Clint Eastwood je režiser, i svaka mu čast što je počeo raditi filmove koji se tiču metafizičkih stvari. Od kauboja na divljem zapadu koje je glumio pa do režisera filma sa ovakvim duhovnim temama... velik je put u svijesti. Mogu mu reći samo:
_________________ If the truth can be told so as to be understood it will be believed; "Nase vjestine i navike, nasa znanja, nasi motivi, brojne emocije, razlicite osobine, pa i nasa citava LICNOST prvenstveno su rezultat ucenja."
Mahabharata Peter Brook
Veoma dobar film.
Šta radi Krišna sada? -Razgovara sa Ardžunom. Šta mu je rekao? Govori Ardžuni da su pobeda i poraz jedno te isto. Govori mu da dejstvuje, ali da se ne obazire na posledicu čina. Kaže mu: "Traži odvajanje." "Bori se bez želje." Kažeš bori se bez želje, traži odvajanje. Ti me savetuješ da se uključim u bitku, u masakr. Tvoje su reči dvosmislene. Ja sam zbunjen. Krišna mu kaže: Nemoj se povlačiti u samoću. Samoodricanje nije dovoljno. Moraš delovati, ali akcija ne sme dominirati tobom. U jeku borbe, moraš ostati slobodan od svih uticaja. Kako da u praksi primenim to što me savetuješ? Um je kapriciozan, nestabilan, on je neodlučan, bojažljiv, uskovitlan, ...uporan. Teže ga je obuzdati, nego ukrotiti vetar. Moraš naučiti da vidiš istim očima planinu na zemlji i gomilu zlata. Kravu i mudraca Psa i čoveka koji jede psa. Postoji druga logika, iza razuma. Žestina nas odvlači. Mrak otupljuje naša čula. Kako da nađem tu logiku? Kojom voljom? Da bi odgovorio na ovo pitanje, Krišna ga je odveo u komplikovanu šumu iluzija. Počeo je da ga uči mudrosti drevne joge i misterioznih puteva borbe. Dugo mu je govorio. Veoma dugo. Između dve armije koje su se spremale da unište jedna drugu. Svi ljudi su rođeni u iluziji. Kako čovek može dosegnuti istinu, ako je rođen u iluziji? Kako čovek može doći do istine, kad je rođen u iluziji. Polako, Krišna je vodio Ardžunu kroz sve puteve njegovog duha. Pokazao mu je najdubljeg pokretača njegovog postojanja. I njegovo pravo bojno polje, gde nisu potrebni ni ratnici ni strele. Gde se svaki čovek mora boriti sam. To su najskrivenija znanja. Pokazao mu je punu istinu. Naučio ga je kako se svet razvija.
Pridružen/a: uto jan 02, 2007 3:28 pm Postovi: 1206 Lokacija: 14° 26' I 45° 21' N - HUM
_________________ If the truth can be told so as to be understood it will be believed; "Nase vjestine i navike, nasa znanja, nasi motivi, brojne emocije, razlicite osobine, pa i nasa citava LICNOST prvenstveno su rezultat ucenja."
Vanishing on 7th Street [2010] http://www.imdb.com/title/tt1452628/ odlicna verzija na netu od shan-a: [MU+3] Vanishing on 7th Street (10). 720p. x264. 525MB. Shan evo jedan zanimljiv screen iz filma:
Pridružen/a: sri aug 20, 2008 11:51 am Postovi: 53 Lokacija: HIGHLAND
dva čovjeka,jedna soba,različitamišljenja i pogledi na život i smrt ---wowww pažljivo i neke dijelove dijaloga sam si morao ponavljati ....svakako vrijedi pogledati