima će svi biti do koljena i slično, (već prema ukusu).
KAda smo u sukobu s nekom osobom, tada pokušavamo pobijediti, jer bi poraz značio gubitak. Da bi pobijedili moramo kontrolirati poteze protivnika i imati uvid u njegove namjere, snage, stanje, poteze...
Bez obzira jesmo li u pravu ili nismo, kontrola je kontrola. To je negiranje slobode.
Za moć se bore oni koji moći nemaju. Oni koji su istinski moćni (duhom snažni) ne bore se.
U tom smislu raditi na svojoj energetskoj strukturi znači ojačati toliko da nemaš potrebu za borbom za moći. Međutim, to nikako ne znači jaki ego, nego nikakav ego. To znači jaki duh, čvrsto središte, čista središnja zvijezda, ono nešto iznutra, teško opisivo, ali kd to nađeš znaš da "to je to".
Kada je neka osoba usklađena sama sa sobom, tada više ne mora kontrolirati svijet, jer nema potrebe usklađivati cijeli svijet sama sa sobom, jer je time što je usklađena sa sobom usklađena i sa svemirom.
Pitanje kontrole, iscrpljivanja i dozvoljavanja tog iscrpljivanja je i pitanje narcizma. O narcizmu ima puno tekstova, pa da sad ne pišem o tome. Jedan vid narcističkog poremećaja ličnosti je na ovom forumu opisan kao OPS opredjeljenje. Kao što znate, naša kultura se definira kao generalno narcistička kultura. (Poznati mit o narcisu slikovito ilustrira dinamiku poremećaja. Narcis se utopio u svojoj slici). Ovo je bila mala digresija, na ovom forumu ne razgovaramo o psihologiji
Raditi na svojoj energetskoj strukturi također znači i raditi na svojoj podsvijesti, na svojoj svijesti i na svojoj duši.. Cilj je postizavanje cjelovitosti.
Cjelovita osoba ne prima nikakve napade. Ona je slobodna.
Kako postati cjelovita osoba ( u sedam jednostavnih koraka

) ..ne postoji jednostavnih ni instant rješenja. Čistiti ego....priča i mislija koja nema pravog kraja, bar ne na ovoj planeti...
Nešto o tome imaš pod temom "tehnika ogledalo", pa vidi...(RAnije je bilo pod "metafizika", ne znam je li još uvijek tamo - ako Jack nije premjestio, onda je)
Kod:
Andjela
, točno je da nikakve tehnike nisu potrebne kad se postigne cilj, međutim do cilja je dug put i nephodna je pomoć u vidu neke tehnike.
Nadam se da ovo što sam napisala nije ispalo previše zbrkano... Teško mi je sažeti tako ogromnu temu u tako malo slova.
Pozdrav!